sorum avukatlara..düğün takıları

abceee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2015
818
186
bizim düğünümüzde takılara eşimin ailesi el koymustu.1 buçuk yıllık evliyiz.ben yasal olarak takıların kadına ait olduğunu yeni öğrendim.eşimin ailesine dava açmamız sadece boşanma şartınamı bağlı yoksa evliykende dava açabilirmiyiz. ve bu durumu nasıl kanıtlayabiliriz.ve üzerinden bu kadar zaman geçmiş olması birşey değiştirirmi.
cevaplarınız için şimdiden teşekürler

Eşin ne diyor bu işe? Karşıysa beraber gidip paşa paşa söküp alın ailesinden.

bizim düğünümüzde takılara eşimin ailesi el koymustu.1 buçuk yıllık evliyiz.ben yasal olarak takıların kadına ait olduğunu yeni öğrendim.eşimin ailesine dava açmamız sadece boşanma şartınamı bağlı yoksa evliykende dava açabilirmiyiz. ve bu durumu nasıl kanıtlayabiliriz.ve üzerinden bu kadar zaman geçmiş olması birşey değiştirirmi.

eşinde mi seninle hem fikir

Ben de hep bunu nasıl ısbatlıyorlar ki diye merak etmişimdir. Yani takıları kadın alsa ve eşimin ailesi aldı dese nasıl anlaşılacak ailenin almadığı, yada aile kalkıp almış olmasına rağmen biz almadık dese nasıl ısbat edilir. bu tür davalar için delil lazım çünkü.

Benim kanunla ilgili bi bilgim yok ama.tanıdık birinin bosanma davasindan duymustum. Hakim, dugun kasedini izleyip erkege takilanlar erkege, kadina takilanlar kadina verilecek diye karar vermisti.
Ama sizin durumunuz daha farkli anladigim kadariyla...

Ziynet eşyaları kadına aittir.boşanma davalarında özellikle düğün fotoğrafları,kamera görüntüleri ve tanıkla ispat edilir.boşanma haricinde uygulamada karşıma böyle bir dava çıkmadı.böyle bir davanın varlığı eşler arasında soruna yol açacağından eşinle de konuşsan iyi olur.
Madem dava açmayı düşünüyorsun gerçekten .alacak davası açılabileceğini düşünüyorum.öncesinde ihtarname çekilir.[şu tarihte evlendik ve evlendiğimizde bana takılan takıları(tek rek sayarak) aldınız bir daha vermediniz şu tarihe kadar aynen yada bedelini iade edin aksi takdirde dava açacağımı ihtar ederim] deyin onlar ihtarınıza cevap vermezse ve iade olmazsa dava açarsınız.delil olarak ihtarname, düğün kasedi, fotolar ve altınları onların aldığını bilen gören şahitlerle ispat edersiniz de evdeki huzurunuz ne olur bilemem.

Genelde boşanma davaları esnasında eşler düğün takılarını ister fakat öncelikle eşinizin görüşünü aldınız mı? eğer o karşıysa takılar,eşinizle olan huzurunuzu bozacak kadar mühim mi? bunu düşünün ve paylaşın ona göre yardımcı olalım.Ayrıca el koydu ne demek silah zoruyla mı aldılar takıları,o zaman huzur kaçmasın geri verirler diye düşündüyseniz şimdi niye huzur kaçmasın demiyorsunuz?İleride rahatsız olacağınız şeylere keşke baştan itiraz etseydiniz.

Cnm bende bu dertten muzdaribim .. benim dugun cdsinde taki merasimi kismi yok .. boylesi cirkef insanlara denk geldim iste.. planli projeli bir sekilde kameramanla anlasmislar belliki.. dugun gecesi takilanlari iki saniyede kas goz arasinda uzerimden aldilar.. agzimi acmadim cunku gorgulu bi insanim yani .. ertesi gun dugun borcunu odicem diyerekten takilari onume yigdi kv psikopati ve gitti satti hepsini.. uc haftz sonrada toptan soyuldum altinlarimin hepsi alindi ve satildi.. simdi avukatim delil yok diyo dugun cdsinde merasim yok diyo .. sahit bulmamiz lagzim diyo oda cok zor.. hatta uzerimede iftira atmislar guya altinlari ben alip goturmusum.. altinlarimi gonder diye mesaj atsam kazanmis oldugum haklarimi riske atmaktan korkuyorum ne dersiniz mesaj atayimmi gonder diye ?. Sorun altinda degil sorun beni soyup sogana cevirmeleri..

Ne kansiz insanlar var demek istemiyorum ama malesef varlar..o altinami kaldinizda kizin elinden aliyorsunuz.

Aynı durum bende de var 2 yıllık evliyim kv ye ve eşime kendi ailenizin taktiklarini alabilirsiniz dememe rağmen yok bütün altınlar sende dursun diyip, 1 ay sonra eşim benden habersiz bütün altınlarımi toplayıp annesine vermiş.Bu arada bizde iki düğün oldu o yüzden altınlar ayriydi.

Şimdi bayram da gitmeden önce konuştuk ev alma durumumuz var altınları peşinata ekleriz diye kendi kendime plan yapıyorum . Eşim ise hiç hayal kurma altınlar satıldı annemin hesabina yatırıldı dedi.

Vefat eden anneannemin manevi bilekligi, Eşimin ilk hediyesi olan küçücük bi kolye bile satilmis.. Evde şimdilerde bu konu yüzünden kavga gürültü eksik olmuyor. Bazıları böyle işte naparsin..

Aynı durum bende de var 2 yıllık evliyim kv ye ve eşime kendi ailenizin taktiklarini alabilirsiniz dememe rağmen yok bütün altınlar sende dursun diyip, 1 ay sonra eşim benden habersiz bütün altınlarımi toplayıp annesine vermiş.Bu arada bizde iki düğün oldu o yüzden altınlar ayriydi.

Şimdi bayram da gitmeden önce konuştuk ev alma durumumuz var altınları peşinata ekleriz diye kendi kendime plan yapıyorum . Eşim ise hiç hayal kurma altınlar satıldı annemin hesabina yatırıldı dedi.

Vefat eden anneannemin manevi bilekligi, Eşimin ilk hediyesi olan küçücük bi kolye bile satilmis.. Evde şimdilerde bu konu yüzünden kavga gürültü eksik olmuyor. Bazıları böyle işte naparsin..
Eşinizin yaptığı düpedüz hırsızlık ..

Büyük konuşmayayım ama empati yapmaya çalışıyorum bir daha o adamın yüzüne bakmam. Konu para değil, yalan ve hırsızlık,gözümde en adi iki suç...

O kadar üzüldüm ki sizin adınıza Allah yardımcınız olsun. Ben böyle bir durumda polise bile başvururdum altınlarım çalındı diye. Bir de utanmadan annemin hesabına yatırıldı nasıl dedi inanamıyorum. Ayrıca ev almayı düşünüyormuşsunuz eminim eşinizin onunla da ilgili dahiyane planları vardır.

Bosanma davasi acmadan da ziynet alacagi davasi acilabilir, bosanma davasindan bagimsiz bir davadir. Ayni bir hak soz konusu oldugu icin zamanasimina tabi degildir, ornek veriyorum 10 yil sonrada bu davayi acabilirsiniz. Dugun kasetleri, fotograflar, tanik beyani ile takilarin varligini ispat edebilirsiniz.

Yuz yuze bir daha bakmam
Altinimda altinim diyorsan ac mahkemeyi

maalesef birşey yapamazsın. mahkemeye versen hakim bilirkişi raporu ister, bilirkişide alındığına dair delil olmadığından aleyhine rapor vericek. cd görüntüleri birşey ifade etmez, karşı tarafın aldığına dair somut delil göstermen gerekir. boşuna avukat parası verme, birde bilirkişi parası vericeksin. ikili ilişkilerle çözebilirsen çöz, hukuken şansın yok.

Ziynet eşyaları kadına aittir.boşanma davalarında özellikle düğün fotoğrafları,kamera görüntüleri ve tanıkla ispat edilir.boşanma haricinde uygulamada karşıma böyle bir dava çıkmadı.böyle bir davanın varlığı eşler arasında soruna yol açacağından eşinle de konuşsan iyi olur.
Madem dava açmayı düşünüyorsun gerçekten .alacak davası açılabileceğini düşünüyorum.öncesinde ihtarname çekilir.[şu tarihte evlendik ve evlendiğimizde bana takılan takıları(tek rek sayarak) aldınız bir daha vermediniz şu tarihe kadar aynen yada bedelini iade edin aksi takdirde dava açacağımı ihtar ederim] deyin onlar ihtarınıza cevap vermezse ve iade olmazsa dava açarsınız.delil olarak ihtarname, düğün kasedi, fotolar ve altınları onların aldığını bilen gören şahitlerle ispat edersiniz de evdeki huzurunuz ne olur bilemem.
ailesi bizi çok yıprattı.boşanma yoluna doğru ilerliyoruz gibi.bizim düğünümüzden sonra kendileri için bisürü şey yaptılar.eğer alabilme imkanım varsa benden çok kızım içindir neden onlara bırakayım.bizimki sadece nikahtı.tören bitince kadın takıları aldı koydu çantasına.şahit ler var ama benim akrabalarım.onların tarafından kimse şahitlik yapmaz sanmam.örnek davalar varmı.cd görüntüleri yeterlimidir.kanıtlanması biraz zor bi durum.

Özür dileyerek eşinize Yuhhhh diyorum.
Altınlar satılıyor ve sizin haberiniz olmuyor. Üstelik içinde manevi değeri olanlar var.
Yazıklar olsun böyle insanlar ..

çok özür dilerim ama nasıl bir eştir o ya:KK11:

X