Sosyal cevre oluşturabilmek...

yaseminsaatleri

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2015
69
20
18
32
Daha önce de özgüvensizlik ve insanların özellikle görüntüm nedeni ile bana karşı tavırlarindan bahsetmiştim. Zaten uzun zamandır kolay kolay bir çevre oluşturamiyorum.

Şimdi benim asıl derdim bir insan nasıl sosyal çevre oluşturur? Yani dershanede vs zaten kendi yakın 2 arkadaşım var. KPSS yılım olduğu için başka türlü bir kursa gitme imkanım yok. Ama ben hem özgüven kazanmak hem de farklı bir çevre edinmek icin adim atmak istiyorum. Bu yüzden en yakın arkadaşlarımla birlikte ya da onlar hariç yapabilecegim neler var ? Ne bileyim tek başına bir cafede oturmaya gitmek ya da sinemaya gitmek vs bunlar ise yarar şeyler mi? Ya da kitap okumayi cok seviyorum .Bu tur sahaf cafelerde ortak seyler sevebildigim insanlari tanımak mümkün müdür ?Insanlara gerçekten hayret ediyorum. Ben bir şey yapmak için sokağa çıksam boş boş dolaniyorum ve hiçbir şey yapmadan geri dönüyorum sanki. Sorun biraz gereksiz gelebilir size ama kendimi çok bunalmis hissediyorum. Hele havalar ısınmaya başlamış insanlar daha neşeli ve ben hâlâ sınav ile uğraşırken...

Boşver sosyal çevreyi sınavı atlat önce bu seferde çevre yapıp dersi birakirsin kendini sadece ona yoğunlaştır ara sıra mola ver kendine ondada varmış samimi arkadaşın onlarla zaman gecir

En kolay çevreyi kendi hobinle ilgili kulub ve gruplara girerek yapabilirsin. Motosiklet kullandığım için bikaç motosiklet kulubunun üyesi olmuştum ve hiç olmadıgı kadar fazla cevrem ve arkadasım olmuştu, iyi insanlarla tanışmıştım. Bayramlarda kortejlerimiz olurdu, sezon açıldıgında yaza hoşgeldin kampı, yaza veda kampı, haftada bir kulub toplantıları, geziler ve etkilinler... Harikaydı. Evlenip şehir değiştirdiğim için baya uzak kaldım tabi.

Zaten arkadaşların varmış. Şahsen ben bi cafede oturduğumda yanıma gelen kişiyle arkadaşlık kurmam, güvenmem. Ama yukarıdaki arkadaş da demiş kulüpler, tiyatro, seminer vs olabilir.

Hiç çevre edinmeye çalışma bence insanlar çok fena İngilizce kursuna gidiyorum sınıfın yüzde 90ı lise çağı büyüklerde var ama herkes birbirinin ardından neler konuşuyor 2 haftalık sınıfta herkesten uzak dur bence çevren olunca ne olacak en yakın arkadaşlarınla sosyalleş kuzen akraba ailenle sosyalleş yeni insanlar yeni hatalar getirir

Yok sınavımi asla ihmal etmem zaten hani istediğim her gün her hafta bir şeyler yapmak değil ama farkli ortamlara girebilmek ve insanlar karşısında rahat olabilmek. Bir öğretmen olacağım ama hâlâ insanlar karşısında inanılmaz geriliyorum. Bu beni olumsuz etkiliyor hatta bunu düşünürken sınavı daha çok ihmal edebiliyorum. Oysa sosyal hayatı olan arkadaşım hem mutlu hem de derslere daha hevesle çalışıyor.
Yani cafe derken daha çok böyle sahaf cafeler ya da ders çalışma ortamının olduğu tarz yerleri seviyorum. Güzel paylasimlarin olabileceği...Ama öneriler için çok teşekkür ederim. Bunların hepsini dikkate alacağım. Geç cevap verirsem kusura bakmayın. Sınav hazırlığı malum fazla giremiyorum. Kibar cevaplar için hepinize teşekkür ediyorum tekrardan

Bunlara şu an kafa yorma 2 arkadaş yeter sana şu anda
Birlikte kpss çalışın ne güzel işte

kurstaki arkadas cevrenizi gelistirmekle baslayabilirsiniz bence. Ustteki arkadasin onerisine katiliyorum, hobi kurslarinda arkadas edinmek kolay yalniz onunuzde sinav varken bu tip kurslara zaman ayiramayabilirsiniz. Arkadas cevrenize yeni birilerini ekleyerek ortak zevklerinize uygun aktiviteler yapabilirsiniz. Mesela kurs cikislariniz ayni saatte oldugu icin atiyorum beraber sinemaya gidebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim öneriler için. Sanırım en mantıklisi bu olacak. Nasıl yapabileceğimi bilmesem bile daha çok iletisime geçmeye çalışacağım. Bu yıl sınav yılın sadexe sınav ile ilgilen diyen hanımlara iyi niyetleri için çok teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi sınavimla da yeterince ilgileniyorum ama tek hayatımin bu olmasını istemiyorum. Hele bir öğretmen adayı olarak benim daha sosyal olabilmeyi ve insanlar karşısında rahat olmayı öğrenmem gerekiyor. Bunları dikkate alarak ve sınavımi ihmal etmeden bu son aylarımi değerlendirmek istiyorum. Yani umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…