Sorum var sizlerle bunu tartismak istiyorum

Ne alaka kulluk mu yapick?ordan şideti onaylayan biri gbimi görünüyorm.çewremde o kdr insan war ki kocamdr döver napalim diyen.anlatmak istediqim kocaniz size şiddt mi uyguluyo akillanp ayni hatayi tekrarlamamak.verdgm örnekte 23 yildr siddt gördü yengem annemlr dayimi haksz bulup yüklendgnde kocamdr ddi yengem dayima sahp cikti..ama hep ayni hatayi yapti daym kizkardsne 1kilo tatli aldiqi icin bile saatlrce knstu.bu sadece kari-koca arasnda dgl gencken babanizla zıtlaşip ayni hatayi dwamli yapsaniz o bile bu yönteme baswuruyo..boşan dmekle çözüm mü oluyo peki? Sorun varsa çözüm yolu denenmeli baktiniz olmuyo duzelmiyo elbette bosanmali insan ama hemen bosanmayi terch etmemeli.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Zaten aynı şeyi yazmışsınız. Haliyle benim de düşüncem aynı. Bi kadın olarak "yazık" diyebiliyorum sadece. Sizin düşünce yapınızdaki kadınlar yüzünden erkekler " çok konuştu dövdüm" diyebiliyor. Çok konuşmasın o zaman, akıllansın nedir ya. Elin öküz bile olamamış adamı mı bi kadını akıllandıracak, hadi oradan! Ama sizin gibi bir kadının da düşüncesi değişmez kolay kolay. Siz kocası konuşan kadını sevmiyorsa o da çok konuşuyosa döver düşüncenizle mutlu mesut yaşayın, bi daha da alıntılayıp yorum yapmayalım birbirimizden.

peki eşinizle sorunlarınız ,doğumdan sonra ,bebeğinizin hasta olduğu ortaya çıktıktan sonra mı başladı?
eskiden birbirine değer veren seven bir çifttik diyorsunuz..içindeki canavarı sonradan ortaya çıkaran adamlar da olduğu gibi,hasta çocuk ebeveyni olmanın bu sorumluluğu taşıyamamamnın verdiği sorunlar da olabielceğini düşünüyorum.
genelde okuduğu kadarıyla,hasta çocuğu olan ebeveynlerde anne güçlü dururken,baba dayanamıyorum diyip eninde sonunda kaçıyor ya da sizdeki gibi kaçamayıp,kaçamanızı bekliyor...
yanlış anlaşılmasın ben şiddetin hiçbir türüne kabullenilr bakmıyorum ancak,sizin durumunuz farklı olduğu için,çözülebilecek bir durum varsa ,çözmenizi isterim...sonuçta ortada ömür boyu bakıma muhtaç bir çocuk var...bu yüzden eşinizle mutlaka konuşmalı yarıdm almalısınız..
dualarım sizin ve evladınız için...

Yeni evliyken de cok kavga ediyorduk ama uzun surmezdi hemen ozur dilerdi hatasini anlardi yani ama dediginiz gibi cocuk olduktan sonra hic birseye tahammül u yok hemen kavga ediyor bende dayanamayip cvp verince kaldiramiyor malesef şiddet e basliuor

He he o dediginden denmeli bu tür düsünenlere.
Dayak neyle aciklanabilirki?
Gitsin bagiran erkek dövsünler birbirini karsilikli,cahil erkekleri annelere tesfikliyor.
Kizlara deger vermeyen cahil insanlara Allah akil fikir versin.

Yeni evliyken de cok kavga ediyorduk ama uzun surmezdi hemen ozur dilerdi hatasini anlardi yani ama dediginiz gibi cocuk olduktan sonra hic birseye tahammül u yok hemen kavga ediyor bende dayanamayip cvp verince kaldiramiyor malesef şiddet e basliuor

şiddet olmasa bile her ikiniz için de çok zor bir hayat yaşadığınız,bu sebeple karı koca ilişkilerinin yıpranması çok normal..şiddet nedeni ne olursa olsun normal kabul edilemez..hem çocuğun sorumlulıuğu üzerine de şiddet görmek sizi yıpratıyor.bence en doğrusu eşinizle açıkça konuşmanız..ve beraber uzman yardımı almanız..
ama bunları kabul etmiyor ve şiddete devame diyorsa,siz bir şekilde kendiniz ve evladınız için en doğrusunu yapıp,kendi başınızın çaresine bakabilrsiniz..nafaka vermek zorunda ayrıca devletten de çocuğunuz için yardım alabilrsiniz..bu şekilde yaşamayı kimse haketmez,siz de oğlunuz da...
şimdi size onsuz bir hayat zor gelioyr,gözünüzde büyüyor ancak bir kere kuvvet geldikten sonra içiniz rahat olsun çocuğunuza da en güzel şekilde bakarsınız..

ben eski konularınıza da baktım da,oğlunuzun hastalığını netten yanlış mı okudum diye düşündüm..okuduğuma göre,cilde temas biile ciddi zararlar veriyor,üzerini bile değiştiremiyorlar,hatta parmakları bile yapışıyormuş çocukların,içorganları hasar görüyor vss gibi çok ciddi bir hastalık..ben şu ana kadarki yorumlarımı hep bu yol üzerinden yaptım..ama eski konular vs gördüğüm kadarıyla siz evde devamlı oğlunuzla ilgileniyor değilisiniz.yani çocuğunuz bakıma muhtaç gibi gelmedi...ben mi yanılıyorum??

ben eski konularınıza da baktım da,oğlunuzun hastalığını netten yanlış mı okudum diye düşündüm..okuduğuma göre,cilde temas biile ciddi zararlar veriyor,üzerini bile değiştiremiyorlar,hatta parmakları bile yapışıyormuş çocukların,içorganları hasar görüyor vss gibi çok ciddi bir hastalık..ben şu ana kadarki yorumlarımı hep bu yol üzerinden yaptım..ama eski konular vs gördüğüm kadarıyla siz evde devamlı oğlunuzla ilgileniyor değilisiniz.yani çocuğunuz bakıma muhtaç gibi gelmedi...ben mi yanılıyorum??

Evet eb cok ciddi bi rahatsizlik ama benim oglumun cok sukur agir tipi degil ayaklarinda dizlerinde ve parmaklarinda var yani bu hastaligin bir cok tipi var bizim en hafifi oyle uzerini degistirirken falan derisi soyulmuyor ama bu hastaliktan olan ve agir tipte olanlar malesef o dediklerinizin hepsi oluyor

Neden oğlum la ilgileniyormusum gibi gelmedi orayi anlamadim ben ?

Ne varki benim eski konularimda

Neden oğlum la ilgileniyormusum gibi gelmedi orayi anlamadim ben ?

Evet eb cok ciddi bi rahatsizlik ama benim oglumun cok sukur agir tipi degil ayaklarinda dizlerinde ve parmaklarinda var yani bu hastaligin bir cok tipi var bizim en hafifi oyle uzerini degistirirken falan derisi soyulmuyor ama bu hastaliktan olan ve agir tipte olanlar malesef o dediklerinizin hepsi oluyor

oğlunuzla ilgilenmiyorsunuz demek istemedim,oğlunuz devamlı ilgi gerektiren bir hastalığa sahip değil gibi geldi dedim...
yani düğer türlerinden olsaydı,devamlı eve ve oğlunuza bağımlı kalmak zorunda olurdunuz onu demek istedim.eski konularınızda oğlum evi dağıtıyor kv vs gibi şeyler yazmışsınız o açıdan demiştim..
oğlunuzun durumu ağır değilse yazdığım yorumları dikkate almayınız:):)çünkü ben ağır bir türü olarak düşündüm ve bu sebeple eve bağımlısınız ve eşinizin de ,psikolojik olarak sorunları olabilr diye düşünerek yazmıştım....
ama sebep bunlar değilmiş...o zaman eşinizin kendi öküzlüğü kusura bakmayın...sizin ondan ayrılmayacağınızı bildiği,her seferinde sevgşi göstererek geri döndüğünüz için ,aynı hayvanlığı yapmaya devam ediyor.ve siz bu şekilde yaptıkça devam da edecek..
normalleştirmeyin,bu yapılan normal değil...dayak yemek ne demek,üstelik sonrasında hiçbirşey olmamış gibi devam etmeyi istemek..
silkelenin ve kendinize gelin...

Cünkü seviyorsunuz..arkadslar hemen boşanın demk kolay hadı boşansın bakalm ne olck? Bekara karı boşaması kolay derdi ananem..eşinizle konuşun sevdiqinizi şiddet uygulamasini istemediqinizi söyleyin..söz alin agzindan..eger her konuda konusup yorum yapiyorsanz biraz dha kendnizi susmaya karişmamaya adapte edin.. Yengemle dayim 23 yillik evli durumlari cok iyi dayim cok sevilen sayilan iş icin yurtdisina cikan biri ama yengem en ufak biseyde taramali tüfek gbi ta ta ta hic susmaz bi bakiyorm dayim bi anda patlatmiş bi tane..dayi yapma yanlş şöyle böyle ama yengem bakarm yine ayni hc kocm sevmiyo susaym demez yer dayagi yine en basit seyde bile cok ucuzca laflar yapio..dayimi asla hakli bulmuyorm ama gordugu siddtten ders ckarmayan kadinada cok sinir oluyorm..Aldatma olmadiqi surece evlilikte hemen bosanma yerine savasma taraftariyim ..sizde cocugunuz warms hastayms hem biraz farkli yöntemler uygulayin sevdirin esinize kendini,pes etmeyn..

Hayata bakış açınızın ufkunuzun genişliği bu kadar mı? Bir insan işi için yurt dışına çıkıyorsa elit mi olmuş oluyor. İsterse bütün medeni ülkeleri görmüş olsun bünyesine o medeniyetten gram alamadıysa ne fayda. Çok konuşan eşine karşı yapabildiği tek şey bir tokat mı? Hep babanızın hoşlanmadığı şeyleri yapar mısınız? Ya da çocuklarınız çok konuşursa ne yaparsınız gibi ebeveyn-çocuk ilişkilerinden örnek vermişsiniz diğer yorumlarınızda. Eş demek anne-baba demek değil. Eşler insanları eğitmez. Kaldı ki eğitimde dayak diye bir şey yoktur. Azıcık çocuk gelişimi, eğitimi üzerine okursanız hiç birinde şiddet olmadığını görürsünüz.

Bir kadının gidecek başka hiç bir yeri olmaz ve o eve o adama mecburdur. Bu durumda mecburen alttan alır. Ama sizin tabirinizle "akıllanmak" değildir bu. Mecburiyettir. Bir kadın kocasının sinirlerini bozacak kadar konuşuyor olabilir. Bunun tek çözümü şiddet değildir. Ki görmüşsünüz bir çözüm getirmemiş. Bir erkek de karısının sinirlerini bozacak bir hareketi yapabilir. Burda bunun üzerine bir sürü konu var. Hiç birinde patlat bir tane kocana demiyoruz. Aksine şiddeti kimseye yakıştırmıyoruz. Umarım genç biri değilsinizdir. Çünkü bu düşünce yapısının yeni nesilde de olduğunu düşünmek istemiyorum. Umarım nesiller geçtikçe azalarak bitecektir.

Hanimlar sizce kadin sinir olunca cok konusuyorsa esi ona vurunca hakli mi oluyor?

Konu sahibi arkadaşım sana tek bir sorum var: Eşin çocuğunu sudan bir sebepten sürekli dövse ne yaparsın? Onu bırakıp gider misin? Yoksa gidecek yerim yok der misin? Eğer cevabın gidemem ise ciddden çaresizsin demektir. Yok çocuğumu dövüyorsa bir dakka durmam bir yolunu bulur giderim diyorsan demek ki bir çare her zaman vardır. Sadece siz o sınıra gelmemişsinizdir. Çocuğunuz günde ne kadar sürekli bakıma ihtiyaç duyuyor bilmiyorum. Eğer sizin çalışmanızı engelleyecek kadarsa ve aileniz de size destek olmazsa başka ne gibi bir çıkş yolu olur bilmiyorum. Eğer dayak sadece ailesini ziyaret ettiğinizde oluyorsa belki bu ziyaretleri azaltabilirsiniz. Ya da annesi ne derse desin kulağınızı tıkayabilirsiniz. Eşinizin size şiddetini çekiyorsunuz kayınvalidenizin iki dırdırını mı çekemeyeceksiniz? Bu durumda iki ihtimal var. Eşiniz ya düzelir ya da size vurmak için bahane kalmayınca kendi saçmasapan bahaneler üretir. İşte o durumda artık kendiniz için değilse bile oğlunuz için bir aksiyon almalısınız.

Son düzenleme:
Hanimlar sizce kadin sinir olunca cok konusuyorsa esi ona vurunca hakli mi oluyor?

Şiddet çok kötü bir şey. Öyle "çok konuşma" yüzünden haklı çıkarılacak bir ceza değil herşeyden önce.

Kafamızda hemen "gaddar erkeğin mazlum kadına devamlı attığı dayak" canlanıp bu şekilde sembolleştiği için bize bu derece itici geliyor. Böyle bir durum varsa hemen boşanılmalı bence.

ama diğer yandan bu yaşıma kadar çevremde şahit olduğum şiddet olaylarının(çoğu bir iki seferliğe mahsus şeylerdi ve bir iki tokatla sınırlıydı) en az yarısında kadın yerden göğe kadar suçluydu(dayağı hak etti demiyorum). Bazı kadınlar konuşurken benim bile ağızlarına ağızlarına vurasım geliyor. Sırf kasaptan "Yanlış eti" aldı diye, bir saatlik çabanın sonunda, kocasını sinirden ağlatan akrabam var, üstelik bunu her konuda yapıyor.

Ufacık şeyleri dünyanın sonuymuşcasına büyütüp, erkeğin üzerine üzerine giden ve bu davranışı karakter haline getirmiş kadınlara, uyarılara rağmen etrafındaki erkeklerle mesafesini korumadığı için çıkan yarı iftira/yarı gerçeklerle kocasını müşkil durumda bırakan kadınlara "şiddeti hakediyor" diyemeyiz belki ama, "bazı şeyleri" hak ettikleri de bi gerçek.

Ya arkadslar valahi baydınız ya herkes mantıqına göre yorumlayip bi lafta ben atayim yapiyor..
Yazdıklarımı okuyamiyormusunuz?okudugunuzu mu algilayamiyorsunuz?
Yurt disina cikms ddm elit mi oluyo dms biri..konuyu buna mi indirgiyosunuz..disardan bakildgnda gayet ideal biri gbi durup(yaşam tarzıyla)ama şiddete başwrdugunu söyledm..kaldı ki dayıma dayı yapma etme derken karısının kocamdır deyip sahip cikmasina sinir oldugumu anlatmaya caliştım!
Madem bırakmıyosun kocanı
Mademde memnun dglsin bu durumdan o zaman ulu orta her yerde eşinin toplumda seni inciteceqi hareketleri yapma düsüncesnde oldugumu söyledm..akıllandan kastım zeki ol kendi kendini düşürme sna siddt uygulamasini engelle dmekti.
Boşanmayi düşünmeyip şiddetten memnun olmayan kadınlar icin ki kimse memnun olmaz o zaman uyum saglayin dmek istedm..yengeme yenge tamam kapat knuyu ddkçe iki tokat atar gder nolck ben söliceqimi söylerm ddi smdi hanqisni sawunmaliym bna göre ikiside sorunlu!
Konuyu nerdn nereye getirdiniz ya..kimisi yazık çekmş kimisi neslimi bitirmiş..bidaha yazmicm ztn.artk nasl düsünürseniz düsünün!

Back
X