sorun meslek lisesi!!!!

gulbeseker

HAYATIMIN TADLARI...BÜYÜYORLAR
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2007
1.525
12
358
55
selam arkadaşlar...
oğlum samsun canik teknik ve endüstri meslek lisesine diploma puanıyla girdi. ilk tercihimizdi. biz bulunduğumuz ilçede dye ilk sıraya onu yazmıştık. fakat sonradan gittik gördük ki canik in taaa uç köşesine bi köyün orasına yapmışlar okulu. ne otobüs var ne minibüs.. çocuğum evden yürüme anca 1 saatte gider.
bende şimdi ne yapacağımı kara kara düşünmeye başladım. o okula göndermem ona kesin kararlıyım. ama bize daha uygun olan başka bir endüstri meslek lisesine nasıl nakil aldırırım onu da açıkcası bilmiyorum.
konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. oğluşum okulun yerini görünce meslek lisesini kazandığına sevinemedi.. üstelik de çok istiyordu. akşamdan beri morali bozuk.
bi başka meslek lisesine veremezsem mecbur düz liseye yazdıracağım 10. sınıfta da bölüm seçmelerinde tercihimizi ilkadım veya atakum endüstri meslek liselerine yapacağım. inşallah
bir başka endüstri meslek lisesine nasıl nakil yaptırırm bi bilen yardımcı olsun lütfen acillllll acillll......
http://www.kadinlarkulubu.com/egiti...meslek-liseleri-arasinda-nakil-gecis-var.html konuyu burada açtım ama belki burada daha çok kişi görür ve bana yardımcı olursunuz....

canımcım ilk yıl genel dersler var tüm okullarda aynı. ilk yılın sonunda çocuğun meslek lisesine geçme hakkı var. bence madem illa meslek lisesi diyorsun ve nakil aldıramazsan ilk yıl düz liseye gitsin ikinci yıl değiştirisin.

Günaydın o okula kaydını yaptırıp 10 gün içinde başklar nakiller kaydını aldırabilirsiniz yada 10. sınıfı bekliyebilirsiniz.

kesin kararlıyım demişsiniz ama naklini aldıramamanız halinde servisle gidebilir okula oğlunuz, muhakkak servis vardır ya da yoksa bile yeni bir servis ayarlanabilir

Ben bir meslek lisesi mezunu olarak duz liseye gitmesinden yanayim acikcasi. Tabi ki oglunuzun kendi seçimi :)

Meslek lisesi mezunu biri olarak söylüyorum.Yazık etmeyin.Düz liseye gitsin.Anlatmaya kalksam çok çok uzun sürer.En azından eğitim kalitesini düşünün.Meslekte verimli ders işlenemiyor.En azından çoğunda.

Atakum meslek lisesine kaydını yaptım oğlanın...düz liseye gitsin önerisinde bulunan arkadaşlar çok teşekkür ederim ama benim oğlanın dersleri zaten iyi değil o yüzden bari ara eleman olarak yetişsin diye düşündüm burada bile notları öyle aman aman değil bendeni amaç artık öyle oldu ki bi lise bitirdin de hangisi olursa olsun aşamasında yoruldum artık

neden böyle düşündünüz anlamadım. bende meslek lisesi mezunuyum. üniversiteyi 2 yıl muhasebe okuduktan sonra 2yılda açıktan tamamladım ve mali müşavirlik sınavına gırdım 1,5 yıl sonra büromu açıcam Allaha şükür.

Benim kardeşimde meslek lisesinde okuyor bilgisayar bölümü web tasarımcılık bölümü gayet memnunuz anadolu lisesinden hiç farkı yok dersleride gayet başarılı meslek liselerini bu kadar kötülemeyelim bu yıl ilk mezunlarını verdi yaklaşık olarak 82 mezun ve bunların 54 yada 60 tanesi üniye yerleşti 4 yıllık ve 2 yıllık fakultelere mühendislikte var içlerinde psikolojide var ögretmenlikte var 4 yıllıklarda meslek liselerinin egitimleri artık çok iyi kardeşimin gittigi okul bulundugumuz şehirde 1.diyebilirim meslek liseleri içinde

Meslek liseleri bütün dünyada, üniversiteye gidip kariyer yapmaya kapasitesi yetmeyecek öğrencilerin kısa yoldan meslek edinmesi için uygulanan bir projedir aslında. Meslek yüksek okullarıyla bir bütün olarak ele alınmalıdır. Meslek lisesinden belli bir dalda ön eğitimi almış öğrenciler benzer alanda bir meslek yüksek okuluna yönlendirilerek "ara eleman" ya da tekniker dediğimiz yardımcı elemanlar olarak mezun olurlar.
Buraya kadar bir sorun yok. Bence ülkemizdeki asıl sorun bu okula giden öğrencilerin, üniversite sınavında iyi bir puan alarak 4 yıllık bir bölümde profesyonel bir kariyer yapmaya güdümlenmiş diğer lise öğrencileriyle aynı hedefe yönlendirilmeleri ve aynı beklentilere sahip olmalarıdır.
Bize stajyer olarak gelen birçok teknik lise öğrencisi "Ben iç mimarlık eğitimi alıyorum, yetenek sınavına da giderek iç mimar ya da mimar olacağım" şeklinde konuştuklarında biz gerçekten dehşete düşüyoruz! Bu çocukları velileri ya da öğretmenleri nasıl bu kadar yanlış yönlendirmiş olabilir? Mimarlık bölümünü kazanmak ve okumak için iyi bir lise eğitimi alması gerektiğini, iç mimar olması için çok önce yetenek sınavlarına tabi tutularak yeteneğinin tespit edilmesi hatta güzel sanatlar lisesine yönlendirilmiş olması gerektiğini; şu anda aldığı teknik çizim derslerinin hedeflediği üniversite yolculuğunda ona pek bir şey kazandırmayacağını bu çocuklara kimse söylemiyor mu?
Meslekle ilgili temel eğitimin lisede verilmesine karşı değilim. Ama bu, seçmeli birkaç dersle sağlanabilecek bir şeydir. Esas olan lise temel eğitiminin öğrenciye tam olarak verilmesi, lisedeki "o bizim zor dediğimiz" lise son matematiği, fiziği,... ile öğrencinin düşünme ve çözme kapasitesinin zorlanarak geliştirilmesi ve bu şekilde beyninin üniversite eğitimine hazırlanmasıdır. Meslek liselerinde olduğu gibi son sınıfta haftanın 3 gününü bir büroda yarı çalışıp yarı eğlenerek geçiren bir çocuğun zor bir sınava ya da 4 yıllık ciddi bir eğitime hazır olduğu söylenemez.

Son düzenleme:

Ben kardeşimin gittigi meslek lisesi ilgili söyledim arkadaşım 54 ila 60 kişi üniye yerleşti içlerinde 4 yıllıkta var 2 yıllıkta var okulun verdigi egitim çok iyi bunun hakkını yiyemem hatta kardeşimin gittigi okula başka meslek liselerinden ögrenciler gelmek istiyor ama diploma puanı ile alan bölüm zaten benim yaşadıgım şehirdeki en yüksek puanla alıyor anadolu kısmı ise yine sbs puanı ile alıyor öbür meslek liselerine göre puanı yüksek zaten şuan 3 bölüm var gıda,bilgisayar,biyomedikal bölümü var başka bölüm yok

Sanırım benim yazdıgım bir cümle ortalıgı karıştırmış.Belki genel bir cümle kurmuş olabilirm ama ülkedeki meslek liselerinin bir çoğu fabirka vb kalifiye eleman yetiştirmek üzerine kurulu.Farklı sistemler daha iyi eğitimler vardır o ayrı ama bir çoğu böyle.
Tabiki herşey öğrencinin kendisinde bitiyor çalışan kazanır.Ama mesleklere uygulanan müfredat çok çok farklı.Daha az kültür dersleri görüyorlar daha fazla mesleki uygulama görüyorlar.İktisadi bilimler için değil de teknik bilimler için konuşayım bu şartlar çoğu zaman çok zorluyor.Yaşıtlarımız son senede test kitaplarına gömülürken mesleklerin büyük kısmı son sene 9 ay staj yapıyor.
Aradaki farkı anlatmak istemiştim.Bu bahsettiklerim genel meslek liseleri için geçerli
Anadolu teknik ve Anadolu mesleklerde yine fazla sayıda kültür dersleri bulunuyo o ayrı.
Son olarak
Ben burda kimseyi aşağılama ya da dışlama girişiminde bulunmadım ben de meslek lisesiyim ben de çok zorlandım şu an türkiyenin en iyi üniversitelerinden 4 yıllık bir bölümlerin birinde okuyorum hem de ilk senemde.Çalışan kazanır yani.Ama eğer ortada tercih edilecek birşey varsa düz lise ya da olacaksa anadolu meslek anadolu teknik öncelikli olmalıı.
Ben çok gördüm derslerin boş geçtigini maalesef.Ki üniversiteye yerleşenlerin sayısı da bir elin parmaklarını geçemiyor.
Dersane özel ders vb ile açık kapatılabilirse hiçbir fark yok diğer okullarla öyle düşününce.Ama şimdi de dersaneler de kaldırılsın sesleri yükseliyo.Kısacası destek veriyoruz diye diye meslek llisesliye otur oturdugun yerde deniyor resmen.

Son düzenleme:

Şahsi bir yorumdu benimkisi.Meslek lisesine giden hiçbir şey yapamaz demedim çalışan azimli olan her yerde başarır.
Hakkınızda hayırlısı olsun Allah dilediklerinizi gani gani versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…