• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şönim kadın konuk evleri nasıl?

betulnurr

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
-73
Puanlar
11
Sığınma evinde ki ortam nasıl? Oraya gitmeye ihtiyacım var ama nedense gitmek istemiyorum oradaki kadınların psikolojisi nasıl şartlar nasıl ben 3 aylık hamileyim benim için uygun olur mu? Gidenler biraz bahsedebilir mi?

Sizi hatırladım, ailenize gerekirse yalvarın demiştik deneyeceğinizi söylemiştiniz, ailenizle tekrar konuştunuz mu hiç mi oluru yok?

Ben buraya kadın konuk evleri ile ilgili detay bilgilendirmeyi yazayım hem size hem de başka kadınlara faydası olur.

-Öncelikle hamile iken kalabilirsiniz. Kız çocuklar için yaş sınırı yok, erkek çocukları 12 yaşına kadar anne ile konuk evinde kalabilir. 12 yaşını geçince çocuk evlerine (eski adıyla çocuk esirgeme kurumu) alınır.

-ŞÖNIM, Emniyet, Jandarma aracılığıyla başvurabilirsiniz. Eğer bunlar olmazsa Adliyeden de başvurabilirsiniz ama önceliğiniz ilk 3ü olursa süreç daha hızlı ilerler.

-En çok 6 ay kalabilirsiniz sonrasında ihtiyaç durumunuz tekrar değerlendirilir gerekirse uzatılır. Bu şekilde gerekiyorsa uzun süre kalanlar var.

-Sigara içiyorsanız günlük sigara içme sınırı var en fazla o kadar içebiliyorsunuz.

-Girişte telefonlara el konulur. Gizli ve can güvenliği sağlamak için var olan bir kurum o sebeple rahatça telefon kullanamazsınız.

-Kurumun telefonu gerekince kullanılır. Kendi telefonunuzu haftada belli 1-2 gün hoparlöre vererek, uzman denetiminde kullanıp arama yapabilirsiniz.

-Kurumun adresi ve telefon numarası gizlidir. Can güvenliği sebepli.

-Yemek-Uyku-Banyo vb konular belli saatlerde ve günlerdedir.

-Ortamı kurumdaki kişilere göre değişir. Aynı aile ya da iş ortamındaki gibi sorun çıkaran tipler olursa zaman zaman sıkıntı olabilir, sakin kişiler varsa sorun olmaz.

-Sizin de adresiniz gizli olur oraya girince ve can güvenliği riskiniz yüksekse devlet yerinizi yine gizliliğinizi koruyarak değiştirebilir, ülkenin farklı bir şehrinde farklı bir konuk evinde korunabilirsiniz.

Eğer şiddet mağduruysaniz en iyi seçenek kadı sığınma evleri. Biliyoruz sartlar çok iyi degil ancak hayatta kalmak zorunda olduğunuzu unutmayın. Hamileyken daha zor olabilir ya da hamile olduğunuz için kolaylık sağlanabilir bilemiyorum
Bir diplomanız ya da çalıştığınız bir iş kolu var mı?

Eğer şiddet mağduruysaniz en iyi seçenek kadı sığınma evleri. Biliyoruz sartlar çok iyi degil ancak hayatta kalmak zorunda olduğunuzu unutmayın. Hamileyken daha zor olabilir ya da hamile olduğunuz için kolaylık sağlanabilir bilemiyorum
Bir diplomanız ya da çalıştığınız bir iş kolu var mı?
Aşırı problemli, şiddet uygulayan, madde kullanan, zorla birliktelik yaşayan bir eşi vardı konu sahibinin. Tam boşanma kararı alıp ailesinin evine dönmüştü ve hamile olduğunu öğrenmişti. Ailesi kürtaj konusunda yardımcı olmak istedi ve bu adamla bağı kalmasın diye çabalamıştı ancak konu sahibi bir sebeple kürtaj olamamıştı sanırım doktorla sıkıntı çıkmış. Kısacası kürtaj olmamış ve ailesi de istememiş bu şartlar altında. Kendisi eşinin yanına geri dönmüştü. Özeti buydu durumunun.

Aileniz size yardım edip sizi kurtarmaya çalışıyordu sanki konu sahibi, çok mu katılar kesinlikle mi kabul etmiyorlar? Şansınızı zorlasanız eşiniz ailenizin yanındayken size zarar vermeye çalışır mı?

Aşırı problemli, şiddet uygulayan, madde kullanan, zorla birliktelik yaşayan bir eşi vardı konu sahibinin. Tam boşanma kararı alıp ailesinin evine dönmüştü ve hamile olduğunu öğrenmişti. Ailesi kürtaj konusunda yardımcı olmak istedi ve bu adamla bağı kalmasın diye çabalamıştı ancak konu sahibi bir sebeple kürtaj olamamıştı sanırım doktorla sıkıntı çıkmış. Kısacası kürtaj olmamış ve ailesi de istememiş bu şartlar altında. Kendisi eşinin yanına geri dönmüştü. Özeti buydu durumunun.

Aileniz size yardım edip sizi kurtarmaya çalışıyordu sanki konu sahibi, çok mu katılar kesinlikle mi kabul etmiyorlar? Şansınızı zorlasanız eşiniz ailenizin yanındayken size zarar vermeye çalışır mı?
Ailemin yanındayken zarar veremez ama ailem istemiyor demem gibi. İsteksiz ve olumsuz bakıyorlar olaya bende çok zor durumda kaldım pişmanlık desen ayrı özlem desen ayrı yanımda kimsenin olmaması ayrı eşimle yaşadıklarım ayrı...

Ailemin yanındayken zarar veremez ama ailem istemiyor demem gibi. İsteksiz ve olumsuz bakıyorlar olaya bende çok zor durumda kaldım pişmanlık desen ayrı özlem desen ayrı yanımda kimsenin olmaması ayrı eşimle yaşadıklarım ayrı...
Bir aile gerçekten sorumsuz değilse evlatları tarafından çok üzülmüş ve kırılmıştır.
Ailenin rızası dışında evlenerek zaten onları üzmüş ve kürtaj konusunda da bile bile bir cana nasıl kıyayım derken tek gittiğin yerden bir can taşıyarak yine sana bakmalarını istemişsin ama kolay degil.
Ailen sorunlu madde bagımlısı eşinle sürekli çocuk yüzünden muhatap olacak bu da kolay bir süreç degil
Ve sen sıgınma evinde de yapacak bir kadın degilsin.
Telefon kullanman yasak ve bu senin için kabul edilemez bir yasak.

Bir aile gerçekten sorumsuz değilse evlatları tarafından çok üzülmüş ve kırılmıştır.
Ailenin rızası dışında evlenerek zaten onları üzmüş ve kürtaj konusunda da bile bile bir cana nasıl kıyayım derken tek gittiğin yerden bir can taşıyarak yine sana bakmalarını istemişsin ama kolay degil.
Ailen sorunlu madde bagımlısı eşinle sürekli çocuk yüzünden muhatap olacak bu da kolay bir süreç degil
Ve sen sıgınma evinde de yapacak bir kadın degilsin.
Telefon kullanman yasak ve bu senin için kabul edilemez bir yasak.
Ne alakası var anlamadım. Telefon'a nasıl bağladınız? Yoksa suçlamak mı istiyorsunuz, ha biraz da ben taşlayayım hemen etiket yapıştırayım mı demek istediniz?

Ne alakası var anlamadım. Telefon'a nasıl bağladınız? Yoksa suçlamak mı istiyorsunuz, ha biraz da ben taşlayayım hemen etiket yapıştırayım mı demek istediniz?
Ailenizin haksın olduğunu düşünmüyorum.
İstemedikleri bir evlilik yapmışsınız, geri döndüğünüzde çocuğu aldırmanızı söylemişler ama istememişsiniz.Kendi kararlarınızın sorumluluğunu sizin almanız gerekiyor.
Kadın sığınma evine gitmekten başka çareniz yok gibi orada ne kadar kalınır bilmiyorum ama iş yok para yok meslek yok oradan çıktıktan sonra kucağınızda bir çocukla ne yapacaksınız ?

Hayır suçlamak için yazmıyorum.
Mantıksız ve sağlıksız bir bakış açınız var ve kararlarınız çok anlık.
Telefon olmadan sıgınma evinde duracağınıza ben kanaat getiremedim mesela.
Ha siz ben yaparım diyorsanız durmayın gidin zaten.
Ama yerinizde olsam ailemin kapısına gider affetmeleri için gerekirse kapılarında yatardım.

Ailenizin haksın olduğunu düşünmüyorum.
İstemedikleri bir evlilik yapmışsınız, geri döndüğünüzde çocuğu aldırmanızı söylemişler ama istememişsiniz.Kendi kararlarınızın sorumluluğunu sizin almanız gerekiyor.
Kadın sığınma evine gitmekten başka çareniz yok gibi orada ne kadar kalınır bilmiyorum ama iş yok para yok meslek yok oradan çıktıktan sonra kucağınızda bir çocukla ne yapacaksınız ?
Bende ailemin haksız olduğunu düşünmüyorum ama sadece çocuk için beni böyle yapmaları da doğru gelmiyor oradan çıktıktan sonra ne yapacağım bilmiyorum devlet bu konuda destek veriyormuş iş bulma duruma göre kira yardımı vs zaten orada güçlendirme çalışması var hem psikolojik hem de hukuk açısından. Üzgünüm bunlar yaşandığı için

Back
X