sorunum şu ki erkeklerle iletişim bozukluğu, özgüven eksikliği vs..

giyim kuşam konusunda çok takılma bence. nasıl rahat hissediyorsan öyle giyin. ben hem lisede hem de üniversitede hep aynı tarz giyindim. kot pantolon, tişört, spor ayakkabı. neyle rahat ediyorsam oydu. hatta sevgilim bana erkek çocuğu gibisin deyip eleştirir ama takmam. ben nasıl rahatsam öyle mutluyum çünkü:)

ama bir stilim olsun dersen, internet bu konuda en büyük kaynak. vücut tipine bak, ona göre tavsiye edilen giysilere bak. aynı vücut tipinde neler giyilmiş, neler kombinlenmiş, ne neyle kullanılmış görebilirsin zaten.

ya ben de aynı sizin gibiyim :( benim özgüven eksiklğimin sebebi ise boyumun kısa olması.boyum1.51, 48 kiloyum.4-5 kilo vermem lazım.ben de kendime çeşit çeşit kıyafetler alırım ama yine de doğru düzgün giyinemem.kendime yakıştıramam herşeyi.kendimi bazen çok beğenirim, bazen de hiç beğenmem.dolabımda henüz hiç giymediğim o kadar çok kıyafetim var ki...

sana demiştim ama ben 42 kiloyum şuan :) 1.60 boyum. Yine de önemsiyor musun dersen hayır derim. Kilo almaya calısıyorum tabi ki ama duruma göre bazen alıp bazen veriyorum. Bir cok insan kilo al çöp gibisin dese de ben seviyorum kendimi. Nitekim böyle kızları seven erkekler de var. Hatta bayılanlar var.

Özet olarak keyfine bak :). Ne ucubik giyinen kızlar var sen onların yanında ivana sert gibisindir. Kendine haksızlık etme, hatta bir şey teklif edicem. Kıyafet kombini seç sanki üzerinde duruyormus gibi sıralayıp yere koy kıyafetleri, resmini çek. Sonra biz oylayalım :) bakalım gercekten kötü mü yoksa iyi mi.

sana demiştim ama ben 42 kiloyum şuan :) 1.60 boyum. Yine de önemsiyor musun dersen hayır derim. Kilo almaya calısıyorum tabi ki ama duruma göre bazen alıp bazen veriyorum. Bir cok insan kilo al çöp gibisin dese de ben seviyorum kendimi. Nitekim böyle kızları seven erkekler de var. Hatta bayılanlar var.

Özet olarak keyfine bak :). Ne ucubik giyinen kızlar var sen onların yanında ivana sert gibisindir. Kendine haksızlık etme, hatta bir şey teklif edicem. Kıyafet kombini seç sanki üzerinde duruyormus gibi sıralayıp yere koy kıyafetleri, resmini çek. Sonra biz oylayalım :) bakalım gercekten kötü mü yoksa iyi mi.

bu fikir bana çok mantıklı geldi :) bugün resimleri çekip akşam resim olarak bu konuya koyabilirim ama foruma nasıl resm konuluyor bilmiyorum :))

Ben de senin gibiydim. Hiç özgüvenim yoktu kendime dışarı çıkınca hep bacaklarım kalin popom kocaman sacım kotu yüzüm parlıyor vs diye kendimi eleştirirdim surekli hiç begenmedim hoş hala da beğenmiyorum ama... İstanbulda ailemle yasiyorum ben bir süredir yurtdisindayim tek basıma, yasım 19, birkaç haftaya döneceğim geri ama dönmeyi hiç istemiyorum neden biliyor musun ben istanbulda kendimi kapana kisilmis gibi hissettiğimi fark ettim şimdi cok mutlu ve rahatım ne aile var ne baska bir sey mutluyum rahatım ve çevredekilerde iletişimim cok iyi Türkiye'de erkek arkadasım yoktu şimdi var ve cok mutluyum kendisi yabancı. Benim sorunum istanbulda Türkiye'de mutlu olmamakti şimdi burada mutluyum rahatım özgüvenim yerine geldi nefes aldığımı hissettim... İstanbulda boyle değil herkes herkesi inceliyor surekli bir dedikodu surekli bir sıkıntı insanlar kendi hayatları yerine baskalarının hayatını yaşıyor sanki. Biliyorum ki istanbula gidince yine eski mutsuz yaşamıma geri döneceğim. Yine eski sıkıntılar özgüvensizlik. Senin yazdığın sıkıntıları yasayacağım. Yurtdisina gelmek burada tek basıma zaman geçirmek benim özgüvenimi yerine getirdi ve şimdi İnan cok daha iyi hissediyorum senin de özgüvenini geri getirecek seyi bulman lazım. Kendimi o kadar iyi hissediyorum ki iki kere yolda birileri durdurup sizden cok hoşlandım bir kahve içebilir miyiz bile dediler. İnsanın görüntüsüne ve iliskilerine yansıyor o guven, gercekten!!

Ben de senin gibiydim. Hiç özgüvenim yoktu kendime dışarı çıkınca hep bacaklarım kalin popom kocaman sacım kotu yüzüm parlıyor vs diye kendimi eleştirirdim surekli hiç begenmedim hoş hala da beğenmiyorum ama... İstanbulda ailemle yasiyorum ben bir süredir yurtdisindayim tek basıma, yasım 19, birkaç haftaya döneceğim geri ama dönmeyi hiç istemiyorum neden biliyor musun ben istanbulda kendimi kapana kisilmis gibi hissettiğimi fark ettim şimdi cok mutlu ve rahatım ne aile var ne baska bir sey mutluyum rahatım ve çevredekilerde iletişimim cok iyi Türkiye'de erkek arkadasım yoktu şimdi var ve cok mutluyum kendisi yabancı. Benim sorunum istanbulda Türkiye'de mutlu olmamakti şimdi burada mutluyum rahatım özgüvenim yerine geldi nefes aldığımı hissettim... İstanbulda boyle değil herkes herkesi inceliyor surekli bir dedikodu surekli bir sıkıntı insanlar kendi hayatları yerine baskalarının hayatını yaşıyor sanki. Biliyorum ki istanbula gidince yine eski mutsuz yaşamıma geri döneceğim. Yine eski sıkıntılar özgüvensizlik. Senin yazdığın sıkıntıları yasayacağım. Yurtdisina gelmek burada tek basıma zaman geçirmek benim özgüvenimi yerine getirdi ve şimdi İnan cok daha iyi hissediyorum senin de özgüvenini geri getirecek seyi bulman lazım. Kendimi o kadar iyi hissediyorum ki iki kere yolda birileri durdurup sizden cok hoşlandım bir kahve içebilir miyiz bile dediler. İnsanın görüntüsüne ve iliskilerine yansıyor o guven, gercekten!!

haklısın insan kendini iyi hissednce bu enerjiyi dışarıyada yansıtıyor. benmde tek sorunum özgüven ekskliği galiba olayın özü bu

haklısın insan kendini iyi hissednce bu enerjiyi dışarıyada yansıtıyor. benmde tek sorunum özgüven ekskliği galiba olayın özü bu

Aynen öyle. Basit şeylerle Başla arkadaşların dediği gibi. Ben soyle yaptim yüzüm mü parlıyor matlastirici pudra sürerim, bacaklarım mı kalin onu kamufle ederim, bir sekilde buluyorsun yolunu. Özgüvenin yerine geldi mı insanların sana bakışı da değişiyor

arkadaşların da dediği gibi kendine güven.ben de öğretmenim kendini değersiz hissetmeni hiiç doğru bulmadım sana ihtiyacı olan birsürü öğrenci var nasıl değersiz olasın ki.mesleğn var kendi ayakları üzerinde durabilen bi kadınsın.şuan öyle bi devirdeyiz ki kışın ayağı kayıp düşen yaşlı kadına bile gülüp onla dalga geçen tipler var dolmşta telefonla konuşurken bile insanlar her kelimeni dinler kendilerine eğlence çıkarabilmek için komik bişeyler bulup gülebilmek için.özgüven de kendini beğenmekten geçiyo bnce.zayıf olman da güçsüz hissettiriyo kendini çünkü bn de zayıfım.braz kilo almak sana iyi gelicek ve ben de kilo almayı çok istiyorum.eğer bunun için çaba harcamak iştersen beraber biyerden başlayabilirz.birbirimze destek oluruz.bu arada piskolojk danışmanım öğretmenlik yapıyorum.bu açıdan da elimden geldiğince yardımcı olaiblirm.tabi sen de istersen.her zaman derim emeksiz yemek olmaz.kendini iyi hissetmek için biyerden başla

bu fikir bana çok mantıklı geldi :) bugün resimleri çekip akşam resim olarak bu konuya koyabilirim ama foruma nasıl resm konuluyor bilmiyorum :))

cevap yazma bölümünde yazı tipi değiştirme kutucukları var ya hani. o kutucukların bulundugu 2. satıra gel. Harf kalınlıgı, italik tip,altı çizgili tip gibi düzenlemelerin oldugu satır. O bölümde üzerine gelip bekleyince insert image yazan bir ikon var. Çerçeveye benziyor. Oraya tıklarsan kalanı halledersin :)

arkadaşların da dediği gibi kendine güven.ben de öğretmenim kendini değersiz hissetmeni hiiç doğru bulmadım sana ihtiyacı olan birsürü öğrenci var nasıl değersiz olasın ki.mesleğn var kendi ayakları üzerinde durabilen bi kadınsın.şuan öyle bi devirdeyiz ki kışın ayağı kayıp düşen yaşlı kadına bile gülüp onla dalga geçen tipler var dolmşta telefonla konuşurken bile insanlar her kelimeni dinler kendilerine eğlence çıkarabilmek için komik bişeyler bulup gülebilmek için.özgüven de kendini beğenmekten geçiyo bnce.zayıf olman da güçsüz hissettiriyo kendini çünkü bn de zayıfım.braz kilo almak sana iyi gelicek ve ben de kilo almayı çok istiyorum.eğer bunun için çaba harcamak iştersen beraber biyerden başlayabilirz.birbirimze destek oluruz.bu arada piskolojk danışmanım öğretmenlik yapıyorum.bu açıdan da elimden geldiğince yardımcı olaiblirm.tabi sen de istersen.her zaman derim emeksiz yemek olmaz.kendini iyi hissetmek için biyerden başla

kilo almanın yolunu bu forumda bi arkadaşn tavsiyesiyle buldum ,, sana bu konuda elimden geldğince yardmcı olmaya çalışırım bende fen bilgisi öğretmeniyim henüz daha yeni.. öğrencilerle sınıfın içindeyken asla özgüven ekskliği yaşamıyorum zaten..arkadaş ortamnda öyle bir sorunum oluştu bu yıl.. ve bununda küçüklüğümde yaşadığım şeylerler mi alakalı acaba diye düşünmeye başladım..olabilir mi?

cevap yazma bölümünde yazı tipi değiştirme kutucukları var ya hani. o kutucukların bulundugu 2. satıra gel. Harf kalınlıgı, italik tip,altı çizgili tip gibi düzenlemelerin oldugu satır. O bölümde üzerine gelip bekleyince insert image yazan bir ikon var. Çerçeveye benziyor. Oraya tıklarsan kalanı halledersin :)

tamam bu akşam koymaya çalşcm umarım burada olursun =))

.....kilo almanın yolunu bu forumda bi arkadaşn tavsiyesiyle buldum ,, sana bu konuda elimden geldğince yardmcı olmaya çalışırım bende fen ve teknoloji öğretmeniyim henüz daha yeni.. öğrencilerle sınıfın içindeyken asla özgüven ekskliği yaşamadım zaten..arkadaş ortamnda öyle bir sorunum oluştu bu yıl.. ve bununda küçüklüğümde yaşadığım şeylerler mi alakalı acaba diye düşünmeye başladım..olabilir mi? ???

canim arkadaslarin verdigi fikirler super hakikaten ben sadece bir sey eklicem. nolursun zayifim diye uzulme. Benimle dalga gecerlerdi lise de cok zayifsin bacaklarin cita gibi bu ne ya diye ozellikle de kizlar tabi sinav stresi derken ustune 15 kilo ekledim bu sefer de kilolusun gobegin cikti ay o ne kat kat olmus bikini giymek iskence oldu oyle soyliyim sana :) zayiflik kilolu olmaktan daha iyi inan bana. Ben zayifken kendimi daha guzel bulurdum hic biyerlerimi saklamaya calismadan giyerdim bikinimi gezerdim :D bide bunlari dusun allah korusun ya lop lop olsaydin :1: Insanlarin ne dedigine aldirma kendini guzel hissedecegin seyleri yap. ayrica fotograflarla kiyafet kombinleme fikri cok guzel geldi bana:23:

ilk baska aynanın karsısına gec ve senden sadece bır tane oldugunu bil...
Suanda senın yerınde olmak ısteyen okadar cok insan var ki bunu da asla unutma...
Eger içinden geldıgı gıbı gıyınırsen kendını ozaman iyi hissedersin.Aynaya baktıgın zaman kendını nasıl ıyı hıssedersen oylee gıyın oyle makyajını yap ve kendın ıcın bunları yap...

Bu arada bende cok zayıfım.Yaklasık 2-3 ay once 46-47 kıloydum kotu bır donem gecırıyordum.Suanda kendıme geldım.Moralımı topladım ve sasırtıcı hayatımda ılk defa 49 kılo oldum.Yanı herseyı bası moral..Zayıflar genelde streslı olan herseyı dert yapan ınsanlar.Bosvermeyı ogrendıkce kılolarda gelıyor :)

Son düzenleme:
bnce bu arkadşlarınla ilgli.yani sana zayıf olduğun söylendiyse ayy çöp gibisin braz ye ölcen falan gibi saçma sapan şeyler.bu çok etkiler tabki geçmiş de tetiklemiştir.bn bikaç yıl önceye kdr bunu aşırı kafaya takıodum ya asansöre biniyorum 4 kişilik asansöre 8 kişi tepişmişler bana diyolar gel gel sende zatn varlığın yoklğn belli değil.yok hani omuzlarmızdaki kemikler varya onlar zayıflarda çıkık durur biraz ona ellerini uzatıp aayy şuna bak kemiklerin çıkmış falan.bunların hepsine maruz kaldım maalesef.ve ben aşırı güler yüzlü biriyim.mesleğmden dolayı mı bilmiyorum ama bana böyle dediklerinde bile inan bn de onlarla gülerdim.o derece.sonra bi gün dank etti.bana zarar verdiklerini anladım ve gereksiz güler yüzlülükten vazgeçtim.hayatımda birsürü insan vardı yarısından çoğunu çıkardım hayatımdan.sadece bana saygı duyanlar bni sevenler kaldı şuan.çünkü seni seven hiiç kimse milletin yanında ayy bu halin ne çok zayıfsın dmez asla.o arkadaşın değildir ztn.çok güçlü dur insanlar sana bunu demeye çekinsinler korksunlar vereceğin tepkilerden.yani öyle bi dur ki senle dalga geçecek cesareti asla bulamasınlar.olay sen de bitiyo anlıcağın. bu arada senin mesajı unuttum ben çok daldım.zayıflıkla ilgli bişeyler öğrendim mi demiştin

canim birde bir bluz aldigin zaman bunun altina nasil bisey yakisir diye o magazadaki calisanlara sorarsan onlar bile sana fikir verebilirler sende gider denersin begendigin biseyi hazir kombinli alirsin. bende alirim bisey eve gelirim hicbiseyle yakismaz giyemem dolapta durur artik boyle yapiyorum ben :)

kızlar cevaplar için çok sağolun şimdi ben giydiğim kıyafet kombinlerini çekip akşam bu konuya resimleri koyacağım....ve belkide ne kadar berabet olduğunu görürsünüz:(( bacaklarım kısa ben hala tunikler giyiyorum =((

Birde kiyafet seciminde beyazi agirlikli kullanirim ben herseyle gider cunku. tunik demissin onun yerine beyaz dar paca pantalon altina topuklu ya da topuksuz sik bir ayakkabi bluzunle ayni renk olabilir beyaz inci takilar tamamdir hem sik hemde sade bi kombin olur herseye uyar bence :)

kızlar cevaplar için çok sağolun şimdi ben giydiğim kıyafet kombinlerini çekip akşam bu konuya resimleri koyacağım....ve belkide ne kadar berabet olduğunu görürsünüz:(( bacaklarım kısa ben hala tunikler giyiyorum =((

tuniği ben de cok severim. Altına topuklu giyerim ve dar ya da boru paça pantolon :). Tayt sevmem.

Bir boy birde vesikalık resim koyarsan okula gider halinle yani, yorum yapacağım.
ama şekilsel olarak değil de iletişim tamamen iç dünyan ile alakalı. Şuan ajda pekkan gibi taş bir kadın da olsan, erkekler sırayada girse senle tanışmak konuşmak için sen yine aynı sıkıntıyı çekebilirsin.
tabi eğer çocuklarla iletişim halinde bir öğretmensen bence sende sorun yok. çevren hödük belki, alamaz mı; olabilir.

Back
X