soru işareti olunca baştan mı elemek gerek?

arkadaşlar 34 yaşındayım. ortak arkadaşlardan biri yeni yazmaya başladı. meslektaşız sohbet ediyoruz şu an. ben gezmeyi çok severim özellikle yurtdışı yeşil pasaportumda var fırsat buldukça gidiyoru. ve ülkeden umudum olmadığı için b planı olarak dil çalışıyorum baya da yol aldım. ancak bu adayın gelecekle ilgili düşünceleri daha farklı bu ülkede özel sektörde çalışmayı düşünüyor. ve euro şu kadar olmuş benim kredi borcum var yurtdışını gezemem modunda. aslında maaşı da iyi. onun dışında görüşlerimiz aile yapılarımız uymakta ama bu da sorun olabilir benim için. siz olsanız ne yapardınız?
Ayrilirim. Neden borcu harcı olan bir adamla birlikte olup derdine ortak olayım bence enayilik . Tanimiyosunuz etmiyosunuz adam daha şimdiden sizin standartlarinizin çok altında . Size eşlik edemiyor . 34 yaşından sonra mali stabilitesi olmayan adamla yapamazsiniz

Eleyin kesinlikle. ne güzel kariyerli birisiniz. Hayatı seviyor geziyor eğleniyorsunuz 26 yasındayım umarım bende böyle olurum. bu adamla evlenirseniz evde kös kös oturan hayat enerjiniz diplerde olan bir kadına dönüşeceksiniz. Ne yapmak isterseniz 'o ne kadar haberın var mı' ya dönüşecek. kesinlikle.
arkadaşlar 34 yaşındayım. ortak arkadaşlardan biri yeni yazmaya başladı. meslektaşız sohbet ediyoruz şu an. ben gezmeyi çok severim özellikle yurtdışı yeşil pasaportumda var fırsat buldukça gidiyoru. ve ülkeden umudum olmadığı için b planı olarak dil çalışıyorum baya da yol aldım. ancak bu adayın gelecekle ilgili düşünceleri daha farklı bu ülkede özel sektörde çalışmayı düşünüyor. ve euro şu kadar olmuş benim kredi borcum var yurtdışını gezemem modunda. aslında maaşı da iyi. onun dışında görüşlerimiz aile yapılarımız uymakta ama bu da sorun olabilir benim için. siz olsanız ne yapardınız?

Ben de eşimle 33 yaşımda tanıştım, erken bir yaş değil. Fakat sizin anlattığınız 1 haftalık ilişki bana çok otomatik ve ruhsuz geldi. Yani bir fiziksel beğeni, çekim ya da hoşlanma var mı? Çünkü sadece 1 hafta olmuş. Yani nasıl konu birden ev araba maaşa gelebiliyor, çok erken değil mi ya?
Yurtdışına gidip gitmemesini geçtim, henüz beraber en azından bir haftasonu geçirdiniz mi?

Bence adam da zaten sizin baktığınız perspektiften bakıyor, hoşlanması, duygusu, beğenisi yok, öyle gelişine konuşuyor işte. O da muhtemelen maaşınız, anasına olan hürmetiniz ve evde çamaşır bulaşık hizmeti için bakıyordur size. Beğendiği kızlarla olmuyordur ya da eski sevgilisi evlenmiştir.

Ya bir adam aşık olsa, ya da karşısında çok beğendiği bir kadın olsa parasını da harcar, yurtdışına da gider. En düşünmeyen adam bile yapar. Erkekler kadınlar gibi değil, çıldırıyorlar bir kadından hoşlandıklarında ona bir şeyler yapmak için.

Bence bu kadar teknik ilerlemeyin sırf yaştan dolayı.

Ben de eşimle 33 yaşımda tanıştım, erken bir yaş değil. Fakat sizin anlattığınız 1 haftalık ilişki bana çok otomatik ve ruhsuz geldi. Yani bir fiziksel beğeni, çekim ya da hoşlanma var mı? Çünkü sadece 1 hafta olmuş. Yani nasıl konu birden ev araba maaşa gelebiliyor, çok erken değil mi ya?
Yurtdışına gidip gitmemesini geçtim, henüz beraber en azından bir haftasonu geçirdiniz mi?

Bence adam da zaten sizin baktığınız perspektiften bakıyor, hoşlanması, duygusu, beğenisi yok, öyle gelişine konuşuyor işte. O da muhtemelen maaşınız, anasına olan hürmetiniz ve evde çamaşır bulaşık hizmeti için bakıyordur size. Beğendiği kızlarla olmuyordur ya da eski sevgilisi evlenmiştir.

Ya bir adam aşık olsa, ya da karşısında çok beğendiği bir kadın olsa parasını da harcar, yurtdışına da gider. En düşünmeyen adam bile yapar. Erkekler kadınlar gibi değil, çıldırıyorlar bir kadından hoşlandıklarında ona bir şeyler yapmak için.

Bence bu kadar teknik ilerlemeyin sırf yaştan dolayı.
Bence öyle değil harcamayan harcamaz karşıdaki kadına göre şekil alma yada çok aşık herşeyi yapar noktasına hiç inanmıyorum ben huy değişmez çünkü.
Beğeni var şu an zaten daha görüşmedik uzakta bahsettiğiniz şeylerin oluşması fotoğraftan olmaz bence

tuhaf zaten
hoşlanmamış muhtemelen çünkü ilk 1 haftanın konusu kesinlikle bunlar olmamalı
hoşlanan adamın konuştuğu konular çok daha farklı oluyor
Henüz görüşmedik hoşlantı için bile görüşmek gerekmez mi?
Belki de dediğiniz gibi öylesine yazıyor bakalım belli olur

Ayrilirim. Neden borcu harcı olan bir adamla birlikte olup derdine ortak olayım bence enayilik . Tanimiyosunuz etmiyosunuz adam daha şimdiden sizin standartlarinizin çok altında . Size eşlik edemiyor . 34 yaşından sonra mali stabilitesi olmayan adamla yapamazsiniz
Benim de borcum var aslında o açıdan eşitiz ama hayata bakışımız farklı
Herşeyiyle uyan birini de bulmak zor gibi geliyor ama umut hep vardır:)

Bence öyle değil harcamayan harcamaz karşıdaki kadına göre şekil alma yada çok aşık herşeyi yapar noktasına hiç inanmıyorum ben huy değişmez çünkü.
Beğeni var şu an zaten daha görüşmedik uzakta bahsettiğiniz şeylerin oluşması fotoğraftan olmaz bence
Fotoğraftan evlilik nasıl oluşuyor peki?
Evlilik düşüncesi için de bir yaşanmışlık gerekmez mi?

Henüz görüşmedik hoşlantı için bile görüşmek gerekmez mi?
Belki de dediğiniz gibi öylesine yazıyor bakalım belli olur
yani ilk etapta görsel anlamda ilgi duymayı falan kastediyorum
hani yazışmaya başlayınca henüz buluşmasan da içinde olumlu bi enerji olur ya o insana karşı, öyle düşün

ben de Almanya düşünüyorum bence de zor bizim yaşlarda ama neden olmasın
en çok zorlayan ne oldu sizi
Ben de eşim de yazılımcıyız A1 Almanca bile gerekmeden işlerimizi İngilizceyle şu an için halledebiliyoruz. Berlin'de yaşamanın da etkisi var tabi. Türkiye'deyken maaşlarımız çok yüksekti, evimiz çok güzeldi ve baya standart üstü bir hayat yaşıyorduk. Şu an 50 m2 eve 1900 euro ödüyoruz :KK70: Ailemden ayrılmak da beni çok etkiledi çünkü lise ve üniversite hep ailemin yanındaydım. Çocuk sahibi olmak istiyorum, Türkiye'de olsam annem kayınvalidem destek olurdu ama uzakta bunlar hep size kalıyor. Daha çok duygusal yanım eksik kaldı diyebilirim.

Evlilik nasıl oluşuyor derken?
Evlilik oluştu mu dedim
"arkadaşlar 34 yaşındayım. ortak arkadaşlardan biri yeni yazmaya başladı. meslektaşız sohbet ediyoruz şu an. ben gezmeyi çok severim özellikle yurtdışı yeşil pasaportumda var fırsat buldukça gidiyoru. ve ülkeden umudum olmadığı için b planı olarak dil çalışıyorum baya da yol aldım. ancak bu adayın gelecekle ilgili düşünceleri daha farklı bu ülkede özel sektörde çalışmayı düşünüyor. ve euro şu kadar olmuş benim kredi borcum var yurtdışını gezemem modunda. aslında maaşı da iyi. onun dışında görüşlerimiz aile yapılarımız uymakta ama bu da sorun olabilir benim için. siz olsanız ne yapardınız?"

Bu kadar kriter ne için onu anlayamadım, belki de sevgililik düşünüyorsunuzdur.

Aile yapılarına dek yazdığınız için evlilik umudu taşıdığınızı düşündüm.

"arkadaşlar 34 yaşındayım. ortak arkadaşlardan biri yeni yazmaya başladı. meslektaşız sohbet ediyoruz şu an. ben gezmeyi çok severim özellikle yurtdışı yeşil pasaportumda var fırsat buldukça gidiyoru. ve ülkeden umudum olmadığı için b planı olarak dil çalışıyorum baya da yol aldım. ancak bu adayın gelecekle ilgili düşünceleri daha farklı bu ülkede özel sektörde çalışmayı düşünüyor. ve euro şu kadar olmuş benim kredi borcum var yurtdışını gezemem modunda. aslında maaşı da iyi. onun dışında görüşlerimiz aile yapılarımız uymakta ama bu da sorun olabilir benim için. siz olsanız ne yapardınız?"

Bu kadar kriter ne için onu anlayamadım, belki de sevgililik düşünüyorsunuzdur.

Aile yapılarına dek yazdığınız için evlilik umudu taşıdığınızı düşündüm.
anladım zaten onun da bu kadar uyum araması aile yapımı vs sorması ciddi yaklaştığının ipuçları evlilik istediğini de belirtti üstü kapalı
yani belli bir yaştan sonra tabiki ciddi bakılıyor ama evet bu insanla evlilik düşünüyorum diyemem şu an için

Olmaz sizden. Sen ona ayak uyduracagim diye hep geçmişine özlem duyacaksin. 34 yaşında maceraya gerek yok.

bu denli derin ve net bilgi ve deneyim birikiminiz varsa bu denli cevabı belli bir soruyu sormanıza gerek yoktu aslında. siz de cevabı buldurabilirdiniz. öte yandan siz doğru cevabı değil; içinizi rahatlatacak cevabı arıyorsunuz ki sizde en ufak rahatsızlığa sebep olacak ya da sizi sorguya sevk edecek her ayrıntıyı elinizin tersiyle itmişsiniz.

Bence iyi anlasiyorsaniz hemen kestirip atmayin
Iliskide tolere edilecek ve edilmeyecek seyler vardır. Yurtdisi konusu goreceli aslinda
Bugun dusunmuyordur ama birlikte ciddi bir yol aldiginizda kendi de belki isteyebilir
Insaniz dusuncelerimiz degisebilir. Bunun icin öncelikle bir araya gelmelisiniz bence.
Birlikte vakit gecirmek nasil, yemek yeme sekli, insanlarla iletisimi gibi konuları bilmiyorsunuz. Yani simdiden şu sorun olur o yuzden gorusmeyelimden ziyade yuz yuze görüştüğünüzde uyusabilecek misiniz, anlasabilecek misiniz buna bakin derim.

Bir örnek vereyim
Biriyle tanismistim internetten. Adam hoş sempatik guler yüzlü iyi de anlastik. Telefonda konuştuk aile yapilari benzer, kafalar uyuştu. Bir aksam konusurken hadi goruselim dedi saat gece 12yi geçmişti mesajlasirken birden soyleyince ben bu saatte cikamam cok gec dedim.cunku henuz yuz yuze tanismamistik. Biraz nedir necidir tanimis olsam belki guvenir cikardim ama ilk gorusmeyi gecenin bir yarısı yapip da sonradan uzulebilecegim bir riske girmek istemedim. Birkac gun sonra da birden hadi icmeye gidelim dedi eee ben icki icen biri de değilim. Bu sefer sen ne yapiyorsun ki dedi ben de ona sana gore bir sey yapmiyorum.herhalde dedim ama gayet kibar konusuyoruz oyle olumsuz bir hava yok
Sonrasinda bana yazmayi kesti. Yani kesmeseydi belki görüşebilirdim. Ben icmem ama ona karışamam saygi duyarim. Yuz yuze tanismayi da istemistim. Oyle havada kaldi.
Simdi sizinki de böyle. Daha yuz yuze gelmeden sadece konusmalarla hukum vermeyin

Adam borcundan ötürü açılmak istemiyor olabilir haklıda bence.
Yurt dışında yaşamak fikri de herkese cazip gelmeyebilir. Sonuçta burada evi işi iyi geliri varsa niye gitsin ki sıfırdan başlayacağı bir yere.
Bunun dışında seyahat etmek arzusu da ayrı bir durum kimi parasına kıyamaz, kimi cesaret edemez, kiminin de hayat felsefesi bu yönde değil kendi kabuğundan çıkmak istemez. Öncelikler önemli hayatta dengeyi kurabiliriz derseniz sohbete devam edin ama ilerde fikir ayrılıklarımız çok olur derseniz yolun başında iken bitirin muhabbeti.

Adam borcundan ötürü açılmak istemiyor olabilir haklıda bence.
Yurt dışında yaşamak fikri de herkese cazip gelmeyebilir. Sonuçta burada evi işi iyi geliri varsa niye gitsin ki sıfırdan başlayacağı bir yere.
Bunun dışında seyahat etmek arzusu da ayrı bir durum kimi parasına kıyamaz, kimi cesaret edemez, kiminin de hayat felsefesi bu yönde değil kendi kabuğundan çıkmak istemez. Öncelikler önemli hayatta dengeyi kurabiliriz derseniz sohbete devam edin ama ilerde fikir ayrılıklarımız çok olur derseniz yolun başında iken bitirin muhabbeti.
seyahat tam bi tutku işi değil mi ama ya :)
ben gezmek için ihtiyaçlarını erteleyip, seyahat parası biriktiren insanlar tanıyorum
gezmek, yeni yerler görmek, keşfetmek öyle birinin zoruyla yada sırf birine uyum sağlamak için yapılacak şey değil
insanın sahiden içinden gelmeli

youtube'da bi kanal var
adam hobi olarak otobüs yolculuğu yapıyor ve bunu videoya alıyor :KK53:
adamın böyle bi hobisi var 20+ saatlik yolculuklar falan yapıyor mesela yurt içinde
ayda 1-2 kere böyle seyahatlere çıkıyormuş
yan koltuğunu da bilet parası ödeyip satın alıyor rahat etmek için mesela
bodrum - ığdır arası 26 saat yolculuk yapıyor falan
amaç varış noktası değil yolun keyfini çıkarmak mesela bu adam için

bence konu sahibi bu açıdan şanslı çünkü ülkemizde seyahat tutkusu olan bir sürü insan var
kendine daha uygun birini bulması çok mümkün
şehrimde yaşayan ve seyahat sayfalarını takip eden, o sayfalarla etkileşimde olan insanlara bakardım ben olsam
sonuçta bu kişiyle sosyal medya üzerinden tanışmış, benim dediğim tarzda insanlar da sosyal medyadan tanışabilir
hem ortak hobi vesilesiyle birileriyle tanışmak daha eğlenceli olabilir

Back
X