Sönük bir kadin olmak

Akademik bir ortama o sekilde gidildigini düsünemedim acikcasi
Akademik ortamlarda daha dikkatli, özenli olunmalı diye düşünüyorum..

Sade, şık parçalar dolabınızda olmalı..

Giydiklerinizle hem kendinizi rahat hissetmeli hem de şık olduğunuzu düşünmelisiniz..

ya bu arkadaşım diye bahsettiğiniz kişi ben olabilir miyim :KK70:
Bunu ben de düşündüm 😂 ben de olabilirim.

Arkadaşlarımla yemeğe giderken tayt sweat ya da şort tişört giyebilirim. Bence anormal değil, çok dress code’u olan bir yere gidilmiyorsa. Ne bileyim rakı balığa gidiyorsak taytla giderim. Otel roof’una gidiyorsak biraz daha özenebilirim 😂

Konu sahibi size gelince; tabi ki yerine göre giyinmek önemli ama ben insanın ışığının içten geldiğine inanıyorum. Kendine güvenen, kendini seven ve beğenen kadın her zaman dikkat çeker. Ben şort crop da giyinsem aynı benim, çok şık çok seksi bir elbise de giysem aynı benim.

Sadece şöyle bir tavsiyem olabilir, alacağım her şeyde alabildiğimin en iyisini alırım. 30 tane çantam yoktur mesela, 3-4 tane vardır ama kaliteli, şık ve kullanışlıdır. Triko, orlon 5 kazak alacağıma 1 tane yün kazak alırım. Kalite insanı her zaman şık gösterir. Pijamalarımı bile kaliteli alırım ben, eskiyenleri giyinmem. İçinde iyi hissetmediğim hiç bir şeyi giyinmem ve evde tutmam.

Topuklu ayakkabı çok sevmem, boyum uzun zaten giyince deve gibi oluyorum hissine kapılıyorum. Rahat da hissetmiyorum. Bunun alternatifi benim için loafer, mary jane vs gibi modeller. Tarzınızı bu tarafa yöneltebilirsiniz.

ya araba yoksa dediğiniz gibi bir çoğu maalesef olamıyor, mesela saçlar, üşüme, topuklu vs.

ama halledilir mi, halledilebilir bence.

Akademik bir ortama o sekilde gidildigini düsünemedim acikcasi
olur mu hiç :) oralar da akademik camianın sosyal ortamı falan gibi düşünün. öyle zamanlarda bence biraz özenli olmak fark yaratıyor.
siz de kendinizi daha iyi hissedersiniz insanların size tavrı da değişir.

keşke böyle olmasa ama...

Bencede stil çok önemli.
Güzel giyinince bakımlı olunca insana özgüven geliyor .
Insanların seni ciddiye almaya başlıyor .
Maalesef bu bir gerçek .

Bunu ben de düşündüm 😂 ben de olabilirim.

Arkadaşlarımla yemeğe giderken tayt sweat ya da şort tişört giyebilirim. Bence anormal değil, çok dress code’u olan bir yere gidilmiyorsa. Ne bileyim rakı balığa gidiyorsak taytla giderim. Otel roof’una gidiyorsak biraz daha özenebilirim 😂

Konu sahibi size gelince; tabi ki yerine göre giyinmek önemli ama ben insanın ışığının içten geldiğine inanıyorum. Kendine güvenen, kendini seven ve beğenen kadın her zaman dikkat çeker. Ben şort crop da giyinsem aynı benim, çok şık çok seksi bir elbise de giysem aynı benim.

Sadece şöyle bir tavsiyem olabilir, alacağım her şeyde alabildiğimin en iyisini alırım. 30 tane çantam yoktur mesela, 3-4 tane vardır ama kaliteli, şık ve kullanışlıdır. Triko, orlon 5 kazak alacağıma 1 tane yün kazak alırım. Kalite insanı her zaman şık gösterir. Pijamalarımı bile kaliteli alırım ben, eskiyenleri giyinmem. İçinde iyi hissetmediğim hiç bir şeyi giyinmem ve evde tutmam.

Topuklu ayakkabı çok sevmem, boyum uzun zaten giyince deve gibi oluyorum hissine kapılıyorum. Rahat da hissetmiyorum. Bunun alternatifi benim için loafer, mary jane vs gibi modeller. Tarzınızı bu tarafa yöneltebilirsiniz.
Aynen öyle bende öyle düşünüyorum. Maksat keyifli vakit geçirmek, kıyafetlerimin rahat olması önemli. Topuklu ayakkabı ya da dar elbiseler faln bana göre değil. Herkesin bi tarzı var bence, kiminin salaş kiminin retro, kiminin klasik, kiminin şık. Düğüne kotla gitmem güzel bir elbise giyerim ama yemek yenilecek bir yere taytla gitmekte de sorun görmüyorum.

ben aura meselesini bir kısmına inanıyorum ama kendine dikkat ettikçe, bakım yaptıkça auran da yükseliyor. yani bu illa ki güzel şık mini elbise+ topuklu ayakkabı ikileminden oluşmuyor benim için. örneğin koyu flare jean üstüne beyaz/ siyah tshirt-bluz-crop vs. mesela dümdüz seçim ama temiz ve şekillendirmiş saçlar, nemli bir yüz, güzel hafif bir makyaj, bileklik, küpe, kolye, sevdiğin bir parfüm bile bence ışık saçar

Herkese günaydin, dün bir arkadasimla (onla ilgili de konu acacagim) üniversitede düzenlenen bir sunuma katildik. Sunum cok güzel gecti, konusmaci cok basariliydi. Daha sonrasinda ayak üstü insanlar birbiriyle sohbet etti, Finger Food tarzi atistirmaliklar yendi. Genel olarak güzel bir aksamdi ama eve gelince kendimi kötü hissettim. Birincisi oradaki herkes özellikle kadinlar cok güzel giyinmisti, hafif makyajlarini yapmislardi. Ben kot pantolon ve üzerine hayat normal bir bluz giymistim. Aralarinda cok sönük kaldim ama artik özenli giyinmeye, elbise,etek giyinmeye, makyaj yapmaya cok üseniyorum ama bazi ortamlarda bunun gerekli oldugu ve benim buna uyum saglayamadigim hissine kapildim. Ikinci konuda insanlar güzel konusuyorlardi, kendilerini ilgiyle dinletiyorlardi, konusmalari cok akiciydi. Benim maalesef bu konuda cok eksiklerim var. Düsüncelerimi her zaman cümlelere güzel bir sekilde dökemiyorum, small Talk dedigimiz ayak üstü konusmalarda konusacak bir sey bulamiyorum ve insanlar kisa bir süre sonra yanimdan ayriliyorlar. Bu konuda kendimi nasil gelistirebilirim? Ben de ilgiyle dinlenen bir ortama girdiginde merak uyandiran biri olmak istizyorum.

öncelikle enerji uymazsa konuşamazsınız o her zaman olmaz

ilk konuda da o size bağlı ben asla paspal gelmem işe yoksa kendimi kötü hissediyorum

kot ve bluz da giyilir ama güzel klasik kesim kot ipek gömlek topuklu vs ile çok şık olur neyi nasıl giydiğiniz önemli

yani aslında içten gelmeli

Yorumlarinizi tek tek okudum mest oldum. Small talk, giyim kusam, entellektüel birikim konusunda cok faydali öneriler yazmissiniz. Her ay maasimla kendime bir kac parca bir sey almaya calisiyorum ama bunlari gitmek icin cok özel bir gün olmasi gerekmis gibi hissediyorum ve erteliyorum. O gün de bir türlü gelmiyor. Tamamen psikolojik bir olay, kaliplarimin disina cikamiyorum. Burda ki mesajlardan sonra ara verdigim sporuma tekrar basladim, motivasyonu ve özgüvenimi artirmasini umuyorum. Giydiklerimi daha cok yakistiririm hem de kendime. Makyaj konusunda gercekten cildime kiyamiyorum ve eve gelince cikarmaya üseniyorum ama minimal bir makyajin bile insani cok degistirdiginin farkindayim.

Cilt alt tonuna göre giyinmek en doğrusu

Ben çok beyazım tam kontrast oluyor

Yok sadece cilt alt ton degil. Ben de beyazim ama dogal saclarimda kizillar var. Göz rengim yeşil. Bu renkler beni yumusak sonbahar mevisimine uygun yapiyormuş. Beyaz tenli olsam da koyu renkler bende cok patliyor kapatiyor gibi. 😀

bir yıl önce bende aynı düşüncelerdeydim. sonra fark ettim ki benim böyle ortamlarım çok olmamış. o yüzden kendimi geliştirememişim bu konularda. Okula gitmiş gelmişim. seminerlere katılmaya başlayınca bende bu konun üzerine baya b eğildim. İlk başlarda gözlem yaptım, insanlar neler konuşuyor. Kimseyle konuşmasam bile onların muhabbetlerini dinledim.

mesela sönük kaldığımı düşündüğüm yerler için gittim alışveriş yaptım, kış ayıydı o zamanda. güzel bi kaban ve güzel bi çizme aldım. çok hoş takılar aldım. İnsanlar bu muhabbetlerde takılarıma iltifat ederek başlamıştı mesela. Deme ki karşı taraf güzel bir şeyler söylenmesi güzel bir başlangıç diye düşünmüştüm. Ayrıca hafif makyajımı yaptım. ama kontürüne kadar yaptım, makyaj yapmayı çok ama çok iyi öğrendim. Dik yürüdüm. Sürekli gülümsedim. (ilk aşamada bunları yaptım.)

small talklarda da o günlerde yaptığım şeyleri paylaştım. Mesela tiyatroya gitmişsem onu anlattım. Yeni bir yer gezmişsem onu anlattım. "geçen haftasonu da bilmem nereye gittim, ilk kez gitmiştim çok güzeldi, buraya da ilk kez katıldım ve bence sunum çok başarılıydı. geçen haftayla aynı duyguları yaşadım resmen." gibisinden. Ya da yaz ayı için yaptığım tatil planımı paylaştım. başka... güzel bir yemek yemişsem bunu. mesela geçen şu isimde bir yerde balık yedim çok güzeldi. ilgisiniçekerse ne balığı yedin bende severim falan der, ya da bende şurdda yemiştim gibisinden cevap verir.

teknoloji haberlerini takip etmeye başladım bunlarla ilgili konuştum. gündemi aşırı iyi takip ettim. sürekli bildirimlerden okurdum.

bende derdim ki konuşacak bir şey bulamıyorum. Ne yapıyordum ki neyi anlatacaktım üniversitedeyken. okula gider eve gelirdim. arkadaşlarla buluşurdum boş boş muhabbetler ederdik. ne bi geziye katılmışım ne konsere gitmişim ne tiyatroya ne alışverişe. giyinmeyi bile bilmezdim hala da bu konuda iyi değilim ama neyse :KK70:

Kısacası sizde bu konuda bilgiler toplarken bir yandan da ayak üstü konuşmalarda renkler hakkında konuşabilirsiniz. bir üst aşama da siz birilerini bulun konuşun rastgele. bir kural da şudur, ayak üstü konuşulan konularda ilk ordan siz ayrılın. memnun oldum tanıştığıma diyin mutlaka. Bu işler pratikle gelişir rezil oldum vs diye düşünmeyin. kafa denginiz muhabbetinizin tutabileceği kişilere ne anlatırssanız anlatın sabaha kadar bile muhabbbet etmek istersiniz zaten.
Muhabbeti ilerletmekte cok zorlaniyorum, ayak üstü sohbetlerde. Mesela konusmaya baslayinca, uzun zamandir görüsmedik, neler yapiyosun diye soruldugunda ne anlatmam, ne kadar anlatmam konusunda bile bocaliyorum. Is hayatimdan mi bahsetsem, hobilerden mi vesaire diye düsünüyorum sonra cok genel bir cümle kuruyorum muhabbet ilerlemiyor. Ya da birinin yanina yaklasip sunum ne kadar güzeldi, cok begendim desem karsidan kisa bir cevap gelince sohbeti ilerletemiyorum sonra yanindan kibarca nasil ayrilirim diye düsünmeye basliyorum.

Herkese günaydin, dün bir arkadasimla (onla ilgili de konu acacagim) üniversitede düzenlenen bir sunuma katildik. Sunum cok güzel gecti, konusmaci cok basariliydi. Daha sonrasinda ayak üstü insanlar birbiriyle sohbet etti, Finger Food tarzi atistirmaliklar yendi. Genel olarak güzel bir aksamdi ama eve gelince kendimi kötü hissettim. Birincisi oradaki herkes özellikle kadinlar cok güzel giyinmisti, hafif makyajlarini yapmislardi. Ben kot pantolon ve üzerine hayat normal bir bluz giymistim. Aralarinda cok sönük kaldim ama artik özenli giyinmeye, elbise,etek giyinmeye, makyaj yapmaya cok üseniyorum ama bazi ortamlarda bunun gerekli oldugu ve benim buna uyum saglayamadigim hissine kapildim. Ikinci konuda insanlar güzel konusuyorlardi, kendilerini ilgiyle dinletiyorlardi, konusmalari cok akiciydi. Benim maalesef bu konuda cok eksiklerim var. Düsüncelerimi her zaman cümlelere güzel bir sekilde dökemiyorum, small Talk dedigimiz ayak üstü konusmalarda konusacak bir sey bulamiyorum ve insanlar kisa bir süre sonra yanimdan ayriliyorlar. Bu konuda kendimi nasil gelistirebilirim? Ben de ilgiyle dinlenen bir ortama girdiginde merak uyandiran biri olmak istizyorum.
Burda ki kadinlar hep durmadan nasıl hissediyorsan öyle yap ,ya da beni kim seviyorsa böyle sevsin cart curt... Böyle bir dünya yok insan oğlu tarihler boyunca kendini devamlı geliştirmiştir dünyanın basindan beri aman ben böyleyim diyip kenara dursalardi şimdi mağaramizda bufola pisiriyorduk tabi ateşi bulabildiysek ajjajwjsjsjje neyse Şimdi gelelim sana öncelikle fiziken ve öz bakım anlamında ciddi kararlar alacaksın tabi gerek varsa bunu siz bilirsiniz,sonrasında kendini geliştireceksin video ile olur yakın arkadaş ile bir yerlere giderek onu bilmiyorum sen daha iyi bilirsin merak uyandırmak istiyorsan güçlü imaj sart güzel bir imaj dik bir duruş naif bir konuşma herseyi çözer çekinmeyin utangaç olmayın burda ki kadınlara bakıp da amaaannn Beni seven böyle sevsin yanlışına asla düşmeyin insan yerine koymazlar seni tamam

Muhabbeti ilerletmekte cok zorlaniyorum, ayak üstü sohbetlerde. Mesela konusmaya baslayinca, uzun zamandir görüsmedik, neler yapiyosun diye soruldugunda ne anlatmam, ne kadar anlatmam konusunda bile bocaliyorum. Is hayatimdan mi bahsetsem, hobilerden mi vesaire diye düsünüyorum sonra cok genel bir cümle kuruyorum muhabbet ilerlemiyor. Ya da birinin yanina yaklasip sunum ne kadar güzeldi, cok begendim desem karsidan kisa bir cevap gelince sohbeti ilerletemiyorum sonra yanindan kibarca nasil ayrilirim diye düsünmeye basliyorum.
Bunun altında, Konuşmak istemezler düşüncesi yatıyor olabilir. Gayette konuşmak isterler. Konuşmak istemeyen insanı gayet anlayabilirsiniz. Ne kadarını anlatmalısını sorusuna gelirsek de yüzeysel. Mesela resim kursuna gidiyorum, baya benlikmiş keşke daha önceden başlasaymışım gibi bi cümle atıp onların devam ettirmesini bekleyebilirisiniz. Mesela bende haftasonun nasıldı diye birisine sorunca, karşıdaki güzeldi diyince başka bişi sorasım gelmiyo. Ama bunu asla kişisel anlamam, herkes özelini paylaşmak zorunda değil. Konuyu değiştirebilirsiniz bu durumlarda. Ya da baktınız çok isteksiz görüşürüz diyip ayrılırsınız. Bunlar bu gibi konuşmalara katıldıkça gözlemleyebileceğiniz şeyler.

Back
X