- 7 Ocak 2018
- 1.074
- 1.377
- 48
- Konu Sahibi HarleyyQuinn
Bir sorum olacak bir de anlaşmalı olarak boşanınca karar ne zaman kesinleşiyor acaba soyadıma ne zaman kavuşabilirim :)
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu süreci hızlandırma gibi bir şansımız var mı mesela temyize çıkmak istemediğimizi falan dilekçe ile sunsak ?Hadi hayırlısı. Anlaşmalı boşanmadan 1 ay sonra karar kesinleşiyor.
Neden bu kadar uzun bu süreç pekiEn az 2 ayı buluyor soyadınıza geçmeniz.
Neden bu kadar uzun bu süreç peki
Temyiz hakkı olmaması gerekir zaten anlaşmalı boşanmada diye düşünüyorum. Kararın yazılıp tebliğ edilmesi süreci bizde 1 ay sürmüştü. Bulunduğunuz yerin mahkeme yoğunluğuna göre de değişebilir belki.Bu süreci hızlandırma gibi bir şansımız var mı mesela temyize çıkmak istemediğimizi falan dilekçe ile sunsak ?
hayırlı olsun yeni hayatınız şimdiden :) benim de anlaşmalı boşanmaydı 1 ay içinde kesinleşti karar.Evet kk hanımları beni az çok biliyorsunuz yarın saat 10 da boşanıyorum çok şükür.
Kabus gibi geçen 1 sene yarın son buluyor.
5 aylık evliyken evi terk etmiştim.
7 aydır bekliyordum boşanmayı.
Yarın gidip boşanıyorum.
Bana bol bol dua edin lütfen.
Alnımın akıyla anlaşmalı olarak sıyrılıp kurtulayım şu işten.
Bir sorum olacak bir de anlaşmalı olarak boşanınca karar ne zaman kesinleşiyor acaba soyadıma ne zaman kavuşabilirim :)
Benim de yaklaşık 2 ay sonra kesinlesmisti ve o soyaddan kurtulmustum.. Cok da uzun bi sure değil, bitip gittikten sonrasi kağıt işlemleri..Neden bu kadar uzun bu süreç peki
AminRabbim bana da nasip etsin
Kararın yazıldığı günü takip edip tebliğleri elden alıp aynı gün ikiniz de istinaftan feragat dilekçesi verirseniz en hızlı şekilde kesinleşir. Benim boşanmamda 15 gün sürdü. Nufusa hemen o anda müzekkere yolladı katip gözümün önünde. Ama kimlik değiştirmem uzun sürdü çünkü 2 ay sonrasına kadar boş randevu günü bulamadımEvet kk hanımları beni az çok biliyorsunuz yarın saat 10 da boşanıyorum çok şükür.
Kabus gibi geçen 1 sene yarın son buluyor.
5 aylık evliyken evi terk etmiştim.
7 aydır bekliyordum boşanmayı.
Yarın gidip boşanıyorum.
Bana bol bol dua edin lütfen.
Alnımın akıyla anlaşmalı olarak sıyrılıp kurtulayım şu işten.
Gerekçeli karar yazıldıktan sonra hemen temyizden feragat dilekçesi verirseniz , süreç biraZ daha hızlanır. Aksi takdirde temyiz süresinin dolması beklenir. Ancak karşı tarafında vermesi lazım .Bu süreci hızlandırma gibi bir şansımız var mı mesela temyize çıkmak istemediğimizi falan dilekçe ile sunsak ?
Gerekçeli kararı ne zaman yazıyorlar peki ?Gerekçeli karar yazıldıktan sonra hemen temyizden feragat dilekçesi verirseniz , süreç biraZ daha hızlanır. Aksi takdirde temyiz süresinin dolması beklenir. Ancak karşı tarafında vermesi lazım .