Sorumsuz insanlar ve pandemi süreci

Aylar sonra ilk defa bugün avmye girdim eşimle. Gezmeye değil, artık mecburi oldu. Çocuğun doğum günü, hediyeyi sipariş ettik netten (Buruk geçirmesin kimse yok biz bizeyiz, bari hediyesi tam olsun bayramda da bir yere çıkılmadı, bayramlık alınmadı filan, bi hediye zamanı geldi yani) gelmedi yetişmedi ve iki üç gün de geçti. Eh bi oyuncak mağazasından alalım dedik, üzülecek.

Tıklım tıklım ya içerisi, her yer. Elini kolunu sallaya sallaya geziyor herkes, işi yok alacağı yok, bön bön mağaza izleyerek geziyor ya millet, bildiğin kuru kalabalık. Bizim hedef belli, alacak belli girdik oyuncakçıya alacağımızı aldık, dibimize burnumuza sokulup duruyorlar. Ya bekle işte 1 dakika ya, bir dakika bekle alacağımızı indirsinler yukarıdan gideceğiz sana kalacak işte full o reyon. Ne alıyoruz neye bakıyoruz diye dibimize giren insanlar mı dersin, çoluk çocuk oramıza buramıza sürtüneni mi dersin, kasada sosyal mesafenin ırzına geçeni mi dersin... Ya ben anlamıyorum gezilecek yer mi ya avm? Ya da dükkanda varken zaten 5-6 kişi, süre versinler çıkarsınlar sonra yeni müşteri alsınlar filan.. Ben anlamadım böyle hastalık asla kontrol altına alınmaz. Bugün şahit oldum ben avmlerin haline, kal geldi.

Aylar sonra ilk defa bugün avmye girdim eşimle. Gezmeye değil, artık mecburi oldu. Çocuğun doğum günü, hediyeyi sipariş ettik netten (Buruk geçirmesin kimse yok biz bizeyiz, bari hediyesi tam olsun bayramda da bir yere çıkılmadı, bayramlık alınmadı filan, bi hediye zamanı geldi yani) gelmedi yetişmedi ve iki üç gün de geçti. Eh bi oyuncak mağazasından alalım dedik, üzülecek.

Tıklım tıklım ya içerisi, her yer. Elini kolunu sallaya sallaya geziyor herkes, işi yok alacağı yok, bön bön mağaza izleyerek geziyor ya millet, bildiğin kuru kalabalık. Bizim hedef belli, alacak belli girdik oyuncakçıya alacağımızı aldık, dibimize burnumuza sokulup duruyorlar. Ya bekle işte 1 dakika ya, bir dakika bekle alacağımızı indirsinler yukarıdan gideceğiz sana kalacak işte full o reyon. Ne alıyoruz neye bakıyoruz diye dibimize giren insanlar mı dersin, çoluk çocuk oramıza buramıza sürtüneni mi dersin, kasada sosyal mesafenin ırzına geçeni mi dersin... Ya ben anlamıyorum gezilecek yer mi ya avm? Ya da dükkanda varken zaten 5-6 kişi, süre versinler çıkarsınlar sonra yeni müşteri alsınlar filan.. Ben anlamadım böyle hastalık asla kontrol altına alınmaz. Bugün şahit oldum ben avmlerin haline, kal geldi.
Ben de çok şeyi anladım da avm gezmesini anlayamadım şu memlekette. Gezme dediğin eylem açık havada olur yahu. Avm, alışveriş yapıp, yemek yenilecek bir yer. Daha fazlası değil. He, bi de oyun alanı falan var çocuk eğlemek için. Hiç avm gezemiyom ben de. İşimiz bitse de gitsek fikri hep canlı kalıyor o mekanda. Bi bana mı boş geliyor avm gezme işi diyordum, yalnız değilmişim.

Açıkçası ben ana okulu ve ilkokul 1 ve 2. Sınıf öğrencilerine daha çok güveniyorum. Onlara ne yap dersen aynen uyguluyorlar. Pandemi için okullardan tatil olmadan son hafta, ana okulunda okuyan kızımın sınıfında öğretmen ellerin nasıl yıkanacağını anlatmış, müdür her sınıfı tek tek gezerek içinizden 20 kadar sayıp ellerinizi yıkacaksınız demiş, bizden daha çok dikkat ediyor. Avm ye girer girmez, hemen maskeyi takıyor. Sürekli site bahçesinde oynayan çocuklar, babalarının pozitif çıkmasından sonra, dışarı çıkma isteğinde bulunmadılar, Siteden kovarlar bizi diye korkuyorlar. Sokağa çıkma yasağı olduğunda, küçük çocukların polisten ne kadar korktuklarını gördük. Öğretmen ne derse yaparlar, maske takmayan, elini yıkamayan okula gelmeyecek dense, aynen uyarlar. Teneffüste kontrol etmek zor olur, özellikle erkek çocukları.
demem o ki, biz yetişkinler bize bir şey olmaz diyoruz, çocuklar maskeyi kola takmayı, kurallara karşı gelmeyi düşünemiyorlar. Onlara kötü örnek olan biziz.
ben orta okul ve lise öğrencilerinden endişeliyim, o yaş grubu karşı gelme, kuralları hiçe saymayı üstünlük göstergesi özgürlük olarak görüyorlar ve risk alma konusunda gözleri kara oluyor.

inşallah bu süreç atlatılır. Öğretmenler covid pozitif de olacak, her meslek grubunda bu çıkıyor. Genç öğretmenlerimiz bu hastalığı yenecek. Ancak sınıfta pozitif vaka çıktığında, tüm sınıf karantinaya alınacak. Dolayısı ile verimli bir yıl geçmeyecek. Yaşı 60 olan ve ek hastalığı olan öğretmenler de kendilerini düşünerek emekli olsalar iyi olur diye düşünüyorum. Bu hastalığın sonlanması 2 yıl deniyor, hepimiz hasta olacağız, inşallah atlatırız

sizin öğretmen olarak göreviniz, bu süreçte velilere çocukları aile büyükleri ile bir araya gelmememelerini, hastalık belirtisi gösteren aile bireylerinin çocuklarını okula göndermeselerdi ve temizlik konularında aileden yardım istemek olmalı.
Okul açıldıktan 1 ay sonra da maalesef okullar kapanacak gibi duruyor
Çocuklar daha çok söz dinler eminim ama bilinçsiz olarak yanlışlar yapacaklardır. Elbet unutup arkadaşına sarılacak, zaten bir sınıf içinde 40 çocuk olması başlı başına risk. Tenefüste, kantinde, tuvalette sosyal mesafe mutlaka unutulacak, çalıştığım köyde marttan beri çok fazla ölüm oldu, bunun üzerine yarın düğün var yeniden, seminere gitmeye bile korkuyoruz, malesef bazı insanlar asla anlamıyor. 5 lira defter parası vermeyen veli zaten imkansız maskeye para vermeyecek bu gibi yerlerde. Velimin eşi ve kv si koronadan vefat etti, halen beni arıyor okul ne zaman açılacak diye. Düşünün cehaleti. O yüzden evet çok öğretmen pozitif olacak, ya da çok çocuk hasta olacak. Kaybettiklerimiz de olacak mutlaka. Ama eğitimin bir yıl dondurulması çok daha mantıklıydı. Dediğiniz gibi sınıflar sürekli karantinada olacak. Branş öğretmenleri bütün sınıfları gezdiği için lisede bütün okul karantinaya alınacak muhtemelen sürekli. Keşke okulların açılmasına sebep olan maaşlarımızın yarısını kesseler de, sağlıklı bir yıl yaşasak. Eğitim bir yıl donarsa herkes için eşitlik sağlanmış olur, ölümüne eğitim aşkı için can daha kıymetli bana göre.

ben direkt sesimi çıkartıyorum, tersliyorum.hatta eline telefonun kamerasını hazırla görüntü alıp şikayet ediceğini söyle mırın kırın ederse.

Ülkede tehlikeli çok insan var, öyle yapmaktan korkarım ben.

Yeni izledik haberlerde ; çakarla yolu kesmiş , kamera var olmasına rağmen beş yerinden bıçaklayıp kaybolmuş.

Ben de atm kullandiktan sonra,markete giris cikista,paraya,karta dokundugumda mutlaka yanimdaki kolonyayi cikarip ,ellerimi yikarcasina dezenfekte ediyorum.Tuhaf bakanlari görüyorum.Arabanin direksiyonundan bakan mi ararsınız, motor üstünden mi ,dolu :) Sanirsiniz ki ben marstan geldim ve bizim oralarda böyle yapiyorlar :) o denli degisik bakiyorlar ki ,bunu hissediyorsunuz artik :) Umurumda asla değiller .Rahat insanlar bilsinler ki cok fazla kul hakki aliyorlar.
Çok yakınlarım eve misafir kabul etmiyorum diye bana şizofrenmisim gibi davrandı. Sanki herşey güllük gülistanlık. Ben paronoyagim.

Tüm mesajları okumadım ama şunu belirtmek isterim. Devlet, İSDEM (il/ilçe sağlık denetim merkezi) adlı ihbar hattı oluşturdu. Şikayetlerinizi oraya bildirin ki denetimleri yapılabilsin.

Çocuklar daha çok söz dinler eminim ama bilinçsiz olarak yanlışlar yapacaklardır. Elbet unutup arkadaşına sarılacak, zaten bir sınıf içinde 40 çocuk olması başlı başına risk. Tenefüste, kantinde, tuvalette sosyal mesafe mutlaka unutulacak, çalıştığım köyde marttan beri çok fazla ölüm oldu, bunun üzerine yarın düğün var yeniden, seminere gitmeye bile korkuyoruz, malesef bazı insanlar asla anlamıyor. 5 lira defter parası vermeyen veli zaten imkansız maskeye para vermeyecek bu gibi yerlerde. Velimin eşi ve kv si koronadan vefat etti, halen beni arıyor okul ne zaman açılacak diye. Düşünün cehaleti. O yüzden evet çok öğretmen pozitif olacak, ya da çok çocuk hasta olacak. Kaybettiklerimiz de olacak mutlaka. Ama eğitimin bir yıl dondurulması çok daha mantıklıydı. Dediğiniz gibi sınıflar sürekli karantinada olacak. Branş öğretmenleri bütün sınıfları gezdiği için lisede bütün okul karantinaya alınacak muhtemelen sürekli. Keşke okulların açılmasına sebep olan maaşlarımızın yarısını kesseler de, sağlıklı bir yıl yaşasak. Eğitim bir yıl donarsa herkes için eşitlik sağlanmış olur, ölümüne eğitim aşkı için can daha kıymetli bana göre.
İyi de her donem böyle öğrenci birikecek? Geçen yıl yazılmayan öğrenci bu yıl okula yazılacak bu yıl yazılmyanlar seneye derken daha çok birikme olucak? Bu da öğrencinin yılını çalmak değil mi?
Biz nasıl üniversite öğrencilerine kayıt yaptırmayın vs diyemiyorsak sizde diyemezsiniz .

Tüm mesajları okumadım ama şunu belirtmek isterim. Devlet, İSDEM (il/ilçe sağlık denetim merkezi) adlı ihbar hattı oluşturdu. Şikayetlerinizi oraya bildirin ki denetimleri yapılabilsin.
İlk defa duydum. Umarım faydasını görürüm teşekkürler

İlk defa duydum. Umarım faydasını görürüm teşekkürler

Evet , bende şimdi baktım ; 112 ,155 ,156 hatları üzerinden ihbarlar değerlendiriliyor.

HES uygulamasi üzerinden video ve fotografla desteklenmesiyle ihbarlar daha etkiliymis ..

Aklıma takılan acil yardım destek hatları buna dahil edilmemeliydi.. Bosyere meşguliyet fazla olacak.

Ayrı bir hat açılması daha uygun olmaz mıydı ?

İyi de her donem böyle öğrenci birikecek? Geçen yıl yazılmayan öğrenci bu yıl okula yazılacak bu yıl yazılmyanlar seneye derken daha çok birikme olucak? Bu da öğrencinin yılını çalmak değil mi?
Biz nasıl üniversite öğrencilerine kayıt yaptırmayın vs diyemiyorsak sizde diyemezsiniz .
Ben kayıt yaptırmayın diye bir şey söyleyemem, siz de söylemezsiniz. Görevimiz buysa gideceğiz zaten. Forumda yeni bir öğretmen düşmanlığına cevap verecek mecalim yok kusura bakmayın. Öğretmenler ve öğrenciler diğer ülkelerdeki gibi ölmeye başladığında, bunların hiç anlamı kalmayacak. O yüzden kendimi açıklamalar için yormak istemiyorum. Bize şehit öğretmen der geçerler ama öğrenciler için Allah yardım etsin. Rusya aşıyı ilk öğretmen ve öğrencilerine vurdu, öyle açacak okulları. Çünkü 3 hafta açık kaldığı süreçte yüzlerce çocuk öldü. Çocuğum olsa hayatta göndermem ama öğrencilerim için çok korkuyorum. Biraz mantık. Elbet aşısı, ilacı bulunacak ama eğitim aşkıyla dolu ve işsiz mezunlarla dolu ülkemizde en önemlisi o sınıfa girmek haklısınız, ucunda ölüm de olsa. Son mesajımdır, diğer konular da da cevap vermekten yoruldum.

yoo toplu taşıma içerisinde toplum sağlığını tehlikeye atan insanı çekerim, çekemezsem de toplu taşıma içlerinde kamera var zaten.Onun yaptığı ayıp değil de benim yaptığım mı ayıp oluyo? Kendini hastalansın ölsün sorumsuz ama o halde toplu taşımaya binemez.Ben uzaklaşsam nereye uzaklaşıcam istanbulda toplu taşımaların hali belli, zaten ortama o virüsü salıcak bi kere.orda kaç kişinin hayatını tehlikeye atıyor.Onun yaptığı benim gözümde cinayete teşebbüs! Onun yaptığı suç benim yaptığım değil
Yaptığımız anayasal suç hanımefendi yoo suç değil ayıp değil demeniz hiç bir şeyi değiştirmiyor. Kameralar var zaten otobüslerde gerekli durumlarda usulünce şikayette bulunursunuz ama kimseyi izinsiz çekemezsiniz

Geçen hafta bisikletle, bisiklet yolunda sürüyordum ve biraz ilerde iki tane Afrikalı kadinlar ve en azında 6-7 çocuk, cocuk arabalarının etrafında, bisiklet yolunda yürüyorlardi. Önce zile bastım hiç umursamadilar, sonra bağırdım, ona da reaksiyon göstermediler, sonra çok fena öksürüp ve hapşırmaya başladım, iki saniye içinde, yolu bosalttilar🤣🤣🤣. Artık bunu her yerde yapıyorum. Maskesi çenesinin altında olanların, tam yanına gelince, bir öksürme geliyor uzerime🤣, biraz da burnumu çekiyorum, maskeleri hemen çekiyorlar ağızlarına ve burunlarını. Öksürme En iyi taktik. Yada telefonda sanki birisi varmış gibi konuşuyorum ve anlatıyorum, cok fena hasta olduğumu 🤣, atesimin yükseldiğini, boğazımın ağrıdığını. Bir bakıyorum, hepsi kaçıp gitmişler.
Açık havada maske takmayabilirler ama taktiginiz iyi ama keske acik havadaki insanlara yapmasaniz

Bu ara bu konular ne kadar çok arttı:KK43: Sanırım çalışan veya bir şekilde sürekli kalabalığın içinde olmak zorunda kalanların paniği ve endişesi daha fazla, ki sizlere hak veriyorum, duyarsız sorumsuz insanlar çoğaldı.
Toplu taşımada neden maske takılmıyor mesela? Şoförlerin maskesiz olanları veya maskeyi doğru takmayanları almaması gerekir, herhangi bir ikaz olmuyor mu acaba?
Gecen gun sofor bi yolcuyu uyardigi icin seyir halinde dayak yedi.

Maalesef eğitimsiz bir toplumumuz var :( pandemiyi geçtim normal zamanda bile öyle bacak ayıra ayıra oturulmaz.

Biz basta yakalanmama korunma yontemini sectik. Halk cahil halk umursamaz artik devlet bile sürü bagisikligi yontemine gecti. Sehirlere bakin iki hafta once kismi yesil cok az kirmizi alandan su an kipkirmizi noktasina gecti. Sehrimde bulundugum ilce sorumlu insanlar vardi kac aydir cok kucuk noktalar etkilenmis gorunurken simdi alli morlu her taraf ki cidden belli duzeyde okumus insanlae cok ora bile oyleyse dusunun ulkenin halini.

Kız kardeşim soğuk algınlığı geçirdi o bile eldivenle gezdi tüm gün. Oturduğu yerleri sildi kolonyayla insanlar güldü. Böyle olunca bir deli biz miyiz diyorum😀
Kis boyu hasta olcaz ama..
Bu covid olmak zorunda degil, nezle grip, domuz gribi, bronsit vs..
Tedbirli olmak cok iyi ama azcik sakinlik sizin psikolojiniz icin daha iyi olur.

Back
X