• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal fobiden kurtulan varmi ?

Aysen2

Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2021
52
55
8
35
Merhaba , benim 12 yasimdan beri neyaziki sosyal fobim var ve halen daha bu hastaligi yenemedim.
15 yasimda bir piskologa gitmistim 2 yil ama hic bir ilerleme kaydedemedim. Bu hastalikla yasamak cok zor. Burda zamaninda benim gibi sosyal fobisi olan ve bu hastaligi yenmis olan arkadaslardan tavsiye istiyorum. Özelikle eger ilac tedavisi yapildiysa hangi ilaclari tavsiye edebilirsiniz ?

ne tür sorunlar ya da nasıl bir hayat yaşıyorsunuz? benim bir iki arkadaşım olurdu ya da tamamen yalnız kalırdım. iletişim kurmaktan çekinirdim. lisede rehberlikçi bana ödev verirdi 5 kişiye günaydın de vs. üni mezunuyum, şimdi uzaktan çalışıyorum, görücü usulü evlendim, çocuğum var. hiç arkadaşım yok ama ihtiyaç ya da eksiklik hissetmiyorum. artık mecburi durumlarda iletişim kurmaktan korkmuyorum. psikologları ve ilaçları çok kaygılı olduğum dönemlerde tercih ettim zaten onun haricinde de bir işe yaramadı. biri bana "sen değişmek istemediğin için verdiğim ödevleri yapmadın" demişti. kendimi böyle mutlu hissediyorum. 7 yaşımdayken de evde tek başıma otururdum

Bunu yenmek bana göre irade işi.
Güçlü olmak, yıkılmaz olmak elimizden geldikçe, umursamaz olmak ve korktuğun şeyleri tekrar tekrar yapmak beynin sos modundan çıkana kadar. Zor ama kendini ben böyleyim deyip bırakmak da işe yaramıyor, mutsuzluk besleniyor.
Kafana koyduğunu yapan biri ol, hırslı ol.
Ilk başta korkuların geçmez, buna da hazırlıklı ol.
Devamlılık gerek. Her gün yeni birinle konuş.
Çocuğun varsa parka çıkar, annelerle muhabbete gir yavaştan, market, komşu, vs.

siz bulunduğunuz durumdan rahatsız mısınız?

Öyleyse sosyal ortamlara girmekle başlayın.

Mesela bir iş bulun ilk önce

Sonrasında hobi alanlarınız varsa onlara yönelin orada yeni insanlar tanır yavaş yavaş kaynaşır üstünüzden atarsınız.

Ben ciddi derecede yendim.
İlaç kullanarak ya da terapiyle değil sürekli yüzleşerek.
Bir gün parka tek gittim.
Bir gün tek gittiğimde bir şeyler yedim.
Bir gün tek yürüdüm, tek alışveriş yaptım.
Ne zaman kendimi rezil olmuş hissetsem bunu herkes yaşayabilir dedim.
Tek yemek yedim, kulaklık takıp bir şeyler dinleyip saatlerce yürüdüm.
Eğer tek zorlanıyorsanız önce birisiyle yapın bunları sonra telefonda birileriyle konuşarak destek alabilirsiniz.
Pes etmeyip sürekli ilerledikçe emin olun geçiyor.

Back
X