Sorunmu bilmiyorum??

gelinciksurubu

Guru
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2011
544
522
323
Öncelikle herkese iyi geceler.

Başlıkta da belirttiğim gibi sorunmu bilmiyorum ama sinirlerimi bozduğu bir gerçek.kısaca özetlemek ve fikirlerinizi almak daha net düşünmemi sağlayacak galiba.

Yaklaşık 2 saat önce eşimle aramızda bi diyalog geçti,başlangıçta gülerek konuştuğumuz konu sonunda tartışmayla son buldu:(

eşiminde desteğiyle 2 ay önce ehliyetimi aldım.bekarken annemin ısrarlarına aldırış etmemiş ehliyetimi almamıştım,araba kullanma gibi bir hevesim hiç bir zaman olmamıştı.6 senelik evliyim,çok şükür arabamızı geçen yıl aldık.eşim sende öğren,çocuğumuz var ben işteyken lazım olur başkasına minnet edene kadar kendi işini kendin görürsün diye bana kullanmayı öğretti ve ehliyet almama sebep oldu çok şükür.ehliyetimi aldıktan sonra çoğu zaman işine servisle gidip arabayı bana bırakmaya başladı.

Ben çalışmıyorum ev hanımıyım.saolsun eşim arabayı hiç esirgemez hafta içi hergüne nerdeyse ben kullanıyorum, bu sayede ilerlettim de.ama gelin görün ki ne zaman eşime hadi bu sefer ben kullanayım sende nasıl ilerlettiğimi görürsün dediğimde gerek yok zaten gündüz kullanıyorsun dedi.

İlk başlarda pek önemsemedim tabi ama zamanla aynı tarzda cvplar verince moralim bozulmaya başladı ister istemez.ben zaten eşim varken direksiyon başında olmak istemem ama bir kere dahi olsa görsün benimle gurur duysun istiyorum:25:
Öyle diyince de gördüm ya sana kim öğretti diyor:26: tamam sen öğrettinde boş yerde kullanmakla birmi diyorum bende.

Yarın k.walideye mobilya bakmaya gidicez, dönüşte ben kullanırım dedim hatta yengeni de alırız o da bakar bişeyler falan.önce gülüştük sonrasında ciddi ciddi neden bunun için ısrar ediyorsun ben varken istemiyorum kullanmanı dedi.araba zaten hergüne sende,kime neyin havasını atacaksın dedi.bende araba kullanıyor olmam seni neden geriyor,hava atmak niyetinde olsaydım bekarken öğrenir kendi arabamla atardım(annem öğren sana araba alalım derdi hep) diye karşılık verdim.

Sonuç bişey söylemedi ve gitti yattı:(

Belki ben abartıyorum evet ama o ısrarla ret edince bende aynen ısrarla dillendiriyorum.hayır bi kere hadi bakalım nasıl kullanıyormuş aşkım dese yada hayatım biliyorum nasıl kullandığını gerek olursa tabi ben varkende kullanırsın,örneğin özel bir yere gideriz alkol falan alırsam ki senede 1 defa alkol alır nerdeyse, o zaman sen kullanırsın ama ben seni yanımda görmek istiyorum dese:(( sonra lafını bile etmeyeceğim biliyorum.

Sizler ne düşünüyorsunuz kırılmakta haksızmıyım.eğer sadece benim takıntımsa bir daha söz konusu etmeyeceğim,boşu boşuna tatsızlık olsun istemiyorum.

Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleme:
sen heves edip görsün istemişsin ama bazı erkekler arabada kadının yanında oturan erkek olmayı sevmez..belki bu yüzden hoşlanmıyodur, bence diretme o merak etmemiş sen ille de görsün diye daha boş yere uğraşıp kırılıyosun

Devamlı ısrarınızı belli ki eşiniz gösteriş yapma olarak algılamış.
Israr etmeyin bence görse ne olur görmese ne olur,dediği gibi zaten o öğrettiğine ve arabayı size emanet ettiğine göre ne kadar iyi kullandığınızı biliyordur.
Haklı haksız gibi bir durum yok bence ortada yanlış anlaşılmalar var uzatılarak daha fazla tatsızlaştırmaya gerek yok.

Ne yani çevreden mi etkileniyor? Sanırım herkes 'Aa adama bak karısı araba sürüyo o da yanına oturmuş hahaha' diyecek ve gülecekler zannediyo heralde :26:
Bi yeri atlamadıysam okuduğumdan anladığım bu..
Erkekleri anlamak zor :31:

sen heves edip görsün istemişsin ama bazı erkekler arabada kadının yanında oturan erkek olmayı sevmez..belki bu yüzden hoşlanmıyodur, bence diretme o merak etmemiş sen ille de görsün diye daha boş yere uğraşıp kırılıyosun

Haklı olabilirsin evet zaten bu anlayış gösterebileceğim bir durum. Beni üzen bunu ifade etme şekli,diretiyo olmam da tatlı dille kırmadan sebebini söylemesini istemem sanırım:26:

Devamlı ısrarınızı belli ki eşiniz gösteriş yapma olarak algılamış.
Israr etmeyin bence görse ne olur görmese ne olur,dediği gibi zaten o öğrettiğine ve arabayı size emanet ettiğine göre ne kadar iyi kullandığınızı biliyordur.
Haklı haksız gibi bir durum yok bence ortada yanlış anlaşılmalar var uzatılarak daha fazla tatsızlaştırmaya gerek yok.

Karşılıklı inatlaşmaya döndü zaten o yok dedikçe ben makul bi açıklama istiyorum.haklıyım demiyorum ama son sözlerine çok kırıldım :25:

Ne yani çevreden mi etkileniyor? Sanırım herkes 'Aa adama bak karısı araba sürüyo o da yanına oturmuş hahaha' diyecek ve gülecekler zannediyo heralde :26:
Bi yeri atlamadıysam okuduğumdan anladığım bu..
Erkekleri anlamak zor :31:

Davranış ve sözlerinden bende tam sizin anladığınızı anlıyorum. Yok sadece erkeklik egosuysa daha farklı bir dille izah etmesini isterdim hepsi bu.

Karşılıklı inatlaşmaya döndü zaten o yok dedikçe ben makul bi açıklama istiyorum.haklıyım demiyorum ama son sözlerine çok kırıldım :25:

Aslında son sözler çok açıklayıcı neden inatla hayır dediğini net bir şekilde açıklıyor.
Kırılmanıza gerek yok çünkü ortada bir yanlış anlaşılma var.
Belki kendisine değil yakın çevrenize hava atmak için istediğinizi bile düşünmüş olabilir yoğun ısrarınızdan.
Karşılık olarak verdiğiniz cevapta ''sadece benle guru duy diye görmeni istedim yanlış anladın'' olabilecekken daha sert bir çıkışma cümlesi olmuş.
Yani bazen biz kadınlar erkekleride kendimiz gibi düşünebiliyoruz ama malesef onların düşünce yapısı bizden çok farklı.
Kırmızı ile işaretlediğim cümle ağzınızdan çıksa konu hiç uzamayacak belkide yarın yolda sizi kırdığını düşünüp kendi verecek arabayı yanınızdayken kullanın diye.
Bence uzatmayın bu konuyu hiç böyle şeyler için tatsızlık yaratmaya gerek yok:16:

Yarın k.walideye mobilya bakmaya gidicez, dönüşte ben kullanırım dedim hatta yengeni de alırız o da bakar bişeyler falan.önce gülüştük sonrasında ciddi ciddi neden bunun için ısrar ediyorsun ben varken istemiyorum kullanmanı dedi.araba zaten hergüne sende,kime neyin havasını atacaksın dedi.bende araba kullanıyor olmam seni neden geriyor,hava atmak niyetinde olsaydım bekarken öğrenir kendi arabamla atardım(annem öğren sana araba alalım derdi hep) diye karşılık verdim.

Adam doğru söylemiş annesine ve yengesine mi hava atmaya çalışıyorsun ne :) Ne bu kendini ispatlama tribi... Adam sayesinde ehliyet almışsın şükret bence... Yanında da kullanmayıver... Ayrıca hata mata yaparsın milletin yanında bağırır eder, boşu boşuna kavga edersiniz... Mantıklı düşünmüş bilakis :)

Son düzenleme:
Aslında son sözler çok açıklayıcı neden inatla hayır dediğini net bir şekilde açıklıyor.
Kırılmanıza gerek yok çünkü ortada bir yanlış anlaşılma var.
Belki kendisine değil yakın çevrenize hava atmak için istediğinizi bile düşünmüş olabilir yoğun ısrarınızdan.
Karşılık olarak verdiğiniz cevapta ''sadece benle guru duy diye görmeni istedim yanlış anladın'' olabilecekken daha sert bir çıkışma cümlesi olmuş.
Yani bazen biz kadınlar erkekleride kendimiz gibi düşünebiliyoruz ama malesef onların düşünce yapısı bizden çok farklı.
Kırmızı ile işaretlediğim cümle ağzınızdan çıksa konu hiç uzamayacak belkide yarın yolda sizi kırdığını düşünüp kendi verecek arabayı yanınızdayken kullanın diye.
Bence uzatmayın bu konuyu hiç böyle şeyler için tatsızlık yaratmaya gerek yok:16:

Bunu daha önceki konuşmalarımızda söyledim zaten epey bir süre lafını bile etmemiştim. Bu akşamda öylesine birden laf lafı açınca teklif ettim yarın ben kullanayım mı diye.olumsuz bir cvpla karşılaşınca bende gerildim haliyle:(

Ama bundan sonra kesinlikle lafını bile etmeyeceğim bakalım ondan bişey gelicekmi:44:

yanında erkek varken bayanın kullanması ayıpmış,erkek ayıplanırmış
evet bende şaşırdım ama çevremde gördüğüm kadarıyla erkekler için bu gurur meselesi gibi bir şey olmuş:55:

Adam doğru söylemiş annesine ve yengesine mi hava atmaya çalışıyorsun ne :) Ne bu kendini ispatlama tribi... Adam sayesinde ehliyet almışsın şükret bence... Yanında da kullanmayıver... Ayrıca hata mata yaparsın milletin yanında bağırır eder, boşu boşuna kavga edersiniz... Mantıklı düşünmüş bilakis :)

Annesinin ve yengesinin yanında ilk defa kullanmıcam ki , kayınvalideme de diğer akrabalarında bir çok kişiyle de bi yerlere çok gittik ben götürdüm onları ...evet eşimin ısrarı olmasa almayı düşünmüyordum çünkü hevesim yoktu.

Eşim son derece medeni bir insandır öyle toplum içinde bağırıp çağırmaz.ayrıca acemi olupta hata yapmayan çok azdır değilmi.küçük bir çizik olsa ben ondan fazla üzülürüm bidaha almışsam arabayı bak ne yaptım derim o saçmala olacak bunlar böle böle öğreneceksin der durur.

Sanırım siz niçin kırıldığımı aslında beklediğim şeyin ne olduğunu tam anlayamadınız yine de tşkler yorumunuz için.

Son düzenleme:
Annesinin ve yengesinin yanında ilk defa kullanmıcam ki , kayınvalideme de diğer akrabalarında bir çok kişiyle de bi yerlere çok gittik ben götürdüm onları ...evet eşimin ısrarı olmasa almayı düşünmüyordum çünkü hevesim yoktu.

Eşim son derece medeni bir insandır öyle toplum içinde bağırıp çağırmaz.ayrıca acemi olukta hata yapmayan çok azdır değilmi.küçük bir çizik olsa ben ondan fazla üzülürüm bidaha almışsam arabayı bak ne yaptım derim o saçmala olacak bunlar böle böle öğreneceksin der durur.

Sanırım siz niçin kırıldığımı aslında beklediğim şeyin ne olduğunu tam anlayamadınız yine de tşkler yorumunuz için.

Tatlım ehliyet alırken ilk kural direksiyonu tanıdık biriyle çalışmamaktır... En sevdiğin insan da olsa tanıdık biri olunca kavga gürültü gırla oluyor inan bana. Bunu herkes söyler ben değil :) Dolayısıyla direksiyon söz konusuysa özellikle erkekler deliriyor. Hataya tahammül edemiyorlar.

Madem faal bir şekilde araba kullanıyorsun neden bu inat bilemedim valla. Benim eski erkek arkadaşım al sen kullan derdi, 10 dk sonra tamam sen bu trafikten çıkamazsın yer değiştiriyoruz derdi ki benim 5 senedir ehliyetim var. Hiç de bozulmamışımdır mesela bu lafa :))

Son düzenleme:
Arkadaşlar söylemiş zaten ama bence böyle düşnüyorum kesinlikle kendi varken kimseye aa eşi kullanıyor dedirtmek istemiyor ki günümüzde bu yıkılmamış bi tabu bu sebeple bundan sonra üstüne gitmeyin gerçi kendi açıklasa bunu sizde tatmin olacaktınız muhtemelen ama dile getirmekten bile hoşlanmıyor demek ki.

Erkekler garip oluyor
Bence o kendisi varken hanımı kullanıyoru bile gurur yapan tiplerden

Yoksa çok saçma, ne olur bi kere müsade etse de görse nasıl kullandığınızı.. Hemde o kadar ısrara rağmen :19:

sizin kendinizi eşinize ispatlamak istiyorsunuz ve eşinizi buna izin vermiyor anladığım bu.

Erkekler bizim araba kullanmamızdan şikayetçiler zaten babamda ve erkek arkadaşımda bu durumdan şikayetçi trafikteki bayan sürüclerin düzgün kullanmadığını idda ediyorlar. Hatta babam hiç bir şekilde yanındayken kullanırmıyor arabayı yanımda olunca çok karışıyor bende istemiyorum zaten :)

Haklı olabilirsin evet zaten bu anlayış gösterebileceğim bir durum. Beni üzen bunu ifade etme şekli,diretiyo olmam da tatlı dille kırmadan sebebini söylemesini istemem sanırım:26:

İşte bu yanlış canım ;) erkekler düşünmüyor çoğu zaman kimi zaman senin. Önemsediğin bi konuda dalga geçer gibi cevap verir
Bu senin için önemlidir kızarsın küsersin ama onlar anlamaz
Onun için çok incelik beklemiceksin senin gibi düşünmesini de
Üzülmüceksin böylelikle
Güzel yanından bak bide sana güvenmiş vermiş arabayı erkeklerin arabası kıymetlidr değerini bil ;))

Hevesli olmakta göstermek istemekte haklisin ama ben senin yerinde olsam ( ki kısmen senin gibiyim :) ) sırf bu yuzden esimle tartışmazdim.
Karısı ehliyet aldığı halde arabasını vermeyen kullandirmayan erkekler cogunluktayken Esin arabayı sana bırakmış.
Ben bekarken arabamı almıştım, cok da iyi kullanırım. Esim benden sonra pratik yapıp öğrendi araba kullanmayı. Bir arabamız var simdi, ama beraber gittiğimiz hic bi yerde arabayı ben kullanmıyorum. Esim vermiyo bana. Yaklaşık 1100 km mesafedeki memleketine gittik arabamızla. O zaman da vermedi :) bende ilk zamanlar cok kızıyordum kusuyordum simdi umursamiyorum .
Demekki erkeklerde böyle garip bir ego var. Bırak sisirsinler o egoyu. Baska konularda yapmasınlar da bunda yapsınlar

Back
X