Sorunum büyük, arkadaşım korkuyor

joret

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2009
11
0
86
İstanbul
kafam çok karışık.
konuyu açıp açmamakta kararsız kaldım.
lütfen samimi cevaplar verin, ne hisssediyorsanız. tecrübelerinizden.
erkek arkadaşımla 3 yıllık birlikteliğim var. evlilikten korktuğunu sorumluluk almak istemediğini düşünüyorum. sırf evlilik gündeme gelecek diye bana ilgi göstermiyor. ama benden çocuğu olmasını istediğini ifade ediyor.
bu ilişki ne zamana kadar böyle gidecek diye ondan ayrıldım. ayrılma ama vazgeçmiyor benden,bende ondan. ben yok diyorum diye ısrar etmiyor. sanırım onun bazı psikolojik sorunları var evlilik ve kadınlar konusunda, yanılıyormuyum.

Son düzenleyen: Moderatör:
iki yıllık bir ilişkim oldu,ailelerimiz dışında biz ailelerle tanıştık.herşeyini bekledim,fedakarlıkların hepsini gösterdim.ama sen de olduğu gibi kaçıyordu evlilik lafından.2 yıl sonra artık karar verelim dediğinde ben korkuyorum sen daha iyilerine layıksın dedi.olan benim yıllarıma,zamanıma oldu.sevgi bir yere kadar ne yazık kii..

neden ertelemek istediği sordun mu? psikolojik kökenli olduğuna nasıl karar verdin? belk ailesel, belki mali, belki kariyerle ilgili gerekçeleri vardır kimbilir..

canım benim benzer şeyleri ben de yaşadım. bizim ailesel sorunlar vardı mezheplerimiz farklı olduğu için ailesi kesinlikle istemiyordu. defalarca ayrıldık her defasında geri döndü ama yine olmadı. en sonunda birisiyle sözlenme aşamasındayken karşıma çıktı ailemi ikna edicem dedi. ve en sonunda zaman ver korkuyorum vs. dedi. ben de güle güle dedim tabi ki.ve ben beklediğimle çektiğimle kaldım. ya ben bu erkeklerin korkmasını da anlamıyorum. bir insan birini seviyorsa onunla yuva kurmak beraber uyuyup beraber uyanmak gibi bir mutluluk var mı. aynı sorunları bir arkadaşım daha yaşadı ayrılıp barıştılar korkma mevzusu yüzünden. en sonunda kız gerçekten bitirdi ne aradı ne sordu. ve şimdi nişanlılar yaza düğünleri var. kısacası bu durumda en iyisi çekip gitmek oluyor sanırım. erkek gerçekten seviyorsa kaybetme duygusu o korkularını çok güzel aştırıyor:)

yaş kaç erkek arkadaşının?

sen evlenmek istiyorsun o istemiyor

sen evlenmek isteyen birini bulursun o da istemeyen birini bulur

bu adamdan bişi olmaz canım demekki seni evlenecek kadar sevmiyo ..acı ama gerçek! var böyle tipler arkadaş çevremde bu sadece bahane korkuyorum deyip sıyrılıyolar öyle deyince sende bişey diyemiyosun doğal olarak...evlenmekten korkuyo...ama çocuk yapmaktan korkmuyo?ilginç valla ..çocuk daha büyük bir sorumluluk farkında değil heralde..senden çocuk mu istiyo?yoksa çocuk yapmaya giden yollara mı zemin hazırlıyo anlayamadım...bu hayat böyle geçmez kararını ver ya böyle devam edeceksin ...yada bi süre sonra sen daha iyisine layıksınla başlayan bir ayrılık konuşmasıyla terk edileceksin ! niye zamanını harcayasın?eminim senle evlenmeye can atan,mutlu edecek bir sürü insan vardır canım....hayat senin tabi ama bence budur olay..

sorumluluk altina giremeyen adamla ne yapabilirsinki bosver hic bulasma zararin neresinden dönersen kardir bence

kadınlarla ilgili psikolojik sorunları olmasından öte bence özgürlüğüne düşkün biri bu arkadaş ya da kendine güveni yok...birbirinizden kopamamanızın nedeni alışkanlıklarınızdan kaynaklanıyor olabilir. sonuçta üç yıllık bir ilişki... ama böyle nereye kadar? sen ciddi bir isim konmaması yüzünden ondan ayrılmışsın ama o kaybetme korkusu duymuyor seni... gerçekten bunu hissetse işi ciddiyete dökerdi diye düşünüyorum. ama tabi tek taraflı düşünmemek de gerekiyor. yaşınız kaç bilmiyorum ya da o bir ev geçindirebilecek şartlara sahip olduğunu hissedebiliyor mu kendinde bu da önemli... sorunun kaynağı başka yerde de olabilir...

1-burcu yengec mı?
2-yaslarınız kaç
3-erkek arkadasın askerlıgını yaptı mı ?

Evlenip seninle bir hayatı geçirmeyi isteyecek kadar seni sevmiyor demekki

hayatınızdan pek bahsetmememişsin
mesela kaç yaşındasınız
senin işi varmı
onun işi varmı
askerliğini yaptı mı
ayrıca işi olsa bile bir süre ailesine mi yardımcı olmak istiyor.yani siz 20 yaşındasınızdır ve o evlilikten korkuyordur ,bunu anlayabilirim ama 30 yaşındaki birisininde düzenini kurmak istediğini düşünürüm..

ben 30 arkadaşım 33 yaşında hatta 34 olcak. askerlik yaptı. ikimizde çalışıyoruz.
benim ayrılma sebebim ne zamana kadar bu şekilde gidecez oldu. ona göre şu an sosyal arkadaşız, ben ısrarcı olduğumdan dolayı kararımda. ama ben sosyal arkadaşlık istemiyorum dedim ona. önceki ilişkisi onu baya yıpratmış, o yüzden korkuları var. ailesi ile ilgili bir problem yok.
ne zamana kadar bu şekilde bir ilişki olcak.

Yalanını yiyim ben onun... Boş sözlere aldanıp, ömründen çalmasına izin verme.."Ama seviyorum, beklerim" dersen de hayat senin..Bana göre yaş iş :umursamaz:

cocuk seninle evlenmek istemior diye piskolojik sorunlari mi var?
birde bunu bize sormussun. iki kelime anlatmissin biz nerden anlayalim adamin sorununu?

not: cogu insan ondan bundan laf olsun diye konusmasini sever; senden cocugum olsun istyiorum diyede bu yuznden demis olmali, evlenmek istemedigin birine bunu neden desinki?
belkide cocuk sevgisi var, ama evlenmek ona uzak bi kelime.
yasi kucuk oldugu iicndir, evlilik sorumunu almak istemeidgi iicndir, kendini hazir hisetmedigi icindir, seninle evlendigini dusunemedigi icindir, birsuru sebebi vardir. buarada iliskiniz de hangi asamada veya nasl bi konumda onu dabilmiyoruz ki tam bisey diyebilelim cnm.

bence sana alışmış senden kopamıyor ama sevgi diyemeyiz buna,seviyorda olabilir ama önce ki mesajımda dediğim gibi evlenecek kadar sevmiyor seni,joret benim bir ömür boyu mutlu olacağım kız ,hayatımı artık onunla geçireyim,evleneceğim insan bu gibi düşünceleri yok bence.Sen daha iyi tanıyorsundur erkek arkadaşını,seninleyken gözleri parlıyorsa,seni görmek için fırsat yaratıyorsa,gelecekle ilgili planlarında sen varsan,seni koruyor düşünüyorsa ,derdine ortak oluyor seni dinliyor senin kadar üzülüyorsa ,en önemlisi senin yanında yüzü gülüyorsa seviyordur seni.Evlenmek isteyen insan neşeli heyecanlı mutlu olmalı ,o da sen de bu şekilde olmalısınız.Sen de iyi düşünmelisin,bu insanla ben bir ömür mutlu olabilir miyim,ömrümün sonuna kadar bu insanla olmayı istiyor muyum diye kendine sormalısın.

Back
X