• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sorunlarımı kayınvalidemle paylaşmalı mıyım

Büyü nazar vs.diyerek direkt oğlundan yükü almış zaten.o annesi.bilmiyomu zannediyorsun oğlunun nasıl biri olduğunu?
Şimdi dinler anlar gibi görünür.sonra daha büyük bir tartışmada seni ailene bile kötüler.ailene anlatamadığını bildiği halde hemde..

hem çalışıyorsun hem 10da gezip gelip yemek istiyosa ve bunu da kaba şekilde yapiyosa hazirlamamani öneririm.ne kadar silik ve ezik durursan o kadar ezmeye çalışıyor bu tipler.

kendine güven dik dur.o seninle gezmeyi vs.tercih etmiyorsa sen de onsuz bir dünya kur kendine belki biraz aklı başına gelir.

Sakın anlatmayın, evet başka başka şeylere dönüşür sonrasında. Öncelikle size saygısını kaybeder, sanki çocukmuşsunuz gibi görür, ardından en ufak bir şeyde ciddiye almamaya, aranızdaki sorunlardan güç alarak canınızı sıkmaya başlar.Sakın anlatmayın bence.

Ben kaynanama anlattim. Beni guzel guzel dinledi. Haklisin kizim dedi. Bu cocuk niye boyle ki dedi. Sonra baktim en ufak seyde ogluna karsi bana gard aliyor. Sorun yaptigim seyleri normalmis gibi yansitmaya basliyor. Dahasi oglu zamanla beni hakli gordugu halde suclu benmisim gibi gostermeye calisiyor. Heeee dedim ne de olsa oglu.

Kiyamiyorlar. O an dinlermis gibi yapsa da inanma.
+1
Ben de yaşadım bunun aynısını. Üstelik kendi aileme anlatmadan önce büyük bir iyi niyetle (!) kayın aileme anlatmıştım içinden çıkamadığım problemleri. Güya benim aileme anlatsam yarın biz iyi olurduk da onlar unutmazdı falandı filandı. Neyse ki ayıktım olaya sonra, senin kafana tüküreyim mihail dedim, eş de ailesi de ex oldu zararın neresinden dönülürse kar demişler.

Asla.

Kendi anne babana anlatmadığını kayınvalidene anlatmamalısın.
Kendin eşine ayar veremiyorsan kadının vermesini beklemen zayıflık göstergesi. Kadın kötü niyetli olsa oğlunu senin üstüne salar nasılsa kendini savunamıyorsun diye.
+1
Konu sahibi kendi ailesine anlatmalı ciddi sorunlar var, güvenmesin onun ailesine

Ya Allah aşkına ne anlatcan? Kadın çocuğunun terbiyesizliğini bile kabul etmiyor büyü, nazar diyor zihniyeti bu.:işsiz:

Ben kaynanama anlattim. Beni guzel guzel dinledi. Haklisin kizim dedi. Bu cocuk niye boyle ki dedi. Sonra baktim en ufak seyde ogluna karsi bana gard aliyor. Sorun yaptigim seyleri normalmis gibi yansitmaya basliyor. Dahasi oglu zamanla beni hakli gordugu halde suclu benmisim gibi gostermeye calisiyor. Heeee dedim ne de olsa oglu.

Kiyamiyorlar. O an dinlermis gibi yapsa da inanma.

Yukaridaki iki arkadasada katılıyorum. + on yüz bin milyon

yeni evliyiz eşimle tartışmalarımız zıtlaşmalarımız oluyor. .. evden çıkmıyoruz, birlikte bir şey yapmıyoruz, ben yemek temizlik ş iş arasında mekik dokuyorum onun ilgisini sevgisini yardımını hiç hissedemiyorum. bir de akşamları kahveye gitmeye başladı..

Geçen gün saat 10 da eve gelip masayı kurmamı, acıktığını söyledi bende surat yaptım ama kötü bir şey de demedim. o üstüme geldi, surat yapmamdan rahatsız olduğunu niye sorun yaptığımı konuşup durdu sinirlendirene kadar.. susar mısın sonra konuşalım vs diyorum hala konuşuyor... ve bu tartışmalar her hafta oluyor ...

En son laplopu aldım yatak odasına gideyim derken elimden laptopu aldı yere fırlattı parçaladı. beni de kolumdan tutup savurdu yere düştüm. sonra haklıymış gibi "ne var geç geldiysem, arkadaşlarımla olamam mı vs gibi cümleler kurdu ama ben çok incindim gözlerim şişti ağlamaktan.

Ertesi gün annesi beni çaya çağırdı konuşurken laf lafı açtı konu bizim geçinmemize geldi.. bende ailemde anlatmıyorum üzülmesinler diye kimseye de anlatamıyorum bari dedim annesine söyleyim de destek olsun bana.

Kadın da dinledi beni, üzüldü, tavsiyelerde bulundu büyü mü nazar mı var napsak fln diye endişelendi.

Sorum şu; kayınvalideme anlatmalı mıyım bu tür şeyleri? oğlu olduğu için bilsin ki dizginlesin diye düşündüm... neticede kendi anneme söylesem üzülmekten başka ne yapabilir ki? kendi yetiştirdiği evladının huyunu bilir ona göre bi yol gösterir diye düşündüm. kendisi de hep der yalnız hissetme kendini beraber çözeriz sen benim kızımdan ötesin vs diye...

Bana başka şeylerle dönüşü olabilir mi bu durumların?
kim yoğurdum ekşi derki...kaynanan oğlunun suçunu görmezden gelir...geç bu kızım ayaklarını deseydin...benim kaynana derdi çok...elin kızı kızın olmaz elin oğlu oğlun olmaz......sanki kendileri çok anne oluyor...ah şimdiki aklım cesaretim olsa bende elin anası da ana olmaz derdim...ama aradan çeyrek asır geçti zaman aşımına uğradı...sen sen ol sakın kaynanana derdini tasanı anlatma sevincini de anlatma...arkandan kötü haline sevinir iyi haline hainlenir çekemez...

Anlattım halt yedim en küçük bir şeyde bana döndü. Sakın anlatma. Oğlu hakkında olumsuz bir sey söyleme. Bunlardan anne manne olmaz geline.

Kaynana oğluna toz kondurmaz. Kesin büyü varmışda bilmem ne :işsiz:
Sen ufak tefek kavgaları değilde kahveye gidip geç gelme olayını ve şiddet uyguladığını babana yada onun babasına anlat.. başka kimse yola getiremez. Annesini dinlemez boşuna aile mahremiyetini anlatma kadına..

Her kaynanayi bilmen ama ben kendi kaynanama oglu ile ilgili birsey demem cunku kendi kizlari ve ogullerini herzama hakli bulur mesela biz yenı evkendigimizde bnim oglumun sigarası içkisi vs yok diyip duruyordu bemde en son dayanamayip needen biliyosun anne ayda yilda bi goruyosun gunde 2 paketi geciyor sigarasi dedim kadinin bana dedigi kimbilir ne dertleri varda basladi evlenmeden once boyle birsey ne gördüm ne duydum dedi bende daha birsey demedim ogluda liseden beri sigara iciyomus 7 yildir kullaniyor ama onuda bana bagladi kadin

Bòyle cahile sakin anlatma benim kaynanam adam ölse nazardan öldü der o biçim, cocuk dusunmuyoruz kadin bana soyleniyor bende oglun istemiyr napaxim dedim kimbilir ne derdi varda istemiyor dedi aradan 2 ay gecti ruyamda gordum eltim size buyu yapmis cocuk ondan olmuyr dedi kaynanam eltisine dusman ay okadar zor ki cahile laf anlatmak

Eşiniz ne tür bir sinir hastasıdır ya. Ortada fol yok yumurta yok. Hareketlere bak artisttt.

Buna zamanla karar verebilirsin..Bizim gelinimizde sürekli kardeşimi bize anlatirdı ve hakliydi da o yüzden biz de sürekli kardesimi uyarir,yanlis davrandigini aciklardik.Bu arada gelinimizinde kardesime karsi hatali davranislari oluyordu ve onun ailesi kizlarina laf kondurmuyordu.Amlayacagıniz bizde geline destek veriyorduk , gelinin aileside...Birgün kardesim bundan ne kadar etkilendigini kendini yalniz hissettigini hatta ona gelince adalet bana gelince neden tarafcilik yapiliyor gibi hislerini ifade edince biz de ailecek sessiz kalmayi karismamayi tercih ettik.Ve gelin kardesimin hakli olmasina rağmen kendi ailesinin kardesime olan yaklasimindan hicc rahatsiz olmamasi da bizi gıcık etti bile diyebilirim.yani diyecegim o ki bu paylasimlarin riskli mi risksiz mi olacagini,ise yarayip yaramayacagini zaman gösterir.Benim önerim siz kendi adiniza doğru davranin yeter ve onlarda doğru insanlarsa zaten paylasimlariniz cok işe yarar.

KV nin nasıl biri olduğuna bağlı. Ben benimkine bişey anlatınca orda burda dedikodumuzu yapmaktan başka bir işe yaramıyor. Halbuki alsa oğlunu karşısına düzgünce konuşsa dinlicek belki anasını. Ama KV sağ olsun ben bir dert anlatsam kendi on dert anlatır.
Senin KV ye bağlı eşine bağlı. Abartmamak da lazım tabi. Eğer destek olan bir KV varsa ve eşin annesinin sözüne itibar ediyorsa dertek alabilirsin bence

Bence paylaşma sonuçta kıymetlisi oğlu sen değildi
Birçok kaynana objektif bakamıyor bu tarz konularda
Anneni üzmeyecek şekilde akıl alacak konuşmalar yapabilirsin ama bu daha iyi bi fikir

Anlattiklarini biryere kadar dinler ve sana hak verir biryerden sonra artik kendi evladini tutarr hep suclu benim oglum mu diye düsünür oyüzden herseyi anlatma ama isin icinde siddet varsa ozaman durum degisirr büyükler bukonuda uyarmali

Denize düşmüşsün yılana sarılıyorsun. Hemen büyü ve nazara yüklemiş olayı. Oğluna anlatır o da senin davranışlarını kendini savunmak için bire bin katar anlatır. Sonra kv birden ağız değiştirir üzülürsün.

Evlilik terapistine gitmelisiniz

Büyü nazar ne ? Böle ağzından çıktıysa kendisi sana bişey yapmış mı? Niye çıktı peki ağzından?
Düşün ? Ben olsam şüphelenirdim.
Kaynanama bende anlattım da o oğlunu tutuyor beni değil bı baktım anlatmadım görümceme anlatmisim benim arkamdan dedikodumu yapıyor . Hiç güvenmiyorum en ufak sırrı bile paylasmamali

Back
X