sorun!!!!! lutfen yardimci olun

bir cesit mide hastalıgi. asitten asiri baharattan mideni yakan yiyeceklerden uzak durman lazm. ayrica doktora gorunursen eger bazen yemek yagindn bile miden yanabilir oyle durumlar ici ilac verir. babamda var benim ordan biliyorum. yedgne ictigine yemekte kullanilan malzemeye dikkat etmen lazm.

bir cesit mide hastalıgi. asitten asiri baharattan mideni yakan yiyeceklerden uzak durman lazm. ayrica doktora gorunursen eger bazen yemek yagindn bile miden yanabilir oyle durumlar ici ilac verir. babamda var benim ordan biliyorum. yedgne ictigine yemekte kullanilan malzemeye dikkat etmen lazm.
sagol canim

ülser gastritten daha fena korkutmak istemem ama kansere yol açıyor diye duymuştum yanılıyor olabilirim. endoskopi yada kolonoskopiye girdinizmi?

Tanıyı doktor koyduysa endoskopi de yapılmıştır sanırım.Endoskopi sırasında midenizdeki yaralardan örnek alınır ve patolojiye yollanır.Yetişkinlerin %90nında Helicobakter plori vardır.bu bakteri mide iç duvarını aşındırır ve yaralara neden olur.O yüzden ilk 2 hafta trio denen antibiyotik tedavisi verilir.Ortalama 3ay boyunca da mide koruyucu ve yemek sonrası için asit dengeleyici ilaçlar.Yediklerinize çok dikkat etmelisiniz.Asitli içecekler,çay kafein,turunçgiller,domates,yeşillik,salça,kavrulmuş gıdalar,nane ve kekik haricindeki baharatlar yasak birde hazır işlenmiş gıdalar yasak.Ben geçen yaz atlattım.2cm lik yaram vardı tamamen iyileşti.İlaçlarınızı düzgün alır; beslenmeye dikkat ederseniz geçiyor merak etmeyin.Yasaklar yüzünden hamurişi ve haşlanmış sebze ağırlıklı beslenmek zorunda kalacaksınız sadece o yüzden kilo almamaya dikkat edin.Geçmiş olsun.

Ne saçmalık yaa..
en basitinden kk da bile böyle bir bölüm var..sizinki dert değil hastalık...ilgili bölümlerde gezinin

kudret narı ve beslenmeyi hale yola sokmayla önüne geçebiliyorsunuz bende reflü var ama şu kolaya bir türlü engel olamıyorum :KK1:

kudret narı ve beslenmeyi hale yola sokmayla önüne geçebiliyorsunuz bende reflü var ama şu kolaya bir türlü engel olamıyorum :KK1:
Bi hafta sık dişini sonra yalvarsalar içmezsin. Bi günde iki şişe alıyoduk 2,5 lt. Şimdi bi tanesi dört beş ginde bitmiyo.ben delisiydim şuan bi bardağı bitiremiyorum.

Siyah su diyenlere hadi be sen de diyen ben şuan onu simsiyah iğrenç bi sudan farklı tanımlayamıyorum.

Bi haftacık sık dişini :KK66:

Bi hafta sık dişini sonra yalvarsalar içmezsin. Bi günde iki şişe alıyoduk 2,5 lt. Şimdi bi tanesi dört beş ginde bitmiyo.ben delisiydim şuan bi bardağı bitiremiyorum.

Siyah su diyenlere hadi be sen de diyen ben şuan onu simsiyah iğrenç bi sudan farklı tanımlayamıyorum.

Bi haftacık sık dişini :KK66:

ahh canım be kaç hafta sıktım dişimi yok olmuyor ,kışın değil de yaz oldumu meşrubat dolaplarının önünde alıyorum soluğu ,su da içmiyorum çok fazla ,ehh bi de sigara al sana beslenme modeli :KK43: offffff sinir oldum şu an kendime ...

Tatlim bu kudret nari dedigin nerde satiliyor ve nasil satiliyor kavanozda falan m yani
Aktarlarda zeytinyağına basılmış halde...yada adana mersin tarafında yaşıyorsanız pazarlarda bile olur...google a yazın tüm bilgileri mevcut..tadı berbat ama demedi demeyin :KK66:

ahh canım be kaç hafta sıktım dişimi yok olmuyor ,kışın değil de yaz oldumu meşrubat dolaplarının önünde alıyorum soluğu ,su da içmiyorum çok fazla ,ehh bi de sigara al sana beslenme modeli :KK43: offffff sinir oldum şu an kendime ...

Naneli cacık naneli ayran mükemmmmel oluyor. Hele taze nane ile yaparsan miden kutuplar gibi ferahlar valla :) sonra kolanın hararetini kesmediğini anlayınca tiksiniypsun zaten. Şuan ağzımda öyle kötü bi tat bırakıyo ki çok şaşıyorum nasıl sevmişşm,,

• Aktarlarda zeytinyağına basılmış halde...yada adana mersin tarafında yaşıyorsanız pazarlarda bile olur...google a yazın tüm bilgileri mevcut..tadı berbat ama demedi demeyin :KK66:
Tesekkur ederim. Benim erkek arkadasiminda mide problemi var umarim iyi gelir. İyi gelirse cok dua edicem size :)

X