• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okul bıraktıran sosyal fobi

Insanlari bu kadar takma kimse mukemel degil ayrica sacmalayada biliriz.insaniz robot degil.kastikca hata yaparsin relaks ok biraz
Evet kimse mükemmel değil. Ama ben mükemmel olmalıyım sesim çatlamamalı ellerim bacaklarım titrememeli hata yapmamalıyım. Çünkü hatama gülünürse ağlayabilirim o kadar hassasım. Çok zor böyle yaşamak. :( Normal olmak istiyorum sadece

Henüz iki seans psikoterapi görmüşsünüz,
sonuç almanız için yeterli değil.
İlk iki seans bizim için danışanı tanıma ve sorununu anlama aşamasıdır.
Aksatmadan seanslarınıza devam etmenizi tavsiye ederim, sosyal fobi teşhisi aldıysanız sorunlarınızı tek başınıza aşmanız mümkün olmayabilir.
Uzun ve çaba isteyen bir sürecin henüz başındasınız, kolaylıklar diliyorum.
Teşekkür ederim. Terapiye devam edicem ama psikoloğum hipnoterapi uyguluyor ve geçen seansta ağlamaktan bomboş geçti seans. Nedenini bilmiyorum ama çok korkuyorum

Teşekkür ederim. Terapiye devam edicem ama psikoloğum hipnoterapi uyguluyor ve geçen seansta ağlamaktan bomboş geçti seans. Nedenini bilmiyorum ama çok korkuyorum
Hipnoterapi bildiğim ve uyguladığım bir yöntem değil o nedenle yorum yapamam ama ağlamak duygusal bir boşalım ve sağaltım sağlar kısacası seansınız boşa geçmemiş.

Korkmayın lütfen, onlar sizden çok daha tecrubesiz öyle düşünün. İlla arkadaşım olmalı diye kendinizi sartlamayin. Yaşınız büyük olduğu için sizi bir abla olarak göreceklerdir büyük ihtimalle. Derslerinde odaklanin ve hayırlısı ile mezun olmaya bakın bir an evvel. Hayat mezun olduktanezun başlayacak çünkü...

Size dersime giren Hocalarımdan Doç.Dr.Ali Eryılmaz'ın 'Psikolojik Sorunlara Müdahale ve Kendi Kendine Yardım' adlı kitabını tavsiye ederim. Faydalı olacağını düşünüyorum.

Evet çok geriliyorum. Aslında muhabbet açıyorum ve devamı gelmiyor kalıyor öyle... Okul dışında da hiç arkadaşım yok çok yalnızım. :KK43:
tamam da bu haldeyken ögretmenligi nasil yapicaksiniz...veya nasil yapmayi düsünüyorsunuz?

Bu konuyla ilgili yazılmış çok kitap ve Youtube'da çok video var.(Bazıları çok komik hatta)Mutlaka okuyun ve izleyin.Bu bir anda aşılacak bir sorun değil.Kendinize en az iki,üç sene verin.Sizi en çok korkutan şeylerin listesini yapın ve 1'den 10'a kadar hissettiğiniz korkuya göre puanlayın.En az puan verdiğiniz,yani diğerlerine göre nispeten daha az korktuğunuz şeyi yapın.Sonra diğerleri.Sosyal fobi ve benzeri korkular bir merdivenin basamakları gibi adım adım çıkılarak yüzleşilip aşılabilir.Meydan okumalısınız.Korktuğunuz şeylere ufak ufak kendinizi maruz bırakmalısınız.Büyük ihtimalle zamanında çok eleştirilip,utandırıldınız.Beyniniz her defasında girdiği ortamlarda sizi korumak ve bir daha aynı acıları yaşamamanız için uyarıyor.Ama bu vaktinde yanlış ayarlanan bir alarm.Siz o çocuk değilsiniz artık.Sunum yaparken siz size göre o an sahnedesiniz ama izleyenlerin çoğunun kafasında bin türlü şey var.Belki o an size bakıp dinlemiyorlar bile.Ama siz kendi algınızı onlara yansıtıyorsunuz.Çoğu insan kendinden başka kimseyi umursamıyor.Hata yapmanızı,saçmalamanızı seneler sonra sizden başka kimse hatırlamıyor ki.

Oncelikle Allah yardım etsin. Karşındaki insanları çok onemsiyorsun onlarda senin gibi yemek yiyor tuvalete gidiyor uyuyor. Insanlari gözünde büyütme kimin ne düşündüğünu umursamak yerine içinden geleni yap kendin için yaşa.

Bu konuyla ilgili yazılmış çok kitap ve Youtube'da çok video var.(Bazıları çok komik hatta)Mutlaka okuyun ve izleyin.Bu bir anda aşılacak bir sorun değil.Kendinize en az iki,üç sene verin.Sizi en çok korkutan şeylerin listesini yapın ve 1'den 10'a kadar hissettiğiniz korkuya göre puanlayın.En az puan verdiğiniz,yani diğerlerine göre nispeten daha az korktuğunuz şeyi yapın.Sonra diğerleri.Sosyal fobi ve benzeri korkular bir merdivenin basamakları gibi adım adım çıkılarak yüzleşilip aşılabilir.Meydan okumalısınız.Korktuğunuz şeylere ufak ufak kendinizi maruz bırakmalısınız.Büyük ihtimalle zamanında çok eleştirilip,utandırıldınız.Beyniniz her defasında girdiği ortamlarda sizi korumak ve bir daha aynı acıları yaşamamanız için uyarıyor.Ama bu vaktinde yanlış ayarlanan bir alarm.Siz o çocuk değilsiniz artık.Sunum yaparken siz size göre o an sahnedesiniz ama izleyenlerin çoğunun kafasında bin türlü şey var.Belki o an size bakıp dinlemiyorlar bile.Ama siz kendi algınızı onlara yansıtıyorsunuz.Çoğu insan kendinden başka kimseyi umursamıyor.Hata yapmanızı,saçmalamanızı seneler sonra sizden başka kimse hatırlamıyor ki.
Psikoloğumun verdiği kitapları okuyorum. Videoları izlemiştim ama faydası olmadı sanırım.
Geçmişte yaşadığım travmalardan dolayı böyleyim farkındayım. Çok güzel anlatmışsınız.
Listeyi yapıcam çok teşekkür ederim yorumunuz için

Merhaba kızlar. Herkese iyi tatiller.
Sosyal fobi denen illet hayatımı mahvetti. Okula devam etseydim şuan öğretmen olarak görevimi yapıyor olacaktım. Bu seneki afla tekrar kayıt yaptırdım ve bıraktığım yerden devam ediyorum. Yaşım 27 bu arada. Sınıfımdakiler benden yaşça küçük. Hem bu sebepten hem de fobimden dolayı hiç arkadaş edinemem diye çok endişeliyim. Sadece bir derse girebildim ve kimseyle tanışamadım şimdilik.
Psikiyatriye gidiyorum dideral ve esmax verdi.
Aynı zamanda psikoloğa da gidiyorum. 2 seansa gittim ve bi faydasını göremedim şimdilik.
Sizlerden tavsiye istiyorum. Nasıl arkadaş edinebilirim? Bu fobiyle okulu bitiremem. Nasıl yenebilirim bu illeti? Teşekkürler..
Hiç takmayın bence kimden çekiniyorsunuzki onlar kimki üstün görmeyin kimseyi ayrıca hatırlıyorumda bizim sınıfımızdada herkes herkesle arkdaş değildi ztn arkadaşlıkta sürece dayanır bir anda gelişmez biz arkadaşımla aynı sınuftaydık 3.sınıfta samimi olduk içinizden geldiği gibi davrannnın umursamayın kimseyi

Psikoloğumun verdiği kitapları okuyorum. Videoları izlemiştim ama faydası olmadı sanırım.
Geçmişte yaşadığım travmalardan dolayı böyleyim farkındayım. Çok güzel anlatmışsınız.
Listeyi yapıcam çok teşekkür ederim yorumunuz için
Bence birde çok kafaya takmışsınız rahat olun serbest olun korkmayın

Çok hassasım ben. Eleştirilmekten saçmalarsam dalga geçilmekten çok korkuyorum. Sınıfta doğru cevabı bilsem bile söz alıp konuşamıyorum ya sesim çatlarsa ya yanlış telafüz edersem diye. Çünkü herkesin gözü bende olacak. Bunu bile yapamazken sunumlar başlayacak. Düşününce bile ellerim buz gibi oluyor terliyor ve titriyor :KK43:
Gözlerini kapat kimse yokmuş gibi davran.

Hayat çok zor. Geleceğini inşa etmek için okulu bitirmen gerekiyor. Istesen de istemesen de sunum yapacaksın.
Bu takıntılar biraz da kafanda.

Ilaçlara ve tedaviye devam et.
Ama kendine de telkin ver devamlı.

Bizim fakültede dekanın dersinde bile ben dinliyormuş gibi yapıp dinlemezdim :deli:
Öyle düşün karşındakileri

Back
X