son kullanma tarihi geçmiş pekmez ne yapılır? yenir mi?

avecedemir

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2015
44
14
40
kızlar ya erzak dolabında son kullanma tarihi 1 ay geçmiş üç kavanoz dut pekmezi buldum. napılır bunlarla yenir mi? yardımlarınızı bekliyorum

pekmezli sudan simit yapılıyor çok güzel. bence en azından bunun için bir kısmını kullanabilrsiniz.

Hazır mı el yapımımı?
Hazırsa atın direk çöpe çünkü eğer bir bozulma süresi vermişlerse bence katkı maddelerinin de bozulması dahildir diye düşünüyorum açıkçası

Son kullanma tarihi geçmişse çokta birşey yapilabilecegini zannetmiyorum onlar anneleimizn yaptığı gibi saf ürünler değil kimbilir hangi katkı maddeleri var içinde bozulan bence kullanma ..

Hazır mı el yapımımı?
Hazırsa atın direk çöpe çünkü eğer bir bozulma süresi vermişlerse bence katkı maddelerinin de bozulması dahildir diye düşünüyorum açıkçası
Son kullanma tarihi geçmişse çokta birşey yapilabilecegini zannetmiyorum onlar anneleimizn yaptığı gibi saf ürünler değil kimbilir hangi katkı maddeleri var içinde bozulan bence kullanma ..
yaaa evet hazır. üstünde doğal falan yazıyor ama bilemiyorum dediğiniz gibi içine kimbilir neler koyuyorlardır:KK43:

Tabi ki yapılamaz. En fazla 1 hafta geçmiş olması lazım. Hazır pekmezlerin içinde katkı maddesi vs. vb şeyler oluyor.
boşuna koymuyorlar o son kullanma tarihini oraya.

Hazir gidalarin icinde bi dunya katki maddesi var. Kolay kolay bozulmazlar.
Migros'un bile ne etiket hilelerini gördüm. Tarihi gecmis ürünleri yedik ama sanirim fazla öldürmüyo :))
orası öyle ama bilmesem sorun olmaz ama şimdi geçtiğini biliyorum ya psikolojik olarak etkiler falan
Değmez tabi. 1 gün bile geçse riske atmayın.
sonuçta sağlığımızdan önemli değil evet haklısın

X