Şöööyle 4-5 trilyonunuz olsa ?

ilk önce bir ev alır sonra da
kendime başka trilyonlar kazandıracak güzel bir iş kurar sonrada gelirimle yardımımıda yaparım
hayallerimide gerçekleştirirdim...

Son düzenleme:
olmayan parayı paylaşmak kolaydır .
biz cebimizde olan parayı paylaşabiliyormuyuz onu konuşalım
ihtiyaç sahiplerine yardım yapabilmeye bence insan nefsi engel olur. özelliklede aniden eline yüklü miktarda para gecen orta sınıf ve fakir sayılabilecek kesimden pek çok kişinin ; ihtiyacı olanlara yardım edebilecegine pek inanmıyorum.

nedenine gelince diyelimki çok fakir bir insan var son parasıyla simit almış bir yerde oturmuş simit yiyor veya eve götürüyor .yanına biri gelse simidin yarsını istese sizce verirmi? büyük olasılık vermez. işte yarım simidi dahi paylaşamayan büyük bir serveti hiç paylaşamaz gibime geliyor.
paylasan olurmu ? olur ama çoğunluk paylaşmaz. en bastinden halkımız şu zekat olayını tam olarak verse bence ülkede inanın fakir kalmaz

bana gelince öyle bir duruma düşmemek için son 8 senedir sans oyunlarının ( loto piyango vs gibi) hiçbirini oynamam eşimede oynatmam

çoluğumla çocuğumla yaşayabileceğim büyük bahçeli bir ev alırdım, orta halli bir araba alırdım , kalanıda bankaya yatırırdım, faiziyle gül gibi yaşardım

kredimi kapatırdım,
arabamı alırdım,
çevremdeki evi olmayan insanlara ev alırdım,
sanat okulumu kurardım,
iyi bri yerde kuaför salonu açardım (para parayı anca öyle çeker) bayanssulusmile
denize sıfır balkondan atlayınca girebileceğim bir villa alırdım...

sanırım param bitti sempatiksalakcinni

İlk önce çocuğumu hayatını garanti altına alırdım ömür boyu rahat yaşasın diye....
Benim hep hayvan çiftliği hayalim vardı onu yapmak isterdim ...
Yardımları yapar rahat yaşardım

paranın gelır kaynagına baglı gırdım ıhaleden aldıysam ıslerım super gıdıyosa tabıkıde tıcarete yatırırım..ha pıyangodan fılan cıktıysa dırek bı vakıf kurarım sokakdakı cocuklar ıcın..elımı surmem paraya..(ha belkı arabayı degıstırırım..)

olmayan parayı paylaşmak kolaydır .
biz cebimizde olan parayı paylaşabiliyormuyuz onu konuşalım
ihtiyaç sahiplerine yardım yapabilmeye bence insan nefsi engel olur. özelliklede aniden eline yüklü miktarda para gecen orta sınıf ve fakir sayılabilecek kesimden pek çok kişinin ; ihtiyacı olanlara yardım edebilecegine pek inanmıyorum.

nedenine gelince diyelimki çok fakir bir insan var son parasıyla simit almış bir yerde oturmuş simit yiyor veya eve götürüyor .yanına biri gelse simidin yarsını istese sizce verirmi? büyük olasılık vermez. işte yarım simidi dahi paylaşamayan büyük bir serveti hiç paylaşamaz gibime geliyor.
paylasan olurmu ? olur ama çoğunluk paylaşmaz. en bastinden halkımız şu zekat olayını tam olarak verse bence ülkede inanın fakir kalmaz

bana gelince öyle bir duruma düşmemek için son 8 senedir sans oyunlarının ( loto piyango vs gibi) hiçbirini oynamam eşimede oynatmam
size katılıyorum zekat olayını tam kendı aılem dahı yapmıyo kı cıkarsalar nıce ınsanlar sevınır..bu konuda bende cok tartısdım yokken yaparım ederım lafı cok ama varken malesef ..

faiz olayına girmem ama o kadar param varken de kendimi kasmam..önce güzel bir tatil yaparım..sonra hayatımın sonuna kadar sürebilecek akıllı yerlere yatırım yaparım..çalışırım kazanırım harcarımkaydirigubbakcemile2

Back
X