Sorun annem...

merhaba...

anlayamadım yorumların çoğu arkadaşımızı kötü niyetli ilan edicek şekilde yapılmış,ya da abarttığını düşünmüşler falan..lütfen pollyannacılık oynamayalım arkadaşlar..emin olun bütün anneler sizin gibi iyi yürekli falan değil..hiçmi şahit olmuyoruz,evladını suyla haşlayan,döven,kızını satan,damadı ile evlenen,basılan vs..bu haberlere hiç mi şahit olmuyoruzda arkdaşaımıza olması imkansız bir olaydan bahsediyormuş gibi davranıyoruz..şYani biz anne olarak iyiyiz diye,ya da bizim annelerimiz melek gibi diye bu hanımefendininde mükemmelmi olması gerekiyor? yahut arkadaşımız psikopatmı ki gelip anneciğini burada kötülesin durduk yere? kim ister ki annesi kötü olsun?şahsen yazdıklarından çok etkilendim ve ben arkdaşımıza inandım ..benim annemin eşimin iş yerinden sürekli geçmek istemeside ne demek!! ona el kol şakaları yapması ne demek!! sürekli onu sormak vs..ne demek!! gerçekten ben annenin davranışında çok yanlışlar gördüm..bu hanımefendinin evladının yuvasına bu şekilde huzursuzluk vermeye ne hakkı var ki..??

ben derim ki annenizi sert bir dille uyarmanın vakti gelmişte geçiyor bile..sonuçta anneninde belli bir yere kadar evladı üzerinde hakkı vardır.herşey süt liman olmayabilir..objektif biçimde olayı ele alıp,müdahele edilmesi gerektiğine inanıyorum ben.annenizi silin kovun demek değil bu elbette.lakin herkes sınırlarını bilmeli,bu anne dahi olsa...

allah sabırlar ve kolaylıklar versin..

sevgilerimle

Son düzenleyen: Moderatör:
Anne damadını istemiyor ama aksine sürekli onun nelerden hoşlandığını merak ediyor, ne yemek sevdiğini, damadı evde olduğu zaman daha uzun süre kızının evinde kalıyor olmadığında kısacık bir torun sevme faslından sonra gidiyor, hiç alakası olmamasına karşın sürekli damadının işyerinin bulunduğu yerden geçiyor, örnekler verip damadını deneme tahtası olarak kullanıyor arkadaşın tabiri ile okşuyor, kendi ile ilgili özel şeyleri ortaya konuşmak yerine damadından fikir alıyor.

Şöyle bir soru ile empati yapalım.

Farzedin ki bir kızınız var kocasını kabullenemediniz sürekli kızınıza kötülerken böyle bir durumda yukarda sergilenen hareketleri sergileyip normal bulurmusunuz?

Benim gözüme kestirebildiğim 3 ihtimal var.

1. si anne her ne kadar damadını kabullenmediğini ifade etse de sempati duyuyor.

2. si huzursuz etme politikası uyguluyor bilinçli olarak yapıyor.

3. sü de konuyu açan arkadaş alınmasın ama aşırı derece de paronayak veya kıskanç ki pireyi deve yaparak anlattığı için hepimizi psikopat yapmaya çalışıyor. :)))

ya kusura bakma ama türkcen cok bozuk. yani yutdisinda yasiyorsun anladiktaa bende yurtdisindayim yani bukadarmi bozuk olur ya aklim almiyor biraz ugrasuín caba gösterin kardesim ana diliniz sizin bu.
herneyse gelelim konuya.ya sen gercekten paranoyaksin hastalik derecesinde kiskanc bir insansin yada cok affedersin annen normal degil. bir anne nasil olurda damadina asilir yani hic bir anne böyle birsey yapmaz diyemeyecegim ben malesef sütü bozuk insanlar cok dünyada. ama annen bakalim senin anlattigin gibimi. belki gercekten damadinin yanlisini gördü ve o yüzeden isyerinin önünden gecip duruyor yani damadini takip ediyr. kizini merak ettigi icin belki bukadar soru soruyor. bilimiyorum bana cok ayip geldi. ama senide annenide tanimiyoruz nasil insanlar oldugunuzu bilmiyoruz orteda normal olmayan birisi var ama kim?

Ooo cok tehlikeli bir durum bu..Lütfen konuya yorum yaparken,de o kisinin durumunu düsünerek yapalim.Ayrica ikide bir yazin cirkin bilmem ne laflari yaziliyor,kiz kendi söyledi türkcem bozuk dedi,daha neden üstüne gidiyorsunuz ki?.
Bende yurt disindayim ama konusmam,da yazmam,da cok düzgün,bunu sebebi ise babam ögretmendi ve evde hep Türkce konusulurdu..Demekki o arkadasin evinde pek türkce konusmalar yapilmiyormus..

Neyse konuya gelelim..
Konu sahibine ne desek bos,o birkere kendini böyle bir seye inandirmis..
Demin esime örnek verdim,farzetki benim annem var bunlari yapiyor,senin isyerinin önünden geciyor ama bu sirada seni bana kötülüyor,senin ne yemek sevdigini ögrenmeye calisiyor,sen evdenken uzun kaliyor,sen yokken 5 dk kalip gidiyor diye var sayimlarda bulundum ve esime NE DÜSÜNÜRSÜN DIYE sordum;
Cevabi bana kalsin,Yorum yapan bayanlar,sizde cevabin ne oldugunu ögrenmek istiyorsaniz,arkadasin yazdilarini kendinize uyarlayarak eslerinize sorun.Bakalim sizin esleriniz ne diyecek?​

Bazı insanlar farklı davranır görüyoruz etrafımızda böyle insanları. Birini sevmez arkasından atar tutar ama yüzüne gelince canım cicimli konuşur. Belki annende böyledir eşinin arkasında atıyordur yüzüne bişey diyemiyordur. Benimde anneminde iki damadı var hiç oğlum demedi üstelik annem 42 yaşında çokta genç. Hep isimleriyle hitap eder. Ama burda asıl sorun bence eşinde sanki o seni dolduruşa getiriyor senin aklına bunları o sokuyor. Bence onlada konuşmalısın. Benim annem damadıyla oturur muhabbet eder geç saatce hatta ben gider yatarım. Bunları anlatıyorum bunlar hepimizin evinde var ve normal şeyler. Bence farklı düşünmeyin.

bence kim olursa olsun annende olsun özel hayata bu kadar girilmez müdehale edilmez
hayat ancak yaşanarak öğrenilir
olaya lütfen birde arkadaşın gözüyle bakın
annede olsa herkes mesafesini bilmelidir yatak odasına kadarda sorulmazki

:1shok::1shok:şimdi biz burda sana ne desek bir anlamı yok olayı sadece sen kendi tarafından anlatıyorsun gerçekten dediğin gibi bir durumu varsa annenin hayırlı evlat ol sen yinede anneni bir psikologa götürr ( ki hemşiresin sağlık durumunu bizden daha iyi anlarsın) yok sen böyle düşünüyor vede abartıyorsan kendin bir psikologa gitt sonuçta ortada normal olmayan bir şeyler var hatta sen annen eşin bir aile terapistine gidinbenneyaptımki

Back
X