sonuçlar ???? ikili test

acbe

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
505
364
303
Ankara
kızlar merhaba 37 yasındayıp, tüp bebek ile hamile kaldım ilk denemeydi.İkili test yaptırdık ben negatif görünce sevınmıstım ama doktor arayıp 1000/1 üzeri normal sızınkı 866 da 1 cıkmıs fetal dna yaptıralım, gelin görüşelim dedi.Yaştan dolayı resmen olumsuz konustu, moralimi bozdu.Sizce olumsuz birley görünüyor mu ultrasonda herşey normal demişti.İlk olduğu için de hiç bir bilgim yok 😢😢😢

Eklentiler

• IMG_9786.webp
    IMG_9786.webp
    54,3 KB · Görüntüleme: 49
kızlar merhaba 37 yasındayıp, tüp bebek ile hamile kaldım ilk denemeydi.İkili test yaptırdık ben negatif görünce sevınmıstım ama doktor arayıp 1000/1 üzeri normal sızınkı 866 da 1 cıkmıs fetal dna yaptıralım, gelin görüşelim dedi.Yaştan dolayı resmen olumsuz konustu, moralimi bozdu.Sizce olumsuz birley görünüyor mu ultrasonda herşey normal demişti.İlk olduğu için de hiç bir bilgim yok 😢😢😢
Merhabalar, ikili ve üçlü tarama testlerinin asla güvenirliği yok, tanı değil tarama testi. Sizi tarıyor bebeği bile değil. Benim temiz çıkmıştı ama sonrasında bebeğin down sendromlu olduğunu öğrendim. Heyete girdiğimde bana bu testlerin güvenirliğinin yüzde on bile olmadığınu söylediler
Testin riskli çıkması da temiz çıkması da bir şey var ya da yok demek değil yani içinizi rahat tutun ve doktorunuzu dinleyin fetal dna yaptırın rahat bir gebelik geçirin. Bundan sonraki gebeliğimde direk fetal dna yaptıracağım onda bir şey çıkarsa amniyosentez öneriliyor, onu da yaptırdım korkulacak şeyler değiller asla. Fetal dna temiz çıkarsa hiçbişeye gerek yok rahat geçirin gebeliğinizi.
Sağlıklı günler diliyorum

Back
X