son tüketim tarihi hakkında?

Ashley_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2011
502
11
46
Bursa
Off akşam akşam sinir oldum. Domates salçası aldım, ağzıma biraz aldım baktım biraz ekşi gibi geldi ve de kaşığı daldırdığımda su çıktı. Son kullanma tarihine baktım 07.2014 yazıyor fakat üretim tarihi 07.2011 yemeğe de katmıştım salçayı. Kafam karıştı şimdi bu salça sizce bozuk mu? Netten araştırdım, salçaların ömrü 2 yıl yazmış öncü salçanın bir sitesinde. Şimdi bu salçayı atsam mı acaba?

Kırk yılda bir bakkaldan alışveriş yapayım dedim anında başıma bu geldi, unutmuştum salça almayı yolun üzerindeki bakkaldan aldım. Bir de küçük esnaf kapatılmasın deniyor, madem adam gibi mal satın da biz de alışveriş yapalım dime.

Salcalarin ortalama omru 2 ile 3 yil arasindadir.Domates salcasinin eksi olmasi genellikle kullanilan domateslerden kaynaklaniyor.Eger aldiginiz marka koy domatesi turunden kullanilmissa salca eksi olabilir.

salçanın markası doğuş yani doğuş çay ile aynı markadan. ama ilk defa suyu çıkan bir salça görüyorum.

Benim salçam köyden geliyor ve sulanıyor. Normal geldi bana.

salçanın markası doğuş yani doğuş çay ile aynı markadan. ama ilk defa suyu çıkan bir salça görüyorum.

Sulanmasi domatesten kaynaklanabilir.Sanirim koy domatesi kullaniyorlar uretimde.Bu konuda bakkalin sucu oldugunu dusunmiyorum.Zira son kullanma tarihi 2014 mus.

Hazır salçalar genelde biraz sulu oluyor, çünkü içlerine katkı konmadan ve hiçbir ısıya maruz bırakılmadan, olduğu gibi paketleniyor. Yoğunluğundaki sorun hasat edilen domateslerin kalitesinden tutun da ürünün paketlenip satışa sunulmasına kadar olan süreçteki birçok nedenden kaynaklanabilir. Bir de eğer bozulma olup olmadığını anlamak istiyorsanız, ürünü açtığınızda köpürme oldu mu, paketinde herhangi bir yamukluk, ezilme, bombe var mıydı? Bunları bilmek lazım. Son kullanma tarihleri doğrudur, ondan şüphe duymayınız lütfen. Sonuçta bahsettiğiniz marka, ünü olan bir marka, uyduruk bir isim değil. Zaten standartlara uygun üretildiğine dair izni vardır.
Böyle durumlarda ya Alo Gıda Hattı 173'e bildirin ya da tüketici haklarına... Sonuçta gıda güvenliği, sağlık açısından önemli bir faktör.
Bir de naçizane tavsiyem, ürünleri alırken mutlaka etiketini/paket üzerindeki bilgileri okuyunuz.
Sağlıklı günler dilerim.

bence bir sorun yoktur. yemeğin tadında anormallik oldu mu?
salçaların tadı markadan markaya değişiyor.

bozuk olan ürünlerde ambalajı açmadan da anlaşılır genelde, kapak kısmında kontrol düğmeleri oluyor, alırken ona mutlaka dikkat edin. sonra güvenle kullanın.

Canım yemeğin tadında bir değişiklik farketmedim, ıspanak yemeğine koymuştum belki ıspanakta hafif ağızda ekşilik bıraktığı içinmidir yoksa salçada bir sorun olmadığından mıdır onu bilmiyorum.
Ama sulanma salçada oluyorsa inşallah bir sorun olmadığına kanaat getirdim. Çünkü ben sulanma ilk defa gördüğüm için daha çok tedirgin olmuştum.

Back
X