son diyet günlüğüm, diyetisyenli

bu alkali olayını ben de duydum. ama ne kadar karbonat eklemek gerekiyor acaba?
o dukan olayını ben de denedim... 1 haftada 4 kilo verdim ve bünye iflas etti =) şuan çatlaklarım var malesef... arkadaşım bile farketti çatlakların yoktu senin noldu böyle diye :( sürekli titremelerim başlıyordu ve inanılmaz bir yoksunlukla kuru ekmeğe bile saldırdım deli gibi... bi daha dukan mı... asla!
seninkine benzer bir şekilde besleniyorum ben de şuan. yavaş olsun ama işkence etmeden olsun kendime...
hadi hayırlısı:17:

bir tatlı kaşığı demişler, bir sürahiye ama... denedim de tadını değiştiriyor suyun ya, sevmedim.

pınar su aldım şimdi, alkali oranı daha yüksek, 7.8 mi ne... olması gereken gibi. hani diğerleri gibi 7.3 değil en azından. biraz toparlanayım gerçi, yine azıcık atarım karbonat suya:)

sonuçta diyet dönemindeyiz, denemeye değer:)

geldimm... dün gün boyu hiçbir şey yiyemedim. çok kötüydü midem. sadece akşam azıcık balık yiyebildim. ona da çok dayanamadım. sonra da uyudum.

şimdi nispeten iyiyim ama 1 tam günü boş geçmiş durumdayım, o tuhaf oldu.

neyse şimdi yoğurt ve yulafımı yedim, ağzıma fındıklarımı attım. bir bardak suyumu da içtim. metabolizmam çalışmaya başlasın en azından.

diyetisyene haftaya gideceğim, tartılamıyorum da. bir iki güne bi tartılıp yazarım artık :)

selam hanımlar. daha önce burada bir diyet günlüğü açmıştım, dukan diyeti yapıyordum. beş gün sürdürdüm, iki kilo verdim ve sonunda vücut iflas etti. sonra olduğu gibi hatta fazlasını geri aldım.

zaten uzun süredir benim diyetlerim böyle gidiyor.

yaklaşık dört senedir her hafta diyetteyim diyebilirim. ama gitmiyordu kilolar. aksine bir de üstüne alıyordum.

ilk olarak dört yıl önce 56 kiloyu gördüğümde dört-beş kilo vereyim de "zayıf" olayım dedim.

deneme yaptım, yine aldım.

57'lere çıktım, ağlamaklı oldum. devam ettim.

bu kez başka diyet. bir başka diyet derken en son 63.7'de buldum kendimi. (minik bir tipimdir, yuvarlak-şiş bir hal aldım.)

sonra uzman yardımı almaya karar verdim.

bir diyetisyene gittim. kan tahlili yaptır gel, dedi.

o sıralar regl döneminin bitimi, koşturmaca derken 62'ye indim.

sonra diyetisyene devam ettim. iki aya yakın verdiği diyeti uyguladım. 61'e indim ve sonrasında geri almaya başladım. diyetim hiç bana göre değildi. günde beş dilim ekmek yemem gerekiyordu, bu benim için fazla bir rakamdı.

61.8 olduğumu fark ettiğim anda o diyetisyeni bıraktım.

başka bir diyetisyene başladım tavsiye ile. onun ismini size de veririm, az daha faydasını göreyim de kimseyi yanıltmayayım istiyorum. o yüzden isim açıklamadım şimdilik.

61.8 ile iki hafta önce cuma günü diyetisyene gittim, yani tam bugün. şimdi diyetimize geçelim.

sende kendimi görüyorum, ben de tıpkı senin gibi yaptığım her diyet fazlasıyla bana geri dönüyordu. çok fazla bi kilom yoktu diyetisyene gitmek istemiyordum bu yüzden.
sürekli az yiyordum diyette gibiydim hep fakat zayıf değildim.en son bu böyle olmayacak diyerek diyetisyene gittim, verdiği diyet listesini güzelce uyguladım fakat 1-2 kilo dışında veremedim..diyetisyenimle sohbetimiz sırasında diyetten önce de zaten çok az yediğimden, diyetin fayda etmediğine karar verdik. bana senin vücudunun önce yemek yemeyi öğrenmesi lazım dedi ve aldığım kaloriyi bir müddet artırdı. ilerleyen zamanlarda tekrar diyette olması gereken kalorilik listeyi verdi onu uyguladım ve böylece zayıfladım.diyetisyeninle görüş muhakkak derim, ayrıca sabır ve başarı diliyorum kolay gele...

sende kendimi görüyorum, ben de tıpkı senin gibi yaptığım her diyet fazlasıyla bana geri dönüyordu. çok fazla bi kilom yoktu diyetisyene gitmek istemiyordum bu yüzden.
sürekli az yiyordum diyette gibiydim hep fakat zayıf değildim.en son bu böyle olmayacak diyerek diyetisyene gittim, verdiği diyet listesini güzelce uyguladım fakat 1-2 kilo dışında veremedim..diyetisyenimle sohbetimiz sırasında diyetten önce de zaten çok az yediğimden, diyetin fayda etmediğine karar verdik. bana senin vücudunun önce yemek yemeyi öğrenmesi lazım dedi ve aldığım kaloriyi bir müddet artırdı. ilerleyen zamanlarda tekrar diyette olması gereken kalorilik listeyi verdi onu uyguladım ve böylece zayıfladım.diyetisyeninle görüş muhakkak derim, ayrıca sabır ve başarı diliyorum kolay gele...

çok dogru demiş ya... ben de dukan diyetiyle açlık diyetleriyle kendimi mahvettim resmen. şuan ne yersem kilo olarak dönüyor bana. olabildiğince az yiyorum ama kilo da veremiyorum... dogru düzgün bir diyetisyen bulsam keske.. ama yok :(( hem de ben o kadar sabırlı değilim açıkcası.

diyetin en zor yanı sabır zaten, bir süre sonra insan sıkılıyor,
arkadaşlarınla eşinle dışarı çıkıyorsun herkes yemek yerken sen salata yemek zorunda kalırsın,
ama sonuçları görünce insan iyiki de yapmışım diyor.

herhangi bir metobolik problemin var mı ona da bak bence

bende birde hormon bozukluğu başıma bela...

diyetin en zor yanı sabır zaten, bir süre sonra insan sıkılıyor,
arkadaşlarınla eşinle dışarı çıkıyorsun herkes yemek yerken sen salata yemek zorunda kalırsın,
ama sonuçları görünce insan iyiki de yapmışım diyor.

herhangi bir metobolik problemin var mı ona da bak bence

bende birde hormon bozukluğu başıma bela...

saçma sapan diyetlerle ben de hormonlarımı mahvetmiş olabilirim. normalde sarı ve az çıkan tüylerim şimdi siyah ve yoğun çıkmaya başladı... bu sacma sapan diyetlere zaman ayırıp yoyo sendromuna dönüştürmeseydim kendimi çoktaaaan gtmişti şimdiye bu kilolar. kendim ettim kendimbuldum resmen.. yazık emeklere vallahi..

benim diyetisyenim tanıdıktı, uzun uzun konuşabiliyorduk, sohbet ediyorduk.bana bu açıdan çok faydası olmuştu.diğer türlü diyetisyenler temel soruları sorup gönderiyorlar, çok üzerinde durmuyorlar malesef. biraz vakit ayıranları da dünya para istiyor

diyetisyenle olmayan depresyonla geldi.
bir dönem o kadar kötü günler yaşadım ki (yaklaşık bir hafta)
3 kilo gidiverdi.
59'lara düştüm lakin şimdi 60'ım. dün akşam 60.03 idim bi ton çay içmiştim.

biraz dikkatli olarak 55'e inersem bu diyet defterini yavaştan kapatacağım. cidden çok sıkıldım.

Back
X