• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sonuç Yorumu

Gobe

Serçe kadar yüreğimin gökyüzü kadar sancısı var...
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
825
1.583
113
45
Hocam merhaba,ilk tüp bebek denemem negatif olunca sebepleri araştırılmaya başlandı.Histeroskopi oldum ve rahimden örnek alındı,Cd138 e bakıldı,sonuçta Cd138 e rastlanmadı yazıyor.Bu bakılan Cd138 nedir,bulunmaması ne anlama gelir ?Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Hocam merhaba,ilk tüp bebek denemem negatif olunca sebepleri araştırılmaya başlandı.Histeroskopi oldum ve rahimden örnek alındı,Cd138 e bakıldı,sonuçta Cd138 e rastlanmadı yazıyor.Bu bakılan Cd138 nedir,bulunmaması ne anlama gelir ?Yardımlarınız için teşekkür ederim.

CD138 vücudun savunma sisteminin bir takım belirteçleri olup genellikle endometrit denilen rahimin iç tabakasında enfeksiyondan şüphenilen olgularda yapılan bir araştırmadır. Malesef etkinliği henüz tam olarak doğrulanmamış olduğu gibi histeroskopi gibi bir cerrahi müdahale yardımıyla biyopsi alındığı için gereksiz bir işleme tabi tutulmuş oluyorsunuz. Kronik endometrit denilen rahim enfeksiyonlarının infertilite üzerinde oynadığı rol bile tam olarak netlik kazanmamıştır. Ayrıca bu netlike kazanmamış yöntemler ve testler maalesef size gereksiz yere masraf yaratmıştır. Sizde CD 138 bulunmamış olması enfeksiyon olmadığını düşündürtüyor ancak alınan bölge dışında bir yerde çok rahat CD138 mevcut çıkabileceği için benim için önemli bir sonuç ifade etmemektedir. Size üreme tıbbını iyi bilen bir hekimle ikinci denemenizi yapmanızı öneririm.

CD138 vücudun savunma sisteminin bir takım belirteçleri olup genellikle endometrit denilen rahimin iç tabakasında enfeksiyondan şüphenilen olgularda yapılan bir araştırmadır. Malesef etkinliği henüz tam olarak doğrulanmamış olduğu gibi histeroskopi gibi bir cerrahi müdahale yardımıyla biyopsi alındığı için gereksiz bir işleme tabi tutulmuş oluyorsunuz. Kronik endometrit denilen rahim enfeksiyonlarının infertilite üzerinde oynadığı rol bile tam olarak netlik kazanmamıştır. Ayrıca bu netlike kazanmamış yöntemler ve testler maalesef size gereksiz yere masraf yaratmıştır. Sizde CD 138 bulunmamış olması enfeksiyon olmadığını düşündürtüyor ancak alınan bölge dışında bir yerde çok rahat CD138 mevcut çıkabileceği için benim için önemli bir sonuç ifade etmemektedir. Size üreme tıbbını iyi bilen bir hekimle ikinci denemenizi yapmanızı öneririm.
Hocam,maalesef söylediklerinizin hepsini yaşayarak öğrendim.Tam 2. Tüp Bebek için tedaviye başlayacakken,benim ısrarımla hsg çekildi.Çünkü tedavinin hiçbir aşamasında cekilmemişti ve bu bende hep soru işareti yaratmıştı.Doktorum tüp bebekte tüplerin fonksiyonu olmadığını söylesede ben sıkıntı yaratacağını okumuştum.Ve sonuç olarak korktuğum başıma geldi,endometriozis olan sol tarafimda hidrosalpinks çıktı,sağ ise çok az açık çıktı.Böyle çıkınca doktor hemen ameliyat dedi.Maalesef güvenimde kırılma olduğu için başka bir doktora daha gittim.Kendisi hormon testleri yaptı fsh 18,93 amh 1,62 çıktı zaten bu değerlerle gebe kalmanın imkansız olduğunu söyledi ve ameliyat rezervlerinize iyice zarar verebilir ameliyata bile gerek yok dedi.Yani şu an benim için herşey bitmiş gibi hocam.Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Birisi tüp bebek yaparken,diğeri tüp bebek bile imkansız diyor...
Bana kıymetli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim hocam,çok çok haklısınız.

Back
X