Merhaba arkadaşlar , forumu uzun zamandır takip ediyorum bugün bir derdimi paylaşmak istedim.Lütfen bir akıl verin.Biz altı kardeşiz ve oldukça sorunlu bir ailem var.Babam sorumsuz,tembel biridir.50 yaşında bu yaşına kadar doğru düzgün çalışıp eve para getirdiğini görmedim.Annem günübirilik işlerde çalışarak bizi büyüttü.Abim,ablam,ben evliyiz.Benim bir küçüğüm ünv 3.sınıf,diğer ikisi liseye gidiyor.Sorunlu olan kardeşim en küçüğümüz lise ikiye gidiyor.Daha açıklayıcı olmak için davranışlarını maddeler halinde yazmak istiyorum.1)Oldukça bencil,paylaşım sıfır,merhamet duygusunun da olmadığını düşünüyorum2)Anneme evde hiç yardımcı olmaz , yer ,içer,her yeri dağıtır, topla deyince kavga çıkarır 3)İstediği olmayınca bağırır çağırır ben sinir krizi geçirdiğini düşünüyorum 4) kendini olduğundan farklı anlatıyor arkadaşlarına ,sanki kendi hayal dünyasında yaşıyor 5) anneme babama karşı düşünmeden hakaret edebiliyor, ölün , geberin, baş belaları genel laflarıdır 6) karıştırma huyu var ünv. ye giden kardeşimin çantasını ,eşyalarını karıştırır izin almadan kullanır bunun bir nevi hırsızlık olduğunu defalarca konuştuk inkar ediyor vb. daha bir sürü şey biraz önce annemle telde konuştum evde yine kavga çıkarmış inanın kadını hayatından bezdirdi artık annem ağlamaktan konuşamadı arkadan onun bağırışları geliyordu biz ne yapacağımızı şaşırdık artık, babam okul rehber öğretmeniyle konuşmuş psikoloğa götürün demiş . Bence de ciddi psikolojik sorunları var annemde babama diyor götür doktora diye kardeşim ise siz gidin ben deli değilim diyor konuyu kapatıyor .Bize bir akıl verin ne yapalım nasıl davranalım