Sevgili
derinss
ben önceki mesajımda size demiştim belki de o getirdiğiniz usta hatalı işlem yaptığını bilmiyordu bunu düzeltme şansı vardı demiştim -ki hala aynı düşünüyorum, ama siz ustalığını beğenmediğinizi söylediniz yani bizler de insanız o sıra acelesi olabilir uykusu olabilir belki hastadır belki tatsız birşey yaşamıştır vs... Sonuç olarak tekrardan düzeltilmesi gereken bir iş yapmış.5 dk 50 lira diyorsunuz o zaman işi sağlam yapsaydı ses çıkaracak mıydınız çıkarmayacak mıydınız?Yani lafınız aldığı paraya mı ustalığa mı?? Ustalığınaysa dediğim gibi düzeltme şansı vardı ama siz o şansı tanımadınız,eğer aldığı parayaysa zaten yanlış da yapsa doğru da yapsa 50 tl sizden alacaktı.Fiyatlara dikkat eden biriyseniz ustayı eve çağırmadan önce yapacağı iş hakkında bilgi verip kaç paraya yapacağını sorun lütfen,böylece süprizlerle karşılaşmazsınız.
Evlenme programlarını izleyen kesimi neden aşağılıyorsunuz onu anlamadım?Herkes sizin normlarınıza uymak zorunda mı?? Ben tamirciyim kendi yaşadığım sorunları bilirim,avukat arkadaşlar geldiler biz de aynını yaşıyoruz dediler,emlakçı olan da yaşıyor,hemşire de,doktor da.Sadece parayı biz mi zor kazanıyoruz dedim? Kimse sizin gibi çıkış yapmıyor ? Kusura bakmayın ama birisine işinizi yaptırıyorsanız o kişi sizin bağırmalarınızı,kaprislerinizi çekmek zorunda değil.Bunun adına tahammül diyorsanız ben tahammülsüzüm.Siz çekerseniz size kolay gelsin.Baştan beri anlatmak istediğim emeğe saygı kalmadığı insanların farklı davranışlar içinde olduğu birbirimizi bu kadar zorlamamız gerektiğiydi.Bu başlığı ben açtığıma göre kendi penceremden bakarak olayları anlatma hakkım var değil mi? Teşekkür ederim öyleyse.
Çıraklık eğitimden gelmedim ben,eşim çıraklık eğitim mezunu.Bence aramızda hiçbir fark yok ben anadolu teknik lisesi mezunuyum,1 yıl da ingilizce hazırlık okudum.14 yaşımdan itibaren her gün 10 saat ders gördüm (mesleki dersler ve normal dersler),atölye dersleri gördüm,işin teoriğini ve pratiğini öğrendim,üstüne staj gördüm, sizce bu kalifiye sayılmam için yeterli mi,yoksa üniversite seceremi de dökmemi ister misiniz?? Yapılan bir işin sizin maaşınıza göre yeniden düzenlenmesi diye birşey yok ki.İster ayda 10000 kazanın isterseniz asgari ücretle çalışın fiyat aynıdır?Ha başka yerrde 3-5 lira ucuzdur orayı tercih edersiniz orası ayrı,işinin ehli bir insana yaptırmadığınız her iş size sorun çıkarır çünkü karşınızdaki ne yaptığını yada sonuçlarını bilmeden yapar,bunun eğitimini almış olan biri işini bilerek yapar işte o zaman anlarsınız kalifiye biriyle çalışmanın ne demek olduğunu.
Size göre büyük bir çemberin parçası değildir,"akademik" eğitim almamıştır , o zaman sanırım 50 tl isteme gibi bir lüksü yok,kimdi hatırlamıyorum yada siz miydiinz kelle koltukta çalışanlar var diye,o gelen kişi elektriğe kapılsa mesela,yada her gün eşim sahaya çıkıyor dua ediyorum şekeri düşmesin ayağı kayıp düşmesin birşey olmasın diye Rabbim korusun,çatıya çkıyor kiremitler kırılıyor diye hesap yapan müşteriler var.Kelle koltukta çalışmak için illa asker yada polis filan mı olmak lazım???