Sosyal fobi ve lisanüstü eğitim

Bu durum eğitim düzeyi veya kültür seviyesi olarak sizinle benzer veya üst olan kişiler olunca mi sorun oluyor? Yani ikili iletişimde ve toplulukta örneğin karşınızdaki kişilerden eğitim/statü vb şeylerde daha iyi konumda olduğunuzda da bu fobi oluşuyor mu?
Eğitim ve statü olarak ben üstün olsam da beni yargılayabileceğini hissediyorsam da bocalıyorum. İki muhabbet edelim dedik kız konuşmayı bilmiyor falan diyecekler korkusu yaşıyorum. Hayecanlanınca otamatik sohbet yeteneğim tamamen bitiyor. Kısa net titrek cevaplar veriyorum.

Belkide bu da etkiliyordur.
Ama yinede anlaşacaksınız, yüksek lisans grubuyla iyi olmalıyım, onlar anlaşıyor ben neden kaynaşamıyorum diye düşünmeyin . Kimisi de böyle tercih eder. Ama tabii bu durum sizi rahatsız ediyor ki dile getiriyorsunuz. Yapacağınız şey bence ilk önce ikili ilişkiden başlamak aslında bence o daha güvenli bırakın odak sizde olsun ne olacak ki. Bu sayede birisi sizi tanırsa bir grup içinde daha rahat edersiniz. Açıkçası 3 kişilik grupta köşede oturan, fikri sorulmayan, tenis maçı gibi ikisinin konuşmasını izleyen biri olmaktansa ikili görüşmede sohbete dahil olan kişi olmayı yeğlerim.
Rahat olun. Ayakları üzerinde duran bir hanımefendisiniz. Eğitiminize, kendinize odaklanın. Farklı şekilde ortamlara girmeye çalılın. Üstüne gidin bu konunun.
Heyecanlanıp tıkandığım nokta çok belli oluyor. Sınıfta laf olarak dolaşırsa bu üzülürüm. Doğaçlama sohbet yeteneğim tamamen ölüyor. Karşımdaki bir şey söylüyor ne cevap versem paniği başlıyor

Heyecanlanıp tıkandığım nokta çok belli oluyor. Sınıfta laf olarak dolaşırsa bu üzülürüm. Doğaçlama sohbet yeteneğim tamamen ölüyor. Karşımdaki bir şey söylüyor ne cevap versem paniği başlıyor
15 yaşında degillerse siniftakiler durumunuzu, çekincelerinizi fark etseler bile dalga geçecek halleri yok. Daha anlayışlı davranırlar hatta.

Siz mesela dalga mi geçersiniz, böyle biriyle konuşsanız. İnsanları kendinizden ne üstün görün ne de aşağı. Herkes insan işte, iyi yanları da var kusurlari da. Siz yaşıtlarınızla konuşmakta zorlaniyorsunuzdur öbürünün başka kusur vardir.

Takılmayın bu kadar , mukemmel olmak zorunda degilsiniz. Birdenbire sosyal kelebek olmak zorunda da degilsiniz:) Ama en azindan biri size bir sey sorduğunda kendinizi kasmak, bir şey belli etmemeyim aman anlamasınlar gibi tavırlara girmeyin, dogal davranmaya çalışın.

15 yaşında degillerse siniftakiler durumunuzu, çekincelerinizi fark etseler bile dalga geçecek halleri yok. Daha anlayışlı davranırlar hatta.

Siz mesela dalga mi geçersiniz, böyle biriyle konuşsanız. İnsanları kendinizden ne üstün görün ne de aşağı. Herkes insan işte, iyi yanları da var kusurlari da. Siz yaşıtlarınızla konuşmakta zorlaniyorsunuzdur öbürünün başka kusur vardir.

Takılmayın bu kadar , mukemmel olmak zorunda degilsiniz. Birdenbire sosyal kelebek olmak zorunda da degilsiniz:) Ama en azindan biri size bir sey sorduğunda kendinizi kasmak, bir şey belli etmemeyim aman anlamasınlar gibi tavırlara girmeyin, dogal davranmaya çalışın.
Tabi ki dalga geçmem hatta daha çok yanında olur desteklerdim. Kısa net cevap verdiğim için sohbet ilerlemiyor donup kalıyorum.

Canım bendede sosyal fobi var.Kariyerli mesleğim var.Ama iş arkadaşlarımla bazen bende geriliyorum konusurken ve yeni insanlarla tanışirken.Millet cok rahat kaynaşıyor.Bende sanki birşey var.Kaynaşamiyorum.Buarada antidepresan almayı düşundüm ama zayıf bir vücudum var .Kilo almak istemiyorum .Bende aynı durumdayım kısacası.Bir cözum bulursan banada yaz cnm

Velilerle iletişim nasıl? İdare ya da?bunlar zorlarbence de çocuklarla iletişim kurmam banagöre de daha kolay ve zevklidir. Terapi evet çözüm olabilir
Bazı idarecilerin yanında sosyal fobim tetikleniyor bir müdür yardımcısı var onda. Müdürle falan iyi. Velilerle de aram iyi.

Back
X