- 12 Temmuz 2011
- 649
- 17
- 318
Merhaba kizlar, size yazmak istedim cunku gerçekten artik ne yapcagimi bilmiyorum..
Bu sonbahar bi hastalik geçirdim psikiyatri hastanesinde yattim (1 hafta filan ) ve bu yuzden Antidepresan (lustral) ve aripiprazol kullaniyorum.. ama bunlari kullandigimdan beri ve bu hastaligi gecirdigimden beri canim hiç bisey yapmak istemiyor.... bir yerden bir yere kalkmaya bile useniyorum....okula gitmek istemiyorum okulu birakmak istiyorum onun yerine calismak istiyorum lise mezunuyum , su an universitedeyim ama biktim... cunku derslerimde basarili degilim, calisamiyorum veya calismak için hiç bi çaba gostermiyorum....Dedigim gibi hiç bisey yapmak istemiyorum...sadece evde oturuyim, annemle kaliyim evde butun gun biseyler ogreniyim bi el becerim olsun istiyorum cunku hiç bisey yapmayi bilmiyorum ne yemek ne ev isleri, bu arada 19 yasindayim.... keske meslek lisesi okusaydim diyorum bazen ki benim okudugum lise (normal) yani meslek lisesinden daha yuksek bi diploma aldim normalde... ama hiç bi is bulamiyoruz bu diplomayla...
Eskiden cok guzel konusurdum, arkadaslarim ne kadar guzel konusuyosun derlerdi, nazar mi degdi noldu bilmiyorum ama simdi sanki hiç konusamiyomusum gibi geliyo, sanki salaklastim, annem bisey anlatiyo o seyi 2 saatte anliyorum... eskiden hiç boyle degildim cok zeki bi kizdim...Derslerim cok iyiydi.. kendime cok guvenim vardi.... simdi o da yok... kendime zerre kadar guvenim yok cunku hiç biseyde basaramiyorum....

Annem kizim aklina kotu seyler gelmemesi için, veya tekrar hastalanmaman için bi mesgale bulman gerek , veya okula gitmen gerek diyor, ama benim içimden gelmiyo !! ne yapsam ne etsem sasirdim gercekten ?
bi psikolog la gorustum bi kac kere ama artik gorusmuyorum... psikiyatrim artik 6 ay olacagi için, 1 ay sonra bu ilaçlari birakabilcegimi soyledi... cunku ben birakmak istiyorum ilaclari... sanki hersey onlarin yuzundenmis gibi geliyor, zaten lustrali (sertralin) biraktim daha içmiyorum... oteki ilacimi 1 ay sonra birakacagim için cok seviniyorum... cunku bu ilaclar beni bi hayli yediriyo (52-53 kilo iken) 59-60 kg filan oldum, 1.65 boyundayim... kilo almam benim psikolojimi daha da bozuyo... surekli yiyecek dusunuyorum... bu ilaclar yapiyomus bunu...
ama doktorum birde ilaci biraktiktan sonra her zaman bi risk var dedi nolursa olsun tekrar hastalanma riskin var dedi... o yuzden cok dikkat etmem gerek... acaba ilaci birakmasam mi ? ama artik daha fazla kilo almak istemiyorum... giysilerim hepsi 36, 38 beden, artik 40 beden giymek zorundayim.. eski giysilerim olmuyor diye uzuluyorum....
Yani açikcasi karisik bi durum...belki guzel anlatamamis olabilirim...diyorum ya konusamiyorum guzelce

Kendime olan guvenimi nasil geri kazanabilirim ? napmam gerekiyor ? zayiflamak istiyorum, ev isi, yemek filan ogrenmek istiyorum benim yasitlarim hepsi herseyi yapmayi biliyo ben beceriksizin tekiyim gibi geliyo

öz guveni nasil kazanabiliriz ? bi bildiginiz var mi ?
lutfen yardimci olun kizlar....