• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorunum ne bilmiyorum :( ne yapmam gerekiyor ?

Dilruba86

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2011
649
17
318
Merhaba kizlar,
size yazmak istedim cunku gerçekten artik ne yapcagimi bilmiyorum..
Bu sonbahar bi hastalik geçirdim psikiyatri hastanesinde yattim (1 hafta filan ) ve bu yuzden Antidepresan (lustral) ve aripiprazol kullaniyorum.. ama bunlari kullandigimdan beri ve bu hastaligi gecirdigimden beri canim hiç bisey yapmak istemiyor.... bir yerden bir yere kalkmaya bile useniyorum....okula gitmek istemiyorum okulu birakmak istiyorum onun yerine calismak istiyorum lise mezunuyum , su an universitedeyim ama biktim... cunku derslerimde basarili degilim, calisamiyorum veya calismak için hiç bi çaba gostermiyorum....Dedigim gibi hiç bisey yapmak istemiyorum...sadece evde oturuyim, annemle kaliyim evde butun gun biseyler ogreniyim bi el becerim olsun istiyorum cunku hiç bisey yapmayi bilmiyorum ne yemek ne ev isleri, bu arada 19 yasindayim.... keske meslek lisesi okusaydim diyorum bazen ki benim okudugum lise (normal) yani meslek lisesinden daha yuksek bi diploma aldim normalde... ama hiç bi is bulamiyoruz bu diplomayla...
Eskiden cok guzel konusurdum, arkadaslarim ne kadar guzel konusuyosun derlerdi, nazar mi degdi noldu bilmiyorum ama simdi sanki hiç konusamiyomusum gibi geliyo, sanki salaklastim, annem bisey anlatiyo o seyi 2 saatte anliyorum... eskiden hiç boyle degildim cok zeki bi kizdim...Derslerim cok iyiydi.. kendime cok guvenim vardi.... simdi o da yok... kendime zerre kadar guvenim yok cunku hiç biseyde basaramiyorum.... :((( cok uzuluyorum bu duruma...
Annem kizim aklina kotu seyler gelmemesi için, veya tekrar hastalanmaman için bi mesgale bulman gerek , veya okula gitmen gerek diyor, ama benim içimden gelmiyo !! ne yapsam ne etsem sasirdim gercekten ?
bi psikolog la gorustum bi kac kere ama artik gorusmuyorum... psikiyatrim artik 6 ay olacagi için, 1 ay sonra bu ilaçlari birakabilcegimi soyledi... cunku ben birakmak istiyorum ilaclari... sanki hersey onlarin yuzundenmis gibi geliyor, zaten lustrali (sertralin) biraktim daha içmiyorum... oteki ilacimi 1 ay sonra birakacagim için cok seviniyorum... cunku bu ilaclar beni bi hayli yediriyo (52-53 kilo iken) 59-60 kg filan oldum, 1.65 boyundayim... kilo almam benim psikolojimi daha da bozuyo... surekli yiyecek dusunuyorum... bu ilaclar yapiyomus bunu...
ama doktorum birde ilaci biraktiktan sonra her zaman bi risk var dedi nolursa olsun tekrar hastalanma riskin var dedi... o yuzden cok dikkat etmem gerek... acaba ilaci birakmasam mi ? ama artik daha fazla kilo almak istemiyorum... giysilerim hepsi 36, 38 beden, artik 40 beden giymek zorundayim.. eski giysilerim olmuyor diye uzuluyorum....

Yani açikcasi karisik bi durum...belki guzel anlatamamis olabilirim...diyorum ya konusamiyorum guzelce :(:'(:14:
Kendime olan guvenimi nasil geri kazanabilirim ? napmam gerekiyor ? zayiflamak istiyorum, ev isi, yemek filan ogrenmek istiyorum benim yasitlarim hepsi herseyi yapmayi biliyo ben beceriksizin tekiyim gibi geliyo :43:
öz guveni nasil kazanabiliriz ? bi bildiginiz var mi ?
lutfen yardimci olun kizlar....:43::50:

hastaliginiz tam olarak nedir
hastyede yatacak kadar
sadece depreyon degil heralde?
ailemde ve yakinlarimda psk rahatsizlik olan tedavi olan cok insan var
yabanci degilim
yardimci olmak isterim
daha dogrusu destak olmak öneride bulunmak isterim ama dedigim gibi
hastanede yatma sebebeniz nedir?

Canini SIKMA ne guzel universite okuyorsun bitirince hayata daha farkli bakacaksin, ise de gireceksin insallah. Is bilmiyorum demissin. Ben de bilmiyordum herkes ev islerini o yaslarda ogrenmiyor ki. Sen de yakinda ogrenirsin. Hayatini bir dusunursen cok sanslisin, ailen yaninda. Kilo nedir ki zamani gelince sen verirsin kilolari. Eminim cok guzel bir yuzun vardir, kendini degersiz hissetme :34:

hastaliginiz tam olarak nedir
hastyede yatacak kadar
sadece depreyon degil heralde?
ailemde ve yakinlarimda psk rahatsizlik olan tedavi olan cok insan var
yabanci degilim
yardimci olmak isterim
daha dogrusu destak olmak öneride bulunmak isterim ama dedigim gibi
hastanede yatma sebebeniz nedir?

Simdi soyle anlatayim, ben bi ara gozlerim degisti yani nasil desem.... butun ailemi farkli gormeye basladim, onlarin hepsini 3 harfli zannediyordum bana kotuluk yapmak istiyolar onlar benim ailem degil zannediyordum...onlarin gozleri degismis gibiydi, degisik goruyordum...Disarida gezerkende oyle zannediyodum etrafimdaki herkesi bi degisik goruyordum, 3 harflileri goruyorum gibime geliyodu her tarafta...Saçma sapan seylerden korkmaya basladim... ailem bana buyu yapiyor zannediyordum...
hepimiz öldük zannediyodum... yani boyle seyler... ailemde anlamadi neden boyle oldugumu.... ama ondan oncesinde geceleri hiç uyumuyodum ve 45 kg ya dusmustum yemek yemeyi sevmiyodum, galiba bu benim gozlerimi degistirdi... babam bana bazen zulkarneyn diye bi zamanla ilgili bisey anlatirdi.. cok ilgilenir boyle seylerle internette okur sonra bana anlatir bazen... bende kendimi zulkarneyn zannediyodum... yani ne bilimm nasil oyle seyler zannettim hep hiç bilmiyorum ama... iyiki geçti... ailem hastaneye goturduler ilac vermisler ama ailem onlari bana verdiklerinde almiyodum .. nefesimi tutuyodum... onlar benim içime gircek zannediyodum... korku filmi gibi gerçekten... beni hastaneye goturduklerindede zaten zorla yatirip baglayip igne yaptilar.. sonrada psikiyatri ye yolladilar...1 hafta filan kaldim.. sonra ailem beni cikardi hastaneden... ve bu ilaclari almaya basladim simdi iyiyim herseyi normal goruruyorum Allaha sukur... ama tekrar hastalanmaktan ta korkuyorum.. ne kadar ilaci birakmak istesemde..!
yardimci olursan cok sevinirim canimmmm simdiden cok sagol..

ha birde hastalanmadan once bi arkadasim bana bisey anlatmisti... bizim burda 2 tane cocuk gece geziyolarmis disardi birden gozlerindeki perde inmis 3harflileri gormusler butun oteki varliklari gormusler cok cook korkmuslar ve camiye dogru kosmuslar... sonrada psikiyatriye yatmislar.. o kiz bana bunu anlatinca bende niye kotu bisey mi yapmislar ki dedim... Allah onlara ceza mi verdi acaba dedim.. allah allah dedim acaibime geldi hikaye.. sonra ayni duruma ben dustum.. :( :'(:'(((( :14: :14:

ağır bi depresyonmuş gibi duruyor..geçmiş olsun canım.ben de 3 yıl önce aynı durumdaydım.39 yaşındayım.hayata dair herşeyi bildiğimi ve başedebileceğimi sanırdım ama öyle değilmiş...bazen böyle durumlar olabiliyormuş.şimdi çok iyiyim.hamdolsun.ben ilaç sürenin çok kısa olduğunu düşünüyorum.psikiatrik ilaçlar, tam iyileşme olduktan 6 ay sonra bırakılabilir diye biliyorum ben.dr um öyle söylemişti.benim tedavim 2 yıl sürdü.sen çok gençsin.bu haline sebep olan her neyse onu bulmalısın ve çözmelisin.çözemiyorsan öyle olduğunu kabullenmelisin.aile terapisi önemli..anne ve baban psikolog takibine alınmalı ve sana nasıl davranacaklarını öğrenmeliler.kendine olan güvenini kaybetmen normal..içine kapanman, normal hayatına dönmek istememen normal..bunlar geçiyor..inan bana.yeniden kahkahalarla gülebiliyorsun..yeniden o zeki,güzel konuşan insan olacaksın.bu kesin.inan bana..ama zaman gerekiyor.bi süre canın ne istiyorsa öyle yap.bişeyleri ispatlama çabasına girme...mesela ev işleri bilmesen ne olur..ben evlendikten sonra öğrendim bunları..açlıktan ölen koca duydun mu sen:))ya da işe girsen çalışsan ne olacak..ülke ekonomisini sen mi kurtaracaksın:))bunları boşver..sen mutlu olacağın,bişeyleri düşünüp kurgulamayacığın..seni mutlu mutlu meşgul edecek şeyler yap...bi süre önemli kararlar verme canım..

Canini SIKMA ne guzel universite okuyorsun bitirince hayata daha farkli bakacaksin, ise de gireceksin insallah. Is bilmiyorum demissin. Ben de bilmiyordum herkes ev islerini o yaslarda ogrenmiyor ki. Sen de yakinda ogrenirsin. Hayatini bir dusunursen cok sanslisin, ailen yaninda. Kilo nedir ki zamani gelince sen verirsin kilolari. Eminim cok guzel bir yuzun vardir, kendini degersiz hissetme :34:

haklisin canim...
birtek kendime guvenimi kazanmak istiyorum , sonra gerisi gelir diye dusunuyorum.. ins ozguvenim olusur :(
universiteyi bitirebilcekmiyim bilmiyorum :( hukuk fakultesindeydim simdi ingilizce fakultesini denedim ama hiç begenmedim.. bu yuzden tekrar hukuga donmek istiyorum.....

Simdi soyle anlatayim, ben bi ara gozlerim degisti yani nasil desem.... butun ailemi farkli gormeye basladim, onlarin hepsini 3 harfli zannediyordum bana kotuluk yapmak istiyolar onlar benim ailem degil zannediyordum...onlarin gozleri degismis gibiydi, degisik goruyordum...Disarida gezerkende oyle zannediyodum etrafimdaki herkesi bi degisik goruyordum, 3 harflileri goruyorum gibime geliyodu her tarafta...Saçma sapan seylerden korkmaya basladim... ailem bana buyu yapiyor zannediyordum...
hepimiz öldük zannediyodum... yani boyle seyler... ailemde anlamadi neden boyle oldugumu.... ama ondan oncesinde geceleri hiç uyumuyodum ve 45 kg ya dusmustum yemek yemeyi sevmiyodum, galiba bu benim gozlerimi degistirdi... babam bana bazen zulkarneyn diye bi zamanla ilgili bisey anlatirdi.. cok ilgilenir boyle seylerle internette okur sonra bana anlatir bazen... bende kendimi zulkarneyn zannediyodum... yani ne bilimm nasil oyle seyler zannettim hep hiç bilmiyorum ama... iyiki geçti... ailem hastaneye goturduler ilac vermisler ama ailem onlari bana verdiklerinde almiyodum .. nefesimi tutuyodum... onlar benim içime gircek zannediyodum... korku filmi gibi gerçekten... beni hastaneye goturduklerindede zaten zorla yatirip baglayip igne yaptilar.. sonrada psikiyatri ye yolladilar...1 hafta filan kaldim.. sonra ailem beni cikardi hastaneden... ve bu ilaclari almaya basladim simdi iyiyim herseyi normal goruruyorum Allaha sukur... ama tekrar hastalanmaktan ta korkuyorum.. ne kadar ilaci birakmak istesemde..!

ha birde hastalanmadan once bi arkadasim bana bisey anlatmisti... bizim burda 2 tane cocuk gece geziyolarmis disardi birden gozlerindeki perde inmis 3harflileri gormusler butun oteki varliklari gormusler cok cook korkmuslar ve camiye dogru kosmuslar... sonrada psikiyatriye yatmislar.. o kiz bana bunu anlatinca bende niye kotu bisey mi yapmislar ki dedim... Allah onlara ceza mi verdi acaba dedim.. allah allah dedim acaibime geldi hikaye.. sonra ayni duruma ben dustum.. :( :'(:'(((( :14: :14:

sen baya uçmuşsun canım yaa sakın bırakma ilacını :S

düsünce bozuklugu .. tabi ben tahmin ediyorum ama sana neden depresyon ilaci versinler onu anlamadim
sokakta gördügün bircok insan depresyon ilaci kullanilir ama hicbiri senin dedigin gibi seyler yasamaz
birde olaylari anlatis seklin aslinda akli basinda birini cagristirdi bana
oyle zannetim boyle sandim falan
demek su an oyle dusunmuyorsun

su an sadece sosyal hayata uyum sorunu var gibi görünüyor
dis görünüsün
sosyal cevren
egitim sorunlari
bunlari her ergen yasiyor zaten

anlattigin seyler senin hayal ürünün olmasin?

ağır bi depresyonmuş gibi duruyor..geçmiş olsun canım.ben de 3 yıl önce aynı durumdaydım.39 yaşındayım.hayata dair herşeyi bildiğimi ve başedebileceğimi sanırdım ama öyle değilmiş...bazen böyle durumlar olabiliyormuş.şimdi çok iyiyim.hamdolsun.ben ilaç sürenin çok kısa olduğunu düşünüyorum.psikiatrik ilaçlar, tam iyileşme olduktan 6 ay sonra bırakılabilir diye biliyorum ben.dr um öyle söylemişti.benim tedavim 2 yıl sürdü.sen çok gençsin.bu haline sebep olan her neyse onu bulmalısın ve çözmelisin.çözemiyorsan öyle olduğunu kabullenmelisin.aile terapisi önemli..anne ve baban psikolog takibine alınmalı ve sana nasıl davranacaklarını öğrenmeliler.kendine olan güvenini kaybetmen normal..içine kapanman, normal hayatına dönmek istememen normal..bunlar geçiyor..inan bana.yeniden kahkahalarla gülebiliyorsun..yeniden o zeki,güzel konuşan insan olacaksın.bu kesin.inan bana..ama zaman gerekiyor.bi süre canın ne istiyorsa öyle yap.bişeyleri ispatlama çabasına girme...mesela ev işleri bilmesen ne olur..ben evlendikten sonra öğrendim bunları..açlıktan ölen koca duydun mu sen:))ya da işe girsen çalışsan ne olacak..ülke ekonomisini sen mi kurtaracaksın:))bunları boşver..sen mutlu olacağın,bişeyleri düşünüp kurgulamayacığın..seni mutlu mutlu meşgul edecek şeyler yap...bi süre önemli kararlar verme canım..

Cok cok haklisin hepbera, galiba senin dedigin gibi yapacagim sadece beni mutlu eden seyler yapmak istiyorum... ins bu zamanlar geçer eskisi gibi olurum.... senin soylediklerin bana cok mantikli geldi... sen iyilesmissin ne guzel , ins bende iyilesirim... nolur bana dua edin..evet 6 ay sonra birakiliyomus bu tur ilaçlar... bende ekimde basladim mart ayinda 6 ay olucak iste birakicam insaAllah... ve ins aldigim kilolari veririm... psikolojim de normalesir..zaten bi psikolog veya psikiyatr den rdvu alip gitmek istiyorum.. cunku konusmaya ihtiyacim oldugunu hissediyorum...

off seninki sadece can sıkıntısı vs değil ki canım..ya bana anlattıkların biraz şizofreni anımsattı ama...öyle bişey olsa da doktorlar söylerdi....

Cok cok haklisin hepbera, galiba senin dedigin gibi yapacagim sadece beni mutlu eden seyler yapmak istiyorum... ins bu zamanlar geçer eskisi gibi olurum.... senin soylediklerin bana cok mantikli geldi... sen iyilesmissin ne guzel , ins bende iyilesirim... nolur bana dua edin..evet 6 ay sonra birakiliyomus bu tur ilaçlar... bende ekimde basladim mart ayinda 6 ay olucak iste birakicam insaAllah... ve ins aldigim kilolari veririm... psikolojim de normalesir..zaten bi psikolog veya psikiyatr den rdvu alip gitmek istiyorum.. cunku konusmaya ihtiyacim oldugunu hissediyorum...

canım bendce bir diyetisyene de al randevuyu aynı zamanda.Kilo vermek seni mutlu edecektir çünkü sen takmışsın bunu baya..En azından biraz rahatlarsın

düsünce bozuklugu .. tabi ben tahmin ediyorum ama sana neden depresyon ilaci versinler onu anlamadim
sokakta gördügün bircok insan depresyon ilaci kullanilir ama hicbiri senin dedigin gibi seyler yasamaz
birde olaylari anlatis seklin aslinda akli basinda birini cagristirdi bana
oyle zannetim boyle sandim falan
demek su an oyle dusunmuyorsun

su an sadece sosyal hayata uyum sorunu var gibi görünüyor
dis görünüsün
sosyal cevren
egitim sorunlari
bunlari her ergen yasiyor zaten

anlattigin seyler senin hayal ürünün olmasin?

aklim basimda Allaha sukur... sadece ben kendimi hep kotu, beceriksiz,salak , hayatta hiç biseyi basaramamis gibi goruyorum..
Simdi soyle bana hastanede verilen ilaçlari kullandim,ben yurt disinda oturuyorum, turkiye geldik 2 haftaligina ailemle... turkiye gelince ilaclarimida getirdim ama ilaclarimdan birisi beni resmen felç etti... turkiyede hastaneye gittim ve bi psikiyatr le gorustum... o bana yurt disinda verilen ilaçlarin agir oldugunu , yalnis teshis konulmus olabildigini soyledi.. ve o anki durumumu gordu ve bana antidepresan verdi.. vede rahatlatici bi ilac verdi (ama onu sadece ucaga binerken ictim...cunku kapali yerlere girince nefessiz kaliyomus gibi hissediyordum)..
sen hayal urunun olmasin butun bunlar diyosun, ama hiç bi fikrim yok gercekten... hiç biseyi bilmiyorum :((((:43:

hayır canım..6 ay sonra bırakılmaz..iyileştikten 6 sonra bırakılır.yani dr un sana artık iyileştin..yavaş yavaş ilacı keselim diyince..6 ay sürüyor ilacın kesilmesi..ayrıca ben o süreçte her 2 haftada bir hem dr la hem de psikolgla görüştüm..ilaç kadar konuşmak ta önemli..

Son düzenleme:
off seninki sadece can sıkıntısı vs değil ki canım..ya bana anlattıkların biraz şizofreni anımsattı ama...öyle bişey olsa da doktorlar söylerdi....

Yok doktorlarim sizofren degilsin dediler.... sadece ilaclarini duzgun kullanmam gerektigini eger hemen birakirsam sizofren olabilirmisim...
ama ben hemen birakmadim ki... yani... sizofren olunca bi insan, boyle garip garip sesler duymaya filan basliyolar galiba... ve bende bunlar yok... hem o yasadiklarim sadece o zamanda bi bi bucuk haftada yasadim sonra gecti bitti... daha oyle bir durumum yok

Kendini eve kapama.Çık,dolaş.Kendine hobi edin.Spora git,gidemiyorsan evde pilates yap.Bakım yap saçına ,başına...Bunlar insanı hayata bağlayan şeyler.Okuluna kesinlikle devam et.Sosyal bir çevren olsun yaşıtlarınla vakit geçir.Bunlar sana zul gelmeyecek ,göreceksin hayatın tadına varacaksın ve o ilaçları da içmeyeceksin.Geçmiş olsun,unutma her şey senin elinde. ;)

Back
X