- 16 Ocak 2021
- 712
- 398
- 53
- 29
- Konu Sahibi Melek_kizim
-
çok teşekkür ederim. aynen suan kabızlık yasmaıyorum ama afedersınız 3-4 gunu buluyor normal tuvalete cıkmam ve zorlanma yasamadım henuz umarımda yasamam. ama soyledıgınız probıyotık aklımda :))Öncelikle hayırlı olsun umarım hedefinize varabilirsiniz. Sadece tek çekincem sıvı beslenmeden kaynaklı lif alımında azalma olabilir kabızlık görülme ihtimali artabilir. O sebeple bence İnülin içeren probiyotik takviyesiyle hem bağırsakları hem bağışıklığınızı güçlendirin. Benim de dönem dönem süşük lifli beslendiğim dönemlerde başıma geldi ama u probiyotikle dengeledim.
3-4 gün biraz sıkıntılı bir zaman çünkü en en geç 2 gün sonrası çıkın diye biliyorum. Bence en kısa sürede alın probiyotiğiçok teşekkür ederim. aynen suan kabızlık yasmaıyorum ama afedersınız 3-4 gunu buluyor normal tuvalete cıkmam ve zorlanma yasamadım henuz umarımda yasamam. ama soyledıgınız probıyotık aklımda :))
Merhaba bende cuma günü anestezi ile uyutkulup endeskobik mide balonu taktırdım 3 gün bende aşırı zorlandım kusma bulantı kramp dün aşırı şişkinlik vardı iş yerinde gafil geldi biraz maden suyu içtim ki icemem gerekiyormuş bugün sanki midem hoşmuş gibi hissediyorum idrarda mavilik olurmuş dün dikkat etmedim hiç bugünde öyle bişey yok ama şu an o kadar rahatım ki midemdeki balon patlamis olma ihtimali olurmu hicbi kramp bulantı yok aşırı korkuyorum anlık hata ettim de patlamistir die doktrada gitmek istemiyorum endeskobi ile kontrol ediliyormusmerhabaa:) 9 ekim 2025 de mide balonu taktırdım buraya da anı kalsın hemde merak edenler ıcın konuyu acmak ıstedım. cunku bende cok arastırdım ve daha fazla yasanmıs tecrubelere ıhtıyacım vardı.
Ankara da yasıyorum. 29 yasındayım 94 ıle taktırdım en son 12 ekım aksam 89,9 gelmıstım. ıkı gundur tartılmıyorum. cocuklugumdan bu yana yasadgım kılo alma verme dengesızlıgı yuzunden artık canıma tak etmıstı. bıde bu yontemi denemk ıstedım cunku sureklı 5 kılo verdıysem 8 kılo olarak gerı aldım. bakalım surec nasıl ılereyecek. ozel bır dıyetısyen ıle calısıyoruz doktorun onerısıyle suan sadcee sıvı beslenıyorum sabah oğle aksam çorba aralarda sut meyve suyu veya kefır artı gunluk 1 şase proteın tozu kullanıyorum. hem halsızlık hemde kolay kılo verebılmek ıcın onerdı dıyestıyenım. gerçekten de bas agrısı halsızlık suan yok rahat gecıyor. ama şunu soyleyebılırım ılk 2 gun ben ölüyorum sandım bulantı kusma kramp ağrı cok cok zordu 3.gun çıkartmaya gıdecektım kiii agrılarım azaldı ve suan 6.gunum gayet rahatım bıraz hızlı ıctıgımde veya fazla ıctıgımde kramp oluyor sadece. surec bu sekılde umarım 6 ay sonunda ıstedgım goruntu ve rakama ulasırım. dıyetısyenımın soyledıgıne gore 25-30 kılo arası verebılırsın dedı. ınsallah oyle ılerler. sorularınızı sorabılırsınız seve seve yardımcı olurum:)
Merhaba süreciniz nasıl geçiyor durumunuz nedir kilo kaybınız nasıl tatlı krizleriniz oluyor mu veya açlık durumunuz nedir hayırlı olsun tekrardanmerhabaa:) 9 ekim 2025 de mide balonu taktırdım buraya da anı kalsın hemde merak edenler ıcın konuyu acmak ıstedım. cunku bende cok arastırdım ve daha fazla yasanmıs tecrubelere ıhtıyacım vardı.
Ankara da yasıyorum. 29 yasındayım 94 ıle taktırdım en son 12 ekım aksam 89,9 gelmıstım. ıkı gundur tartılmıyorum. cocuklugumdan bu yana yasadgım kılo alma verme dengesızlıgı yuzunden artık canıma tak etmıstı. bıde bu yontemi denemk ıstedım cunku sureklı 5 kılo verdıysem 8 kılo olarak gerı aldım. bakalım surec nasıl ılereyecek. ozel bır dıyetısyen ıle calısıyoruz doktorun onerısıyle suan sadcee sıvı beslenıyorum sabah oğle aksam çorba aralarda sut meyve suyu veya kefır artı gunluk 1 şase proteın tozu kullanıyorum. hem halsızlık hemde kolay kılo verebılmek ıcın onerdı dıyestıyenım. gerçekten de bas agrısı halsızlık suan yok rahat gecıyor. ama şunu soyleyebılırım ılk 2 gun ben ölüyorum sandım bulantı kusma kramp ağrı cok cok zordu 3.gun çıkartmaya gıdecektım kiii agrılarım azaldı ve suan 6.gunum gayet rahatım bıraz hızlı ıctıgımde veya fazla ıctıgımde kramp oluyor sadece. surec bu sekılde umarım 6 ay sonunda ıstedgım goruntu ve rakama ulasırım. dıyetısyenımın soyledıgıne gore 25-30 kılo arası verebılırsın dedı. ınsallah oyle ılerler. sorularınızı sorabılırsınız seve seve yardımcı olurum:)
merhabalar önerebilecegınız probıyotık markası var mıdır?3-4 gün biraz sıkıntılı bir zaman çünkü en en geç 2 gün sonrası çıkın diye biliyorum. Bence en kısa sürede alın probiyotiğiBir de yağ kaybederken yağlarda depolanan toksinler açığa çıkabilir. o sebeple kırmızı mor meyvelerden de karışım yapın. Özellikle aronya ve yaban mersini
çok teşekkür ederim. cok guzel gecıyo bugun 22.gunum ve toplamda 7 kılo kaybettım. hayır krız yasamıyorum ama tatlı canım ıstıyo gecen sufle yedım mesela cok cok ufak kaçamaklar yapmıstım. bı sorun yasamadımMerhaba süreciniz nasıl geçiyor durumunuz nedir kilo kaybınız nasıl tatlı krizleriniz oluyor mu veya açlık durumunuz nedir hayırlı olsun tekrardan
ay hıc duymadım ınanın sadece doktorum mavılık gorursen mutlaka bılgı ver demıstı acaba doktorunuza bı danıssanız bı sorsanız ıyı olur yaMerhaba bende cuma günü anestezi ile uyutkulup endeskobik mide balonu taktırdım 3 gün bende aşırı zorlandım kusma bulantı kramp dün aşırı şişkinlik vardı iş yerinde gafil geldi biraz maden suyu içtim ki icemem gerekiyormuş bugün sanki midem hoşmuş gibi hissediyorum idrarda mavilik olurmuş dün dikkat etmedim hiç bugünde öyle bişey yok ama şu an o kadar rahatım ki midemdeki balon patlamis olma ihtimali olurmu hicbi kramp bulantı yok aşırı korkuyorum anlık hata ettim de patlamistir die doktrada gitmek istemiyorum endeskobi ile kontrol ediliyormus
cok gecmıs olsun sıfa olsun ınsallah. bende 2 gun hatta 3.gune kadar berbattım cok pısman oldum ama 4.gun bıcak gıbı kesıldı sankı ara ara tabıkı kramp oluyo sıskınlık oluyo ama oda az yemem gerektıgını hatıratıyo. sızın kılonuz azmıs aslında benım ıadeal dusmem kılo 70-75 cıvarı suan hersey guzel gıdıyo. sıvı donemını fazla yapamadım. dıyetısyenım proteın tozu verdı o bana cok ıyı geldı halsızlık bas agrısı fazla yasamadım yoksa sureklı dıyet yaparken yasardım. sızde dıyetısyenınızle gorusebılırsınız. hayır cıkarmayın ılk gunlerı atlatmıssınız gerısı ınanın daha kolayMerhaba öncelikle hayırlı olsun bende dört gün önce 17 ekimde taktırdım dediğiniz gibi küçüklükten beri kilo al ver takıntımdan dolayı artık son çare bunu buldum 26 yaşındayım, araştırma yaptım fakat işlemden hemen sonraki 3-4 gün için doktorun verdiği bilgiden fazla bir deneyim gözlemlememişim maalesef. dediğiniz gibi ilk iki gün ben ölüyorum zannettim serum vermişti doktorum ilaçları da çok açıklamalı olarak anlatmadıkları için tamamen kendim sorarak serumu aldıktan sonra iyi oldum ama inanın ilk iki gün gece bile beni Çağırırsa doktor çıkarmaya gidecektim şu anda hala aktif kramplarım ve çok fazla halsizliğim var sizde böyle oldu mu ya da buna karşı olarak diyetisyenniz ne önerdi doktorum iki hafta sürebilir dedi ama ben güncel olarak da çok aktif biri olduğum için sürekli hareketsiz kalmaktan psikolojim ve mentalim etkilendi. bugün beşinci günüm sürekli hareketsizlikten ziyade hiç aynı pozisyonda duramıyorum yatsam kalkasım geliyor kalksam yatasim geliyor ve midem sürekli rahatsız hala çıkarsam mı diye düşünüyorum ve 79 kiloyla başladım şu an 75 kiloyum inanın kararsızım ve ne kadar aramızda az zamanda da olsa tecrübe edinen birinin görüşüne ihtiyacım var
Maşallah maşallah harikasınız istahta azalma var mı peki bende 18 kasımda taktıracagım kararszm öneriyor musunzçok teşekkür ederim. cok guzel gecıyo bugun 22.gunum ve toplamda 7 kılo kaybettım. hayır krız yasamıyorum ama tatlı canım ıstıyo gecen sufle yedım mesela cok cok ufak kaçamaklar yapmıstım. bı sorun yasamadım
taktırın eger ıradesızlık var ıse. hayır ıstahınız oldugu gıbı devam edıyo :) ama cok az yıyıp doyabılıyosunuz. yanı mıde balonu aslında az yıyerek de doyabıldıgımızı gostermek ıcın. yanı evet cok acıkıyorum ama yıyemıyorumMaşallah maşallah harikasınız istahta azalma var mı peki bende 18 kasımda taktıracagım kararszm öneriyor musunz
Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi altıncı günüme kadar çok zorlayıcı olsa da bi anda artık midemde bir şey yokmuş gibi hissetmeye başladım şişlik vardı git gide kayboldu sadece arada kramp oluyor sıvı dönemini bende çok uygulayamadım şimdi iyi gidiyor çok şükür çıkarmak istemiyorum umarım istediğim sonucu elde ederimcok gecmıs olsun sıfa olsun ınsallah. bende 2 gun hatta 3.gune kadar berbattım cok pısman oldum ama 4.gun bıcak gıbı kesıldı sankı ara ara tabıkı kramp oluyo sıskınlık oluyo ama oda az yemem gerektıgını hatıratıyo. sızın kılonuz azmıs aslında benım ıadeal dusmem kılo 70-75 cıvarı suan hersey guzel gıdıyo. sıvı donemını fazla yapamadım. dıyetısyenım proteın tozu verdı o bana cok ıyı geldı halsızlık bas agrısı fazla yasamadım yoksa sureklı dıyet yaparken yasardım. sızde dıyetısyenınızle gorusebılırsınız. hayır cıkarmayın ılk gunlerı atlatmıssınız gerısı ınanın daha kolay
ay hadı ınsallah bana da aynısı oldu sakın cıkarmayın en onemlı donemı atlamıssınız:) hadı ınsallah ıstedıgımız sonucları alırrız umarımTeşekkür ederim. Dediğiniz gibi altıncı günüme kadar çok zorlayıcı olsa da bi anda artık midemde bir şey yokmuş gibi hissetmeye başladım şişlik vardı git gide kayboldu sadece arada kramp oluyor sıvı dönemini bende çok uygulayamadım şimdi iyi gidiyor çok şükür çıkarmak istemiyorum umarım istediğim sonucu elde ederim
zorluk olarak cok net ılk 3 gun dayanılmaz bır agrı kramp kusma bulantı %100 yanıVakit daraldı haftaya ilk günüm olacak biraz korku ve endişe var tabi başıma ne gelecegini bilmememden ötürü. His kayboldu balon yok gibi derken yemeye devam edemeyiz demizorluk açısından yüzdelik verin desem ilk haftaya yüzde kaç dersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?