Son dakika! Antalya'da aynı aileden ikisi çocuk dört kişi evlerinde ölü bulundu: Siyanür şüphesi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
34.857
29.762
60
Antalya'dan şoke eden haber... 4 kişilik aile evlerinde ölü bulundu. Evdeki cesetlerin Selim Şimşek (36), eşi Sultan Şimşek'e (38) ile çocukları Ceren Şimşek (9) ve Ali Çınar Şimşek'e (5) ait olduğu tespit edildi. Şimşek ailesinin siyanür nedeniyle öldükleri üzerine durulurken, evdeki kokudan etkilenen 5 polis memuru ve bir çilingir hastaneye kaldırıldı. Valilikten yapılan açıklamada olayın intihar olduğu belirtildi.

Antalya'da bu sabah saat 02.00 sıralarında Konyaaltı ilçesinde akılalmaz bir olay meydana geldi. Şimşek Ailesi'nden haber alamayan bir yakını, dün saat 20.00 sıralarında eve geldi. Zile basan yakını, kapının açılmaması üzerine geri döndü.

Gece yarısı yeniden eve gelen aynı kişi, yine kapının açılmaması üzerine durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Cumhuriyet savcısının talimatıyla kapıyı çilingir yardımıyla açtı.
BABA VE ÇOCUKLARI EL ELE
DHA'da yer alan habere göre eve giren polis ekipleri, salonda Selim Şimşek ve çocukları Ceren ile Ali Çınar'ın ele ele cansız bedenlerini buldu. Evin diğer bölümlerini de kontrol eden polis, banyoda da anne Sultan Şimşek'in cesedini buldu.
AA'nın haberine göre, olayda hayatını kaybeden baba Selim Şimşek'in bir süredir işsiz olduğu öğrenildi.

SİYANÜR ENDİŞESİYLE BİNA TAHLİYE EDİLDİ
Polis ekipleri site çevresinde güvenlik önlemi alırken, gelen sağlık görevlileri yaptıkları incelemede Şimşek Ailesi'nin siyanür zehirlenmesine bağlı ölmüş olabileceğini belirtti.
Bunun üzerine polis ekipleri, diğer dairelerin kapısını çalarak binayı boşalttı.
Evlerinden çıkan bina sakinlerinin bir kısmı yakınlarının evlerine giderken bazıları ise park ve otobüs duraklarında oturdu. Polis, ilaçlarını almak isteyen bina sakinlerinin tek tek evlerine girmesine izin verdi. Sokak ise araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

AFYONKARAHİSAR'DAN ÖZEL EKİP
İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)ekipleri özel kıyafetler giyerek binada ve çevresinde inceleme başlattı. Dairede siyanür bulunup bulunmadığının tespiti için Afyonkarahisar'dan Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ekibi talep edildi.
TABUTLAR MATKAPLA VİDALANARAK KAPATILDI
Antalya'da 8 katlı bir binanın en üst katındaki dairede ölü bulunan Selim ve Sultan Şimşek çifti ile çocukları Ceren ve Ali Çınar Şimşek'in cenazeleri, polis ve KBRN ekiplerinin çalışmasını tamamladıktan sonra Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Cenazelerin konulduğu tabutların kapakları matkapla vidalanarak, kapatıldı. Şimşek Ailesi'nin cenazelerinin, otopsi işlemlerinin ardından toprağa verilmek üzere memleketleri Erzurum'a gönderileceği kaydedildi.
VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Antalya'da 8 katlı bir binanın en üst katındaki dairede Selim ve Sultan Şimşek çifti ile çocukları Ceren ve Ali Çınar Şimşek'in ölü bulunmasıyla ilgili Antalya Valiliği'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 9 Kasım Cumartesi günü saat 02.55 sıralarında Konyaaltı ilçesi Siteler Mahallesi'nde oturan yakınlarından haber alamayan bir kişinin, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine, ilgili ekiplerin olay yerine giderek Cumhuriyet savcısından alınan talimatla çilingir vasıtasıyla dairenin kapısı açılarak içeri girildiği belirtildi.

MENŞEİ BELLİ OLMAYAN KİMYASAL MADDE
İçeride yapılan incelemede, dairenin salon kısmında baba Selim Şimşek, kızı Ceren Şimşek, oğlu Ali Çınar Şimşek'in, banyo kısmında ise anne Sultan Şimşek'in cansız bedenlerinin bulunduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Olay yerine intikal eden ekiplerimizce yapılan ilk incelemede, olayın intihar olabileceği değerlendirilmiş, ikametten menşei belli olmayan kimyasal madde kokusu olduğunun anlaşılması üzerine ilgili birimlere haber verildi. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı, AFAD Bölge Müdürlüğü ekipleri ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü görevlilerimizce ikamete birlikte girilerek, ölen şahısların cesetleri otopsi işlemleri için Adli Tıp morguna kaldırıldı. Olay yeri muhafaza altına alınarak ikamet detaylı incelenmek üzere mühürlendi. Ayrıca olaya ilk müdahale eden 5 polis memuru ve çilingir, tedbir amaçlı Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Görevlilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilmiştir. Uzman ekiplerce gerekli incelemeler devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
"EVE SABAH BİR KARGO GELDİ" VE "MEKTUP BULUNDU" İDDİASI
Eve sabah saatlerinde bir kargo geldiği belirtirken, polis evde yaptığı incelemede, Selim Şimşek'in bıraktığı bir mektup buldu. Bina sakinlerinden Mehmet Var, Saat 03.00 sıralarında kapıcı kapıyı çaldı. 8'inci katta bir ailenin cansız bedenlerinin bulunduğunu söyledi. Polis binayı boşalttı. Komşumuzu çok tanımıyorum" dedi.

DAİREYE İLK GİREN EKİP HASTANEYE SEVK EDİLDİ
Diğer bir bina sakini Serkan Abacı ise "Gürültü üzerine uyandım. Kapıyı açıp çıkınca apartman görevlisi 8'inci kattaki bir dairede 4 kişilik ailenin cansız bedenleri bulunduğunu, siyanürden zehirlenmiş olabileceğini söyledi. Ailenin cesetlerinin bulunduğunu belirtti. 'Bunun üzerine apartmanı tahliye ediyoruz' dediler. Bir tane kedim var. Onu alıp çıktım. Aileyi tanımıyorum" diye konuştu.
Diğer yandan binaya ilk giren ekip, güvenlik gerekçesiyle hastanede gözetim altına alındı.
YANIK CEZVE AYRINTISI
Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre de ekipler, evde yapılan çalışma sırasında, mutfakta, dikkat çeken bir detaya ulaşıldı. Yetkililer, mutfakta tüpün üzerinde yanmış bir kahve cezvesi buldu. Yapılan ilk incelemede cezvenin ateş üzerinde uzun süre kaldığı ve yandığı öğrenildi. Yetkililer, cezvenin içinde ne kaynatıldığı konusunda da inceleme başlattı.
KİMYASAL MADDE ARAŞTIRILIYOR
4 kişinin ölümünün siyanürle mi başka bir kimyasal maddeyle olduğuna ilişkin çalışmalar devam ediyor. Olay bölgesinde bir kokunun geldiği belirtilmişti. Bu kokunun ceza içinde kaynatılan bir kimyasal maddenin neden olup olmadığı da araştırılıyor.

"YANIK ETE BENZER BİR KOKU"
Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen site yöneticisi Duygu Kozan, ise şu bilgileri verdi: "Polis çilingir yardımıyla kapıyı açtı. İçeri girdiğimizde evden yanık ete benzer koku geliyordu. Görmek istemediğimi söyledim. Baba ve iki çocuğunun cesedi salonda, annenin cesedi ise banyoda klozetin yanındaymış. Kokudan rahatsız olduk. Bizi tedbiren Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüler. Burada bütün giysi ve takılarımızı çıkardık. Solüsyonlu su ile bizi yıkadılar. Ben kontrollerin ardından taburcu olmak istediğimi söyledim. Evrakımı imzalayıp çıktım."

5 KASIM'DA DA İSTANBUL'DA 4 KARDEŞ SİYANÜRLE İNTİHAR ETMİŞTİ
FATIH SUYANUR INTIHAR

İstanbul Fatih'te Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi'ndeki bir evde yaşayanlara ulaşılamadığı ihbarı üzerine adrese giden polis ekipleri, Cumhuriyet savcısının talimatıyla girdikleri dairenin kapısında "Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin." notuyla karşılaşmıştı.
Yapılan incelemede Cüneyt (48), Oya (54), Kamuran (60) ve Yaşar Yetişkin (56) kardeşlerin hayatını kaybettiği belirlenmiş, kapıdaki not ve evdeki koku nedeniyle ortamda kimyasal madde olması ihtimaline karşın AFAD ve polis ekiplerince yaklaşık 2,5 saat inceleme yapılmıştı.
(AA-DHA-İHA)
 
Böyle haberler çaresi kalmayan insanlara kötü örnek oluyor.Allah rahmet eylesin..
 
ben bu habere üzülmekle beraber bi o kadar kızdım..
bdv'de sürekli görüyoruz geçinemiyorum hamileyim başlıklarını.. sonuç ortada..
ülkenin ekonomisini zaten konuşmaya gerek yok..

ama herşey bi yana Haluk Levent'in yorumuna katılıyorum maalesef
ortada cinayet söz konusu..
eşinin de dahil bu durumdan haberi olduğunu düşünmüyorum
adam ölürken bile erkeklik yapmış aklınca.. bu nasıl bi psikolojii..
o eşe o çocuklara yazık..
 
X