Sorunum erkekler değil, işsizlik!

lianazelko

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2017
351
273
53
Hiç işsiz kaldınız mı? Erkekler de büyük bir problem ama şu an kendi içime kapandım. Bu süreci nasıl atlattınız? Fetö'den falan atılmadım, tamamen haksızlığa karşı çıkmam, yalaka olamam gibi sebeplerden ötürü atıldım. Yanı başımda instragramda fink atanlar, candy crush oynayanlar ise orada hala çalışıyor.

Etraf az tecrübeli, asgari maaşlı tüccarlarla dolu. Daha alt profilde işlere başvursam da aranmıyorum az maaşı kabul etmesem de. Gerçekten bunaldım. Şanssızlık mı bu nedir?

Valla bu zamanda dayısı olan ayı her yere giriyor, herkes midesizleşmiş çok çabuk başkalarının hakkı olan paraları midelerine afiyetle indiriyorlar, bir de yüzsüzler. Ama üzülme, elbet gün gelir devran döner. Misal: Fetöcüler.!

Valla benim isyerindede var 1 2 tane. Onlat gibi yapsaydiniz keşke. Madem onlar yaraniyor. Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte

herkesin derdi erkekler değil ki.
başlık biraz yersiz olmuş sanki.
iş hayatında bahsettiğiniz kişiler eski elemandir büyük ihtimal.
o yüzden göze batmiyorlardir.
umarım hayırlı bir iş bulursunuz en kısa zamanda.
ayrılma gerekçesi olarak ne gösterdiler?

yaklaşık 9 ay işsiz kaldım, geçen kıştı. evdeydim hiçbir yere çıkmadım sen sakın yapma çünkü kilo aldım sürekli sıkıldıkça bir şeyler yedim

tabi inanılmaz mutsuzdum. sürekli evde temizlik yaptım kek börek vs hep birşeylerle uğraştım

yetmedi koca bir battaniye ördüm

izlemediğim film dizi kalmadı

onun dışında bir şey hatırlamıyorum

sürekli iş başvurusu yaptım sağa sola

Ben de bende mi sorun var diyordum:)
Şu an kendimi fazlasıyla temizliğe verdim. Perdeleri de yıkarsam evin baştan aşağı tüm temizliği bitecek.
2 aydır çalışmıyorum ben de. Gelecek kaygısı olmasa güzel şeymiş aslında evimle aşk yaşıyorum şu an ama nereye kadar işte...

Doğru iletişimde önemli insanlarla. Bunun için gerilmemeniz lazım. Sakinliğinizi korumaya çalışın iş başvurularında.

6-7 ay iş aradım,
sonra eski iş arkadaşlarım aracılığıyla giriştim bir işe, henüz sistem de oturmadı, iş başına para alıyorum, her gün gitmemek işime gelse de kazancım çok düşük,
ama ağzımı açıp tek kelime yakınmıyorum, bu işi bulana kadar neler çektim bir ben bilirim, sabahlara kadar balkonda oturup dünyayı sorguluyordum..

Başlığı anlamadım ama
bulursun elbet. Ne kadar oldu işten ayrılalı?
Genelde hep erkeklerle olan ilişkilerimde başarısız olurdum ve bunu kafaya takardım yani üzülürdüm, niye olmuyor diye ama şu an ki sorunum işsizliğim. O yüzden böyle demek aklıma geldi.

Birisi bayan mısınız demiş evet bayanım.

İşten çıkarılırken bir sebep soylemediler. İşe girişimden itibaren, hatta iş görüşmesinde işten ayrılan kişi hakkında " o bizi yurtdışında temsil edecek" demişlerdi. Sonra kızın fax ve telefon işleriyle uğraştığını, boş zamanlarında laf getirip götürdüğünü oğrendim. Bu kızı herkes çok sevmiş, ona verilen görevleri bile yapamamış başka işler vermişler.

Beni de"bak kaç ay oldu buradasın, hala yapamıyorsun"diye eleştirdiler. Bende işi öğretmediklerini, tecrübeli elemanla çalışmalarını soyledim. Onlarda biz senle devam etmek istiyoruz dediler ama ben soğumuştum. Ertesi gunde çıkardılar. İş arkadaşlarım işi saklıyordu benden. Yani sunumu yapacak olan bensem konunun bana söylenmesi gerekmez miydi?

Böyle bir ortamdı. İş hayatından ve insanlardan soğudum.

Alakalı, alakası başvuru yapıyorum ama basiretim bağlanmış sanki.

Ben de öyle geçici işler buluyorum, aynen her şeyi sorguluyorum. Mesela bir arkadaşım bir yerle goruştu, bilgisayar kullanmayı bilmiyor, kıza word, excel testi yaptılar ve kız olumlu yanıt aldı. Aklım almıyor!

afedersiniz başlıkta kendinizi kastettiginizi anlamadım.
özür dilerim.
umarım istediğiniz bir iş bulursunuz.
sürekli çalışan biriyseniz kendinize tatil vermiş gibi düşünüp farklı şeylere , kendinize zaman ayirabilirsiniz bir süre.
bu arada yine iş le ilgili değerlendirme başvuru yaparsınız.
acil iş bulmanız gerekiyorsa bunlar biraz zor tabiki.
birazda şans galiba.

ben bu ülkede ileri seviyede ingilizce aranan pozisyona iki kelimeyi bir araya getirip cümle kuramayan tiplerin alındığını gördüm ya hiç şaşırmıyorum, iş bulmak şans ve çevre işi, birinden biri mutlaka olacak, yoksa olmuyor

İşsizlik gercekten cok zor... Hem sorumsuzlugun getirdigi bir özgürlük hem de parasizligin getirdigi tutsaklık..
(kendimden biliyorum)

guzel laf twitter a yaziyim..:)

Aynı sorundan bende dertliyim...
2 yıl bir firmada çalıştım sonra kendi isteğim ile ayrıldım.

Ayrılma sebebim başka bir firmada iş bulmaktı. Daha iyi maaş, daha iyi şartlar. Kısacası daha üst bir pozisyon. Ama orda da sorunlar çıktı.

Şu an işsizim bir kaç ay dır...

İş arıyorum ama olmuyor.
2 yabancı dilim var... portfoliomu sunuyorum beğeniyorlar ama olmuyor...

Aynen öyle, ben de boylelerini tanıyorum. Hiçbiri akraba vasıtasıyla girmedi ama yalaka tiplerdi.

Yani deselerki sende şu eksik tamamla gel, yapıcam ama sağıma bakıyorum bu adam bilgisayar bilmiyor, dil bilmiyor ama bu pozisyonda??? Ya gerçekten soğudum maddi açıdan sorunum yok, bir sure daha dayanırım. Ama insanlardan soğudum.

canım ben de senin gibiyim arada kısa tecrübem oldu ama nerdeyse 1 yıl olacak işsizliğim, Allah hakkımızda hayırlısını versin, ben dualar okuyacağım artık başka çarem yok. Bugün de bir iş görüşmesine gittim sonucu olumsuz diye dönüş yaptılar. Çok zor Allah herkese hayırlı rızık kapıları açsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…