Sonbahar Öncesi 2016 Raporları 1

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
Sonbahar Öncesi 2016 Raporları 1
buseterim.com
resort_16_kapak.jpg

Haftaya Ara Sezon/Sonbahar öncesi 2016 koleksiyonlarından trend raporlarıyla devam ediyoruz. Bakalım tasarımcılar hangi benzer çalışmalar ve detaylar üzerinde yoğunlaşmış ve 2016’nın ara dönem modası bize neleri getiriyor?

Öncelikle eteklere dair yoğun bir yönelme görüyoruz. Latin esintisini çağrıştıracak tasarımlar ile hepimiz birer dansçı gibi sokaklarda uçuşabiliriz yakında! Marc Jacobs, Proenza Schouler ve Stella McCartney bu konuda öncülerden.

resort_16_2.jpg

Dedim ya eteklere ilgi yoğun diye. Pliseli modellerde bu sezon oldukça sık karşımıza çıkacağa benziyor.Rengarenk pliseli etekleri giyerken aman dikkat! Geniş bir kalça yapınız varsa sizi olduğunuzdan geniş gösterebilir dipnot olsun bu da. Onun dışında tasarımcılar canlı renklerden yana kullanmışlar tercihlerini. Altuzarra, Christopher Kane, Michael Kors ve Oscar de La Renta defilelerinden örnekler…

resort_16_3.jpg

Culotte diye bas bas bağırdık iki sezondur! Şimdi onlar biraz daha boyut değiştirerek yine kısa ama bu sefer üstten dar paça kısmı geniş pantolonlara dönüştüler. Bu pantolonlar bu sene oldukça tutar diyorum ben! ve en başarılılarından biri Michael Kors kesinlikle!

Oversize paltolar çıkar çıkmaz hepimizin dolabında yer etmişti hatırlarsanız. Oversize giymek hakikaten keyifli ve rahat geliyor insana. Şimdi yine oversize parçalar görüyoruz ama bu sefer kollar, paçalar büyüdü. Fırfır da bu tip tasarımlarda sık gördüğümüz bir detay oldu podyumlarda. Ellery, Givenchy ve bu konuda öncülüğü bırakmayan Rosie Assoulin.

Hemen hemen herkesin seveceğini düşündüğüm bir diğer Ara sezon 2016 raporu ise renklerle alakalı bu sefer: siyah-beyaz. Evet yılların eskitemediği iki dost gibi onlar. Moda nereye gelirse gelsin her dönemin kalbini fetheden ikiliye tekrar kucak açıyoruz. Bolca siyah ve beyazı karıştırıp giyiyoruz. Trendin uygulayıcıları bu sezon Acne Studios, Calvin Klein ve Thakoon.

Sonbahar Öncesi 2016 Raporları 2
resort16_kapak.jpg

Haftayı son defile raporu yazımla kapıyoruz. Resort 2016 koleksiyonları da SS ve AW koleksiyonları kadar artık ses getirdiğinden özellikle belli markaları dikkatle incelemek gerektiğini düşünüyorum. Yazıya öncelikle çok beğendiğim Chanel ve Givenchy defilelerini ele alarak başlamak ardından dünden kalan son 2 trendi daha sizlerle paylaşmak istiyorum.

Chanel Resort koleksiyonunda adeta renklerle dans etmiş! Bu Gucci’deki o baskın, feminen çizgiden daha uzakta daha yumuşak geçişleri olan, daha narin tonlarda çok daha iç açıcı sevimli kız imajı şeklinde olmuş. Pek çok rengi bir arada kullandığı geometrik desenli elbiseleri tek başına o kadar konuşuyor ki zaten…

Özellikle pudra tonlarını kullanmasına bayıldım! Krem elbiselerin üstüne tercih ettiği pembe tonlarındaki ceketleri ile modern bir geçmiş havası yaratıyor. Ayrıca kruvaze ceketler oldukça trend. Ceketin ilahı Chanel bunu yine mükemmel bir şekilde yorumlamış.

Bu sezon renklerin cümbüşüne şahit olduk diyorum ya mavi üstüne kullanılan turuncu ve pembe tonları ile de yarattığı seri hem dantelin o kendine özgü havasını yumuşatmış düz kesim ceket ve üstlerle de sadeliği yakalamış.

Sırada bu sezonun yeşil ustası Givenchy var! Givenchy bu sene resmen yeşil renkte çığır açmış… Kullanılan yeşilin tonu oldukça dingin ve bir o kadar da ağır değil mi zaten? Givenchy bunu oldukça sofistike bir şekilde yorumlamış.

Ayrıca bazı parçalarda farklı tonlarda kullandığı leopar deseni ile de yaratıcı ve yenilikçi bir tavır çizmiş marka. Etek boyları ise genelde midi boy ve uçlarda volan detaylar var. Bu da bize gelecek sezon bu kesim eteklerle karşılaşabileceğimizin sinyallerini veriyor.

Trend raporlarına devam edecek olursak kapsamlı ele aldığım iki defilenin ardından birincisi hepinizin aşık olacağı bir trend bence ve yine renklerle alakalı. Gül kurusu ve pudra pembesi tonları geliyor! Baştan aşağı bu tonlarda giyineceğiz önümüzdeki sezon. Jason Wu ve Max Mara oldukça başarılı kumaş, renk ve tasarım konusunda.

Bir diğeri ise maskülen stil sevenlere özellikle duyrulur: bolca ceket-pantolon takımları giyeceğiz. Ancak bu sezon biraz renkli. Ben de bu yorumu gerçekten seviyorum. Maskülen bir çizgiye feminen bir dokunuş katmak oldukça cool bir tarz oluyor. Trendlerin en favorisi ise pembe takımlar! Altuzarra, Christopher Kane ve o muhteşem cart pembesi ile Edun, bir numara bence, ardından da Roksanda.

Sonbahar Öncesi 2016 Raporları 3

2016_rapor_kapak.jpg

Ara sezon 2016 defileleri tüm hızıyla moda dünyasını kavurup geçiyor. Ara sezon anlamına gelen Resort/Cruise defilelerine damgasını vuran defileleri, trendleri ve tasarımcıların yoğunlaştıkları kumaş, renk ya da tarzları paylaşmaya devam ediyorum bugün de.

Günün ilk sırasında Gucci var. Gucci’yi bu sezon oldukça beğendim çünkü renklerin canlılığını gerçekten büyük bir ustalıkla kullanmış. Özellikle sarı ardından pembe ve mor tonlarında yoğunluk var.

Sezonun sevdiğimiz motiflerinden çiçek desenine de yer vererek canlı renkleri bir arada kullanarak adeta ortaya görsel şölen yaratmış diyebilirim. Mavi ve turkuaz tonlarının üstünde kullanılan kırmızı tonları yarattığı tezat ile uyum ve sıra dışılık yakalamış.

Christian Dior ise net ve klasik çizgisinden ödün vermeden yenilikçi bir yaklaşım benimseyen markalardan yine. Bu sezon ilk başta ekose tipli desen ve vintage tonların hakimiyeti ile karşımızda. Ayrıca desen üzerinde yoğunlaşıp ikili üçlü tonlarda farklı renkler ile zarif tasarımlar yaratmış.

Christian Dior’daki favorilerimden biri kesinlikle fırfır detaylı elbiseler. Bu sezon fırfır detayını oldukça sık göreceğiz gibi duruyor haberiniz olsun! Ancak dileyene klasik kesim düz Dior elbiseler de yine sezonun parçaları arasında. Klasiğe kim hayır diyebilir ki?

Ve tamamen yaratıcı ve yenilikçi bakış açısının ürünleri kürk ve transparan detaylı elbiseler ile son zamanlarda pek çok tasarımcının gözdesi uzun gömlek üzerine açık etekler. Harikalar gerçekten!

Cruise defilelerinden gözbebeklerim arasında kesinlikle Louis Vuitton var! Şüphesiz ayrıntının ve inceliğin gücünü yakalamış bu sezon. Deri detaylı asimetrik kesim pantolonlar ile başlayan şov sezonun hit rengi militar yeşil ile devam ediyor. Ve militar tonlardaki tasarımlardaki kumaş detayları tamamen rengin havasını yakalıyor.

Ceket konusunda bu sezon söz LV’de! Kısa bomber ceketlerdeki fermuar detayları, kapitone kabanlar ve boyun detaylı ceketler ile sofistike bir hava yakalamış çok da başarılı olmuş.

Ve Louis Vuitton’ın favorisi gösterilen işlemeli uzun deri elbiseler ve ceketler ile bohem tarzda etnik desenli elbiseler! Deri her zaman kendini gösteren iddaalı bir parça ancak bu kadar karakterize olmamıştı sanıyorum!

Back
X