Sona geldim sanırım

Çocuklar kaç yaşında? Kreşe, okula falan gönderip çalışamaz mısınız? Ya da çocuklarla birlikte sizi kabul edecek yatılı bakıcılık gibi bir iş bulsanız?
8 ve 3 buçuk yaşında kızlarım okula gitse okuldan sonra karşılayacak biri lazım yatılı bi iş çokta mümkün değil iki kız çocuğuyla nasıl güvenirim

Evden yapacağınız bir iş olabilir mi ilk etapta ne bileyim bazı kadınlar ev yemeği tatlı hamur işi vs yapıp satıyorlar ya da çocuklarınızı da kabul eden bir iş bulsanız geçici olarak. En azından bu zor günler geçene kadar, biraz birikim yaparak.
Bunları bende düşündüm evet ama burada öyle bi çevrem hiç yok ya da ben gerçekten çabalamaktan mı vazgeçtim de kendime itiraf edemiyorum bilmiyorum

Çocukların yaşları kaç? Yakınmışsınız. Görürsünüz. İş durumlarını hallederseniz geri alırsınız. Kızlarınızı düşünün, inancınız varsa yaradanı düşünün. Mesleğiniz de varmış. Salmayın kendinizi ayağa kalkın
8 ve 3 buçuk yaşında papatyalarım evet istediğim zaman görme şansım var ama ben bitik hissediyorum aynı evde olmak gibi olmuyor görüp dönmek

eski eşiniz çalışmıyor mu?
çocuklara kim bakıyor o işteyken?
siz işteykende o bakan baksın akşam alın çocuklarınızı.
Annesi ve babası var bunu söylemiştim ama kabul etmediler sende kalacaksa senin annen baksın o gelsin dedi çocuklar bir tarafı seçmek zorundalarmış ya hep ya hiç

Siz çok iyi bir annesiniz, bunca yaşanmışlığa rağmen kırgın kalbinize değil yavrularınıza üzülüyorsunuz. Eski eşinizin teklifini kabul etmenizde bir şey yok ki, siz ne kadar anneleriyseniz o da babaları sonuçta yabancı bir adam değil. Biraz çalışır kendinizi toplarsınız hem maddi hem manevi. Hem evden de çalışabilirsiniz, İŞKUR'a başvurun. Ama ne olursa olsun lütfen kızlarınızı bu dünyada yalnız bırakmayın. Onları haftada 2 gün bile olsa anne kucağında uyumaktan mahrum bırakmayın. Allah sizinle olsun.
Okurken ağladım 🥹 iş gerçekten mesele değil çalışırım mesleğim de var sorun ben işteyken kızlarımı emanet edecek kimsenin olmayışı tüm düğüm burda başladı

nafaka almıyormusunuz. eski eşiniz çocukların bakıcı masrafını ya da sizin kiranızı ödesin. ikisinden biri ödenince sizin çalıştığınız para size daha rahat yeter.

ya da size uygun fiyatlı bir ev alsın çocukların üzerine yapsın. siz orda oturun. siz de kendi paranızla çocuklara bakıcı tutup çalışırsınız. ya da belediyenin kreşleri falan yok mu yaşadığınız şehirde oraya da bırakabilirisniz

Ben anlamadim.

Cocuklarin velayeti sizde ve siz kendiniz duzen kurmak için gecici olarak babalarina vermissiniz.

Degil mi?

Babalarinin yanindayken kim bakiyor? Baba calismiyor mu? Calisiyorsa o isteyken bakan kim?

Siz calisiyormussunuz annenizin yanindayken, yanlis mi anladım?
Ortak velayet kalıcı yer benim yanım.
Taşındığım yerde de kimse yok arabamda yok ve burası baya şehir dışı babaları da düzenleri okulu çevresi vs değişmesin burda annem babam ben varım bizde kalsın dedi kötü niyetle söylemedi tek başına yapamazsın hem iş hem çocuklar dedi.
Annem bir süre bendeyken ben işe girdim ama annem yine bakmadı her sabah hazırlayıp büyük kızımı okula küçük papatyamı babaannesine bırakıp işe gittim akşamları aldım ama anne bende olduğu için annen baksın getirme dediler annede bakmadı evlenmek için evden gitti sonrasında da tekrar bakın dediğimde böyle olmaz bir taraf seçmeleri lazım biz bakmayız ya al git ya bırak dendi

nafaka almıyormusunuz. eski eşiniz çocukların bakıcı masrafını ya da sizin kiranızı ödesin. ikisinden biri ödenince sizin çalıştığınız para size daha rahat yeter.
Nafaka istemedim boşanırken çünkü bana ben sizi mağdur etmem her zaman her ihtiyacınızı ben karşılarım sen yeter ki çocuklara bak dedi ama 1 yılda sadece 1 kere 400 tl pazar parası verdi . Babamdan aldığım küçük bi miktar yetim maaşıyla geçindim uzunca süre faturalarımı ödüyordu sadece şimdi evlenmeye karar vermiş birde çevresine haber salmışlar eski komşulara falan kapalı eli yüzü düzgün birini bulucaklarmış Allah mesut etsin umrumda bile değil ama adam olamadı bayramda çocuklara bayramlık alalım dediğimde bile benim yanımda mı olacaklar sanki alamam bayramlık diyen biri tüm meselesi beni acıtmak oldu yoksa papatyalarımla birbirken onlara çok iyi bi baba sadece beni nasıl yaralayacağını şaşırdı

Nafaka istemedim boşanırken çünkü bana ben sizi mağdur etmem her zaman her ihtiyacınızı ben karşılarım sen yeter ki çocuklara bak dedi ama 1 yılda sadece 1 kere 400 tl pazar parası verdi . Babamdan aldığım küçük bi miktar yetim maaşıyla geçindim uzunca süre faturalarımı ödüyordu sadece şimdi evlenmeye karar vermiş birde çevresine haber salmışlar eski komşulara falan kapalı eli yüzü düzgün birini bulucaklarmış Allah mesut etsin umrumda bile değil ama adam olamadı bayramda çocuklara bayramlık alalım dediğimde bile benim yanımda mı olacaklar sanki alamam bayramlık diyen biri tüm meselesi beni acıtmak oldu yoksa papatyalarımla birbirken onlara çok iyi bi baba sadece beni nasıl yaralayacağını şaşırdı
tekrar dava açıp nafaka isteyemez misiniz. sizi mağdur etmiş işte bence çocuklarınızın hakkını alın derim. şimdi evlenecek bir çocukta ordan yaparsa sizin çocukların yüzüne bile bakmaz. şimdi bile çocukları için para vermeyen adam evlenince hayatta vermez. dava açabiliyorsanız açın

Okurken ağladım 🥹 iş gerçekten mesele değil çalışırım mesleğim de var sorun ben işteyken kızlarımı emanet edecek kimsenin olmayışı tüm düğüm burda başladı
Sizi anlıyorum. Devlet kurumlarına, yaşadığınız şehrin belediyelerine bir başvursanız mesela büyük kızınız okul çıkışı bir kursa yazılır, küçüğü için de ücretsiz ya da cüzi miktarda belki kreş hizmeti alabilirsiniz. Evden çalışma epey arttı, onu da araştırın. Mutlaka bir çıkış yolu olmalı, siz bu adımı attıysanız koşacaksınız demektir.

8 ve 3 buçuk yaşında papatyalarım evet istediğim zaman görme şansım var ama ben bitik hissediyorum aynı evde olmak gibi olmuyor görüp dönmek
Kesinlikle önce şunun farkına varın. Çocukların babalarında kalması bir felaket değil. Sizin için dibin dibi deĝil. O zaman çocuklar sizdeyken de babanın böyle düşünmesi lazım. Çocukların annede ya da babada olması fark etmez. Önemli olan çocuklarla sağlıklı ve doyurucu iletişimi devam ettirmek. Zaten uzak oturmuyorsunuz. Özlediğiniz zamanlarda hafta sonunu beklemeyin. Mesela benim çocuklarım tabi yaşları da buna müsait olduğu için anneye ya da babaya gidip gelme konusunda kendileri karar verir. Bir bakarız benim yanımdalar bir bakarız babasında. Planlarını programlarını uzun zamandır kendileri yapıyorlar. Resmi makamlarca bir karar veriliyor ama inanın cocuklar ne zaman anne de ne zaman baba da olmalı kısmı bir süre sonra önemini yitiriyor.
Şuan da siz kendi düzeninizi kurmaya odaklanın. Siz mutlu olursanız çocuklarınız da mutlu olur. İçinizdeki bütün sıkıntılar geçici. Lütfen buna inanın. En kötü gecemizin sabahında yine güneş doğmadı mi? Bu da geçecek 🌸

Anlatacak çok şeyim varda bu konuyla ilgili ama halim yok. Annem babam vefat etti. Kardeş yok diyelim. Başka kadınlarla aldatılma sebebiyle 6 yıl oldu boşanaalı ve farklı şehre taşınalı. 6 yıldır çocuklarımdan ( İki oğlum) ayrıyım 6 yıldır yalnız ramazan iftarları yapıyorum ağlayarak (2.000 lira nafaka vermemek için babalarının doldurmasıyla velayet davasında orayı tercih ettiler ). Kan ağladım Yataktan kalkamadığım günler oldu suyu yutamadığım geceleri uyuyamadığım acillerde sakinleştirici lerle sabahlaadığım .ttabi zamanla büyüdüler ama ne kadar büyüseler de benim için çocuklar. şu an 11 ay oldu çocuklarimi görmedim een son geçen yaaz birlikteydik akıllarınaa anne gelecekte on günde birr napıyon diye iki dk aarayacaklar diye saatlerce günlerce elimden telefon beklerim. Aslında kendim rutin hayatımı döndürecek ekonomiye sahibim kendim için çalışmasam da olur emeklilik için prim günüm doldu ayaaklarımı uzatıp evimde oturabilirim l ama sabah onlar için ayağa kalkıp onların geleceği için ünv okumaları güzel yuv a kurmalarına destek olmak gelecek hazırlamak için sıcak banyo yapıp ssaçımı toplaayıp kalkıp yollara düşüyorum şehirlerarraasıişe gidiyorum Çoğu yakın arkadaşım sana bunları yaşatanlar için hala çabalıyorsun demelerine rağmen insanların arkamda Ne konuştuklarını umursamıyorum sabırla işime gidiyorum içimde çocuklarımla güzel günler yaşayacağım güzel günlerin bizi beklediğine dair deli bir umudum var hala !!
Benim sana tavsiyem Eski eşine Sakın Dönme onur'unla yaşa boynuzlanarak değil çocukların yakın istediğin zaman görebilirsin hafta sonu yanına alabilirsin Özel günlerde bayramlarda bir arada olabilirsin çalış deli gibi çalış onlar için güçlendikçe güçlen düzenini bir an önce kur sakın evlenme derdine düşme kız çocukların.evlenmeye kalktıysa zatenn yalvararak getirir kapına Ben maddi destekte bulunurum nafaka veririm der Güzel Günler Gelecek Bu diplerden sonlardan çok daha güçlü sıçrayacaksın emin ol

Anlatacak çok şeyim varda bu konuyla ilgili ama halim yok. Annem babam vefat etti. Kardeş yok diyelim. Başka kadınlarla aldatılma sebebiyle 6 yıl oldu boşanaalı ve farklı şehre taşınalı. 6 yıldır çocuklarımdan ( İki oğlum) ayrıyım 6 yıldır yalnız ramazan iftarları yapıyorum ağlayarak (2.000 lira nafaka vermemek için babalarının doldurmasıyla velayet davasında orayı tercih ettiler ). Kan ağladım Yataktan kalkamadığım günler oldu suyu yutamadığım geceleri uyuyamadığım acillerde sakinleştirici lerle sabahlaadığım .ttabi zamanla büyüdüler ama ne kadar büyüseler de benim için çocuklar. şu an 11 ay oldu çocuklarimi görmedim een son geçen yaaz birlikteydik akıllarınaa anne gelecekte on günde birr napıyon diye iki dk aarayacaklar diye saatlerce günlerce elimden telefon beklerim. Aslında kendim rutin hayatımı döndürecek ekonomiye sahibim kendim için çalışmasam da olur emeklilik için prim günüm doldu ayaaklarımı uzatıp evimde oturabilirim l ama sabah onlar için ayağa kalkıp onların geleceği için ünv okumaları güzel yuv a kurmalarına destek olmak gelecek hazırlamak için sıcak banyo yapıp ssaçımı toplaayıp kalkıp yollara düşüyorum şehirlerarraasıişe gidiyorum Çoğu yakın arkadaşım sana bunları yaşatanlar için hala çabalıyorsun demelerine rağmen insanların arkamda Ne konuştuklarını umursamıyorum sabırla işime gidiyorum içimde çocuklarımla güzel günler yaşayacağım güzel günlerin bizi beklediğine dair deli bir umudum var hala !!
Benim sana tavsiyem Eski eşine Sakın Dönme onur'unla yaşa boynuzlanarak değil çocukların yakın istediğin zaman görebilirsin hafta sonu yanına alabilirsin Özel günlerde bayramlarda bir arada olabilirsin çalış deli gibi çalış onlar için güçlendikçe güçlen düzenini bir an önce kur sakın evlenme derdine düşme kız çocukların.evlenmeye kalktıysa zatenn yalvararak getirir kapına Ben maddi destekte bulunurum nafaka veririm der Güzel Günler Gelecek Bu diplerden sonlardan çok daha güçlü sıçrayacaksın emin ol

Canım benim bak çocukların artik büyümüşler.
Büyük olan bı iki yaş daha büyüyünce bile sana çok büyük destek olmaya başlayacak. Küçük olan da o zamana daha da kendine biraz daha yetmeye baslayacak. Hatta arasıra siz bazı şeyler için büyük kızınıza guvenebilecek yasa geleceksiniz, bu yemeği otur kardesinle birlikte ye benzeri şeyler konusunda. Küçük olan da kendi başına resim çizerek hamur oynayarak vakit geçirebilecek.

Yani yuzmus yuzmus kuyruğuna gelmişsiniz. Artık tam işler duzelmeye baslayacakken bırakmak olmaz. Bunun geçici bir süreç olduğunu önce kabul edin.

O çocukların sizin gölgenize bile ihtiyacı var. Hep olacak.

Bugün ayni evde değilsen yarın olursun. Bugün telefonla konuşuyorsun yarın kuzularina sarılıp uyursun.

Nolur kızlarınıza bu acıyı vermeyin, biraz babalarinda dursunlar bişey olmaz, sonra alacaksınız nasıl olsa, lütfen buna inanın, kendinizi koyvermeyin.

Back
X