- 17 Mayıs 2010
- 1.660
- 1.055
- 698
- 33
- Konu Sahibi sensiz__asla123
-
çalistigin konunun ozetini yaz ve bunu kedi cumlenle yuksek sesle anlat..
Ama canim ders çalismak istemedigi zamanlar, yaziyorum. yazdikça ezberliyorsun....
ahh canım dememedim mi ya ??
aklımdan ucup gidiyor.. içimden çalışmak geliyor.. ona rağmen bile ağlaya ağlaya çalısıyorum hele birde kolayca çalışan ezberleyen arkadaşları görünce..
sınavdan bir gece önce çalışıyor 100 alıyor anlamadım bu işi ben öyle yapsam kesn kalırımmm
merhaba
ezber konusunda ben sevdiğim derste başarılıyım ve her ders için farklı teknik geliştirdim.
mesela dersimiz edebiyat ve bir yazarın eserlerini ezberlemem gerek ben napıyorum? yazarın eserlerinde bir hikaye kuruyorum.
yazarım Ahmet Mithat Efendi olsun , eserleri : Felatun Bey İle Rakım Efendi,Hasan Mellah,Hüseyin Fellah,Henüz On Yedi Yaşında,Jöntürk vs
Ben şöyle hikaye kuruyorum.
FELATUN BEY İLE RAKIM EFENDİ iki iyi arkadaştılar.Yolda gezerken HASAN MELLAH HÜSEYİN FELLAH 'a rastladır.Onlar HENÜZ ON YEDİ YAŞINDA'ydılar ve JÖNTÜRK'tüler.
Eser-yazar değil de maddeli bir şey ezberleyecek isem
1.maddeyi birçok kez okuyorum iyice ezberlediğime inanınca bırakıyorum kağıdı söyleyebilip söyleyemediğime bakıyorum söylüyemiyorsam baştan ezberliyorum yok ezberlediysem öbürüne geçiyorum ilk başta 2.maddeyi ezberliyorum tekrar ediyorum yine bu sefer 1 ve 2. maddeleri tekrar ediyorum,sonuna kadar böyle devam ediyorum.
Bazen eser ezberlerken defalarca kez yazıyorum nasıl olsa ezberliyorum.
Bunlar genel olarak kullandıklarımdı umarım yardımcı olurum.
benim taktiğim de ben ezber derslerde özetini çok kısaca yazıp kafamda fotoğrafını çekiyordum. sınav boyunca gözümün önünden gitmiyordu yazacaklarım.
canım o hikayeyi de unuturum benn
aklımın almadığı taktikler teknikler geliştirdimm .. insan bir günde yapanları görünce de acayip sinirleniyor
çok teşekkr ederim yorumun için
özetini kısa şekilde yazmaya çalışıyorum.. dediğin gibi bazen sınavda o kağıt geliyor gözüme..
ama hani şu ezberlemeyi alışkanlık haline getirsem diyorum..
ama nasıl nasıl bilemiyorummm
hayali kalemim var, onunla ezberliyorumunutmamam gerekenleri, notları, telefonları vs vs. hayali kalem ne peki, beynimin içinde bir kalem olduğunu düşünüyorum, gözümü kapatıyorum ve o kalemi görüyorum (kendimce görüntüsünü oluşturduğum sabit bir kalemim var ) sonra o kalemin beynime yazdığını hayal ediyorum. şimdiye kadar işime yaradı, hiç unutmadım. öyle hızlı bir yazma değil, harf harf kelime kelime yazıyor, yazıyorum psikolojik bir şey ama işime yarıyor.
Benim de ezberim iyidir hatta bütün dersler ezber olsa tırnak işaretine kadar ezberlerim
Ben sindire sindire okuyorum, arkadaşım 5 sayfayı yarım saatte okuyup geçiyorsa ben bir saatte...
Sonra o sayfa bitince tekrarlıyorum. Çok zorsa bi'şeylerle bağdaştırıyorum kafamda. Mesela bi'dersimde bi'konu içinde en az 20 tarih vardı ve hoca 2 tarih bile eksikse utanmasa 0 verecek bir hoca. Ben napıyorum hıııı 1989 sevgilimin doğum yılı, hıııı 1990 ben doğunca olmuş demek bunlar
Bi'de her sınav öncesi 1-2 saat erken gider arkadaşımla da çalışırım. Son dakika söylenilenler de aklımda yer eder
Canim bende ayni dertten müzdarîbim! bir dersi ezberlesem bile ertesi gün unutmu$ oluyorum, ben master yaptim bu zorluga regmen!
benim ezberlemek için bir teknigim yok fakat, ezber özürlü oldugum için, yazdigim dersin her cümlesini 3-4 kere okuyordum ve tam anliyordum, ardindan sinavlarda ezberledigimi yazmiyordum ama kendi bildigimi anladigimi yaziyordum, en kolay yolu bu galiba, ben ezberlemiyordum pes etmi$tim hatta bende senin gibi agladigimi bilirim ezberleyemedigim için
bu arada iyi uyudugum zaman ve bol balik yedigim haftalarda daha kolay ezberliyordum gibime geliyor
ahhh ezber ahhh bilmem mi ne kadar zor oldugunu..
üniversitedeyken hep notları ben tutardım heleki yine sözel bir derste,hep notlarımı tam tuttum millette benden hep not aldı ne mi oldu?
diğerleri o dersten geçti ben kalmıştımben yazarak çalışırdım canım ama yukardaki arkaasın anlattıgı hayali kalem fikride güzelmiş :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?