soru işaretlerim :)

civilenginar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2019
333
653
103
merhabalar hanımlar,
güzel bir dertle geldim aslında. ben burada birkaç ay önce babamın tutucu olmasından ve kendimin özgüvensiz olmamla ilgili bir konu açmıştım. çok güzel yorumlar gelmişti spora başlayabilirsin, hobi bulabilirsin diye. bende bugün gittim bir spor salonuna üye oldum, bir haftadır da sağlıklı besleniyorum. zayıflayınca özgüvenim yerine gelecek biraz olsun galiba. :)
pekii derdime gelecek olursam, hayatımda hiç spor yapmadım, evde hareketler yapıyordum ama hiç salona vs gitmedim. aletleri vs de bilmiyorum. hoca varmış, öğretir mi o? biraz utanıyorum yapamazsam, tıkanırsam diye. işte klasik özgüvensizlik tavırlarım.. sporla birlikte özgüvenimi kazanabilir miyim acaba, orada hareketi yapamazsam bana gülerler mi gibi gibi bir sürü tilki dolaşıyor beynimde.. tüm yorumlarınız için teşekkür ederim :')

İlk gittiğinizde bir plan çıkarıyorsunuz, size özel bir çalışma planı hazırlanıyor.
Sonra kullanacağınız aletleri tanıtıyor. Nasıl kullanacağınızı, kaç set yapacağınızı söylüyor falan.
Utanmanıza gerek yok yani.

Ne.guzel derdiniz var...bir şey olmaz orda sizin gibi ilk kez spora gelenlerle dolu bir iki gün çekinirsiniz sonra bir bakmisiniz

Hooop 1 2 3 zıpla

Ne.guzel derdiniz var...bir şey olmaz orda sizin gibi ilk kez spora gelenlerle dolu bir iki gün çekinirsiniz sonra bir bakmisiniz

Hooop 1 2 3 zıpla
ay yok yok :)) hayatımda ilk defa kendime iyi gelecek bir şey yapıyorum. yeni bir ortama girme fikri benim için hep çok korkunçtu bu bile bir dert oldu

Ben böyle durumlarda doğal olmayı seviyorum. Bilmiyorsam bilmiyorumdur napıyım:) ilk girilen ortamlarda herkeste oluyo öyle düşünceler çokta takılmayın yani. Biliyo gibi gözükmeye çalışmayın sorun öğrenin. Kimse spor salonlarında aletlere doğmadı sonuçta

Spor salonunda bulunan hocanın görevi bu, para vermenizin nedeni de hocanın size yardımcı olmasi. Bu şekilde düşünün ayrıca ilk ay her zaman zordur, biraz inat etmeniz ve kendinize zaman vermeniz şart.

hehhe, tamamen aynı soru işaretlerine sahip olduğum için sürekli spor salonuna kaydolmayı erteliyorum :') hiç bilmediğim yapyabancı (?) bir ortama girerken ben de aşşırı geriliyorum, kaldı ki bu özgüvensiz olduğum da bir konu. sizin en azından üye olmuş olmanız bana gaz verdi.

bana buradaki hanımlar gaz verdi bence siz de hemen üye olun, birbirimize destek olalım kadınlar olarak:)

Google > spor salonunda aletlerin kullanımı
Herkesin evinde tam teçhizat spor aleti olmadığından(zaten olsa neden salona gitsinler) zaten her başlayan seninle aynı durumda, hoca da o yüzden orada. Rahat olun, üye olmuş para ödüyorsunuz hizmet almak hakkınız istediğinizi sorabilirsiniz hocaya, zaten yeni katılanlara hocalar kendisi de gösterir, tadını çıkarın

Tatbiki öğretecek. Boşuna mı duruyor orda spor hocası olarak.
Herkese ayrı kişiye özel bir çalıştıracaktır.
gidip önce eğitmenle tanış gerisi gelir merak etme. Vazgeçme sakın.

Evet yeni başladığınızda yardımcı oluyorlar. İleride de takıldıkça yardım alırsınız.

Hiç spor salonuna gitmediginizi hatta hiç spor yapmadiginizi söyleyin niye cekiniyorsunuz ki?
Hatta özellikle söylediyin ki aniden kaslara yuklenmesin pert olursunuz.
Ya da yanlış bir hareketle kemiklere zarar vermeyin Allah korusun.
Çünkü spor yapmayan biri eğer hayatında da çok çok aktif değilse ve çok yürüyüş vs yapmıyorsa belli başlı kasları çok zayıftır.
Önce onları yavaştan güçlendirmek lazım.
Tabi onların size soru sorup yönlendirmesi de lazım ama öyle biliyormuş gibi hemen aletlere çıkmayın.:)
Ben reformer platese gidiyorum birkaç aydir hala her hareketi tek tek gösteriyor.
Ve zayıf kaslara yonelik hareketleri ona göre yoğun yaptırıyor.

Hoca gösteriyor merak etmeyin. Yapanlara bakıp da öğrenebilirsiniz takıldığınız yerleri. Ayrıca salondaki herkes adriana lima değil. Kilo vermeye gelen çok yani. Kimse size gülmez. En fazla yardımcı olmaya çalışırlar, herhangi bi durumda diye düşünüyorum. İki güne oranın prof.u olursunız. Rahat olun.

Orada yönlendirileceksiniz. Relax olun :) kimse size gülmez. Aletlere alışma süresini herkes gibi siz de yaşayacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…