Sorun kız kardeşim lütfen bir akıl verin

Eegenligimi agir atlatiyor diyelim. Siz ne yapin edin doktora goturun. Ama kavga ederek degil sakince anlatarak ikna edin ki geri tepmesin. Diger konulara gelinceee simdi tasa tutulacagim belki ama kardesim anneme ol geber vs dese onu oyle bi doverim ki konusamayacak hale gelir bidaha.... :KK11:

Eegenligimi agir atlatiyor diyelim. Siz ne yapin edin doktora goturun. Ama kavga ederek degil sakince anlatarak ikna edin ki geri tepmesin. Diger konulara gelinceee simdi tasa tutulacagim belki ama kardesim anneme ol geber vs dese onu oyle bi doverim ki konusamayacak hale gelir bidaha.... :KK11:
Ben uzakta olduğum için telefonda hepsiyle ayrı ayrı konuşuyorum

Ben uzakta olduğum için telefonda hepsiyle ayrı ayrı konuşuyorum
Annem babam artık sınıra gelmişler bir gün kan akacak diye korkuyorum kavgada o kadar büyüyor iş kardeşimin dünya umrunda değil tabi

zor bir durum Allah yardım etsin ama geçici bir durum diye tahmin ediyorum yani inşallah

Simdi buyuk konusmak istemiyorum neticede benim de cocuklarim var ama kendi annemden yola cikarak soyluyorum. Anneniz hic aglayip dovunmesin size de anlatarak elinizde olmayan bir durum icin sizi strese sokmasin. Cunku evet karakterimizin bi kismini dogustan getiriyoruz ama buyuk kismini ya da bu karakter ozelliklerin nereye kanalize olmasi gerektigini anne ve baba belirliyor. Babaniz sorumsuz demissiniz muhtemelen cocuklar uzerinde pek emegi olmadigi gibi otoritesi de yoktur. Anneniz iyi buyutuyorum bilmisligiyle kucuk oldugu icin simartmis da simartmistir. Her istedigi bir sekilde yapilmis hatalari olduysa ortulmus veya yalanla kapatilmistir. Ee sonuc ortada. Ben niye oyle degilim dersen sorumluluklarin vardi ve simarmaya vaktin luksun yoktu belki de. O nedenle kendi eserleri icin dovunmesinler. Size de tavsiyem varsa cocuklariniza iyi anne olun. Bu saatten sonra kimse degismez

Simdi buyuk konusmak istemiyorum neticede benim de cocuklarim var ama kendi annemden yola cikarak soyluyorum. Anneniz hic aglayip dovunmesin size de anlatarak elinizde olmayan bir durum icin sizi strese sokmasin. Cunku evet karakterimizin bi kismini dogustan getiriyoruz ama buyuk kismini ya da bu karakter ozelliklerin nereye kanalize olmasi gerektigini anne ve baba belirliyor. Babaniz sorumsuz demissiniz muhtemelen cocuklar uzerinde pek emegi olmadigi gibi otoritesi de yoktur. Anneniz iyi buyutuyorum bilmisligiyle kucuk oldugu icin simartmis da simartmistir. Her istedigi bir sekilde yapilmis hatalari olduysa ortulmus veya yalanla kapatilmistir. Ee sonuc ortada. Ben niye oyle degilim dersen sorumluluklarin vardi ve simarmaya vaktin luksun yoktu belki de. O nedenle kendi eserleri icin dovunmesinler. Size de tavsiyem varsa cocuklariniza iyi anne olun. Bu saatten sonra kimse degismez
Haklısız annemin babamın eseri kardeşim ama kardeşim işte insan vazgeçemiyor onun için üzülüyorum gerçek hayatı görünce hır gür boşu boşuna geçen zamana çok yanacak annem babam bir şekilde bu yaşa gelmişler ,sonuçta olan yine kardeşime olacak

Haklısız annemin babamın eseri kardeşim ama kardeşim işte insan vazgeçemiyor onun için üzülüyorum gerçek hayatı görünce hır gür boşu boşuna geçen zamana çok yanacak annem babam bir şekilde bu yaşa gelmişler ,sonuçta olan yine kardeşime olacak
Ama degismez ki onu dogru saniyor. ne olacak biliyor musunuz vazgecemeyecegi biri olacak onu kaybetmemek adina yavas yavas degisecek. Ya da hayatin aci gercekleri acita acita degistirecek ama sizin demenizle degismez cunku daha sorunu kabullenmiyor en sevmedigim tiptir. Anlatirsin uzun uzun ama sonuc koca bir sifir neden sabit fikirli

Allah yardımcınız olsun. Benim Kuzenimde aynı şekildeydi okula gitmeyi filanda bırakmıştı, bir ergen psikoloğuna götürdüler zar zor ikna ederek, annesi babası değil sevdiği bir kişi tarafından ikna edilerek götürüldü, o çocuk gitti yerine bambaska biri geldi çok işe yaradı. dertlerini sorunlarını paylasarak içindeki sıkıntıyı öfkeyi attığı söylüyor herzaman belki çok değer verdiği sevdiği biri ikna edebilir kardeşinizi de ona da yazık

Allah yardımcınız olsun. Benim Kuzenimde aynı şekildeydi okula gitmeyi filanda bırakmıştı, bir ergen psikoloğuna götürdüler zar zor ikna ederek, annesi babası değil sevdiği bir kişi tarafından ikna edilerek götürüldü, o çocuk gitti yerine bambaska biri geldi çok işe yaradı. dertlerini sorunlarını paylasarak içindeki sıkıntıyı öfkeyi attığı söylüyor herzaman belki çok değer verdiği sevdiği biri ikna edebilir kardeşinizi de ona da yazık
ünv. Giden kardeşim bir hafta sonra yarı yıl tatiline eve gidecek.birde o deneyecek ikna etmeyi inşallah başarılı olur

Merhaba arkadaşlar , forumu uzun zamandır takip ediyorum bugün bir derdimi paylaşmak istedim.Lütfen bir akıl verin.Biz altı kardeşiz ve oldukça sorunlu bir ailem var.Babam sorumsuz,tembel biridir.50 yaşında bu yaşına kadar doğru düzgün çalışıp eve para getirdiğini görmedim.Annem günübirilik işlerde çalışarak bizi büyüttü.Abim,ablam,ben evliyiz.Benim bir küçüğüm ünv 3.sınıf,diğer ikisi liseye gidiyor.Sorunlu olan kardeşim en küçüğümüz lise ikiye gidiyor.Daha açıklayıcı olmak için davranışlarını maddeler halinde yazmak istiyorum.1)Oldukça bencil,paylaşım sıfır,merhamet duygusunun da olmadığını düşünüyorum2)Anneme evde hiç yardımcı olmaz , yer ,içer,her yeri dağıtır, topla deyince kavga çıkarır 3)İstediği olmayınca bağırır çağırır ben sinir krizi geçirdiğini düşünüyorum 4) kendini olduğundan farklı anlatıyor arkadaşlarına ,sanki kendi hayal dünyasında yaşıyor 5) anneme babama karşı düşünmeden hakaret edebiliyor, ölün , geberin, baş belaları genel laflarıdır 6) karıştırma huyu var ünv. ye giden kardeşimin çantasını ,eşyalarını karıştırır izin almadan kullanır bunun bir nevi hırsızlık olduğunu defalarca konuştuk inkar ediyor vb. daha bir sürü şey biraz önce annemle telde konuştum evde yine kavga çıkarmış inanın kadını hayatından bezdirdi artık annem ağlamaktan konuşamadı arkadan onun bağırışları geliyordu biz ne yapacağımızı şaşırdık artık, babam okul rehber öğretmeniyle konuşmuş psikoloğa götürün demiş . Bence de ciddi psikolojik sorunları var annemde babama diyor götür doktora diye kardeşim ise siz gidin ben deli değilim diyor konuyu kapatıyor .Bize bir akıl verin ne yapalım nasıl davranalım

en acilinden psikologa götürmenızı tavsıye ederim bence bır uzmandan yardım almalısınız gec olmadan ....

tipik cevresi bozul ailedede tatmin olamamıs ergen ve tabi memnuniyetsiz içinde bulundugu durumdan
son cocuk oyuzden sımarık bukadar rahat konusuyor
bir kac yıla durulur laflada anlamaz arkadasları iyi olsaydı bari

tipik cevresi bozul ailedede tatmin olamamıs ergen ve tabi memnuniyetsiz içinde bulundugu durumdan
son cocuk oyuzden sımarık bukadar rahat konusuyor
bir kac yıla durulur laflada anlamaz arkadasları iyi olsaydı bari
Arkadaş çevresini tam bilmiyorum bu ikinci lisesi arkadaşlarının yanında, okulda çok farklı davranıyor öğretmeni toplantıda babama teşekkür ediyormuş örnek öğrenci yetiştirdiği için

Arkadaş çevresini tam bilmiyorum bu ikinci lisesi arkadaşlarının yanında, okulda çok farklı davranıyor öğretmeni toplantıda babama teşekkür ediyormuş örnek öğrenci yetiştirdiği için
Allah Allah enteresan.anneye babaya mi ofkeli acaba icten ice?okulda ustune giden yoktur tabi ondan sakindir.evde ustune cok gidildigini,anlasilamadigini dusunuyorsa o yuzden asabilesiyordur.

Back
X