Bahsettiğiniz kişinin yakın arkadaşınız olduğunu varsayıp yazıyorum. Bence açılacaksanız da böyle açılmayın. Ondan bir cevap beklerseniz, kendini birden hiç beklemediği bir baskı altında hisseder ve muhtemelen direkt hayır der. İlla açılacaksanız, “böyle böyle ben senden hoşlanmaya başladım ama seninle arkadaş olduğumuz için, senin bana karşı hislerin olmadığını bildiğim için imkansız olduğunu da biliyorum. Ama bu şekilde çevrende olmak benim duygularımın yoğunlaşmasına sebep olabileceği için bunu yapmak istemiyorum. O yüzden bir daha hiç görüşmememizin en doğrusu olduğuna karar verdim. Sana da yalan söyleyip bir bahane bulmak yerine gerçeği söylemek istedim. Bu şekilde hissedip arkadaşlığımızı bozduğum için özür dilerim ama elimde olan bir şey değildi. Kendine iyi bak” vs diyebilirsiniz.
Bu sayede üzerinde bir baskı hissetmez. Sadece sizi bir daha göremeyecek olmaya odaklanır. Yalnız kaldığında “bu kız kendi kendine olmaz diye karar vermiş ama acaba ben onunla çıkar mıydım ya” diye de düşünebilir. Yine de siz bilirsiniz tabii.