Son günlerde eşimle çok sık tartışır olduk..

Eşinizin yaptığı hiç doğru bir yaklaşım değil. Tamamen kendi düşüncesini size uygulatmaya çalışıyor. Evlilikte orta yol önemli olan..Eşinin ailesinden gördüğü öğrendiği bu olsada senin açından da düşünmeli..İnsan ailesine gitmeden yapabilir mi ya. Akrabaları olmadan. Kıskandığından mı? Onlarında size gelmesini istemediğinden mi?
Bence siz ağlayıp güçsüzmüş gibi görünmeyin. Biraz daha otoriter davranmalısınız.
Eşinize sizde yasaklar getirin belki yaptığı hatanın farkına varabilir..
Önemsenmeyecek konu değil gerçekten..İyi düşünün.Doğru adım atın.

Son düzenleme:
Hangi yazılara tepki olarak yazdığının farkındayım, o yazılara ben de katılamıyorum,
ama yazında, benim kullandığım kelimelere de çok yer vermişsin,
yani birkaç taşı birden attın ufaklarından biri de bana geldi. yerimseniben kaydirigubbakcemile3

Masal, saygıdan bahsetmişsin ki;
bence evlilikte saygı ve sadakat sevgi ve aşktan daha kıymetli.

Arkadaşın eşi evet saygı göstermiyor malesef,
ama bize saygı göstermeyen birine; o kişiyle kavga, gürültü, patırtı ederek
zorla bize saygı duyacaksın diyemeyiz ki, zorla kimse kendine saygı duydurtamaz ki.
Saygı duyuşsal bir kavramdır, zamanla güzeli, iyiyi göre göre kendiliğinden oluşur.
Kadın, kendisine saygı duymayı eşine öğretecek bunun başka yolu yok,
zorbalıkla saygı duyulması öğretilemez, kadın eşine model olarak öğretecek bunu.
Emeksiz rahat,huzur yok. Bu dünyada emeksiz ne var ki, herşey için emek harcıyoruz,
alınteri döküyoruz, yaşamın kendisi zor.

Biz kadınlar erkeklerden çok daha güçlü duygulara sahibiz,
onlar sinirlenir, asar, keser, yasaklar...
Ama biz gücümüzü kullanmak yerine ağlayıp, sızlanıp, sineye çekiyoruz
ya da tam tersi bilinçsizce bağırıp çağırıyoruz.
Kendim de dahil, aklını, duygularını doğru kullanamayan, yanlış tepki veren bayanlara kızıyorum ben, aşırı duygusallığa kapılmadan, aklımızı kullanırsak;
erkeği ele geçirmek şurda dursun,dünyayı ele geçiririz bizler. :enbuyukkk:

Olabilir belki de sizin yazdıklarınıza da yazmışım gibi görünmüş olabilir.

Ama sizi düşünerek yazmamıştım.

Her neyse

Şimdi beni ya da sizi bi kenara bıraktım da ben konu sahibini hiç iyi görmedim açıkcası.

Çok çabuk kabulleniyor söylenenleri.

Burda biri bişey söylüyor evet öyle diyor,başkası başka şey söylüyor evet öyle diyor.

İşte ben buna da takıldım fena halde.

Bir insan kadın ya da erkek olsun farketmez, birey olmalı.

KENDİ BAŞINA BİR BİREY !!!

Ezilmemekten kastım da bu benim

Evet kadınlarımız eziliyor.

Siz ya da ben değil belki. Ya da bu platformda bazı kişiler değil.

Ama çoğu kadınımız eziliyor.

Çünkü çok çabuk kabulleniyor başkalarının söylediklerini.

Önce baba etkiliyor kadını sonra koca.

İşte bu olmamalı.

Sizin de dediğiniz gibi güçlü insanlarız biz.

Gücümüz var ama kullanmayı beceremiyor kimimiz

tabi herşeyi kadınlara yüklüyorlar sonra sorumluluk alamıyor erkekler,sonra uğraş dur.benneyaptımki:delphin:tek taraflı olmaz bu evlilik işi.

Hayattaki en kolay şey işi kadına yüklemektir.
Kız annesi sen bayansın tabii ki çoğu şeyin sorumluluğu sende diye büyütür.Hakkını savunmak çirkeflik olur ama herşeye susan evet diyen kadın hanımhanımcıktır herkes sever över
Her işten anlayan kadın makbuldur
Eve çok masraf yaptırmayan hatunda tutumludur onunda makbulu geçer
Anneler kızlarını böyle yetiştirirler ve sonrası itiraz eden fikrini söyleyen insan ya yalnız kalır ya kocası ısrarla ezmeye çalışır baktı olmadı ya uyum sağlar ya boşar
Erkek annesi de sen erkeksin ne dersen o olur karına lafını dinlet bak sonra kendi ailesinin yanına çeker seni hiç bir sözünü dinlemez
Erkek adam iş mi yapar erkek adam çapkındır kızlara asılır yolda yüzüne bakarak küfürlü konuşur aile afferin oğluma der büyür gün gelir çark döner

Benim kuzenimin eşide annesine bile göndermekten hoşlanmazdı ki kendisi gezer arkadaşlarıyla görüşür eşine gelince ne olacak vs
İşine gelince eşini fatura yatırmaya gönderir gelmeyince sokakta erkek var olur
Hiç bir şeye dokunmaz sonra karımı seviyorum ona kıyamam olur
Karısını kıskandı kaç kez boşanma eşiğine geldi ama bi sürü borcu üzerine yıktı çekti gitti
Şimdi kuzen çalışıp borç ödüyor

Hani o çok seven herkesden sakınan bişey olacak diye korkan aşık kıskanç erkeğe ne oldu
YALAN OLDU

Bu tür kısıtlamalar ERKEĞİN YALANLARINA seviyorum egosunu yapıştırıp kendisine bağımlı kılmak ötesi yok yani:kızgın:

Son düzenleme:
Ya arkadaslar tabiki herkesin evliligi, herkesin, sevgili dönemi, flört dönemi ayri.
Ben kendi acimdan konusuyorum, ne olursa olsun ben kocami tutarim gerisi bos.
Madem evlendim kocaminda arkasindayim, oda benim arkamda.
Eger esim birsey söylüyorsa bir bildigi vardir, eger bende söylüyorsam benimde bir bildigim vardir.
ikimizinde hedefi kendi kurdugumuz aile kurumunu korumak, mutlu olmak, rahat etmek.
Ama hersey karsilikli, ne ezerim, nede ezdiririm kendimi.
Ama gercekten bir seyden emin isem esimi zaten kendi tarafima cekmek icin daha dogrusu ikna etmek icin, kesin cok güzel argumanlarim vardir.
Bilmiyorum, eger aciz isek o baska o zaman, ezdirme kendini git akrabalarinda kal, esin istemese bile git diyebiliriz tabi, sonuc?
Benim kendi felsefem bu, esimin arkasindayim!

eMu senin o enistede gercekten ********in teki imis, onu degil dinlemek, koca diye almazdimki.
Ne demek ya, kizin üzerine borclari yig git, senin kuzeni cok saf görmüs terbiyesiz.
Ben böyle erkekleri kastetmiyorum, tabi herkesin evlenecek erkek hayali baska, ben böyelerini döverdim sabah aksam ya.
Agzini burnunu dagitirdim herhalde.:22::47::4::67::41:
Benim dedigim gercekten adam gibi adam, gercekten saygi duyulacak erkeklerdir, senin anlattigin erkek tipinin sadece suratina tükürürüm ben.

Ya arkadaslar tabiki herkesin evliligi, herkesin, sevgili dönemi, flört dönemi ayri.
Ben kendi acimdan konusuyorum, ne olursa olsun ben kocami tutarim gerisi bos.
Madem evlendim kocaminda arkasindayim, oda benim arkamda.
Eger esim birsey söylüyorsa bir bildigi vardir, eger bende söylüyorsam benimde bir bildigim vardir.
ikimizinde hedefi kendi kurdugumuz aile kurumunu korumak, mutlu olmak, rahat etmek.
Ama hersey karsilikli, ne ezerim, nede ezdiririm kendimi.
Ama gercekten bir seyden emin isem esimi zaten kendi tarafima cekmek icin daha dogrusu ikna etmek icin, kesin cok güzel argumanlarim vardir.
Bilmiyorum, eger aciz isek o baska o zaman, ezdirme kendini git akrabalarinda kal, esin istemese bile git diyebiliriz tabi, sonuc?
Benim kendi felsefem bu, esimin arkasindayim!

Canım kırmızıyla işaretlediğim sözlerin çok güzel, evlilikte benim de felsefem budur.
Eğer eşim de bana karşı öyleyse ben hep onun arkasında, sözündeyim, ezmem de ezdirmem de.
Herkesten ve herşeyden önce eşim gelir; ama ben de onun için herşeyden ve herkesten önce olmalıyım,
geriye kalan kimseyi silmem, ama kimse uğruna eşimle kötü olmam.

Ailemden herhangi Biri eşim olacak adama ufacık Bir saygısızlık yaparsa karşısında Beni Bulur... eşime (annem BaBam dahil olmak üzere) hiç kimseye laf söyletmem, ezdirmem, aşağilatmam.. Eskiden nişanlıydım ve amcam " senin nişanlın sana layık değil, yakısmıyor yanına " dediği için amcamı tek kalemde silmiş insanım Ben.. kaldı ki eşim değil nişanlımdı.. ama hiç önemi yoktu, sonuçta Bana saygısı olan herkesin koluma takip "eşim" dediğim adama da saygı duymasını Beklerim, duymayanı da hayatımdan çıkartırım.. Benim evlilikteki en geçerli mantiğim Budur.. Beni sevenlerden ailemden dostlarımdan yanımda taşidiğim hayat arkadasım dediğim yoldasım dediğim adama saygı Beklerim.. o saygı gösterilmezse göstermeyeni Ben silerim.. SevmeyeBilirler ama saygı duymak zorundalar Benim hatrıma.. Ama Bunun karşılığı olarak eşim olacak adamdan da aynı tavırları Beklerim.. Benim aileme, sevdiklerime, dostlarıma saygı duymasını ve önyargısız sevmeye çalişmasını Beklerim.. ha sevmedi mi, Benim hatrıma Bir araya gelindiği zaman güler yüz göstermesini ve nazik olmasını Beklerim.. zaten rahatsız oluyorsa, Bir terBiyesizliklerini görmüşse gıcık alacaği Bir durum olmussa ona gerek kalmadan Ben hesaBını sorarım.. ama seBepsiz Bırak ailemi kuzenlerimi arkadaşlarıma Bile dil uzatırsa ona zerre saygım kalmaz.. Sevgim de kalmaz.. sevmem Ben egosu yüksek erkekleri zaten.. sevmem Ben kadınına saygı duymayan kadınının Bir Birey olduğunu kaBullenmeyen kadınının aklına fikrine kararlarına isteklerine hürmet etmeyen erkekleri sevmem.. Benim dediğim olacak Banane Banane seBeBi yok görüşmiceksin çünkü Ben erkeğim Ben üstünüm Benim Borum ötecek merkezin Ben olacam dünyan Benden iBaret olacak Banane Banane aileni de akRaBalarını da en zor gününde yanında olan dostlarını da taaa Burnunda sümüğünü hatırlayan kuzenlerini de taa ilk çıkardiğin dişi gören amcanı da sileceksin Ben olacam herseyin Banane Banane diye zırvalayan erkekleri hep zavalli görmüşümdür.. Böyleleri korkar kadın aklından.. Haaaa dediğim giBi ortada eşim olacak adama saygısızlık terBiyesizlik varsa, hesabı güzelce sorulur.. ama seBepsiz ego tatmini yapilmaz..

Son düzenleme:
burda sorun eşime yapılan saygısızlık değil öyle olmadı zaten ...benim tek üzüldüğüm mesela akrabalarımla görüşmemi istemiyor.annemde 2 gün kalıosam kaynanamda 5 gün..

bizimde ilk aylarımız böyle idi.bana geldin öteki tarafı unut gibisinden. ama ben takmadım çok çok gitmek istediğimde bazen gittim bazen gitmedim.benimde anlatacak konuşacak kimsem yoktu.çoğunlukla başımın dikine gitti(sevgisine inandığım için beni üzmek istemediğini düşündüğüm zaman).oda bezdi zaten.

yaa anlamadimki hemi yurtdisindayim kimsem yok diyor konu sahibi!!!hemide akrabalarima gidemiyorum diyor bu neyki simdi hicbirsey nlamadim bunlari izindemi yasiyorsunuz...bu arada annen turkiyedeyse yazik degilmi kadincagizi zirt birt ariyon yazik ana yuregi bambaska.....tamam dua eder elinden geldigince yardimci olmaya calisir ama ablan falan yokmu kardesin arkadasin onlarla konus...AMA ESININ YANINDA KONUSMA....belki kizar aile icimi anlatiyor diye....bu arada buraya yazabilirsin canim bizde yardimci olmaya calisiriz inan...ama bazan kendi basarmamiz gereken seylerde olabiliyor!!!!esinle iyi olmaya bak....sabirli ol her zaman öfke iyi degildir bunu unutma....öfken gecince konus....öfkeliyken abdest al,yat,uzan...gecince konus esinle......kiz isi zorrrrr...ama herkes yasiyor alisirsin....

Back
X