• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sorun kaplumbağa

Emutluay

Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2014
69
24
13
29
Ben bi kaplumbağa buldum dışarda su kaplumbağası diye düşünüyorum ama tam emin olamadım çok büyük o yüzden evde bakamam bu kaplumbağalar nerde yaşar ve ne yer bi bilgisi olan var mı ?

Su kaplumbağası olduğundan emin misiniz?
Hayvanat bahçesine götürürsniz alırlar belki.
Kara kaplumbağası götürmüştük biz, almışlardı,

Resim yükliycekim ama yüklenmedi işte ondan da emin değilim ben su kaplumbağasına benzettim hayvanat bahçesi de istabul da nerde var ki

ot faklan yer eskiden bizim bahçemizdeki sebzeleri yerdi..fasulye falan yapraklarını yerdi:KK54:

istanbulda nerde buldunuz kaplumbagayı ? hayvanat bahçesi darıcada var uzak. lahana yedir yer herhalde.
aslında dogasında kalsa daha iyi evde bakılmaz ona bence

Rengi yeşil mi kahve mi? Yanaklarında kırmızı bir alan var mı yoksa yanakları vucudu ile aynı renk mi?

Büyük ihtimalle bulduğunuz kara kaplumbağası ama...

Ben bi kaplumbağa buldum dışarda su kaplumbağası diye düşünüyorum ama tam emin olamadım çok büyük o yüzden evde bakamam bu kaplumbağalar nerde yaşar ve ne yer bi bilgisi olan var mı ?

Su kaplumbağası ise yeşillik vermeyin.
İnternetten kırmızı yanaklı su kaplumbağası diye arar mısınız, bulduğunuz ona mı benziyor. Eğer o diyorsanız muhtemelen gerizekalının biri çok büyüdü diye bırakmıştır sokağa, yapmadıkları şey değil. Eğer su kaplumbağası olduğuna eminseniz sulu bir alanda durması lazım.
Kara kaplumbağası ise eve almayın, kuytu bir köşeye koyun.

Kış geldiği için su kaplumbağası da olsa kara kaplumbağası da olsa muhtemelen kış uykusuna hazırlanıyordur.

istanbulda nerde buldunuz kaplumbagayı ? hayvanat bahçesi darıcada var uzak. lahana yedir yer herhalde.
aslında dogasında kalsa daha iyi evde bakılmaz ona bence
Yok zaten evde bakamam ki çok büyük bende doğasına bIrakmak istiyorum da su kaplumbağası nereye bırakılır bilmiyorum Darıca çok uzak avrupa yakasındayım

Yok zaten evde bakamam ki çok büyük bende doğasına bIrakmak istiyorum da su kaplumbağası nereye bırakılır bilmiyorum Darıca çok uzak avrupa yakasındayım

Etrafınızda koru tarzı büyük alanlar var mı? Genelde bu alanlarda minik gölet tarzı yerler oluyor. Ama bırakacağınız yerde besin de bulabiliyor olması lazım.
Hay Allah ya, inşallah su kaplumbağası değildir.

Su kaplumbağası
973.jpg

Kara Kaplumbağası
kara-kaplumbagasi.jpg

Back
X