Sorunlu ben ve sorunlu kayınvalide

yeldadogus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
198
0
0
41
Eskişehir
Günaydın arkadaşlar.

dün akşam k.validemle sorunlu dakikalar yaşadım. saatlerce kendime gelemedim. galiba hatada bende. anlatayım

dün stresli bir iş günü yaşadım. alışveriş derken, eve geldik eşimle.tamda yeni girmişken k.validemle ablam (görümcem) bize geldiler. tenceleri vardı almaya gelmişler. sağ olsunlar yapmayın siz ben yaparım desemde, misafir gelince yemek yapıp getirmişlerdi. neyse içindekilerin hepsi bitmediği için temiz değildi. içeri girdim hemen yıkamaya çalıştım. annem gördü bıraktırmak istedi. içeri gittim sinirlendim. kendimi değersiz beceriksizin teki hissediyorum. öğlende evde yemek yemiştik. kendi bulaşığımda ölece duruyordu. onlarıda yapıvereyim dedi. tekrar döndüm böle hoşuma gitmiyor benim. yapma anne dedim(aynı zamanda regli dönemindeyim sinirliyim). aynı kardeşime benziyorsun dedi kızdı ve gittiler.

aslında benimde içimde birikenlerde vardı. oğluma iyi bak. hasta etme . hasta olursa senden bilirim. oğluşum pantolonun cebi delikse getir dikiversin ablan. ablan pek beceriklidir. keşke seni değilde anasız birisini alsaydım oğluma. genelde sık telefuz ettiği şeyler. beni üzüyor. astımım var benim. temizlik malzemesi kullanamıyorum. yada azıcık toz bile alsam krizlerimi tetikliyor. bunlardan dolayıda kendimi beceriksz hissediyorum. kimseye muhtaç olmadan halletmek istiyorum. ama bayan tutup temizletiyorum malesef. psikolojim acayip bozuk. akşamda eşim annemler gidelim aranız bozulmasın iyice diyor. eğer gene birşey derse kaldıramam. ne olcak benim bu halim mafoldumben

anlamadım anasız birinimi alsaydım diyor ohaoldumsmile

Aynen ya!!!
Ben de buna takıldım!!!:1shok:
Bu cümleyi sarfeden anneye eşiniz neden hiç bişiy demiyor!!!
Aranız soğumasın he!!!
Ayyy daha ne kadar soğuycek???akannehir

Anladıgım kadarı ıle, genel anlamda ıyı anlasıyorsunuz.
Fakat bu anlasmanızın tek nedenı sızın alttan alıyor olusunuz.
Zıra kayınvalıdenızın ıfade eettıgı sozler, bır cok kısının agrına gıdecek turden.
Insan, ılk zamanlarda fark edemıyor yada fark etse de uzerınde durmuyor.
Zamanla bırıkıyor ve bır anda patlayıverıyor.
Bılmıyorum ne kadar suredır evlısınız.
Fakat deneyımlerıme dayanarak sunu dıyebılırım kı,
kayınvalıdenız cokda ıyı nıyetlı gelmedı bana.

Annesiz olunca ne oluyor onu anlamadım daha mı bağlı olacaktınız öyle mi düşünüyor acaba?
Artık siz bi ailesiniz hele de çalışıyorsanız evinizin ufak tefek eksiklerini görmüyorlardır görseler zaten yemek yapıp filan göndermezlerki ne hali varsa görsün diye düşünürler bence:delphin:
Kendinizi beceriksiz hissetmeyin ama biraz planlı olunca inanın hiç iş birikmiyor tecrübeyle sabit.
Benim kayınvalidem de eşime hep söyler böcük dikiş bilmiyor bişe olursa bana getir diye,geçende dışarda düğmesi kopmuş gömleğinin kayınvalidemlerdeydim oraya gelince annesi hemen çıkarda dikim dedi,dikti.Ne olacak ben karısıysam o da annesi yani.şakkıdı
Siz gidin bencede hiç tadınızı kaçırmayın.MAdem size az da olsun yardımcılar kötü niyetli değiller belli.

bune bırak yıkasın pişirsin temizlesin sen kocanla ilgilen ........ haha k.valide bana yapsa tşekkür eder gecerim kenara bayanssulusmile

kayınvalidenin sözleri bilinçaltında hazır kıta bekliyor..
ve aslında sen ne zaman kayınvalideni görsen o sözler aklına geliyor, en ufak bir meselese de gün yüzüne çıkıyor.

Kayınvalidenin sözleri çok ağır bence, haklısın..
Ama akşama gidin yine de birşey olmamış gibi davran..

Yalnııızzzz: bir daha sana, keşke anasız birisini alsaydım vss tarzında konuşursa cevabını ver.
O kadar da değil kimse kusurabakmasın..

Sevdiğim adamı doğurdu diye beni yerden yere vurma hakkı yok..
Ona o hakkı vermem ben..
Yok efendim,eşimle aram bozulur diye de düşünmem.
Aslına bakarsan bu laflar karşısında eşin de annesini uyarabilir, tabii bunu yapacak erkek sayısı azdır.

evet anasız birisini alsaydım diyor. eşimde aramıza girmiyor. annemim psikolojik sorunları var napsın değişmez diyor.

bulaşık yüzünden küstü gitti.

yanlış anlaşıldıysam diye telefonda özür diledim. gene birsürü laf söyledi. çok şey yaşadım ben, kötü niyetim yok benim,dedi. toplansın bitsin diye yapmak istedim, dedi.akşam eşimede kızdım, astım krizi geçirdiğimide söylemiş (strese girince öle oluyor)

bencede yani görücü usulüylemi evlendin kendi mi aldı ayrıca oğlu memnun olmasa zaten çoktan bitmişti evlilik istediği kadar vahlansın iki tarafıda mutsuz etmekten başka bir şey olmaz

bana bikere kaynanam herkesin gelini manken gibi oğlumda hep zayıfları buluyor demişti bende valla oğlunun seçimi silah dayayıp evlenmedim dedim ki bende kolay kolay cevap vermem ama damarıma bastı sempatiksalakcinni

bune bırak yıkasın pişirsin temizlesin sen kocanla ilgilen ........ haha k.valide bana yapsa tşekkür eder gecerim kenara bayanssulusmile

canım işten işe fark var.
benim beceriksiz olduğumu ima edercesine bana iş yapıyorsa o iş bana da hakaret gibi gelir, ben de yaptırmam..
Ama iyi niyetle yapıyor olsa buyursun hergün yapsın.

Arkadaş da buna bozuluyor ..

canım işten işe fark var.
benim beceriksiz olduğumu ima edercesine bana iş yapıyorsa o iş bana da hakaret gibi gelir, ben de yaptırmam..
Ama iyi niyetle yapıyor olsa buyursun hergün yapsın.

Arkadaş da buna bozuluyor ..

evet onun için.

aslında evin işlerini hallediyorum bir şekilde. misal toplayamadım ama o öğlen eve geldim yemeğimi yaptım. tabi bunları 1 saatin içinde yapınca toplamaya fırsatım bile olmadı. akşamda aniden aramadan geldiler.

hem dikiş diktiğimi bilerek yapıyor. kendime kıyafet dikebilecek düzeydeyim.

eşimle severek evlendik biz. o beni almadı. onun düşüncesi ben istemeseydim olmazdı diyor.

Sen hiç kendini doldurma bana kalırsa.Madem de becerikliymişsin.
Olur her insanın evinin düzensiz olduğu zamanlar,boşver.
Kötü kolay olunur marifet kötüyle iyi geçinmekte..

işte canım bende kimseyi kırmak istememiştim. bilerek olmadı.

stresli zamanlar geçiriyorum. işim bazen öle stesli oluyorki anlatamam. sonra babam kanser hastasi kemoterapi alıyor. k.valideninde üstüne bu şekilde yaklaşması beni üzdü ve istemesemde kırdım.

hiç sorgu sual etmeden eve girip. havlu asacağını wcye takmak istemeleri. hemen tencereleri almak istemeleri. ben oturup karşıdan izleyemem onların yaptıklarını. öle bi yapıda değilim.

iyi yapmışsın boşver hatalarını anlasınlar küssünler isterlerse özür dileme kendi kendilerine barışırlar nasılsa ne o öyle istesinler yıka ver tencereleri sen evdeyken girip yıkamakta neymiş kocanın yanında karında işten anlamıyor der gibi ayıp

iyi yapmışsın boşver hatalarını anlasınlar küssünler isterlerse özür dileme kendi kendilerine barışırlar nasılsa ne o öyle istesinler yıka ver tencereleri sen evdeyken girip yıkamakta neymiş kocanın yanında karında işten anlamıyor der gibi ayıp

Bende aynı şekilde düşünüyorum..
yardım edilmesi ve bunun kabul edilemsi çok güzel birşey bence.
Çalışan insanlara destek olunulması iyi niyetle.
ama burda ince bir sınır var.
Bir yardımı siz mi talep ediyorsunuz?
iki siz yoruluyorsunuz diye mi tencereler yıkanıyor yemek yapılıyor yoksa bilinç altında oğluşu bu işleri yapmasın ne kadar marifetli annesi ve onunla ilgilenmeyen eşi var amaç bunu mu göstermek..

ya niye bu şekilde bu kadınlar hakikatten anlamıyorum..

Bende aynı şekilde düşünüyorum..
yardım edilmesi ve bunun kabul edilemsi çok güzel birşey bence.
Çalışan insanlara destek olunulması iyi niyetle.
ama burda ince bir sınır var.
Bir yardımı siz mi talep ediyorsunuz?
iki siz yoruluyorsunuz diye mi tencereler yıkanıyor yemek yapılıyor yoksa bilinç altında oğluşu bu işleri yapmasın ne kadar marifetli annesi ve onunla ilgilenmeyen eşi var amaç bunu mu göstermek..

ya niye bu şekilde bu kadınlar hakikatten anlamıyorum..

bana sanki ikinci amaçmış gibi geliyor. ama ben eşiminde yorulmasını isteyen biri değilim kıyamam ona. hiç bişiy yapacak halde olmasam kalkar dışardan söylerim yemeğimi.

evet anasız birisini alsaydım diyor. eşimde aramıza girmiyor. annemim psikolojik sorunları var napsın değişmez diyor.

bulaşık yüzünden küstü gitti.

yanlış anlaşıldıysam diye telefonda özür diledim. gene birsürü laf söyledi. çok şey yaşadım ben, kötü niyetim yok benim,dedi. toplansın bitsin diye yapmak istedim, dedi.akşam eşimede kızdım, astım krizi geçirdiğimide söylemiş (strese girince öle oluyor)

Psikolojik sorunları varsa tedavi görsün
Ne yani kendi sorunları var diye seni de hasta mı etmesini bekliyor eşin

Back
X