Sondali film 15 aylık kız bebek bilgisi olan lütfen yardım etsin

Allah şifa versin

Teşekkür ederim
uygulamalar hastaneden hastaneye göre değişiklik gösteriyor sanırım,aşağı da yazan bayanı okudum,bizim ki o kadar uzun sürmedi sabit durabildiği için,sizinki de çocuğun duruşuna bağlı.

oğlum 3 ay önce ameliyat oldu bu arada umuttepe de.bu konu da acabalarda mı kalmayın daha çok yıpranırsınız.

Siviyi veriyorlar, cok uzun surmedi yapti benim bebegim. 5-10 dk diyebilirim. Sondayi cikarmiyorlae islem boyunca. Sintigrafi gibi, onda damar yolu var, bunda sonda sorun bebegi yatili halde tutmak oluyor

Simdi gordum, sizinki farkki bir durummus. Cok gexmis olsun.

Sizin de mi hidronefrozdu? Benim bebegimde de ayni sorun var. Tecrubelerinizi paylasabilirseniz cok mitlu olurum. Iyilesti diye anliyorum. Ne kadar siddetliydi, ne zaman gecti gibi.
aynı şey değil ama doğru şekilde açıklayacağım.
sizin yazdığınız hastalıkla tethered cord ismin de ki hastalığın (omuriliğin normalden daha aşağıya yapışık olmasıdır) bağlantısı oluyor genellikle.
ayaklarda ağrı sık idrar,az yapma,kesik kesik işeme,sürekli idrar yolu enfeksiyonu,az görülse de çocuğun boy gelişiminde gerilik,bayağı belirtileri var biz hepsini yaşadık,böbreklerine kaçak var ultrason da çıktı ortaya,defalarca doktora götürdük hep bişeyi yok dediler.bir doktor fark etti.
mesane de idrar uzun süre kaldığı için mesanesi büyüdü,tam boşaltım da yapamıyordu,mesaneye odaklandılar,mesane de gereksiz kasılmalar gördüler bilgisayarlı sonda yoluyla,sonra beyin cerrahına yönlendirdiler,mesaneyle omurilik birbirine yapışıkmış,omur ilik sinirleri de birbirine yapışık kalmış,allah muhafaza ileriye doğru ayaklar da hissizlik başlayacak dedi doktor.

büyümeye de çalıştığı için sinirler gerilmiş uzamış koparsa sonucu belli.ameliyat dediler ameliyat olduk,3 ay oldu çocuğumun boyu uzadı bu süreçte görenler olmasa ben bile inanmam.
bundan sonra ki süreçte üroloji ile devam edeceğiz,oğlumun mesanesi tahrip olmuş çünkü,mesanesinde parçacıklar ve açıklıklar var mesanesi 3 mesane gibi bölüm bölüm olmuş büyümüş,mesane boyutunun normal olmaması ve ultrasonda da kaçak görülmesi ve diğer sizin tabiriniz ile idrarın geri gitmesinden kaynaklı önümüze böyle şeyler çıktı,

Cok cok gecmis olsun. Oldukca mesakkatli sureclerden gecmissiniz. Simdi iyi olmasi sukur sebebi. Keske olmasaydi ama tedavisi var diye sukrettigimiz hastalikkar. Umarim oglunuz bundan sonra saglikla buyur, uzar gider bizde mesane boyutu normal, yuksek dereceli reflu var. Benim bebisim de sifa bulur insallah.

allah razı olsun teşekkürler,size de şifalar diliyorum rabbimden..
bizim mesane boyutunun normal olmaması yıllarca böyle büyümesinden kaynaklı,en büyük şansım böbreklere zarar gelmemiş olması o da rabbimin merhameti..
böyle hastalıklar bebekken fark edilmediği zaman ergenliğe ve sonrasında yetişkinliğe kadar gidiyormuş..
erkeklerde de üreme sistemini tahrip ediyormuş,bizim aklımızın almayacağı şeyler..üroloji doktoru mesane sorunlarının altında omurilik sinirlerinden şüphe edilir demişti.

Gelmis gecmis olsun. Iyi ki boyle doktorlarimiz var. Bu yazdiginiz bana da farkindalik oldu.

Biz izmirdeyiz. Sintigrafi ve sondali idrar dokuz eylülde çekildi.
Daha önce sondali idrari medical pointtr özelde yani uzman doktor yaptı çocuk hiç yıpranmamıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…