- 8 Nisan 2009
- 5.603
- 4.211
- 773
- Konu Sahibi Tiramisu35
Anlıyorum, dediğim gibi, biraz da farklı bir bakış olması açısından yazdım konunuza.
Pc işlerine yabancı değiliz biz de karı-koca ve hatta bu işin ülkemizde fazlasıyla illegal ilerlediğinin de farkındayız.
Misal, tek kez satın alınan bir programı kaç kişiye kuruyorlar, ya da net üzerinden crack alıp bir demoyu full sürüm haline getiriyorlar, işin bir de bu yüzü var. Esasen full bir antivir kuracaksanız, 25 liradan fazlasını almanız lazım düşününce, kişi için programı da satın almanız gerekiyor değil mi? Ama bizim millet buna gelmez, çünkü programı alınıp-satılan bir şey gibi bile görmez.
Aynı durum sanat için de var... Ismarlama bir tablo yaptırır, tabloda ölümüne pazarlık yapılır. "Boyası, tuvali kaça ki bunun?" hesabı, çizeni, yeteneği, emeği hiçe sayılır. Sizinki de bu hesap biraz.
Ama işte, diğer yorumumda belirttiğim genellemeye de maruz kalıyorsunuz.
Bu aslında her meslek için var, meslek önyargıları...
Sevgili Angela maalesef çok nadir antivirüs alanlar çıkıyor o da genelde iş yeri bilgisayarı oluyor . Dediğiniz gibi gerekli görmedikleri için ikna etmek güç oluyor. Ücretsiz tam sürüm programlardan tercih ediyoruz ama onu da şunu yüklemeyin bu kasıyor , vs diyerek yönlendirme dahilinde farklı program yüklemek zorunda kalıyoruz. Kassa ben bilirime hiç getirmiyorum artık Dükkanda dura dura ben de olgunlaştım