Son günlerde eşimle çok sık tartışır olduk..

Bütün sayfaları okudum da hayret ettim sizlere.

Devam edin bayanlar !!!

Kocalarınızın her isteğine " peki " deyin, sonra da gelin burda ay şöyle oldu ay böyle oldu diye ağlayın olur mu?

Evlilik ne demek yaa !!!

Evlilik kölelik mi ??

Evlilik erkeğin idaresi altına girmek mi??

Evlilik bir yastığa baş koyup, insanca yaşamaktır unutmayın.

Siz kendinize bu şekilde davranılmasını yakıştırıyorsanız eğer buyrun devam edin.

Akrabalarınızı yok sayın canım, nolcak. Sizi seviyorlarsa anlarlar. Çünkü onların gururları yok. Koca koca adamlar sizi ziyarete gelecek, sizse bayramlarda bile gitmeyeceksiniz ellerini öpmeye.

Ailenize gitmeyin. Aileniz akraba ziyaretleri yaparken " tü,kaka " diyip kayınvalidenize kaçın. Aman haa yerler falan sizi.

Arkadaşlarınızı yoksayın, komşularınızı yoksayın.

Bir eşiniz olsun hayatınızda bir de kendiniz.

Hatta ailenizi de yoksayın canım nolcakk, eşiniz var size bir şey olmaz.

Sonra da eşinizle aranızda yaşadığınız büyük bir kavgada tutunacak dal arayın.

Ama merak etmeyin aileniz, akrabalarınız sizi gerçekten seviyorsa eğer sizin yaptığınız onları yoksayma davranışını göz ardı eder, size olanca gücüyle destek olur.

İşte aile öyle bir şeydir.

Eş asla yerini tutmaz ailenin.

Ama siz devam edin eşinizin boyunduruğu altına girmeye.

Ha gayret ülkemin kadınları; kendinize ezilmeyi,saygı duyulmayan bireyler olmayı yakıştırıyorsanız devam edin ha gayret !!!

Ama şunu da unutmayın : Bu aileyi, akrabayı görme meselesi değil saygı meselesidir.

Bütün sayfaları okudum da hayret ettim sizlere.

Devam edin bayanlar !!!

Kocalarınızın her isteğine " peki " deyin, sonra da gelin burda ay şöyle oldu ay böyle oldu diye ağlayın olur mu?

Evlilik ne demek yaa !!!

Evlilik kölelik mi ??

Evlilik erkeğin idaresi altına girmek mi??

Evlilik bir yastığa baş koyup, insanca yaşamaktır unutmayın.

Siz kendinize bu şekilde davranılmasını yakıştırıyorsanız eğer buyrun devam edin.

Akrabalarınızı yok sayın canım, nolcak. Sizi seviyorlarsa anlarlar. Çünkü onların gururları yok. Koca koca adamlar sizi ziyarete gelecek, sizse bayramlarda bile gitmeyeceksiniz ellerini öpmeye.

Ailenize gitmeyin. Aileniz akraba ziyaretleri yaparken " tü,kaka " diyip kayınvalidenize kaçın. Aman haa yerler falan sizi.

Arkadaşlarınızı yoksayın, komşularınızı yoksayın.

Bir eşiniz olsun hayatınızda bir de kendiniz.

Hatta ailenizi de yoksayın canım nolcakk, eşiniz var size bir şey olmaz.

Sonra da eşinizle aranızda yaşadığınız büyük bir kavgada tutunacak dal arayın.

Ama merak etmeyin aileniz, akrabalarınız sizi gerçekten seviyorsa eğer sizin yaptığınız onları yoksayma davranışını göz ardı eder, size olanca gücüyle destek olur.

İşte aile öyle bir şeydir.

Eş asla yerini tutmaz ailenin.

Ama siz devam edin eşinizin boyunduruğu altına girmeye.

Ha gayret ülkemin kadınları; kendinize ezilmeyi,saygı duyulmayan bireyler olmayı yakıştırıyorsanız devam edin ha gayret !!!

Ama şunu da unutmayın : Bu aileyi, akrabayı görme meselesi değil saygı meselesidir.

canım dediklerne cok haklısın ama bazı insanlarlada baş edilmiy ne yazıkki

benim eşimde konuyu acan kişiye benzer bi tarafi benzemeski beni gönderir kendi gelmez öylede olmuyo heryerede tek gidilmiyo bende yeni evliyken cok agladın cok kavga ettim ama baş edemedim

hani bi söz varya ya bu deveyi güdücen yada bu diyardan gidicen diye

babam için ben bu deveye gütmeyi terch ettim İNŞALLAH pişman olmam alsanaalsanasmile

iyi canım.eşinin dediğini yapmasın.olumlu olmaya çalışmasın...

sonra evde gürültü patırtı...

siz ne kadar kolay sanıyorsunuz bu evliliği...

ne yapmaya çalışıyorsunuz kocasına baş mı kaldırsın?

dine bağlıyorsun en basiti kadın yatarken eşine sırtını döndüğü anda izin alması gerekir...

bunun dinle felan alakası yok.herşeyi dine bağlamayın...

eşi görüşmesini istemiyorsa görüşmeyecek.

kusura bakmayın da yuvayı dişi kuş yapar....yine kusura bakmayın da erkeklere iki güler yüz ve iki oynaş... herşeyi yaptırır kadınlar...

evliliği iyice yapboza çevirdiniz....

üstünlük taslamak mı evlilik...!

sen kimsin de bana karışıyorsun demek mi?

sen benim hayatıma ne karışıyorsun demek mi?

ya lütfen bayanlar....ooo siz yuva kurmak yerine yuvayı yıkmak peşindesiniz...

herşey zamanla ve sabırla olur....

sempatiksalakcinni
Hala böyle düşünenler var demek kaydirigubbakcemile3
Arkamı dönerken hiç izin almıyorum,çok ayıp ediyormuşum da haberim yokmuş...-tatlicadiarzu-

şımarıklığı bırakmasının bi yolunu bulmalısın acilen..

Üzüldüğün noktaları ona net bir şekilde ağlamadan anlat. Erkekler ağlamaktan anlamaz. Onlar kadınlar gibi duygusal değil. Net ol. Ve istediklerini duygularını söyle. Onun da davranışlarına bir açıklık getirmesini iste. Neden akrabalarında görüşmenden rahatsız olduğunu sakin bir şekilde sor ve açıklama iste. Kendi istediklerini de söyle. Tavrını koy ama asla ağlama. Aciz olma güçlü ol. İstemediğin bir şeyi kabul etme. Yeterli açıklamayı yaparsa sen de ikna olursan ancak o zaman onun istediğini yaparsın. Net ve sakin ol.

sen olsan uyum sağlarmıydın cnm.yani butun akrabalarını silermiydin.ne bayramda ne seyranda görmeyeceksin.gitmicen ailenle bile...kabullenemiyorum ya

esinin seni tum yakinlarindan soyutlamak istemesi kabul edilebilir sey degil asla buna boyun egmemelisin.
hangi mantikla senden boyle bir sey bekliyor anlamis degilim.
o zaman o da kendi yakinlariyla gorusmesin yani dogru degil mi?

evet, evlendiniz yeni bir hayat kurdunuz kendinize ama gecmisinizi, yakinlarinizi silerek degil...
esiniz sizi degistirmeye calismasa keske...
bu konudaki tavrini en basindan koy ve asla degistirme.
akrabalarinin, ailenin senin bir parcan oldugunu ve gorusmemenizin cok anlamsiz oldugunu anlat, anlarsa ne ala...sanmiyorum ama!
Allah yardimcin olsun canim vallahi bu tip olaylarla karsilasmak cok zor olsa gerek.

Son düzenleme:
iyi canım.eşinin dediğini yapmasın.olumlu olmaya çalışmasın...

sonra evde gürültü patırtı...

siz ne kadar kolay sanıyorsunuz bu evliliği...

ne yapmaya çalışıyorsunuz kocasına baş mı kaldırsın?

dine bağlıyorsun en basiti kadın yatarken eşine sırtını döndüğü anda izin alması gerekir...

bunun dinle felan alakası yok.herşeyi dine bağlamayın...

eşi görüşmesini istemiyorsa görüşmeyecek.

kusura bakmayın da yuvayı dişi kuş yapar....yine kusura bakmayın da erkeklere iki güler yüz ve iki oynaş... herşeyi yaptırır kadınlar...

evliliği iyice yapboza çevirdiniz....

üstünlük taslamak mı evlilik...!

sen kimsin de bana karışıyorsun demek mi?

sen benim hayatıma ne karışıyorsun demek mi?

ya lütfen bayanlar....ooo siz yuva kurmak yerine yuvayı yıkmak peşindesiniz...

herşey zamanla ve sabırla olur....

ay bu ne yaa kafamçokkarıştı
saka falan sanirim :1ninca: :bbo:
yok yok hayatta inanmam bunu bir kadinin yazabilecegine laelaelaelaelae -tatlicadiarzu-

Son düzenleme:
Ilk defa LOCA arkadasimla ayri düsüncelerimiz var bir konu hakkinda. Ama yoksa genelde hep ayni düsünürüz, LOCA sende beni az cok tanirsin, feministlerin önde gideniyim aslinda.
Konu su bende : evlendinmi? evet evlendin. O zaman sen bir ailesin. Disardakiler dis kapinin mandali. Neden böyle düsünüyorum, cünkü hala evli olup, evliligini fark edemeyenler var. Mesela:
Evliler, ama adam hala kardeslerine, akrabalarina parasal yardim eder, etmesene be kardesim evlisssiiiinnn, e ne yapayim akrabamdir.
Benim cikis konum buydu. Onun icin madem evlendin, mutlulugu ailende, yani senin kurdugun ailende ara.
Birlik olunur bir konuda, her iki tarafda ayni düsünmeli, bence daha yeni evliler ve aylar gectikce bu yeni evlilige alistilarmi tabiki esi izin verecek.

Masal,attığın taş bana da geldi, yazın yerini buldu yani, ancak kendini öyle bir kapatmışsın, kalıba almışsın ki;
benim ne demek istediğimi anlamak şurda dursun, yanından dahi geçememişsin.
Yazılarımdan çıkardığın anlam; yukarıda alıntı yaptığım yazınsa eğer çok şaşırdım doğrusu....
Her ne kadar çok sinirli olsam bile böyle fevri sözler çıkamaz benim ağzımdan.
Herkesin yapısı, görüşü çok farklı tabi ki.

Ben, hayatta kararlı olmayı, dimdik sözümün arkasında durmayı, ezilmemeyi ve bir o kadar da ezmemeyi severim.
Kimse benden daha üstün değilse; ben de kimseden daha üstün değilim.
Dediğim dedik olup; duygularımı, düşüncelerimi zorla empoze etmekten ziyade,barışçı yollardan kendimi anlatmayı tercih ederim.
Böyle bir kişiliğe sahip olmamda; yaratılışım kadar yaptığım meslek de çok etkili.

Bir insanı eğitmek, birilerine birşeyleri öğretmek, anlaşabilmek, yıkmadan uzlaşabilmek
hiç de kolay değil ve çok sabır ister.

Konu sahibine hiçbir şekilde eşine köle ol, idaresi altına gir,
akrabalarını unut, kendini ezdir demedim, demem de, denilmiş olmasını kabul etmem de.
Fevri şekilde hareket edip, saldırgan ve bencil tavırlarla insanların duygu ve düşüncelerini
karşısındakine kabul ettirmesi kadar kolay ve bir o kadar da yıkıcı, etkisiz bir yöntem yoktur.

Konu sahibinin eşi bu kolay yöntemi seçmiş, gitmeyeceksin deyip; kestirip atmış,
çok büyük hata yapmış, ve eşini sindirmek istemiş.
Şimdi arkadaşın da eşine karşı böyle düşüncesizce mi yaklaşması gerekir, bu mudur doğru olan?
İkisi de birbirini ezsin dursun madem, kısır döngü...
Kötülüğe kötülükle karşılık vermek çok kolay, asıl mesele kötülüğe iyilikle karşılık verebilmek, eğitim de bu şekilde olur zaten.

Ben yazımda da belirttim, konu sahibi arkadaş,ne ezilecek, ne de akrabalarından olacak.
Yapması gereken şey; akıllı davranıp, sindire sindire, zamanla bu sorunu çözmek olacak,
bunu iyilikle yapacak, höt-zötle yapmak isterse çok daha olumsuz sonuç görür.
Eşinin bu hale gelmesinde kıskançlık durumu var, bunu göz ardı da etmeyelim, kıskançlıkla başlayan bir olay,
büyümüş ve tüm akrabaları yasaklamaya kadar gitmiş, ortada bir inatlaşma oluşmuş.
Tabi ki hatalı yasaklaması, ama arkadaş ezilmeden,
eşinin her dediğine peki demeden, güzellikle halledebilir bu meseleyi.
5 aylık evlilik sonrası hemen boşanma mı olsun sonları?

Erkek ya da kadından daha akıllısı, sabırlısı, doğru düşünen tarafı;bir diğerini idare edebilmeli.
Evlilik ezilmek değildir; evlilik emektir, idare edebilmek ayrıdır, ezilmek ayrıdır.
Bu ayırımı yapabilmek de çok önemlidir.
Eğer evlilikteki hoşgörüye, karşısındakini idare etmeye ezilmek diyorsak; kimse evlenmesin bu dünyada,
bu tarz hesapların yapıldığı evlilik de gerçek evlilik değildir zaten.
Ancak emek verme durumu hiçbirşekilde karşılık bulamamışsa,
ezilme durumuna dönüşmişse eğer; işte o zaman dur denmesi gerekir.

Daha 5 aylık evliler, uyum süreci gerekir, emek, zaman gerekir bu evlilik için,
birisi yasak koydu diye, diğeri de hemen bıçak mı çeksin karşısındakine?
Erkek uyumu sağlamada daha zayıf kalıyorsa; kadın biraz daha fazla emek verebilir.
Yahut tam tersi de olabilir, kimi evliliklerde erkek kadına göre çok daha olgun davranır, daha sabırlıdır,
emek konusunda kadının önüne geçer, yani sizin tabirinizle "erkek ezilir." öyleyse.

Bi şartlanma var beyinlerde; kadınlar daima ezilir, erkekler daima ezer, hadi kadınlar ezilmeyelim
şu erkekleri biz de ezelim!!!
Bizler böyle gördüğümüz için, erkeği de ezme çabasına girdiğimiz için asıl daha çok eziliyoruz, bocalıyoruz.
Ezmek nedir bi kere, böcek miyiz bizler, insanız
kaldi ki çoğu insan böcekleri bile ezemeyecek kadar merhametlidir...

Ben eşimi çok seviyorum, eşime aşığımdır, o benim canımın yarısıdır
ama uyumsuzluklarımız olabiliyor, bana karşı hataları olabiliyor.
Şimdi ben eşimi gerçekten seviyorum diyebiliyorsam, zıt düştüğümüz konularda;
hemen "eşim beni eziyor, kölesi olmamı istiyor, onun sözlerine peki dememeliyim"
mi demeliyim, yoksa sevgim için emek verip, bazı uyumsuzlıkları güzellikle çözme yoluna mı gitmeliyim?
Sevgide ucuz hesaplaşmalara yer yoktur benim nazarımda,
sevdiğim adam için verebileceğim emeği veririm, sözünü dinlerim, alttan da alırım, idare de ederim;
karşılığını olumlu alırsam ne mutlu bize,
ama herşeye rağmen karşılığını alamazsam, verdiğim emekler tamamen boşa çıkarsa;
işte o zaman ezdirmem ve çeker giderim... kaydirigubbakcemile4

Son düzenleme:
Yazıma baktım da evet biraz uzun olmuş ama;
yıkıcı olmadan önce yapıcı olunması gerektiğini savunduğum,
böyle davrandığım ve olumlu sonuç aldığım için yazdım.

burada sadece ne yapmalıyım diyor?

sizde destek yerine köstek oluyorsunuz...

isteyen istediğini yazar,ağlarda sızlarda...kimseye anlatamadığını burda anlatabilir...sonuçta kimse kişisel olarak onu tanımıyor ve sadece yazdığı hakkında yorum yapılıyor.

niye olayı tek taraflı anlayışa çekiyorsunuz?

sonuçta kimse dörtdörtlük değil.

ve kimse de bizim istediğimiz gibi olamaz...

ne yani beni akrabalrımla görüştürmüyorsun diye baş mı kaldırsın?

evde huzursuzluk mu olsun?

saçmalamayın...

kusura bakmayın ama baş kaldırana kadar iki tatlı söz,iki gülücük herşeyi hallder...

siz üstünlük peşindesiniz.

üstünlük taslayana,baş kaldırana kadar tatlı dille herşey halledilebilir...

sonuçta tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır....

Hadii yaa, kimsenin de aklına gelmedi zaten..
İnanamadım bunları hemcinsimin yazdığına
herkesin fikrine saygı duyarım ama, siz burda konu sahibi arkadaşa yardımcı olmak isteyen bir çok insana laf atmışsınız, genelleme yapmışsınız.
Kim kavga patırtı çıkar yazdı? ben öyle birşey okumadım.
Dini açıdan yaklaşalım hadi olaya,
eş hakkı varsa akraba ilişkileriyle ilgili hadislerde var.
eşi o olgunluğu gösterememiş, henüz 5 aylık evliyken arkadaşı sindirmeye çalışmış.
kimin hakkı var buna..a
Diyorsun ki, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır;
elbette.. her zaman bunu savunmuşumdur ama
her durumda işe yaramıyor maalesef..
Sizce arkadaşınn hiç aklına gelmemişmidir bunu denemek?
birde saçmalamayın, siz üstünlük peşindesiniz falan yazmışsın kötükedihüso
Ben sizin konuyu idrak edemediğinizi düşünüyorum.
Arkadaş bu durumdan rahatsız, gidemediği için üzülüyor ortada bir haksızlık var.
Eşinin kıskançlığına sebep olacak, gitmesini engelleyecek herhangi bir sebebide yok,
ama kendi akrabalarına gidilmesini istiyor
ya anlayamıyorum burda üstünlük kurmaya çalışanı nasıl anlamazsınız da
yorum yapan arkadaşları yargılarsınız..
:bbo:

Ilk defa LOCA arkadasimla ayri düsüncelerimiz var bir konu hakkinda. Ama yoksa genelde hep ayni düsünürüz, LOCA sende beni az cok tanirsin, feministlerin önde gideniyim aslinda.
Konu su bende : evlendinmi? evet evlendin. O zaman sen bir ailesin. Disardakiler dis kapinin mandali. Neden böyle düsünüyorum, cünkü hala evli olup, evliligini fark edemeyenler var. Mesela:
Evliler, ama adam hala kardeslerine, akrabalarina parasal yardim eder, etmesene be kardesim evlisssiiiinnn, e ne yapayim akrabamdir.
Benim cikis konum buydu. Onun icin madem evlendin, mutlulugu ailende, yani senin kurdugun ailende ara.
Birlik olunur bir konuda, her iki tarafda ayni düsünmeli, bence daha yeni evliler ve aylar gectikce bu yeni evlilige alistilarmi tabiki esi izin verecek.

Siz niye hala evlenip evlenmediğinin farkında olamayan, akrabasına yardım eden kişilerden yola çıkıyorsunuz ki.
Arkadaşın konusuyla ne alakası var.
Herkes yuva kuruyor, evet dışarıda ki kişiler dışarıda kalmalı.
Ama yok sayılmamalı, ikisi aynı şey değil.
Yeni gelin birinden bahsediyoruz, kendi ailesiyle görüşemiyor,
bu arkadaş akrabalarıyla da görüşemeyecek mi,
sonra da annesiyle konuştu anlattı diye suçluyoruz arkadaşı.
Ne yapsın peki, evde tek başına kimseyle görüşmeden,
kafayı yesin evde, annesine de anlatamasın, var mı böyle bir mantık ve hak.
Ne eş için aile silinebilir,ne de aile için eş silinebilir.
Evlenmek, bütün dünyayı yok saymak anlamına geliyorsa, bir sorun var demektir.
Ayrıca nedense hep kadınların aileleri siliniyor,
erkek neden izin vermiyor biz de onun ailesiyle görüşmeyelim.
Burada binlerce konu var, görüşmek istemeyen kadın.
Onlara ne diyoruz, eşinin ailesidir, evlenirken sokaktan mı aldın,
zorunlu da olsa görüşmelisin, peki ya erkek o görüşmek zorunda değil.
Bırakın bir de kendi görüşmüyor, eşini de görüştürmüyor.
Oldu eve kapatsın o zaman, kimseyle de görüştürmesin,
bunun adına da sahiplenme desin, yok böyle birşey malesef.
Bir konuda birlik olmak demekte, erkeğin dediğini yapmak değil,
her iki tarafta oturur dertlerini nedenlerini duygularını konuşur,
bir konuda birlik olur, erkeğin dediği olunca birlik olmuyor.

Yazıma baktım da evet biraz uzun olmuş ama;
yıkıcı olmadan önce yapıcı olunması gerektiğini savunduğum,
böyle davrandığım ve olumlu sonuç aldığım için yazdım.

canım teşekkür ederim
yeni olduğum için yazamıyorum evet.ama azkaldı ohaoldumsmile
yazını gülümseyerek okudum, olaylara bilinçli ve kararlı yaklaşımın takdir ediyorum.
görüşmek üzere tatlm:içelim:

evet olivia aynen öyle oldu :1shok:ilk defa ters düştük seninle bi an sen yazmadın bunları dedim ben. kaç kez okudum yazdıklarını ve çok şaşırdım.aslında bende feminist gibi bişeyimdir yani kaydirigubbakcemile3neyse,şimdi evet bizde aileyiz ama yinede eşimiz için kendi ailemizi ve akrabalarımzı hiçe saymak ne kadar doğru kaldıki konu sahibinin eşi sadece akraba değil ailesiylede görüşmesinden yana değil işte orda durmak lazım yasakkelimebuna kimsenin hakkı yok evlendik diye ailemi bi kenara atamam ağaç kovuğundan çıkmadık dimi ama insanın ailesi dış kapının dış mandalı olamaz bence.birde şu varki erkekler bunu yapmıyorlar ama onların aileleri hep önce geliyor biz sonra ama kendileri yapmadığı bir şeyi neden bizim yapmamızı istiyorlarbenneyaptımki

arkadaşlar daha 5 aylık evliyiz ve bugunlerde herseye tartışır olduk.artık çok bunaldım.kendimi evli değil yanlız hissediyorum.ailemden uzaklardayım.burda ne bir arkadasım ne dertleşeceğim bir insan var.sorunlarımı anneme anlatıyorum ama annem çok üzülüyor birşeyde yapamıyor.kötü olmamak için.eşim benim akrabalarla görüşmemi istemiyor.ki biz çok bağlıyızdır akraba ve ailece.ama eşimin ailesinde yok böle birşey.annende istedğin kadar kal ama akrabalara giderlerse onlar sen benim annemin yanına gitceksin diyor.bu haksızlık değilmi? benim günahım ne?zaten aile hasretiyle yaşıyorum bi arkadsım yok.birde akrabalarımdan uzaklaştırmaya çalışıyor.benim ailem bana gelince sorun yaşıyoruz.rahatsız oluyor.dün 1 saat hıçhıkararak ağladım artık katıldım ama gamsız bikere sarılmadı.askım üzme kendini orta yol buluruz demedi.hiç anlayış göstermiyor.hiç merhamet yokmu bunda ya.gece yine insanlık bende kaldsın dedim sarıldım yatarken.hala sırtı dönük yatıyor.annem de artık bu olaylardan dolayı kalp çarpıntısı başladı.

ne yapmalıyım bu durumda? siz olsanız ne yapardınız? lütfen yardımcı olun çok ihtiyacım var...

canım ya üzüldüm senin adına ama sana tavsiyem annene her olan biteni anlatma bitanem tamam mıa.ssen üzülünce o daha beter olacak hem ailelere yansıtmadan önce aranızda çözmeye bak daha çok yenisiniz evlilik oturana kadar olur böyle şeyler ama eşinin seni ailene göndermemesine kızdım açıkçası güzel dille bizim ailemizde böyle deildir sen gitmesen bile beni kısıtlama aşkım filan de tatlım inşallah aranız düzelir:teselli:

Masal,attığın taş bana da geldi, yazın yerini buldu yani, ancak kendini öyle bir kapatmışsın, kalıba almışsın ki;
benim ne demek istediğimi anlamak şurda dursun, yanından dahi geçememişsin.
Yazılarımdan çıkardığın anlam; yukarıda alıntı yaptığım yazınsa eğer çok şaşırdım doğrusu....
Her ne kadar çok sinirli olsam bile böyle fevri sözler çıkamaz benim ağzımdan.
Herkesin yapısı, görüşü çok farklı tabi ki.

Ben, hayatta kararlı olmayı, dimdik sözümün arkasında durmayı, ezilmemeyi ve bir o kadar da ezmemeyi severim.
Kimse benden daha üstün değilse; ben de kimseden daha üstün değilim.
Dediğim dedik olup; duygularımı, düşüncelerimi zorla empoze etmekten ziyade,barışçı yollardan kendimi anlatmayı tercih ederim.
Böyle bir kişiliğe sahip olmamda; yaratılışım kadar yaptığım meslek de çok etkili.

Bir insanı eğitmek, birilerine birşeyleri öğretmek, anlaşabilmek, yıkmadan uzlaşabilmek
hiç de kolay değil ve çok sabır ister.

Konu sahibine hiçbir şekilde eşine köle ol, idaresi altına gir,
akrabalarını unut, kendini ezdir demedim, demem de, denilmiş olmasını kabul etmem de.
Fevri şekilde hareket edip, saldırgan ve bencil tavırlarla insanların duygu ve düşüncelerini
karşısındakine kabul ettirmesi kadar kolay ve bir o kadar da yıkıcı, etkisiz bir yöntem yoktur.

Konu sahibinin eşi bu kolay yöntemi seçmiş, gitmeyeceksin deyip; kestirip atmış,
çok büyük hata yapmış, ve eşini sindirmek istemiş.
Şimdi arkadaşın da eşine karşı böyle düşüncesizce mi yaklaşması gerekir, bu mudur doğru olan?
İkisi de birbirini ezsin dursun madem, kısır döngü...
Kötülüğe kötülükle karşılık vermek çok kolay, asıl mesele kötülüğe iyilikle karşılık verebilmek, eğitim de bu şekilde olur zaten.

Ben yazımda da belirttim, konu sahibi arkadaş,ne ezilecek, ne de akrabalarından olacak.
Yapması gereken şey; akıllı davranıp, sindire sindire, zamanla bu sorunu çözmek olacak,
bunu iyilikle yapacak, höt-zötle yapmak isterse çok daha olumsuz sonuç görür.
Eşinin bu hale gelmesinde kıskançlık durumu var, bunu göz ardı da etmeyelim, kıskançlıkla başlayan bir olay,
büyümüş ve tüm akrabaları yasaklamaya kadar gitmiş, ortada bir inatlaşma oluşmuş.
Tabi ki hatalı yasaklaması, ama arkadaş ezilmeden,
eşinin her dediğine peki demeden, güzellikle halledebilir bu meseleyi.
5 aylık evlilik sonrası hemen boşanma mı olsun sonları?

Erkek ya da kadından daha akıllısı, sabırlısı, doğru düşünen tarafı;bir diğerini idare edebilmeli.
Evlilik ezilmek değildir; evlilik emektir, idare edebilmek ayrıdır, ezilmek ayrıdır.
Bu ayırımı yapabilmek de çok önemlidir.
Eğer evlilikteki hoşgörüye, karşısındakini idare etmeye ezilmek diyorsak; kimse evlenmesin bu dünyada,
bu tarz hesapların yapıldığı evlilik de gerçek evlilik değildir zaten.
Ancak emek verme durumu hiçbirşekilde karşılık bulamamışsa,
ezilme durumuna dönüşmişse eğer; işte o zaman dur denmesi gerekir.

Daha 5 aylık evliler, uyum süreci gerekir, emek, zaman gerekir bu evlilik için,
birisi yasak koydu diye, diğeri de hemen bıçak mı çeksin karşısındakine?
Erkek uyumu sağlamada daha zayıf kalıyorsa; kadın biraz daha fazla emek verebilir.
Yahut tam tersi de olabilir, kimi evliliklerde erkek kadına göre çok daha olgun davranır, daha sabırlıdır,
emek konusunda kadının önüne geçer, yani sizin tabirinizle "erkek ezilir." öyleyse.

Bi şartlanma var beyinlerde; kadınlar daima ezilir, erkekler daima ezer, hadi kadınlar ezilmeyelim
şu erkekleri biz de ezelim!!!
Bizler böyle gördüğümüz için, erkeği de ezme çabasına girdiğimiz için asıl daha çok eziliyoruz, bocalıyoruz.
Ezmek nedir bi kere, böcek miyiz bizler, insanız
kaldi ki çoğu insan böcekleri bile ezemeyecek kadar merhametlidir...

Ben eşimi çok seviyorum, eşime aşığımdır, o benim canımın yarısıdır
ama uyumsuzluklarımız olabiliyor, bana karşı hataları olabiliyor.
Şimdi ben eşimi gerçekten seviyorum diyebiliyorsam, zıt düştüğümüz konularda;
hemen "eşim beni eziyor, kölesi olmamı istiyor, onun sözlerine peki dememeliyim"
mi demeliyim, yoksa sevgim için emek verip, bazı uyumsuzlıkları güzellikle çözme yoluna mı gitmeliyim?
Sevgide ucuz hesaplaşmalara yer yoktur benim nazarımda,
sevdiğim adam için verebileceğim emeği veririm, sözünü dinlerim, alttan da alırım, idare de ederim;
karşılığını olumlu alırsam ne mutlu bize,
ama herşeye rağmen karşılığını alamazsam, verdiğim emekler tamamen boşa çıkarsa;
işte o zaman ezdirmem ve çeker giderim... kaydirigubbakcemile4

Siz de çok güzel şeyler yazmışsınız.

Haklısınız da.

Ama asıl siz beni anlamamışsınız.

Ben özellikle size ithafen yazmadım ki.

Gerçekten ezilen,boyun eğen kadınlara yazdım.

Siz öyle değilseniz neden üzerinize alındınız anlamadım açıkcası.

Evet sevgi,aşk güzel şeyler. Gerekli şeyler.

Ne büyük lütuf ki siz evliliğinizde bunları yaşayabiliyorsunuz.

Ama en önemlisi SAYGI.

Arkadaşın evliliğinde bu yok malesef ki.

İşte benim karşı durduğum şey bu.

Neden kadınlara saygı duymuyor eşleri.

Neden tek taraflı saygı bekleniyor.

Evet ben bunu yazdım çünkü iki arkadaşın yazdıkları aklımı başımdan aldı.

Sizin de mesajınızı " beğenmedim " sanırım. Ama beğenmeme sebebim illa beni bu yazıyı yazmaya yöneltcek diye bir şey yok.

Sizin mesajınızda bu kadar şeyi yazmaya sevk etcek bir şey de yoktu hatırladığım kadarıyla.

Siz üzerinize alınmışsınız ama açıkcası ben sizi düşünerek yazmamıştım bunu.

Şaşırdım

Eşinizin göndermeme diye bir lüksü veya hakkı yok.
Gitme demesi için çok mantıklı bir açıklaması olmalı.
İzin almanız diye bir şey olmaz, sadece bilgi verirsiniz nereye gittiğinizi bilmesi açısından.
Ne demek akrabalarına gidemezsin.
Hem haksız hem de gidip sarıldım diyorsunuz.
Böyle devam ederseniz çok daha yalvarırsınız.:olmaz:
Güçlü olduğunuzu göstermeniz için kavga etmeniz gerekmez ama birey olduğunuzu gösterin lütfen.

Siz de çok güzel şeyler yazmışsınız.

Haklısınız da.

Ama asıl siz beni anlamamışsınız.

Ben özellikle size ithafen yazmadım ki.

Gerçekten ezilen,boyun eğen kadınlara yazdım.

Siz öyle değilseniz neden üzerinize alındınız anlamadım açıkcası.

Evet sevgi,aşk güzel şeyler. Gerekli şeyler.

Ne büyük lütuf ki siz evliliğinizde bunları yaşayabiliyorsunuz.

Ama en önemlisi SAYGI.

Arkadaşın evliliğinde bu yok malesef ki.

İşte benim karşı durduğum şey bu.

Neden kadınlara saygı duymuyor eşleri.

Neden tek taraflı saygı bekleniyor.

Evet ben bunu yazdım çünkü iki arkadaşın yazdıkları aklımı başımdan aldı.

Sizin de mesajınızı " beğenmedim " sanırım. Ama beğenmeme sebebim illa beni bu yazıyı yazmaya yöneltcek diye bir şey yok.

Sizin mesajınızda bu kadar şeyi yazmaya sevk etcek bir şey de yoktu hatırladığım kadarıyla.

Siz üzerinize alınmışsınız ama açıkcası ben sizi düşünerek yazmamıştım bunu.

Şaşırdım

Hangi yazılara tepki olarak yazdığının farkındayım, o yazılara ben de katılamıyorum,
ama yazında, benim kullandığım kelimelere de çok yer vermişsin,
yani birkaç taşı birden attın ufaklarından biri de bana geldi. yerimseniben kaydirigubbakcemile3

Masal, saygıdan bahsetmişsin ki;
bence evlilikte saygı ve sadakat sevgi ve aşktan daha kıymetli.

Arkadaşın eşi evet saygı göstermiyor malesef,
ama bize saygı göstermeyen birine; o kişiyle kavga, gürültü, patırtı ederek
zorla bize saygı duyacaksın diyemeyiz ki, zorla kimse kendine saygı duydurtamaz ki.
Saygı duyuşsal bir kavramdır, zamanla güzeli, iyiyi göre göre kendiliğinden oluşur.
Kadın, kendisine saygı duymayı eşine öğretecek bunun başka yolu yok,
zorbalıkla saygı duyulması öğretilemez, kadın eşine model olarak öğretecek bunu.
Emeksiz rahat,huzur yok. Bu dünyada emeksiz ne var ki, herşey için emek harcıyoruz,
alınteri döküyoruz, yaşamın kendisi zor.

Biz kadınlar erkeklerden çok daha güçlü duygulara sahibiz,
onlar sinirlenir, asar, keser, yasaklar...
Ama biz gücümüzü kullanmak yerine ağlayıp, sızlanıp, sineye çekiyoruz
ya da tam tersi bilinçsizce bağırıp çağırıyoruz.
Kendim de dahil, aklını, duygularını doğru kullanamayan, yanlış tepki veren bayanlara kızıyorum ben, aşırı duygusallığa kapılmadan, aklımızı kullanırsak;
erkeği ele geçirmek şurda dursun,dünyayı ele geçiririz bizler. :enbuyukkk:

KK yı seviyorum.
Burada sorunları, çekilen çileleri, sorunlara karşı önerileri,
zıt veya aynı düşünceleri görüyorum.
Basit bir forum olarak görmüyorum, iyiye kullanıyorum
ve bakış açımı genişletiyorum, kısaca hayatı öğreniyorum,
paylaşımı seviyorum...

Son düzenleme:
Senin esinin karekteri benim esime benzedigi icin gercekten anliyorum seni.
Ama inan dogru diyor. Sakin ona haber vermden arkasindan is cevirme, kiyametler kopar benden demesi, anladigim senin esinde benim esim gibi dogrucu bir tip.
Belli seni cok seviyor, ama emin ellerde olmani istedigi icinde sadece ailelere izin veriyor.
enim esim beni ilk seneler kuzenlerimden beni kiskanirdi, zamanla azaladi bu.
Ama seneler sonra anladimki esim dogru söylemis, iyikide onu dinlemisim diyorum simdi.

ya bu kuzenden kıskanmak noluyo,ne kadar hastalıklı bi milletiz

Back
X