• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorum küçük cocukla boşananlara

Dildev

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2015
582
1.460
113
40
Merhaba. Esimle ciddi problemlerimiz var. Siddetli gecimsizlik yasiyoruz önceden yasadigimiz problemler de var ve ben artik bu tartismalardan 1 yaşindaki kizimin da zarar görduginu dusunuyorum. Kafama boşanmayi koydum. Esimle sevgi saygi dahil hicbir bağimiz kalmadi zaten.
Sanirim tek aklima takilan kizimin ileride yasayacagi problemler. Sorum küçük bebekle boşananlara? Cocugunuza ileride bu durumu nasil acikladiniz? Cok zorlandilar mi? Size hesap sordular mi? Yardim aldiniz mi?

Hesap sormuyorlar
Eger babasiyla gorusturmeye devam ederseniz , kiziniza babasini kotulemezseniz hayati boyle kabul ediyorlar
Ancak sormaya basladigi andan itibaren bunun dogal birsey oldugunu , bazi ailelerin boyle oldugunu aciklamaniz gerekiyor
Kendi haline birakirsaniz kafalarinda kurup duruyorlar
Benim bi tanidigim cocuga hic anlatmamis sadece bosandik demis , cocuk kafasinda kendisi yuzunden bosandiklarini sanip ciddi travma yasadi
Ama pek cok arkadasim da cocuklarina gerekli aciklamalari yaptilar onlar hicbir problem yasamadi

Yakin arkadasim oyle .Hic tanimadi gorusemedi bile babasiyla.Arayip sormuyor adam.Arkadasim zor zamanlar gecirmis.On yasinda simdi.Cocuk arkadasimin ailesiyle mutlu.Simdi ikinci babasiyla daha da mutlu.

Arkadaşım var küçük kız çocuğuyla boşanmış,yeniden bekar bir adamla evlendi adamdan iki çocuğu oldu,kızı dislaniyomus çok uzuluyodu. Sorduğunuz soruları bu değil ama belki bı fikir olur diye yazayım dedim.

Anneler babalar bosandiktan sonra evleniyor baska cocuklari oluyor ve ilk evlilikten olanlar kendilerini bu duzenin disinda hissediyor farkindayim. Çok üzülüyorum bu duruma. Buyuk konusmak istemem ama ben kizimla yalniz bir hayat hayal ediyorum.

Biri 1 biri 4 yaşında iki küçük kızımla 1,5 yıl önce boşandım. Büyük kızım zaten baba sevgisi görmüyordu o yüzden çok zorlanmadı, anlayacağı bir dille babasının aldatmasını anlattım ona. Bize yalan söylemiş bizi değil başkasını seviyormuş, başka bir kadınla evlenmiş diye açıklamıştım. Anladı. Hatta şu an kötü baba der onunla ilgili konuşurken bana ama ileriyi bilemem. Küçüğüm babasına çok düşkündü, ilk Zamanlar sürekli baba baba diyordu . Şimdi bıraktı. Ayda 1 görüşüyorlar. Küçük de alıştı babasının bizle olmamasına. Dediğim gibi ilerki yılları Allah nasip ederse nasıl olur bilemiyorum.

Canım ya Allah verir kolayını.Küçük çocukla zor elbet ama böylesi de zor.Çocuk böyle belkide daha cok yıpranacak.Huzursuz evde büyümek de kolay değil.Allah yardımcın olsun.

Biri 1 biri 4 yaşında iki küçük kızımla 1,5 yıl önce boşandım. Büyük kızım zaten baba sevgisi görmüyordu o yüzden çok zorlanmadı, anlayacağı bir dille babasının aldatmasını anlattım ona. Bize yalan söylemiş bizi değil başkasını seviyormuş, başka bir kadınla evlenmiş diye açıklamıştım. Anladı. Hatta şu an kötü baba der onunla ilgili konuşurken bana ama ileriyi bilemem. Küçüğüm babasına çok düşkündü, ilk Zamanlar sürekli baba baba diyordu . Şimdi bıraktı. Ayda 1 görüşüyorlar. Küçük de alıştı babasının bizle olmamasına. Dediğim gibi ilerki yılları Allah nasip ederse nasıl olur bilemiyorum.
Benim kizim da 1 yasinda ve babasina cok duskun. Baba baba demesi falan baya icimi parcaliyor. Siz nasil atlattiniz bu durumu. Benim gibi cocugunuza bakip bakip agladiniz mi? Yardim aldiniz mi psikolojik olarak ?

Benim kizim da 1 yasinda ve babasina cok duskun. Baba baba demesi falan baya icimi parcaliyor. Siz nasil atlattiniz bu durumu. Benim gibi cocugunuza bakip bakip agladiniz mi? Yardim aldiniz mi psikolojik olarak ?
Çok ağladım küçük kızıma baktıkça,yastıklar gece yatağa yattığımda, sabah uyandığımda çok ıslandı gözyaşlarımdan. Zamanla atlattım zaman herşeyin ilacı sonuçta. Hafif bir antidepresan kullanmaya başladım, kendimi çok kötü hissettiğim zamanlar için yeşil reçeteli bir ilaç vermişti doktor 2 defa onu içtim zaten uyutuyordu direk. Ailenizin çevrenizin desteği çok önemli bu süreçte. Allah hakkınızda hayırlı olanı versin inşallah

Anneler babalar bosandiktan sonra evleniyor baska cocuklari oluyor ve ilk evlilikten olanlar kendilerini bu duzenin disinda hissediyor farkindayim. Çok üzülüyorum bu duruma. Buyuk konusmak istemem ama ben kizimla yalniz bir hayat hayal ediyorum.
Bu insanlarin elinde olan birsey
Benim ilk evliligimden oglum var , esiminde ayni sekilde
Bir de ortak kizimiz oldu , uc cocugumiz da esittir , esit sevgi ve ilgi gorurler
Esimin oglu bizimle yasamiyor ama keske yasasaydi , hicbirini birbirinden ayirmayiz

Dislayan varsa o onlarin merhametsizligi ve vicdansizligidir zaten oyle bir adamla da evlenmeyin

Kızım 6 7 aylık falandı.
Boşanınca dibe vurma kısmını pek yaşamadım. Çünkü berbat bir evliliğim vardı. Kendimi cezaevinde gibi hissediyordum. Tahliye olduğumu hissettim ayrılınca.
Benim enerjim kızımada yansıdı sanırım oda hiç ağlamadı falan.
Kaç yaşında sordu hatırlamıyorum neden babam bizimle değil dedi. Boşandığımız için dedim. Açıkladım. Kreşte 1 ay herkese annemle babam boşandı dedi.
Ama sıkıntı yaşamadık inşallah yaşamayızda.

Hesap sormuyorlar
Eger babasiyla gorusturmeye devam ederseniz , kiziniza babasini kotulemezseniz hayati boyle kabul ediyorlar
Ancak sormaya basladigi andan itibaren bunun dogal birsey oldugunu , bazi ailelerin boyle oldugunu aciklamaniz gerekiyor
Kendi haline birakirsaniz kafalarinda kurup duruyorlar
Benim bi tanidigim cocuga hic anlatmamis sadece bosandik demis , cocuk kafasinda kendisi yuzunden bosandiklarini sanip ciddi travma yasadi
Ama pek cok arkadasim da cocuklarina gerekli aciklamalari yaptilar onlar hicbir problem yasamadi
Ya Hu arkadaşım moral olsun diye yazıyorsun biliyorum.en iyi örneksin ikinci evlilikte maşallahhhhh her okuduğumda içimde sana karşı bir sempati oluşuyor. İnanırsın inanmazsın bilemem ama nazar değer a bacıııımmm. Oku oku üfle kocana çocuklarına :KK200:

Ya Hu arkadaşım moral olsun diye yazıyorsun biliyorum.en iyi örneksin ikinci evlilikte maşallahhhhh her okuduğumda içimde sana karşı bir sempati oluşuyor. İnanırsın inanmazsın bilemem ama nazar değer a bacıııımmm. Oku oku üfle kocana çocuklarına :KK200:
Ay tesekkur ederim , gercekten moral olsun diyr kendimi ornek veriyorum cok uzuluyorum cunku burda kadinlar duygularini , yasadiklarini ve korkularini anlattikca
Allah nazardan korusun hepimizin yuvasini :)

Back
X