sorunum ne?

sonsuzluk0607

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2011
514
102
merhaba,eskiden her şeye mutlu olan bir kişiliktim.etrafa neşe saçardım ve çok sosyaldim.son birkaç senedir kötü şeyleri çok düşünür oldum.sürekli bir stres halindeyim.ne zaman ufak bir sorun çıksa tırnak yiyorum.tırnaklarımı uzatim desem saçlarımla oynuyorum sırtımla oynuyorum.ellerimi hep birşeylerle meşgul etmem gerekiyor.
bazı geceler kafaya birşey taktıysam sabah uyandığımda dişlerimi sıkmaktan çenem ağrımış oluyor yada yanaklarımın içi yara oluyor.ellerimi sürekli meşgul etme durumu her zaman olsa da ,dişlerimi stresli olduğum dönemlerde sıkıyorum ama eskiden bunların hiçbiri olmazdı.takıntılı biri mi olmaya başladım acaba yada stresimi mi yönetemiyorum,kaygı bozukluğu mu? psikoloji eğitimi alan varsa durumumu anlatabilir mi bana?

Takintidan daha cok sizi kaygilandiran seylere karsi gelistirdiginiz davranislar gibi gorunuyor. Takintida da temel mekanizma kaygi ve onunla bas etmek icin uretilen davranislardir. Fakat siz surekli olarak ayni davranistan cok farkli farkli tepkilerden bahsediyorsunuz. Imkaniniz varsa bir psikologtan yardim almanizi oneririm.

merhaba,eskiden her şeye mutlu olan bir kişiliktim.etrafa neşe saçardım ve çok sosyaldim.son birkaç senedir kötü şeyleri çok düşünür oldum.sürekli bir stres halindeyim.ne zaman ufak bir sorun çıksa tırnak yiyorum.tırnaklarımı uzatim desem saçlarımla oynuyorum sırtımla oynuyorum.ellerimi hep birşeylerle meşgul etmem gerekiyor.
bazı geceler kafaya birşey taktıysam sabah uyandığımda dişlerimi sıkmaktan çenem ağrımış oluyor yada yanaklarımın içi yara oluyor.ellerimi sürekli meşgul etme durumu her zaman olsa da ,dişlerimi stresli olduğum dönemlerde sıkıyorum ama eskiden bunların hiçbiri olmazdı.takıntılı biri mi olmaya başladım acaba yada stresimi mi yönetemiyorum,kaygı bozukluğu mu? psikoloji eğitimi alan varsa durumumu anlatabilir mi bana?

Sorunun cevabini zaten kendin vermissin son senelerde herseyi kafana takmakla kötü seyler düsünmekle Hayati kendine zehir ediyorsun,el kol hareketlerin tirnak yemen oranla buranla oynaman huzursuz oldugunu göstergesi ,mentaltraining denen bir program var yani düsüncenin kuvveti pozitif telkinde diyorlar ,doktora gitmek istemiyorsan biraz düsünce sistemini negatiften pozitife dönüstürmen gerekiyor ,zor ama basaranlar var.

Sorunun cevabini zaten kendin vermissin son senelerde herseyi kafana takmakla kötü seyler düsünmekle Hayati kendine zehir ediyorsun,el kol hareketlerin tirnak yemen oranla buranla oynaman huzursuz oldugunu göstergesi ,mentaltraining denen bir program var yani düsüncenin kuvveti pozitif telkinde diyorlar ,doktora gitmek istemiyorsan biraz düsünce sistemini negatiften pozitife dönüstürmen gerekiyor ,zor ama basaranlar var.
dediğiniz çok mantıklı geldi çok teşekkür ederim .mentaltraining diye mi aratmalıyım internette? yada motivasyon kitapları mı okumalıyım acaba?

dediğiniz çok mantıklı geldi çok teşekkür ederim .mentaltraining diye mi aratmalıyım internette? yada motivasyon kitapları mı okumalıyım acaba?

Evet googleden aratabilirsin tabiiki motivasyon kitaplarida var ,istedigini senin hosuna giden alabilirsin,evde yalniz kalip devamli düsünme ...kitap okuma sistemini degistir, daha positif yapici kitaplar okursan sana daha faydali olur.

psikoloğa gidecek kadar vahim bir durumda olduğumu düşünmüyorum çünkü.
Psikoloğa sadece vahim durumda olan insanlar gitmez.Genelde hastalar hasta olduklarını kabul etmez.Birden ortaya çıkmış gibi görünen davranışların daha öncesinde baskılanmış bir olaydan kaynaklanma ihtimalide vardır.İnsanlar Bunun farkına varamayabilir.Her insan sadisttir,narsisttir,depresyondadır,bipolardır,anksiyete vardır...vs.Her insanda birçok hastalık vardır önemli olan dozajıdır ve günlük yaşantısını engellemediği sürece sorun yoktur.
İniş çıkışlar her zaman olur.Dediğin gibi Stresli olduğun zamanlarda bu tarz davranışlar sergiliyorsan stres düzeyini kontrol altına alman yeterli. Kendini rahatlatmaya çalış ve kafanı başka şeylerle meşgul etmeye çalış.Hayatında engel teşkil etmiyorsa bir sorunun yok.

X