sonunda (sanırım) evleniyorum

melismelom

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2015
809
1.575
113
arkadaşlar merhaba. önceki konularımı belki az çok hatırlayan olmuştur. nişanlımdan bi hatasından dolayı ayrılmıştım. ailem önce baskı yapmıştı istemedikleri için( sebebide daha önce evlenmiş ve 2 çocuklu olması), şans verdiklerinde çok sevmişlerdi,ama sonradan ben nişan attıktan sonra kesin bi dille karşı çıkıp hatta olay beni dövmelerine kadar gitmişti. bu dönem içerisinde biz nişanlımla düzeldik,atlattık çoğu şeyi ama günlerdir ailemi düğün için ikna edemiyorduk inada bindirmişlerdi. dün çok şükür ikna oldular. ama şimdide şu sıkıntı var,ailesiyle asla görüşmeyiz diyorlar ve bunun haricinde annem her işe dahil olmak istiyor. gelinlik, ev, alışveriş vs.. ikna ettiğim için şuan sesimi çıkarmıyorum.ama hep kendi dediği olsun istiyor. gelinliğini ben seçecem sen zevksizsin gibi laflar sayıyor. kendisi çok zor bi insan. aslında biz geçen hafta evi tuttuk ama tabi ona söyleyemedik henüz. ev bakıcaz,konumu şu falan dedim, iyi değil orası dedi onada kulp buldu. ki dediği semt çok elit biyer. şimdide ailem yüzünden nişanlımla aram bozulsun ve tatsızlık çıksın istemiyorum. neler tavsiye edersiniz

Annen de katılsın tabi alışverişe ama sen yine de kendi istediğini al olmazsa arkadan tekrar git değiştir

Bende boşanmış bir kadın olarak bekar bir kadının 2 çocuklu bir adamla evlenmeyi bu derece istemesini anlayamıyorum.
Bana da çocuklu kişiler talip olmuştu fakat ben asla cesaret edemedim. İlk önce bundan dolayı size çok şaşırdım.
Konuya gelecek olursak ben bu kadar zorlama olan işlerin iyi gittiğine inanmıyorum.
Ailenizi zor ikna ettiniz diye bu onlara her şeyi seçme hakkı vermez. Annenize her şeyi anlatmayın ve ona kesin bir dille biz hallederiz diyin. Böyle saçmalık mı olur?

Bende bir evlilik yaptım ve iki çocuğum var,
Bekar biri gelse ayaklarıma kapanıp yalvarsa evlenelim diye önce çocuklarım sonra da henüz evliliği hiç tatmamış birini iki çocuklu hayata laapppsss!! diye sokmamak için acır, asla kabul etmem, ciddiyim.

Aileni dinle, lütfen.

evet çalışıyorum

o zaman zaten siz yapacaksanız düğüne gelinlik bakmaya vs onla gitmezsiniz.

ama 2 çocuklu adamla evlenmek biraz cesaret işi. ki ayrılma sebebiniz de adamın eski eşinin evinde kalması. bence hiç güven verici bi durum değil bu.

Siz daha once evlendiniz mi cocugunuz var mi?
Cevabiniz hayir ise isiniz cok zor aileniz hakli olarak karsi cikmis ilk basta.Bakin burada neler okuduk annenize kizmayin.Alisveriste de ne istiyorsaniz onu alin.Simdi anneniz zor ikna olduk ben ne dersem o olacak modunda.Bu tavrida size olan kizginligindan.

zaten ikna etmeye çalışırkende bizden hiçbişe beklemesin. herşeyin en iyisini alacak, en iyisini yapacak sana diye diretti. yaptığı hatanın bedelini ödeyecek tek bişe bişe almicaz biz diyor.bide o çıktı başıma

Şunuda soylemeden gecemeyecegim.Simdi biz ne desek bos gelecek ama 2 tane cocuk.
Bu cocuklarin annesi surekli irtibat halinde olacaksiniz yani esiniz tabi.Simdi hersey iyi hostur fakat sonrasi size batacak kadinin cocuklar icin aramalari belki cocuklari dolduracak size karsi.Yapar diye demiyorum bi ihtimal huzurunuz bozulur.Bize dusmez tabi de bi suru bekar adam var su dunya da.Alinmayin dedigime ne demek istedigimi anladiniz.Ailenizin yerine koyun kendinizi kizmakta haklilar.Siz hep alttan alinda huzurunuz bozulmasin.

Dertsiz başınıza dert mi arıyorsunuz?
Daha önce evlenmemiş biri olarak, evlenip ayrılmış ve 2 çocuklu olan birinden ne gibi bir beklentiniz var?
O çocukların sorumlulukları her daim nişanlınızın üzerinde olacak bunun farkındasınızdır umarım.

Ailenin karşı çıkmasını anlıyorum.
Ancak evlenecek yaşa gelmiş olan bir kadını dövmelerini anlamıyorum.
Nasıl bir aileniz var ki kazık kadar çocuklarına bu muameleyi hak görüyorlar?
Ve siz nasıl bir insansınız ki bunu sineye çekiyorsunuz?

Bunu geçtim, kendi kararlarınızı almakta bu kadar zorlanıyorsanız öncelikle kendi aileniz ile olan sorunlarınızı çözün. Ailenizden kaçmak için saçma sapan bir evlilik peşinde koşmayın.
Dünyada sadece nişanlı olduğunuz kişi yok inanın, daha düzgün, düzeyli ve gerçekten sizin değerinizi bilecek insanlar da vardır.

Aileniz ile görüşmek istememeleri şu an çok sorun yaratmaz belki sizde ancak ilerde ciddi sorunlar yaşarsınız.
Umarım bu yazdıklarımızı boşa yazmıyoruzdur da biraz kulak verir durup düşünürsünüz.
Aksi halde buraya çok konu açar, çok derdinize derman ararsınız.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ailen istemedigi icin kırk dereden su getirtiyor ,bu tür durumlarda ''genelde'' onlar haklı çıkıyor. Kendim ve yakın çevremden tecrube ettiğim kadarıyla. Annenle aranı sakın bozma derim, nişanlına bir başına olduğunu hissettirme ya da onun için ailenden vazgecebileceğini , onları geri plana atabilecegini asla düşünmesin. Annenin huyuna gitmeni tavsiye ederim azıcık sabır.
Cümlelerim biraz emir kipiyle olmuş düzeltemedim sadece nacizane tavsiyemdir. Allah kolaylık versin. Mutluluklar dilerim.

arkadaşlar ben size 2 çocuklu adamla evleneyim mi evlenmeyim mi diye konu açmadım ilk önce ona dikkatinizi çekmek isterim. bende bilirdim bekar biriyle evlenmeyi. herkesin hayatı farklı. bizi yıllardır kader hep bi şekilde buluşturdu. karşıma o tarz biri de çıkmadı yıllar boyunca bekar yada çocuksuz vs.. göze aldım böyle bi evliliğin getireceği olumsuzlukları. benim tercihim bu. uyarmakda haklısınız okey teşekkürler ama konu bu değil?

Back
X