Sorumluluk duygusu olmayan kardeş

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
Arkadaşlar, benim bir kardeşim var, şuan 26 yaşında. Kardeşim bir gün çalışıp, bir gün çalışmayan ve ev nasıl geçinecek diye dertlenmeyen bir insan. Abim idare etti onu bu yaşına kadar. Abim evlenince kardeşim bu başı boşluk ve sorumsuzlukla ne yapacak diye çok düşünüyorum. Ne bir hedefi var, ne evdekilere merhameti, ne de değişmek için çabası. Zaten hiçbir suçunu da kabul etmiyor.

Sorum şu: Bunun bir tedavisi var mı? İlaçlarını içince bizler gibi normal düşüneceği, kafasının normal çalışacağı bir tedavi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Son düzenleme:
Burada ki üyeler şu ilaç diye önerseler gidip alacak mısınız?

Arkadaşlar, benim bir kardeşim var, şuan 26 yaşında. Kardeşim bir gün çalışıp, bir gün çalışmayan ve ev nasıl geçinecek diye dertlenmeyen bir insan. Abim idare etti onu bu yaşına kadar. Abim evlenince kardeşim bu başıboşluk ve sorumsuzlukla ne yapacak diye çok düşünüyorum. Ne bir hedefi var, ne evdekilere merhameti var, ne değişmeye çabası. Zaten hiçbir suçunu da kabul etmiyor.

Sorum şu: Bunun bir tedavisi var mı? İlaçlarını içince bizler gibi normal düşüneceği, kafasının normal çalışacağı bir tedavi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
pskilojk destek alsın

Aileniz fazla mi simartmis?

Benim tavsiyem sorumluluk verin, yapmadigi zaman cezalandirin. Para falan da verneyin ki neden calismasi gerektigini ogrensin.

Malesef Canım malasef bunun bir çözmü yok . O herşeyi yaşayarak tecrübe edeyerek ögrenicek. Şu anda siz ne söylesenizde dinlemeyecek. Rahatlıgından ödün vermez. Dediğim ne zaman birşeylerin olması gerektiğini anlayacak o zaman düzeni oturtack .

pskilojk destek alsın

Artık ben de böyle düşünmeye başladım, sağolun.

Aileniz fazla mi simartmis?

Evet. Küçüklüğünden beri, en küçüğümüz olduğu için çok az sorumluluk verdik şimdi de sorumluluk almıyor. Az sorumluluk verdik derken, hep abimle, onun gözetiminde çalıştı, yarım yamalak. Onun yaşındaki adamlar, evlenip çocuk sahibi oluyor ama benim kardeşim bilgisayar oyunlarıyla, gezip tozmayla, bizden geçiniyor. Sürekli bir 'iş bulacağım' cümlesidir gidiyor. Fakat ne bir işte tutunabiliyor ne de gayret gösteriyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bu böyle nereye kadar gidecek...

Malesef Canım malasef bunun bir çözmü yok . O herşeyi yaşayarak tecrübe edeyerek ögrenicek. Şu anda siz ne söylesenizde dinlemeyecek. Rahatlıgından ödün vermez. Dediğim ne zaman birşeylerin olması gerektiğini anlayacak o zaman düzeni oturtack .

Canım, o kadar anlatıyoruz 'bir hedefin yok mu' diyoruz ama bizimle dakga geçiyor. Gülüyor bize. 'Kendi kendinize sorun üretip üstüme geliyorsunuz, çekip gideceğim bu evden' diyor. Biz onu bunaltıyormuşuz. Akşama kadar bilgisayar oynayıp, tv izlemeyi normal buluyor bu yaşta. Bu sorumsuzluğu, umursamazlığı yüzünden hem onun hem de bizim başımıza gelmeyen kalmadı, ne zaman anlayacak...

Canım, o kadar anlatıyoruz 'bir hedefin yok mu' diyoruz ama bizimle dakga geçiyor. Gülüyor bize. 'Kendi kendinize sorun üretip üstüme geliyorsunuz, çekip gideceğim bu evden' diyor. Biz onu bunaltıyormuşuz. Akşama kadar bilgisayar oynayıp, tv izlemeyi normal buluyor bu yaşta. Bu sorumsuzluğu, umursamazlığı yüzünden hem onun hem de bizim başımıza gelmeyen kalmadı, ne zaman anlayacak...
Aileniz de siz de abiniz de desteğinizi çekin.bilgisayar oyunu alacak, dışarı çıkacak parası kalmayınca, çamaşırı yıkanmayıp yemeği önüne gelmeyince bakalım ne yapacak.

Bu yöntemi çok yakın bir arkadaşıma uyguladı ailesi, %100 çalışıyor.

Bunu söylemek zor ama siz istediğiniz kadar konuşun. Onu baglamaz.
Bunu söylemek zor ama siz istediğiniz kadar konuşun. Onu baglamaz.Tam tersine daha beter olur. O yuzden o zaman gelinceye kadar elden bişey gelmez.
sevgilisi falan var mı ? Ciddi düşündüğü biri olsa kızada baya aşık olsa biraz aklı başına gelir yavaş yavaş bişeyler yapmaya başlar dicem ama oda bir ihtimaal

Aileniz de siz de abiniz de desteğinizi çekin.bilgisayar oyunu alacak, dışarı çıkacak parası kalmayınca, çamaşırı yıkanmayıp yemeği önüne gelmeyince bakalım ne yapacak.

Bu yöntemi çok yakın bir arkadaşıma uyguladı ailesi, %100 çalışıyor.

Fakat şöyle bir sorun var: para vermeyince kredi kartına yükleiyor. 4 milyara yakın borcu var şuan. Para vermezsek, borcunun artacağından korkuyorum. Denemek isterdik bu yöntemi, başarılı oldu diyorsunuz...

Bunu söylemek zor ama siz istediğiniz kadar konuşun. Onu baglamaz.

Bunu söylemek zor ama siz istediğiniz kadar konuşun. Onu baglamaz.Tam tersine daha beter olur. O yuzden o zaman gelinceye kadar elden bişey gelmez.
sevgilisi falan var mı ? Ciddi düşündüğü biri olsa kızada baya aşık olsa biraz aklı başına gelir yavaş yavaş bişeyler yapmaya başlar dicem ama oda bir ihtimaal

Çok sevdiği bir kız arkadaşı vardı, 2 sene öncesine kadar. Yıllar süren bir ilişkiydi, yaklaşık 6 yıl sürmüştü. O zamanlarda fazla sorumluluk sahibi değildi ama bu kadar da salmıyordu kendini. Gerçi sevgilisini kendinden bile çok düşünüyordu, bize, ailesine karşı böyleydi yine ama.. Sevgilisiyle gezip tozmak, çeşitli aktivitelerde bulunmak için öyle böyle çalışıyordu (abimin yanında) sevgilisinden ayrıldıktan sonra daha kötü oldu maalesef. Dibe battıkça battı. Ayrılma nedeni aldatılmaydı.

Son düzenleme:
Fakat şöyle bir sorun var: para vermeyince kredi kartına yükleiyor. 4 milyara yakın borcu var şuan. Para vermezsek, borcunun artacağından korkuyorum. Denemek isterdik bu yöntemi, başarılı oldu diyorsunuz...

Valla neye yükleneceği sizin değil bırakın onun sorunu olsun. Bu konuda ciddi bir şekilde tüm ailenin kararlı davranması gerekiyor. Bahsettiğim arkadaşıma maddi yardımı kestiler, evde zorunlu olmadıkça konuşmadılar, yemek falan yemesine izin yoktu. Sen bu eve katkıda bulunmuyorsan harcamalara da dahil olamazsın dediler. Diyorum ya çamaşırını bile yıkatmıyorlardı, o kadar sert bir tepkiydi. 3 ay boyunca kekle beslendi adam. Ama sonunda düzgün bir işe girdi yaklaşık 2.5 3 yıldır çalışıyor. Borca girip araba bile aldı kendine :KK66:

Valla neye yükleneceği sizin değil bırakın onun sorunu olsun. Bu konuda ciddi bir şekilde tüm ailenin kararlı davranması gerekiyor. Bahsettiğim arkadaşıma maddi yardımı kestiler, evde zorunlu olmadıkça konuşmadılar, yemek falan yemesine izin yoktu. Sen bu eve katkıda bulunmuyorsan harcamalara da dahil olamazsın dediler. Diyorum ya çamaşırını bile yıkatmıyorlardı, o kadar sert bir tepkiydi. 3 ay boyunca kekle beslendi adam. Ama sonunda düzgün bir işe girdi yaklaşık 2.5 3 yıldır çalışıyor. Borca girip araba bile aldı kendine :KK66:

Aklıma yattı. Bu konuyu ailemle hemen yarın konuşup, bu gidişe bir son demek istiyorum artık . Sağolun.

canım aynısı bizdede var bilgisayar basından kalkmıyor sürekli oyun oynuyor ve bende bu durumdan çok rahatsızım maalesef bi çözüm yok kaç yaşın da ?

bizim ki de 27 yaşın da ne illet bir oyundur bagımlısı resmen arkadaşları da böyle sorum suz zaten bir iş bulsa çalıssa yok ama onun yasındakilerin bir meslegi oldu evlendi yuva kur du neyine guveniyorlar anlamıyorum çok umarsızlar ya :KK43:

X