Sorun annem...

Evet yardımcı olacağız ama yardım illaki konuyu açan şahsa sen haklısın, annenin kocanda gözü var demek değildir. Tabiki yorum yapacağız ve herkes kendi yorumunu yapacak, kimsi konuyu açanı haklı bulmak zorunda değil. Bu nedenle boşuna yorum yapmayın demek saçma.
Şimdi gelelim konuya, kaç gündür okuyup okuyup yorum yazmadan çıkıyorum, benim anladağım arkadaşın annesi biraz fazla işlerine karışıyor ama arkadaşda haddinden fazla kıskanç. Bu okşama meselesi üstünde arkadaşlar durunca konuya örnek olarak bebeklerden nasıl gaz çıkarılır konusunu vermiş ki bu okşama değil bir olayı tatbik etmektir.
Ben ne annenin nede konuyu açan arkadaşın sırtını sıvazlayacak değilim. Annesinden bu kadar hoşnutsuz olan birinin yapacağı tek şey annesiyle itribatı kesmesidir kiii bunu yaparkende zorlanacağını sanmıyorum. Zaten karı koca anneden rahatsızlar. İrtibatı keslemeleri zor olmaz.
o zaman yorum dahi yapma.hem diyosun ki kimseyi sıvazlamak zorunda dsegilim diyosun. hemde ne yapması gerektigini soylüyosun. :dilcikar:

bütün sayfaları okudum.şimdiye kadar okuduğum ve beni en çok şaşırtan konu oldu.ne yzacağımı bile toparlayamadım; ama bana kalırsa bir arkadaşın tesbiti doğru olabilir.yani anneyle büyümediğiniz için içinizde ona duyduğunuz öfkeyle birlikte onu yanlış değerlendiriyor olabilirsiniz.ben psiklolg degılım ama sanki böyleymiş gibi hissettim.yok bencede bir anne bunu yapmaz.ne biliyim ölsem aklıma böyle bişey gelmez.hele ki annemle ilgili.ayyy çok şaşkınım.tuhaf bir durum .çözemedim.yemin ederim dumur oldum.:uhm::1shok::1shok:

arkadaşım annenin yaptıklarının hiçbirinde bir tuhaflık yok, senin kayınvaliden sana sürekli kızım diye mi hitap ediyor, sen de annesin, daha iyi bilirsin bizden anneliğin anlamını, hem çocuğu hakkında bazı şeyleri öğrenmek ister tabi ki, bence abartma, o senin annen tabi ki karışır tabi ki merak eder seni de eşini de....

o zaman yorum dahi yapma.hem diyosun ki kimseyi sıvazlamak zorunda dsegilim diyosun. hemde ne yapması gerektigini soylüyosun. :dilcikar:

Herhalde yazdıklarımı anlamadın, senin tabirinle sırf arkadaşı okeyleyenler mi buraya yorum yazacaklar, tabiki olumsuz yorumlarda olacak, sıvazlamak konusuna gelince, ben konu hakkında ne anneyi nede konuyu açan arkadaşı haklı bulmadığımı belirttim. Bu bir açıklamadır.

valla artık o kadar şey okuduk medyada izledik ki hiç bir şey için olmaz olmaz demiyorum..bu hayatta herşey olabiliyor maalesef....

siz uzağa taşının..taşındıktan sonrada aneniz sık sık size gelirse,ya da eşinizin iş yerine daha sık uğramaya başlarsa yada taşındınız diye feryat figan ederse vs o zaman belki açık açık konuşmanız gerekecek..eşim yakında oturmak istemiyo biraz yalnız kalalım istiyo fln gibi şeyler yada olayın akışına göre ondan kaynaklanan sebeplerle uzaklaştığınızı açıklayabilirsiniz..zor bi durum..Allah kolaylık versin..inşallah hepsi bir yanlış anlaşılmadır..

Bak cnm gördün mü burası dök içini rahatla yeri değilmiş:profiline baktım hemşire imiş sin malum konu bu kadar vahim kafa karıştırıcı iç karartıcı kendini daha fazla yorma konunun uzmanı olan psikolog yardımı al:işin içinden tek başına çıkamaz sın yoksa :::

iyide arkadaşım konuyu açan arkadaş bu konuyu açmışsa zaten yardım istiyor demektir.eğer konu burada bizlere sunuluyorsa bizde kendi fikirlerimizi söylemeye hakkımız var.yorumlarımızdan hoşlanmaya bilirsiniz ama burda herkesin gönlüne göre yorum yapmak zorunda değiliz.lütfen birbirimizi kırmayalım

iyide arkadaşım konuyu açan arkadaş bu konuyu açmışsa zaten yardım istiyor demektir.eğer konu burada bizlere sunuluyorsa bizde kendi fikirlerimizi söylemeye hakkımız var.yorumlarımızdan hoşlanmaya bilirsiniz ama burda herkesin gönlüne göre yorum yapmak zorunda değiliz.lütfen birbirimizi kırmayalım

arkadasım ben zaten bazı arkadaslara dedim. sanki niye konu acmıs gibi kıza yüklenenler oldu. yok efendim güzel yaz anlat. kız zaten yabancı ulkede türkcem boyle diyo. anlatabildigi kadar anlatmıs. ben bunlar için dedim o arkadas üzerine alındı. niye yorum yapılıyo demedimki.tabiki yorum yapılması için sormus.bastana sona kadar okursanız ne dedimi anlarsınız.:enbuyukkk:

Tüm sayfaları okumadım..

Kocalarımızı kıskanma konusunda sanırım sınırları iyice zorlamaya başladık..Herkesi geçtik, sıra öz anneye geldi..

Sanırım çok iğrenç bir duygudur, kocayı öz anneden kıskanmak..

Ama şu var; eşiniz de annenizin hareketlerinden rahatsızlık duyuyormuş..Demek ki ortada kötü niyetle olmasa da, tuhaf bir durum var..Yani anneniz kötü niyetle olmasa da tuhaf davranıyor aksi halde eşiniz de rahatsızlık duymazdı..

İnce ayrıntılara takıldım..Yani okşama dediğiniz şey, bebeğin gazını nasıl çıkarması gerektiğini gösterme şekli.Ama eşiniz ve siz bundan rahatsızlık duyuyorsunuz..

Ben yine de annenizi yanlış anladığınızı düşünmek istiyorum..

Ama şahit olduğum bir olaydan sonra bana bu tarz şeyler pek de imkansız gelmiyor açıkcası..Anlatmıycam çünkü insanlığıa yakıştıramıyorum bu kadarını artık...

Bu arada topic sahibi arkadaşım, inan ki kimse sana ters tepki vermemiştir..

Hani bazı şeyler insanda şok etkisi yaratır ve inanmak istemezsin de, ani tepkiler verirsin ya istemeden, onun gibi birşey bu da..

İyi de neye muhalefet oluyorsunuz ki?
İki seçenek var ya yorumu yazan arkadaş hasta, ya da annesi..
Anlattıklarından da, arkadaşın elinde somut deliller olmadığını görüyoruz.
-Gaz çıkarmayı göstererek dokunmak
-Telefon edip sen nasılsın, eşin nasıl, napıyor diye sorması
-Eşinin nelerden hoşlandığını öğrenmeye çalışması
v.s bu liste uzar ama bunları normalde annelerin yaptıkları şeyler olarak görüyoruz biz.. Annesinin eşinden hoşlandığını gösteren tek bir yazı okumadım ben ve bir çok kişi..
Ve bu yüzden arkadaşın hasta olduğunu ve tedavi görmesi gerektiğini düşünüyoruz.

belki sadece sizi içten içe paylaşaöıyordur yada kendi içinde çözmediği problemleri vardır ve kendide farkında değildir ama çokta mutlu olmanızı istemez, hani sende başaramadın işte bak gibi bir durum olabilir....ama belki sadece herşeyinizi bilmek istiyordur .. bilmiorum ama bence mesafe koymalısınız, biraz mesafe iyidir annenizde olsa ... birbirinizi kırmadan daha seyrek görüşmeye çalışın bence....

arkadasım ben zaten bazı arkadaslara dedim. sanki niye konu acmıs gibi kıza yüklenenler oldu. yok efendim güzel yaz anlat. kız zaten yabancı ulkede türkcem boyle diyo. anlatabildigi kadar anlatmıs. ben bunlar için dedim o arkadas üzerine alındı. niye yorum yapılıyo demedimki.tabiki yorum yapılması için sormus.bastana sona kadar okursanız ne dedimi anlarsınız.:enbuyukkk:

anladım arkadaşım bu konu zaten o kadar karıştı ki işin içinden çıkılmıyor.neyse kırdıysam özür dilerim.

Rahatsizlik duyuyorsan ilişkini kes annenle canim
bu seni tasvip ettiğim hak verdiğim anlamina gelmiyor tabi
ben anlatmak istediklerinde yanildiğini düşünüyorum
ama madem eşinde rahatsiz görüşmeyi kesin başka ne yapilir ki
:sm_confused:

olmaz olamaz dememek lazım...neler yasanıyor neler duyuyoruz...
ama ınsan ...konduramıyor....bır de annem genc damadım degılde ismini söylüyor demenız ilginç...
yanı ismini söylesin...ne olcakki....
acaba ...anneniz ...bır annelık ..sevgizi şefkatıylemı yaklasıyorda....siz farklı düşünüyorsunuz....
bırazda sanırım kıskançlıkta var....eşinizde rahatsızmış...madem....
eşiniz evdeyken...annenızı kabul etmeyın...siz gitceksenizde eşiniz...gitmesin...
araya mesafe koyun....eşiniz...soguk davransın..madem rahatsız...
ilişkiyi kesin diyecem ama...sizinde cok üzüleceginizide sanmıyorum ....
ama annenız ...gercekten....cok iyi niyetlide olabilir....
yaşıyan sizsiniz...

ya acıkcası ben ne dıyecgımıde bılemedım...bir anneye böyle bir seyı yakıştırmak kötü....
eger dogruysa...annenızın yaptıgı...ayıp günah ....utanılacakta bır durum...
ama sız annenızı kıskanıyorda...yaptıklarını farklı yorumluyorsanız....
bır evladın anneye yapacagı en agır...yakıştırmayı yapıyorsunuz...

Canım arkadaşım, keşke hayat senin düşlediğin kadar saf, masum ve temiz olabilse, keşke her anne senin hayalini kurduğun ve kafanda canlandırdığın kadar ayağının altı öpülesi olsa, keşke ben sana burada bunları yazmak zorunda olmasam, keşke insanlar böyle şeyler yaşamak zorunda kalmasalar.... ama böyle şeyler VAR... YAŞANIYOR...

Çok acı insan kabullenmek istemiyor biliyorum... ama filmlerde değil bunlar inan arkadaşım, gördüğün üzere çok yanıbaşından birisi de benim başımda var diyebiliyor.

Şüphedir, vesvesedir, kuruntudur diyorsan üzülerek söylemek zorundayım beynimle de düşünsem, yüreğimle de düşünsem değişmiyor olay, burada yaşanmışı var ne yazık ki... töbe estağfurullah...

sen ciddimisin arkadaşım dondum kaldım valla:1shok:

cok uzgunum bana oyle yorumlar yazmisinki anlatamam ben sadece icimde kalanalri sizle payalstim anlatamaya calsitim ama kimileri cok ters tepki verdi bana evet anem ailemize cok akrisiyor herseye nere gtik ne yaptik su bu esin nerde su bu ya sanane nerdeyse enrde niye her zaman soruyorsunki yok ben gormedim yok esin buraya gitti su gun su saat sen niye sunu giymiyorsun sunu yapmiyorsun esinle ne gecirdiniz herseye karisiyor ve esimde rahatsiz oluyor hareketelrinden yani esim bana dediki kapi var is yerinde niye benimc alsitigim yere gelip ordan hep geciyor dedi bayan bolumu ayri erkek bolumua yri oraya bir bayan giremez aysak is sonucu ama anem her defasinda gidiyormus ve esim rahstizlik duyuyor niye benim orya geliyor niye bana oyle davraniyor esim evdeyken bile esimin adini diyerek o ne yapiyor diyor ya sen benimi aradin onu sormak icinmi anlam vermiyorum ya rakadaslar tek tarafli bakmayin ya yasayan iyi bilir biz cok sorunalr yasadik babam esime saymadigi laf kalmadi ama suc hep esimde kaldi annem desen oyle kocan iyid egil su bu ben yoruldum ben hep ustesinden gelmeye calistim ama artik yoruldum herseyi gormesi bilmesimi alzim ya telfon aciyor tek keliemsi su esin nerde ne yaptinmzi kapatiyor bir ane bunumu yapar ya ben sadece sizden ayridm bekeldim ama ozur ya yanlisim varsa ama sizden cok degisik tepkiler aldim sanki annem hakli gibi yazan olmus anene bunumu yaksitirdin kim siter ki yakistirmak ama ben gorduklerimi diyorum yasadikarimizi soyluyorum neyse arakdaslar ne yazsam bos ya sagolun yinede

canım şu yazdıklarına göre annen seni huzursuz etmek için elinden geleni yapıyor yani öyle mi?
hiç açıkça konuşmadın mı annenle, bana böyle şeyler deme, biz mutluyuz vs... diye konuşmadın mı?..
bu kadar eşini kötülemesi, iş yerine gitmesi tabi ki hiç hoş şeyler değil..
ben seni az çok anladım canım.. inşaallah bu sorunlar biter bir an önce..
bu arada lütfen virgülü noktayı kullan, yazdıklarında okumakta ve anlamakta güçlük çekiyorum tatlım..

Son düzenleme:
Back
X