• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sosyal fobiyi babamla birlikteyken yaşıyorum ben..

shygirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2009
646
1
96
Eskişehir
merhaba arkadaşlar uzun zamandır etkisinde olduğum ama yeni farkına vardığım konu babam yanımdayken 3. kişilerle konuşamamam..26 yaşımdayım yüksek lisans yapmış biriyim ama babamın etkisinden hala kurtulamamış biriyim bunu gün geçtikçe anlıyorum...atamam yapılacak kuruma gittik geçen evrak teslimine babam illa ben de geleceğim dedi toplasanız 15 kelime konuşmadım orda çalışacağım arkadaşlarla ve diğer personelle tanıştık ama hep babam konuştu evraklarımı bile babam teslim etti. Kendimi ispat edemiyorum yanımdayken .Sonra tanıştığım arkadaşların biri ne adar sessizsin falan dedi çok üzüldüm ya hala o günün etksiinden kurtulamıyorum

Baban yanında yokken her şey yolunda mı?

Eğer öyleyse al karşına konuş, bir şeyleri kendi kendine halletmeye çalıştığını ve yanındayken rahat olamadığını anlat.

Aslında seni anlıyorum, ben de babamın yanında heyecanlanıyorum. Korku değil, stres değil ama yanında rahat olamıyorum. Mesela annemle ameliyat olmaya gittiğimde sorun yaşamadım ama babamla dikiş aldırmaya gidip kıyameti kopardım.

En son bu olay oldu, aldım karşıma "baba ben senin yanında rahat değilim, aynı evde yaşamadığımız için kafanda yarattığın baba figürü değilsin benim için, bazı durumlarda telefon desteğin yeterli, kırılmak kızmak yok." dedim. Sorun çözüldü.

bu durumu en kısa zamanda değiştirmelisin söyle babana baba ben 26 yaşıma geldim biraz beni rahat bırak ömrüm boyunca yanımda sen olmicaksın benim hayatı ve zorluklarını öğrenmem lazım ama sen buna izin vermiyorsun de.. muhtemelen yine birşey olduğunda seninle gelmek isticektir ama tepkini net olarak koy artık ben tek gidicem de ve dik dur..
benim babam da seninki gibi.. üni. yıllarında bunu pek hissetmedim ayrı olduğum için evden ama bu sene memlekete geldim tutturdu benimle kpss kursuna gelecekmiş yazılırken şok oldum ilkokul talebesi gibi:53: kesinlikle dedim olmaz ben arkadaşımla gidicem gelmen sadece beni rezil etmeye yarar diye.. anladı nihayet..
bazen hala benim yerime insanlara cevap vermeye çalışır o zaman hemen babamın sözünü kesip baba bana sordu ben cevap verim istersen diyorum gülümseyerek o da kırılmıyor hatta soruyu soran kişi bile gülüyor espri olarak algılıyor çünkü.. belki bazıları bunu saygısızlık olarak görebilir ama aslında babalar kızlarına söz hakkı vermeyerek kendileri saygısızlık yapıyorlar..

Benim babam da çok bilmişti sağolsun.Gerçi hakkaten de bilmişti.Çok kültürlüydü falan.Ama sözde beni düşündüğünden beni hep baskı altına almaya çalışırdı tabiiiki psikolojik olarak..Biriyle konuşmak mı?Farklı manalar çıkaracak abuk subuk birşey söylicem diye çekinir 5 kez düşünürdüm.Yalnız en sonunda patladım bir konuda ve o günden beri de görüşmüyoruz zaten..

Nick'inizin shygirl olmasının sebebi bumu acaba? Konuyu okuyup nıck e bakınca baglantı kurdum nedense.
Konuya dönecek olursak.Bu durum her anne baba da dozajı farklı olmakla beraber var.Bende 26 yasındayım.Yazın 2-3 defa farklı doktorlara gıtmek zorunda kaldık.Muayeneye oda gırdı ve derdimi resmen anlattırmadı bana.Herseyi sıraladı sagolsun :) Sonra doktor recete yazarken ''ogrencımısın ? '' dedi.Yok öğretmenim deyince.Şöylee bir baktı.Daha konusup derdini anlatamıyo birde nasıl uzakta ogretmenlık yapıyor dıye dusunmustur kesinn.Örnek verdim ki kendımden sen degılsın sadece bu durumda.Ama rahatsızsan bu durumdan babanla konusmalısın.

bu durumu en kısa zamanda değiştirmelisin söyle babana baba ben 26 yaşıma geldim biraz beni rahat bırak ömrüm boyunca yanımda sen olmicaksın benim hayatı ve zorluklarını öğrenmem lazım ama sen buna izin vermiyorsun de.. muhtemelen yine birşey olduğunda seninle gelmek isticektir ama tepkini net olarak koy artık ben tek gidicem de ve dik dur..
benim babam da seninki gibi.. üni. yıllarında bunu pek hissetmedim ayrı olduğum için evden ama bu sene memlekete geldim tutturdu benimle kpss kursuna gelecekmiş yazılırken şok oldum ilkokul talebesi gibi:53: kesinlikle dedim olmaz ben arkadaşımla gidicem gelmen sadece beni rezil etmeye yarar diye.. anladı nihayet..
bazen hala benim yerime insanlara cevap vermeye çalışır o zaman hemen babamın sözünü kesip baba bana sordu ben cevap verim istersen diyorum gülümseyerek o da kırılmıyor hatta soruyu soran kişi bile gülüyor espri olarak algılıyor çünkü.. belki bazıları bunu saygısızlık olarak görebilir ama aslında babalar kızlarına söz hakkı vermeyerek kendileri saygısızlık yapıyorlar..

aslında bir tür ilgilenme gibi görüyor bunu ama kendime olan güvenimi tamamen kaybediyorum ben bu şekilde

Nick'inizin shygirl olmasının sebebi bumu acaba? Konuyu okuyup nıck e bakınca baglantı kurdum nedense.
Konuya dönecek olursak.Bu durum her anne baba da dozajı farklı olmakla beraber var.Bende 26 yasındayım.Yazın 2-3 defa farklı doktorlara gıtmek zorunda kaldık.Muayeneye oda gırdı ve derdimi resmen anlattırmadı bana.Herseyi sıraladı sagolsun :) Sonra doktor recete yazarken ''ogrencımısın ? '' dedi.Yok öğretmenim deyince.Şöylee bir baktı.Daha konusup derdini anlatamıyo birde nasıl uzakta ogretmenlık yapıyor dıye dusunmustur kesinn.Örnek verdim ki kendımden sen degılsın sadece bu durumda.Ama rahatsızsan bu durumdan babanla konusmalısın.

aynen canım ya işte şöyle bir bakıyorlar insanlar inanamıyorlar bir meslek sahibi olduğuna ya da olacağına evet nick im iyi bağlantı kurmuşsun sonrada kendisi diyor kimse pısırık insanı sevmez diye :((bana pısırık diyor sonra da işte

Benim babam da çok bilmişti sağolsun.Gerçi hakkaten de bilmişti.Çok kültürlüydü falan.Ama sözde beni düşündüğünden beni hep baskı altına almaya çalışırdı tabiiiki psikolojik olarak..Biriyle konuşmak mı?Farklı manalar çıkaracak abuk subuk birşey söylicem diye çekinir 5 kez düşünürdüm.Yalnız en sonunda patladım bir konuda ve o günden beri de görüşmüyoruz zaten..

bana diyor ki neden iş yerime gelmiyorsun orada senin yaşıtın kızlar var diyor bir kere gitmiştim çantamı açık unutmuşum bana bir bağırdı odasında eminim ki herkes duydu bunu benim nasıl kendime gğüvenim gelebilir hal böyleyken

Back
X