Son dakika: Muğla'da facia! Korkunç kazada ölü sayısı artıyor

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
34.859
29.785
60
Muğla'da feci kaza... Muğla- Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada bir tur otobüsü devrildi. Kazada 24 kişi hayatını kaybederken 10 kişi ağır yaralandı. Ölenlerin çoğunun kadın olduğu ve Anneler Günü gezisi için İzmir’den yola çıktıkları öğrenildi.

Kazanın nedeni ile ilgili ilk çarpıcı bilgi ise Muğla Valisi'nden geldi. Vali, kazada midibüsün freninin boşalmış olabileceğini söyledi.

Kazada minibüs şoförü de hayatını kaybederken midibüste 30 yetişkin ve 1 çocuk yolcu olduğu öğrenildi.

  • son-dakika-mugla-da-facia-korkunc-kazada-olu-sayisi-artiyor--9116377.Jpeg








Son dakika: Marmaris karayolunda, İzmir Buca'dan günübirlik gezi için Marmaris'e gidenlerin bulunduğu tur midibüsü rampa inişi virajda devrildi, 24 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 12.30 sıralarında, Muğla- Marmaris karayolunun Sakar Geçidi rampasında meydana geldi. İzmir Buca'dan bu sabah Marmaris gezisi için yola çıkan, kadınlar ve çocukların da bulunduğu grubu taşıyan, şoför Armağan Serttaş yönetimindeki 03 FR 747 plakalı tur midibüsünün iddiaya göre freni boşaldı. Keskin virajların bulunduğu rampada sürücünün kontrolünü yitirdiği midibüs hızla yol almaya başladı. Yolcuların çığlıkları arasında, virajda yaklaşık 20 metreden alt yola uçan midibüs, 35 AL 1645 plakalı otomobilin üzerine düştü. Midibüsten fırlayıp etrafa saçılan ve araç içinde sıkışan 24 kişi yaşamını yitirirken, 10 kişi de yaralandı.
Kazayı görenler 112 Acil Servisi ile jandarma ve polisi arayıp haber verdi. Muğla ve Marmaris'ten kaza yerine 15 ambulans, 3 AFAD, 1 UMKE ekibi, belediye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ardından destek için çevre kentlerden de ambulanslar kaza yerine sevk edildi. sağlık ekipleri kaza yerinde ilk müdahalede bulundukları yaralıları Muğla ve Marmaris'teki hastanelere taşıdı. Hafta sonu tatili nedeniyle yoğun trafiğin bulunduğu bölgede, kaza nedeniyle karayolu bir süre trafiğe kapanınca, kilometrelerce kuyruk oluştu.




ÖLÜ SAYISI 24'E YÜKSELDİ

Muğla Valisi Amir Çiçek, tur midibüsünün devrildiği kazayla ilgili yaptığı açıklamada, son bilgilere göre 24 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin ise yaralalandığını söyledi. 2'si çocuk olan yaralılar arasında durumu ağır olanların da bulunduğunu belirten vali Çiçek, "Kaza yerinde incelemeler yapıldı. Ölenlerin cenazeleri morga kaldırıldı. Kazanın nasıl olduğuna yönelik araştırmalar yapılıyor. Frenin patlamış olabileceğini düşünüyoruz. Kaza yerinde bir taraftan çalışmalar yapılıyor, diğer taraftan yol veriliyor" dedi.

ANNELER GÜNÜ GEZİSİYDİ

Öte yandan kazanın, Anneler Günü nedeniyle düzenlenen günübirlik gezi sırasında meydana geldiği, katılanların İzmir'in Buca İlçesi'nin Yaylacık Mahallesi'nden 2 midibüsle yola çıktıkları öğrenildi. Daha çok Balkan göçmenlerinin yaşadığı mahalleden bugün saat 07.30'da yola çıkanların kendi aralarında araç kiralayarak günübirlik tatile çıktıkları, kazadan bir saat önce de mola verdikleri belirtildi.

http://www.milliyet.com.tr/son-dakika-mugla-da-feci-kaza-gundem-2449775/
 
Ölenlere allah rahmet eylesin çocuklarda var ,ölmüş olan , çoğunluk kadın , asıl suç o frenleri bile ,bile kullanan ve tamir ettirmeyen araç sahibidir belli aralıklarda bu fren sistemi yıprandığı için bakımı geçiktirmemek gerek bakımda para demek , araç sahipleri bu parayı ödemekten kaçınıyor , şöförde ölmüş
 
X