sorunlarımı kayınvalidemle paylaşmalı mıyım

terakota

Guru
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2010
106
97
298
yeni evliyiz eşimle tartışmalarımız zıtlaşmalarımız oluyor. .. evden çıkmıyoruz, birlikte bir şey yapmıyoruz, ben yemek temizlik ş iş arasında mekik dokuyorum onun ilgisini sevgisini yardımını hiç hissedemiyorum. bir de akşamları kahveye gitmeye başladı..

Geçen gün saat 10 da eve gelip masayı kurmamı, acıktığını söyledi bende surat yaptım ama kötü bir şey de demedim. o üstüme geldi, surat yapmamdan rahatsız olduğunu niye sorun yaptığımı konuşup durdu sinirlendirene kadar.. susar mısın sonra konuşalım vs diyorum hala konuşuyor... ve bu tartışmalar her hafta oluyor ...

En son laplopu aldım yatak odasına gideyim derken elimden laptopu aldı yere fırlattı parçaladı. beni de kolumdan tutup savurdu yere düştüm. sonra haklıymış gibi "ne var geç geldiysem, arkadaşlarımla olamam mı vs gibi cümleler kurdu ama ben çok incindim gözlerim şişti ağlamaktan.

Ertesi gün annesi beni çaya çağırdı konuşurken laf lafı açtı konu bizim geçinmemize geldi.. bende ailemde anlatmıyorum üzülmesinler diye kimseye de anlatamıyorum bari dedim annesine söyleyim de destek olsun bana.

Kadın da dinledi beni, üzüldü, tavsiyelerde bulundu büyü mü nazar mı var napsak fln diye endişelendi.

Sorum şu; kayınvalideme anlatmalı mıyım bu tür şeyleri? oğlu olduğu için bilsin ki dizginlesin diye düşündüm... neticede kendi anneme söylesem üzülmekten başka ne yapabilir ki? kendi yetiştirdiği evladının huyunu bilir ona göre bi yol gösterir diye düşündüm. kendisi de hep der yalnız hissetme kendini beraber çözeriz sen benim kızımdan ötesin vs diye...

Bana başka şeylerle dönüşü olabilir mi bu durumların?

Bence kari koca arasindaki kavgalar gercekten icinden cikilmaz bir hal almaya baslayinca ailelere yansitilmali.

Yeni evlisiniz, biraz zaman alir duzen kurabilmeniz, birbirinize alismaniz vs. Sabirli olmak gerekir, ama kendini ozellikle bu ilk donem ezdirmemelisin. O kahveye gidiyorsa sende arkadaslarinla bulus mesela, kafayi onun evde olmamasina takma, biraz ayri vakit gecirmek gerekir. Her gun kahve olmaz ama tabi, kadinsin, biraz isve cilveyle istedigin yone cevirmelisin belkide.

her ne kadar sizi kızı gibi gördüğünü söylese de sonuçta eşinizin annesi. ben olsam çok güvenmezdim.

her şeyi anlatmayın

lakin bu anlattığınız öyle basit

aman alışma dönemi vs durumu değil ki

yani dumanla haberleşmiyoruz

eğer gecikecekse de haber versin

10 da geldi ise de bir gönlünü alıp kendi yesin yemeğini

acıktım sofra kur vs hoş tavırlar değil

zaten laptop u kırması, sizi itip kakmasına denecek bir şey yok

sakinleşince oturup konuşun

bir dahası olmayacağını net anlatın ona

evlilikte yenisiniz ikiniz de beklentilerinizi net olarak konuşun ya da işte 3 gün ayrı ayrı düşünü gerekirse birbirinizde beğendiğiniz beğenmediğiniz davranışları ve beklentilerinizi liste yapıp bunun üzerine konuşun

Ben kaynanama anlattim. Beni guzel guzel dinledi. Haklisin kizim dedi. Bu cocuk niye boyle ki dedi. Sonra baktim en ufak seyde ogluna karsi bana gard aliyor. Sorun yaptigim seyleri normalmis gibi yansitmaya basliyor. Dahasi oglu zamanla beni hakli gordugu halde suclu benmisim gibi gostermeye calisiyor. Heeee dedim ne de olsa oglu.

Kiyamiyorlar. O an dinlermis gibi yapsa da inanma.

Eger esin ailesinden cekinen bir adamsa, anlat! Ama zaten ailesi siddete karsiysa oğlu siddet gostermezdi. Eger suanda esimden siddet gorsem ailesine anlatsam evlatliktan reddederler. Siddet konusunda cok katilar. Kayinlederim asla kayinvalideme vurmamis. Ogullarinada ne olursa olsun siddet gostermemeyi ogretmisler. Eger kvaliden, kpederinden siddet gormusse hic anlatma. Sana diyecek cevaplar belli. Bende gordum bak hala evliyim vs vs..

yeni evliyiz eşimle tartışmalarımız zıtlaşmalarımız oluyor. .. evden çıkmıyoruz, birlikte bir şey yapmıyoruz, ben yemek temizlik ş iş arasında mekik dokuyorum onun ilgisini sevgisini yardımını hiç hissedemiyorum. bir de akşamları kahveye gitmeye başladı..

Geçen gün saat 10 da eve gelip masayı kurmamı, acıktığını söyledi bende surat yaptım ama kötü bir şey de demedim. o üstüme geldi, surat yapmamdan rahatsız olduğunu niye sorun yaptığımı konuşup durdu sinirlendirene kadar.. susar mısın sonra konuşalım vs diyorum hala konuşuyor... ve bu tartışmalar her hafta oluyor ...

En son laplopu aldım yatak odasına gideyim derken elimden laptopu aldı yere fırlattı parçaladı. beni de kolumdan tutup savurdu yere düştüm. sonra haklıymış gibi "ne var geç geldiysem, arkadaşlarımla olamam mı vs gibi cümleler kurdu ama ben çok incindim gözlerim şişti ağlamaktan.

Ertesi gün annesi beni çaya çağırdı konuşurken laf lafı açtı konu bizim geçinmemize geldi.. bende ailemde anlatmıyorum üzülmesinler diye kimseye de anlatamıyorum bari dedim annesine söyleyim de destek olsun bana.

Kadın da dinledi beni, üzüldü, tavsiyelerde bulundu büyü mü nazar mı var napsak fln diye endişelendi.

Sorum şu; kayınvalideme anlatmalı mıyım bu tür şeyleri? oğlu olduğu için bilsin ki dizginlesin diye düşündüm... neticede kendi anneme söylesem üzülmekten başka ne yapabilir ki? kendi yetiştirdiği evladının huyunu bilir ona göre bi yol gösterir diye düşündüm. kendisi de hep der yalnız hissetme kendini beraber çözeriz sen benim kızımdan ötesin vs diye...

Başlığı okudum cevabım HAYIR

Anlatmamalısın.. sonuçta evladı ne kadar seninle aynı yolda yürüyebilir ki ? Allah korusun yarın bir gün daha kötüsü olsa ayrılık olsa senden kötüsü olmaz zamanında oğlumu bile şikayet etmişti der kayınvalide yani..
Eşinize gelince yaptığı hiç normal değil suçlu insan güçlü olurmuş o hesap olmuş önlemini almalısın siz yeni evlisiniz cicim geçecek aylar nasıl şiddete dönüşüyor anlamıyorum ki

Valla ferahlamak için anlatılabilir ama ondan bir yardım görebileceğini hiç sanmıyorum.

Ben kayın valideme eşim bana şiddet uyguladı desem eşimi evden kovar valla :KK57: Bazı şeyler yavaş yavaş oturur canım. Düzeltmek için birşeyler yapın içinden çıkamazsanız anlatın ama sizi nekadar dinler düşünceleri ne boyutta bilemem. Kıskanç bir yapısı varsa ohh çekebilir.

Tabiiki anlatmaman gerekiyor. Çözüm onda değil çünkü.
Eşine gelirsek daha yeni evliymişsiniz kahveye gitmek nedir eşiyle evde vakit geçirmek varken hadi onu geçtik yaptığı şey resmen şiddet öfke kontrolü olmadığı kesin.
Valla bundan sonrası için bu yaptığı için tavrını çok net koy gerçi kontrolü olmayan biri için ne kadar faydalı olur ama susarsan ilerde bu konuda çok daha fazla üzülürsün..

anlatman doğru değil
koca adamı annesi mi değiştirecek
iyice ters teper bence

cevabim asla anlatmayin cunku anlatirsaniz siz,tartistiginizda terakota bunu dedi seni karaladi oglum o bu diye ustune katar soylerr

başka bişey olsa anlatmayın derdim de bildiğin şiddet. ama kb anlatsanız nolcak. daha mı az dövcek? bi dahakina laptopu değil telefonu mu parçalayacak?

Back
X