• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sorunlar bitmiyor ben ne yapıcam yardım edin nolurrrr

merhaba arkadaşlar yine bir sorunla karşı karşıyayım ne yapacağım ben nasıl bir çıkmazdır bu.daha öncede sürekli sorunlarımdan bahsettim okuyanlar bilir.bir nişanlandım nerden nişanlandımsa hiç sorunlarım bitmedi.düğüne 1,5 ay var ama sorunlar git gide artıyor.şaşırdım kaldım.baştan beri babamın pek gönlü olmadı tamam dedi ama hiç tat vermedi.ben tek kızım o yüzden çok inceledi.beklentileri çok yüksekmiş bunları göremeyince dünürlerini sevmedi.onlarda pek sevilcek şeyler yapmadılar hak veriyorum ama çok büyük şeyler değildi yaşananlar ufak tefek şeyler büyüdü genelde.ailem isteksizliği onun ailesinin tavırları iyice bunaldım nişanlımda askerdeydi 2 ay oldu geleli askerdeyken onuda çok bunalttım.askerden gelince yavaş yavaş düğün hazırlıklarına başladık.nişanlım seviyorum vazgeçmek istemiyorum aileleri boşver ikimiz yapcaz ne yapcaksak dedi hazırlıklara koyulduk.mobilyalar beyaz eşyalar alındı.ama bilezik konusunda sorun çıktı.babam 15 bilezik dedi nişanlımda tepkili bir şekilde babam 8 yapcak geri kalanını kredi çekeyim ben alayım borç ödeyelim dedi.babamda buna kızdı şimdi nişanlımdanda soğudu.niaşnlım baban işi zorlaştırıyor diyo babamdan soğudu.yani tam bir arada kaldım sizin anlayacağınız babam evinize gelmem gitmem buraya gelirken yalnız gelirsin kocanı getirmezsin diyo.baba istemiyorsan ayrılayım dedim ben karışmam diyor.nişanlımdan bu olaylardan sonra çok ters biri oldu.gergin sürekli.ben ne yapıcam kızlar geri mi döneyim ne yapayım babam bir taraftan nişanlım bir tarafta ben böyle sorunlar yaşamak istemiyorken başıma geldi.düzelir mi yoksa sürekli bu sprunları yaşayacaksam niye evleniyorum ben o zaman anlamadım.nolur bir fikir verin.
canım moral bozmak değil niyetim ama benc baban işi yokuşa sürüyor.benim ailem de 10 burma bilezik istemişti. kayınpederim biz ancak 7 tane takabiliriz dedi. eşim de gönlüm kalmasın diye 3ünü kendi almış. ailem sorun etmedi. hatta 7 takılsa bile sorun etmezdi.
bence önce bi annenle konuş. ardından babanı sakin bir anında al karşına adam akıllı konuş derim. ayrılmak da çözüm olmaz eğer gerçekten iyi biriyse nişanlın....

bu topiği görünce şaşırdım inanamadım hangi baba böyle birşey ister 15 bilezik istiyorum yahu be adam sen oğlunu evlendirirken karşı taraf senden istemezmi ektiğini biçmezmisin kızın ödiyecek borcu o çocuk 15 bilezik aldı farzet kızınla satıp ödiyecekler nasıl mantık

arkadaşım sen farkındamısın bu işler eskide kaldı babam böle bişi istese baba ben satılıkmıyım der kızardım bence sen babana hiç bakma benim bir arkadaşım evlenirken babası hiç istemedi nişanlısını ama altında istemedi sadece benim tek bir çocuğm var oda sensin o bana baba demesin evime gelmesin dedi vee biliyormusun evlenince bu huylar gitti senin baban işi oykuşa bilerek sürüyor nişanlının yanında ol böyle bir baba içinde onu sakın feda etme

neden böyle bir baba diyorum biliyormusun bana satılıklık izlenimi veren her tür insan o şu bu böyle lafları hakeder senin hala nişanlın varise çok şanslısın seni seviyormuş erkek olsam al kızını başkasına sat der kaba bir uslup kullanırdım kimse kusuruma bakmasın senin mutlluğuna engel oluyor üstelik düğüne az kalmış ne diye kendini nişanlını üzesin baba o benim kocam olucak ve ben onların gönlünden ne geçiyorsa takmalarına müsade edicem de yazık günah değilmi ya bu devirde herşey ateş pahası iken 15 bilezik pes pes

almorcum vallla sana katılıyorum bizler 3 bileziğe tav olmuşuz

yeliznur arkadaşım benim çeyiz topikim var herşeyi iğneden ipliğe pikeden örtülere herşeyi aldım erkek tarafı sadece oturma odasını koltuk ve tv buzdolabı alıcak gibi çünkü kız bizim buralarda yuvasını dizer hatta ev verilmezdi ama babam ev aldı sağolsun sanırsam vericek bizdede öyle erkek tarafı naparsa öyleee

sağolsun nişanlımın ailesi öyle inceler ki annemle babamın aldığı bilezikleri sormuşlar nişanlıma gitmişler onlarda aynısından almışlar farklılık olmasın diye ben buna bile şükrediyorum düşünüyorlar diye hoş gerekte yok 3 5 15 nbunlar ne yaaaa

tek sorun benim kayınvalidem ve kayınpederim çok ince düşünceli insan değiller.babamda onların karşısında çığır açtı artık onlarıda geçti.ben çok etkileniyorum babamdan sanki onun mutluluğu için yaşıyormuşum gibi geliyor nişanlımada.belki çocukluktan gelen şeyler ailede hep tatsızlık olduğundan korkmuşum iyice.ne bileyim Allah sonumu hayır etsin.dua edin.

ay pardon da Allah babanın gözünü doyursun. boşver ya neden ayrılacakmışsın ? baban inat uğruna yapıyor tüm bunları belli ki ! sende şimdi nişanlından ayrılırsan eğer deyim yerindeyse babanın ekmeğine yağ süreceksin. hiç telaş yapma 1.5 ay sonra geçer biter her şey . nihayetinde tek evlatmışsın yanlış okumadıysan baban hatasını anlar. evlendiğinde eşine istemezse bir iki kere surat yaparsın anlar. hiç sıkma sen güzel canını . Allah mutluluğunuzu daim eder inşallah

inşallah çok mutlu olurum saolun.sıkmamaya çalışıyorum ama olmuyor işte insan üzülüyor ister istemez.

Canim benim seni cok iyi anliyorum babam bana bende babama cok duskunum ve beni istemeye geldiklerinde bi surat bi afra tafra ole biseyler istemedi ama hicte yuzu gulmedi kayinvalidemler hep bana soruyodu neden baban bole diye bende hep arada kaliyodum nisanda dugunde hep surati asikti simdi evleneli 3 yil oldu damadini benden cok seviyo;) hic canini sikma buyutulcek bise yok haa bide nisanlina gelince neguzel uyumsaglamis alalim demis borc falan benim esim dugun arasi okadar stresliydiki 6 yil ciktik biz hic duymadigim laflari duydum ondan ama dugun bitti ohh dedik ondanda streslidir sana soguk davraniyo gibi geliyodur sikma canini

evet son zamanlarda sürekli sorun sürekli tartışma çok bunaldık.hatta ben doğrumu yapıyorum evlenmekle bile diye düşünmeye başladım yani.inşallah düzelir

Okuyunca şöyle oldum bi.:53:

Valla biz bedavaya gitmişiz.:1: Şaka bir yana İzmir'liyim ve allaha bin şükür eğitimli ve görgülü bir ailenin kızıyım. Ben istesem ailem kızar. Ben daha anneannemden bir şey isteyemem ki beni o büyüttü annemden yakındır bana. Bayramda anneannem, babaannem para verirdi, babam aldığımızı görür, duyarsa çok kızardı. Bizler böyle yetiştik. Allah babanızın gözünü doyursun. Ne 10'u ben 1 tane istemedim kayınvalidemlerden ki iki tarafında durumu çok şükür iyi. 2 ay sonra evleneceğim kısmet olursa su yolu set takacak diye biliyorum sadece. Öyle aldığını duydum. İstemek ne kelime bizde...:20: Ben hiç bir şey istemedim. Babanızın yaptığı çok ayıp bence. Sizi de küçük düşürüyor. Siz satılık mısınız? Ben böyle bir şeyi kendime yakıştıramazdım ve babamın da bir daha yüzüne bakmazdım. Böyle şeyler çok eskide kaldı sanıyordum, meğer hala devam ediyormuş. Bizler modern şehirlerde büyüdüğümüz için belki de böyle şeylere kulak misafiri pek olmuyoruz. Benim size tavsiyem babanızın ağzını kapatın. Zaten değerinizi iyice düşürmüş. Nişanlınızdan ve ailesinden babanız adına özür dileyin ve hiç bir şey istemeyin. Emin olun daha çok kadir, kıymet ve saygı görürsünüz.

evet çok küçük duruma düştüm ayrıca nişanlımda babamda soğudu.napıcam bilmiyorum.siz çok şanslıymışsınız

Nişanlın soğumakta çok haklı. Ben de olsam böyle bi'aileyle ne yapıyorum diye bi'düşünürdüm. Adam kızının mutlu olmasından çok paranın pulun derdinde. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama babana şurda çok kısa süre sonra evleneceğin adamla çok mutlu olduğunu bastıra bastıra söyle bence:19:Resmen başlık parası istiyo.

haklısınız.26 yaşındaım.derdi para da değil aslında işi zora sokmak vazgeçirmeye çalışmak resmen

babanız çok bencil, bir an önce o ortamdan uzaklaşıp kendinize gelin.ne yapayım demeniz bile abes.tek kızsınız ve kıymetli iseniz kendisi hazırlıklar yapıp en azından kızına ev arsa felan almalıydı.başkasından beklemek ne demek bu devirde.

ben onun saçmaladığının farkındayım ama bende artık ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı bilemez durumdayım

Son düzenleme:
Benim şu cümle dikkatimi çekti. Baba istemiyorsan ayrılayım. Bana yeterince sevmediğinizi, sizin de babanızdan kalır yanınızın olmadığını düşündürttü. Bu kadar kolay mı ayrılmak? Eğer insan evlenmeye karar vermişse, çok istisnai durumlar dışında evleneceğimiz insanı severek seçiyoruzdur. Öyle olduğundandır ki vazgeçmek bu kadar kolay olmamalı.

elbette vazgeçmek benim için de kolay değil seviyorum seviliyorum ama ben çok kararsız bir insanım sürekli desteklenmeye ihtiyaç duyuyorum ailemdende bu desteği göremeyince çok kötü oldum canımı yaka yaka vazgeçmeyi bile göze aldım.sonuçta babam sürekli mutsuz söylenip duruyor o böyleyken bende mutlu olamam diye düşündüm.

15 mi :37::37::37:
anam milletin kızı ne kıymetli, sanki bulunmaz hint kumaşı bizde okuduk ettik, o kadar para kazanıyoruz bedavaya gitmişiz(kendimi mal gibi hissettim birden) kaynanamın bana aldığı 4 bileziği taktıydımda babam "olan var olmayan var takma onları dediydi".

merak ettim sizin ne artılarınız var, yani babanız sizin geleceğiniz iiçin ne yaptı?

babam benim için bişey yapmadı ben yaptım herşeyi.çeyizimi kendim aldım.hatta kredi çektim inşaatta babama verdim.ama ona göre o çok haklı

Baban resmen işleri zorlaştırmak, arada gerginlik çıkarıp işi bozmak için fırsat kolluyor bence açık ve net. Beklentilerine karşılık vermediği için ısınamadığını, sevmediğini söylemişsin zaten soğukmuş nişanlına, bilezikleri yapamaması veya kendisinin krediyle yapacağı tuzu biberi olmuş, gün doğmuş. Bir kere istemek hata, bizde ayıptır, 20 küsür yıl önce dedem annemi isteyince, annemin babası dedem; gücünüz neye yetiyorsa onu yapın, biz birşey istemiyoruz demiş. Kız vermek mal vermek değildir! Anlamıyorum gerçekten 15, 20 diye direten insanları anlamıyorum? Sanki kendi cebinde kalacak istedikleri, ailenin durumu var mı? yok mu? hiç düşünmek yok, kız alıyor yapsınlar bir şekilde mantığı.. :ssz:

evet resmen gün doğdu o da yaptı yapacağını

peki evlenince geçmedimi sorunlar mutlu değilmisiniz vazgeçmek mi gerekir yol yakınken...

yapılanlar unutulmaz tatlım. sürekli önüne konur insanın, her iki taraf için de geçerli.Allah kolaylık versın sana,araya soğukluk gırırnce kötü:(

yorumların tamamını okumadım ama yazmadan edemeyeceğim.

kusura bakma ama sen şimdi nişanlından ayrılsan bile baban yüzünden yne mutlu olamazsın çünkü çok anlamsız bir şeyi sorun ediyor. daha ağır konuşmak eliyor içimden ama tutuyorum kendimi sonuçta baban. her baba ister kızını zengin damada vermek ama kızı kimi seçerse ona saygı duyar, hırsız arsız serseri değilse. bu kadar tutturması seni gelecek günlerle tehdit etmesi en hafif tabirle ayıp.

allah yardımcın olsn.

Ailemin tek çocuğum el bebek gül bebek büyüdüm çok şükür kamuda bir uzmanlık kadrosu kazandım ve işe girdiğim gibi evleniyorum başkası olsa kızım memur tek çocuk şunu da isterim bunu da isterim derdi bizimkilerin tek isteği sadece güzel bir düğün olması o da ilk ve son mürüvetleri olacağı için ama onun için bile karşı tarafa kendiniz çok zora sokmayacak şekilde yapsınlar diyorlar yok 10 bilezik takın şunu alın bunu alın muhabbeti hiç bir zaman geçmedi dünürler arasında çok şükür. Sonuçta karşı tarafın da durumu belli onlar da emekli insanlar durup dururken insanları zora sokmaya gençler arasında gerginlik çıkarmaya ne gerek var. 7-8 değil de geceleri 15 bileziğe sarılıp uyumak mı mutlu edecek insanı yani.

bizimkilerin mantığı farklı çalışıyor işte

canım moral bozmak değil niyetim ama benc baban işi yokuşa sürüyor.benim ailem de 10 burma bilezik istemişti. kayınpederim biz ancak 7 tane takabiliriz dedi. eşim de gönlüm kalmasın diye 3ünü kendi almış. ailem sorun etmedi. hatta 7 takılsa bile sorun etmezdi.
bence önce bi annenle konuş. ardından babanı sakin bir anında al karşına adam akıllı konuş derim. ayrılmak da çözüm olmaz eğer gerçekten iyi biriyse nişanlın....

bende kendi içimden 10 diyordum kayınpederim 8 tane yaparız 1 tane nişanda takılan var 1 tane hediye var onlarla 10 eder diye düşünmüş.bu şekilde nişanlımla orta yolu bulmuştuk.ama babamın tavrı benide şaşırttı.üstelik hatasını anlamayıp nişanlımdan soğuması daha beter oldu.artık ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum.gerçekten Allah yardımcım olsun.yabancıya vermedi.kendi memleketimizden olsun burdan dışarıya çıkma dedi.memur olsun dedi.tam onun isteğine göre biriçıktı karşıma.hatta ilk zamanlarda ben aynı boydayız diye biraz sorun etmiştim bu konuda bile beni ikna etti.bende tanıdım sevdim sevildim.sonra ailesini beğenmedi ve benim vazgeçmem için elinden geleni yapıyor.çok zorrr işim çok zor

yorumların tamamını okumadım ama yazmadan edemeyeceğim.

kusura bakma ama sen şimdi nişanlından ayrılsan bile baban yüzünden yne mutlu olamazsın çünkü çok anlamsız bir şeyi sorun ediyor. daha ağır konuşmak eliyor içimden ama tutuyorum kendimi sonuçta baban. her baba ister kızını zengin damada vermek ama kızı kimi seçerse ona saygı duyar, hırsız arsız serseri değilse. bu kadar tutturması seni gelecek günlerle tehdit etmesi en hafif tabirle ayıp.

allah yardımcın olsn.

başlarda tam istediği gibiydi damadı.sonra baktı bunun sorunlu halleriyle uğraşamadı şimdi çok kötü biri oldu gözünde.gerçekten Allah yardımcım olsun benim.hayırlısı neyse o olur inaşallah

evet hem bu neden var isteme sebebinde hemde işi zora sokmak gibi bir düşüncesi var.erkek tarafı evi almış zaten ama babam bunu bile olumsuzluk olarak görüyor.başa kalkarlar diye düşünüyor.

kusura bakma tatlım o zamn babanda bi art niyet var
sen sevginizden eminsen dinleme babanı falan bak çocuk ve ailesi evinizi bile düşünüp almış neden başınıza kalksınlar

ailelerden uzakta yaşasak belki daha rahat oluruz ama aynı memlekette nasıl görmezden gelcez bilemiyorum.Allah yardımcımız olsun.
Allah yardımcınız olsun ne diim.
Ah nasıl kızıyorum bu ailelere gençlerin en güzel zamanlarını zehir ediyorlar gereksiz şeylerle.

elbette vazgeçmek benim için de kolay değil seviyorum seviliyorum ama ben çok kararsız bir insanım sürekli desteklenmeye ihtiyaç duyuyorum ailemdende bu desteği göremeyince çok kötü oldum canımı yaka yaka vazgeçmeyi bile göze aldım.sonuçta babam sürekli mutsuz söylenip duruyor o böyleyken bende mutlu olamam diye düşündüm.

Canım şu süreci inşallah hemencik atlatırsın. Senin adına üzüldüm. Babanın mutsuzluğu belli ki seni çok üzüyor ve içine sinmiyor seninde böyle olunca. Evlenene kadar biraz sabretsen inan kendi yuvanı kurunca babanın da her dakika surat ve kaprisini görmeyeceksin ve bu ruh halinden çıkacaksın. Sadece bir süre sabret. Sonuçta bugün bu nişanlından ayrılsan, bir daha karşına çıkacak kişide de ne kusur arayacağını bilemezsin. Onun yüzünden hiç evlenemeyedebilirsin. Geleceğin ile oynamasına izin verme derim. Bir daha karşına çıkacak olan nişanlın kadar anlayışlı olmayabilir.

annen bu duruma ne diyor? babanı yumuşatamaz mı?

15 bilezik çok ütopik.(tabi aile çok zengin değilse.) 8 de iyi bir rakam.ama bunların konuşulması bile saçma.isteyen evladına gönlünden kopanı alır,elinden geleni yapar zaten.

Back
X